Крайното данни, задвижвано антивирусно сравнение

Най-добрият антивирус


В момента на пазара има десетки антивирусни инструменти. Опциите за големи имена като Norton, McAfee, Bitdefender и AVG обикновено получават най-много заглавия и най-много внимание. Но наистина ли най-добрите инструменти на пазара са най-добрите?

За съжаление, анализът на многобройните различни лабораторни тестове, потребителски отзиви и други данни може да отнеме много време. Още повече, че сравняването на всяка налична услуга с останалите не е проста задача.

За щастие, поехме голяма част от усилената работа за вас! Използване на наличните в момента данни от наскоро независими лаборатории за тестване, данни за цените и оценки на потребителите за преглед на потребителите, ние сме разработили прости инструменти, които ще ви помогнат бързо и лесно да сравните над 50 налични антивирусни инструменти.

Нашите инструменти предлагат напълно безпристрастен подход за намиране на най-добрия антивирусен софтуер за цената. По този начин знаете, че не получавате продаден продукт, който може да бъде неефективен при намирането и премахването на зловреден софтуер от вашата система.

Лесна за потребителите таблица на антивирусен софтуер

Ако търсите бързо и лесно справочно ръководство, използвайте тази таблица, за да потърсите софтуера, който може да се интересувате от закупуване, или да сравните различен софтуер въз основа на определени, важни критерии, като цена.

Агрегирани антивирусни резултати и данни

Използвайте следния инструмент, за да сравните антивирусни инструменти въз основа на защита (колко ефективно идентифицират злонамерен софтуер), производителност (колко ефективно те работят на вашия компютър) и фалшиви позитиви (колко често неправилно идентифицират безопасни програми като вируси). Можете също така да филтрирате по цена и по това колко инсталации на устройства ще получите за възможно най-ниската цена.

Крайното данни, задвижвано антивирусно сравнение var divElement = document.getElementById ('viz1544283110313'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('обект') [0]; vizElement.style.width = '100%; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) +' пиксела "; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Как да използвате този инструмент

Има няколко начина да използвате този инструмент.

Първо, можете да филтрирате чрез обобщена защита, производителност или невярно положителни резултати. Просто щракнете върху полето за това име.

Всеки инструмент е организиран въз основа на това колко независими лаборатории имат наскоро тест за този софтуер. Например, Avast Free Antivirus 18 е единственият инструмент, който е тестван от всички 5 независими лаборатории за тестване, от чиито данни сме събрали.

Целият софтуер, наличен в данните, е оцветен от събраните оценки, които са получили (0-100, като 100 са перфектна оценка). Всяка точка в диаграмата е оразмерена от това колко инсталирания на устройството получавате за минималната покупна цена.

Използвайте филтрите от дясната страна, потърсете конкретни инструменти по име или за филтриране въз основа на минималния брой устройства с 1-годишна покупка, годишната цена на абонамента (ако има такива), броя на независимите лаборатории, тестващи всяка програма, и от среден резултат за тази категория.

Например, ако искате антивирусна програма, която има степен на защита най-малко 90 процента, да бъде тествана от поне 4 тестови лаборатории и да струва не повече от 50 долара на година, ще намерите Avast Free AntiVirus 18 е перфектен инструмент за използване.

Имам ли нужда от антивирусен софтуер?

Ако притежавате личен или работен компютър или друго устройство, което се свързва с интернет, се нуждаете от антивирус. 

Лошите участници онлайн редовно използват и подобряват методите си, за да заразят компютрите. Това включва чрез фишинг имейли и уебсайтове, заразени изтегляния (включително чрез популярни сайтове за социални медии като Facebook) и дори от USB устройства, като флаш устройства.

Свързани: Чести фишинг измами и как да ги избегнем

Според G-Data, нов вариант на зловреден софтуер се открива онлайн на всеки 4.2 секунди. Имаше близо 8 милиона известни компютърни вируси също през 2017 година.

Колкото по-дълго имате компютър и колкото повече уебсайтове имате достъп и имейли, които получавате, толкова по-големи са шансовете ви да получите вирусна инфекция. С милиони вируси, които плуват из мрежата, в крайна сметка става въпрос не дали ще получите компютърен вирус, а кога ще го получите.

Компютърните инфекции не могат само да осакатяват работата ви и да бъдат скъпи за отстраняването им, но и могат да откраднат ценни данни. И много вируси са проектирани да се скрият на вашия компютър, тихо записвайки вашите клавиши, пароли и други. Освен това, откупният софтуер, който е предназначен да ви изключи от компютъра и изисква плащане да бъде премахнато, е сред най-бързо развиващите се видове злонамерен софтуер.

Всички операционни системи са уязвими към вирусни инфекции

Всички компютърни потребители трябва да обмислят да инсталират поне безплатен, антивирусен инструмент на трета страна. Понастоящем повечето операционни системи се предлагат с предварително инсталиран безплатен инструмент, но трябва да помислите и за закупуване или изтегляне на отделно приложение. Нашите данни предполагат, че програмите, включени в повечето операционни системи, не са почти толкова ефективни.

Единственото най-добро решение за спиране на злонамерен софтуер е използването на антивирусна програма. Тези инструменти непрекъснато сканират вашия компютър или мобилно устройство и вашия уеб браузър, търсейки известни вируси и всичко, което изглежда и действа като вирус. Когато бъде открит подозрителен вирус, инструментът автоматично ще го постави под карантина, като ще предотврати заразяване с вашето устройство. След това ще получите съобщение, което ви дава възможност или да изтриете файла, ако е вирус, или да го освободите, ако е фалшив положителен.

Ако инсталирате антивирусен инструмент на вече заразено устройство, можете също да използвате инструмента, за да сканирате устройството и да премахнете всички съществуващи злонамерен софтуер или други инфекции.

Windows антивирус

Въпреки че потребителите на Mac също трябва да обмислят да получат антивирусен инструмент, по-специално потребителите на Windows имат най-голяма нужда. Над 99 процента от съществуващия зловреден софтуер са създадени специално за заразяване с компютри с Windows.

Това не означава, че Windows компютрите са по своята същност по-уязвими от Mac компютрите. Въпреки това, разпространението на вируси, засягащи компютри под Windows, означава, че като потребител на Windows, е по-вероятно да попаднете на вирус в определен момент, докато сърфирате в интернет или използвате имейла си.

Mac антивирус

Една от най-големите заплахи за потребителите на Mac е самодоволството. Въпреки че повечето съществуващи вируси са създадени за компютри с Windows, Mac компютрите все още са податливи на заразяване с вирусни инфекции.

По-специално, има много по-малко антивирусни програми, съществуващи за компютри с Mac, най-вече заради далеч по-малкия брой компютри на Mac и по-малкия брой вируси, влияещи на Mac компютри. В резултат на това нашите изследвания се фокусират само върху компютри с Windows. Все пак можете да намерите преглед на най-добрите антивирусни програми на Mac тук.

Linux антивирус

В общността на Linux продължава дебат за това дали антивирусът е необходим или не за тази операционна система. Аргументът е по същество същият като при потребителите на Mac. Тъй като има по-малко потребители на Linux, има и много по-малко вируси, атакуващи Linux операционни системи.

Въпреки това открихме, че компютрите с Linux могат и получават вируси. Можете да разберете повече тук в нашето проучване за Linux вируси.

Android и iOS антивирус

Вирусите на мобилните устройства са много по-рядко срещани, но те съществуват. Сред света на мобилните устройства ситуацията е подобна на Windows срещу Mac. Ако имате устройство с Android, сте изключително податливи на заразяване с вируси, особено от злонамерени изтегляния на приложения.

Според мобилната компания за киберсигурност Lookout фишингът е сред най-големите заплахи пред мобилните потребители. Важното е, че много мобилни потребители не са готови да спрат опитите за фишинг, които все повече идват под формата на спам текстови съобщения.

Много от антивирусните инструменти, които покриваме в нашите данни, предоставят мобилни инструменти. Съществуват обаче и много инструменти, достъпни специално за Android и iOS устройства.

Как да изберете антивирусна програма

Използвайки независими антивирусни тестове, ние събрахме данни за над 30 AV инструменти, които в момента са достъпни за потребителите и бизнеса. След това създадохме инструмент, който сравнява всеки инструмент въз основа на средните му резултати от лабораторни тестове в трите основни тествани категории:

 • Ниво на защита: Колко ефективно всеки инструмент идентифицира и спира зловредния софтуер
 • Грешни позитиви: Колко често всеки инструмент неправилно етикетира безопасните програми като зловреден софтуер
 • Производителност: Цялостното въздействие на всеки инструмент върху системните ресурси (като памет и използване на процесора)

В нашия анализ бяха използвани 5 данни от лаборатории за тестване:

 1. AV-Test
 2. AV-Comparatives
 3. SE Labs
 4. Бюлетин за вируси
 5. MRG Effitas

Всяка лаборатория поддържа различни стандарти и методи за оценка. Например, AV-Test създава резултат от 6 за всяка категория. Междувременно AV-Comparatives присвоява резултат от 100 за защита, но използва суровия брой фалшиви позитиви, вместо да създава резултат.

Освен това, не всяка лаборатория е тествала всички едни и същи AV инструменти, а някои като MRG Effitas не са тествали и за трите категории (MRG Effitas предлага само резултати за защита).

За да отчитаме тези разлики, взехме средни стойности и направихме корекции, за да изравним техните оценки. Също така създадохме нашите диаграми, за да разграничим по колко лабораторни тестове се появи всеки AV софтуер.

Освен това добавихме допълнителни филтри, за да помогнем на потребителите да идентифицират кои инструменти могат да бъдат най-добрата стойност. За целта включихме минимална изкупна цена, броя на разрешените устройства за покупката и среден резултат въз основа на други сайтове за преглед на потребителите, когато има такива.

Преглед на резултатите

Има няколко интересни извличания от данните, които могат да заинтересуват потребителите.

Първо, трябва да се отбележи, че почти всеки AV инструмент на пазара, който беше тестван от 5-те тестови лаборатории, извърши подобно по отношение на Protection. Това означава, че почти всеки инструмент, който закупите, вероятно ще идентифицира, карантира и почиства злонамерен софтуер от вашата система с висока степен на успех. От инструментите, тествани от лабораториите, само 4 са получили под-номинални резултати:

 1. ViriT eXplorer PRO: 40,83 / 100
 2. Антивирус на Webroot: 72,75 / 100
 3. Нарастващ клиент за облак на сигурност: 77,86 / 100
 4. Бързо заздравяване Обща сигурност: 79.40

Всички останали получиха обобщени резултати от 90/100 или по-добри. Това означава, че най-добрият вариант на потребителите е да обмислят по-внимателно останалите полезни области: производителност, грешни положителни резултати, цена и брой устройства, разрешени при покупка.

производителност

Само две лаборатории за тестване (AV-Test, AV-Comparatives) измерваха AV инструментите, които тестваха за въздействие върху системата. От тестваните най-добрите 3 инструмента бяха:

 • eScan Internet Security Suite
 • Интернет сигурност на Ahnlab V3
 • Панда безплатен антивирус

Ahnlab обаче не е достъпен за потребителите и макар Panda Free Antivirus да постигна добри резултати, резултатът от грешните положителни резултати беше изключително подравнен. Това прави eScan Internet Security Suite най-добрият в тази категория.

Фалшиви позитиви

Четири лаборатории за тестване използват фалшиви положителни като мярка за тестване. Не всеки инструмент се показа при всеки лабораторен тест и трябваше да направим някои корекции, особено за AV-Comparatives, които не създадоха среден резултат за тази категория, а вместо това предложиха само неопределен брой (например, общият брой на фалшиви позитиви всеки инструмент изпратен обратно).

25 инструмента в тази категория отбелязаха перфектни 100, което означава, че не изпратиха никакви фалшиви положителни резултати. Когато обаче вземете предвид оценките за ефективност и защита, топ 3 инструмента в тази категория са:

 • eScan Internet Security
 • Vipre Advanced Security
 • AVG Internet Security

eScan също е начело в тази категория, въпреки че и Vipre, и AVG се представиха забележимо по-добре в категорията Protection, докато eScan отбеляза перфектните 100 Performance и False Positive. Трябва да се отбележи обаче, че единственият друг инструмент за получаване на перфектни 100 в две категории беше AVG Internet Security, който отбеляза 100 точки както в „Защита”, така и в „Фалшиви позитиви”.

Цена (безплатно)

Очевидно е, че повечето потребители предпочитат безплатен инструмент срещу платен. И наистина много от безплатните инструменти на пазара са висококачествени опции, които си струва да се обмислят.

Най-добрите безплатни антивирусни инструменти на пазара, базирани на средни оценки за трите категории, включват:

 • Tencent PC Manager
 • AVG Free Antivirus
 • Avast Free Antivirus
 • Avira Free Security Suite

Потребителите може също да искат да обмислят използването на Microsoft Windows Defender, който се зарежда с всяка нова инсталация на Windows или Panda Antivirus Free. Тези два инструмента се оценяват добре в категориите Защита и Изпълнение, но лошо във фалшивите положителни резултати.

Цена (платена)

Що се отнася до евтините опции, обаче, има няколко изпъкнали AV инструменти, които могат да предложат голяма стойност и качество, докато има някои забележителни изключения, които са твърде скъпи за това, което доставят.

Сред платените инструменти най-добрите включват:

 • NANO Antivirus: $ 12,03 за 500 дни (може да не са достъпни за потребители от САЩ или Великобритания)
 • Arcabit Antivirus: $ 23.64 / година
 • Avira Antivirus Pro: $ 35,99 / година
 • G-Data Internet Security: $ 39.95 / годишно
 • Интернет сигурност на Comodo: $ 39,99 / годишно
 • eScan Internet Security: $ 49.95 / годишно

Отвъд тях повечето услуги струват $ 50 / година или повече и наистина услугите с най-добри резултати от тестове също са в крайна сметка сред най-скъпите. eScan е единственото изключение, което го прави една от най-добре платените опции въз основа на неговите положителни резултати от теста.

Няколко инструмента обаче просто не си струват цената, тъй като са скъпи и с лошо представяне. Те включват:

 • Бързо заздравяване Обща сигурност: $ 74 / година
 • PC Pitstop: 50 долара / година

Другите налични инструменти все още могат да струват цената, когато потребителите вземат предвид други характеристики. Индивидуалното разследване на тези характеристики може да бъде разумно преди да се вземе окончателно решение въз основа на цената.

Минимални устройства на покупка

Повечето AV компании таксуват повече пари на месец за повече инсталации на устройства. Всеки обаче предлага определен брой инсталации на устройства за базова цена. В повечето случаи можете да инсталирате софтуера на множество устройства за една цена. Ако трябва да покриете няколко устройства, докато спестявате пари, няколко AV инструмента са опции за отличие:

 • AVG Internet Security: Неограничен брой инсталации на устройства, $ 79,99 / годишно
 • Интернет сигурност на McAfee: 10 устройства, $ 89,99 / годишно
 • Обща премия за отбрана: 5 устройства, $ 79,99 / годишно

Тези, които искат да покрият няколко устройства, може да се обслужват по-добре с една от тези опции, всички от които също имат добри резултати от тестове.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 65 =