Най-добри услуги за защита от кражба на самоличност за 2019 г.

Най-добри услуги за защита от кражба на самоличност

За престъпниците кражбата на самоличност никога не е била по-привлекателно престъпление. Кражбата на нечия самоличност е по-евтина и по-лесна от всякога, често с малък риск да ви хванат. Между нарушения на личната информация, фишинг, злонамерен софтуер, хакери и измамници, защитата от кражба на идентичност изисква повишено внимание и бдителност.

Ако в миналото сте били жертва на кражба на самоличност, сте изложени на по-голям риск тя да се повтори. И ако имате деца или възрастни членове на семейството, за които също трябва да се грижите, предотвратяването на кражба на самоличност може да бъде работа на пълен работен ден.

Защитата срещу кражба на ID помага за облекчаване на това бреме.

Услугите за защита на кражбите на самоличност ви помагат да наблюдавате заплахите за вашата лична информация, акаунти и кредит. Те могат да ви помогнат да възстановите самоличността си и дори да ви компенсират щетите и разходите, свързани с кражба на самоличност. Не всички услуги за защита от кражба на самоличност обаче са еднакви, така че кой да изберете?

Ако не искате да прочетете цялата статия, ето списък с услуги, който трябва да вземете предвид:

Ние открихме, че това са най-добрите услуги за защита от кражба на самоличност:

 1. Сила за самоличност: Нашата топ препоръка. Изчерпателен мониторинг, опакован в лесен за използване табло за управление. Поддръжката за възстановяване на ID е достъпна денонощно.
 2. Лична охрана: По-достъпен вариант с добра застрахователна полица. Лесно е да настроите и използва AI за подпомагане на мониторинга и сигналите.
 3. Доверен идентификатор: Предлага семеен план и предлага безплатни кредитни отчети.
 4. LifeLock: Най-голямото име в защитата от кражба на ID предлага добро покритие, ако се разкриете за първокласни планове.
 5. Intelius Identity Protect: Бюджетна алтернатива, която включва месечни кредитни отчети.

Ние оценихме всяка от тези компании по следните критерии:

 • Мониторинг, защита и сигнали
 • Съотношение качество-цена
 • Застраховка и обезщетение
 • Поддръжка на клиенти и фактуриране
 • Настройка и лекота на използване

Вижте по-подробната ни разбивка по-долу.

Най-добри услуги за кражба на самоличност

Няколко реномирани компании предлагат услуги за защита от кражба на самоличност. Ето няколко неща, които трябва да разгледате:

1. Сила за самоличност

Сила за самоличност

Нашата топ препоръка. Въпреки че е от скъпата страна, Identity Force предлага цялостна защита и мониторинг на широк спектър от информация. Всичко е опаковано в лесен за използване уеб табло за управление.

Identity Force следи черните пазари за вашата информация. Можете да персонализирате сигнали за такси, тегления и преводи. Експертите по реставрация, достъпни 24/7, ще ви помогнат с документите за анулиране и замяна на карти.

Застрахователна полица от 1 милион долара ви компенсира разходите за джобни разходи, свързани с кражба на лична карта, но не и за действително откраднати средства. Предлагат се семейни и бизнес планове, но няма редове, което означава, че получавате пълно покритие, а добавените стойности не са затворени в по-скъпите планове.

Професионалисти:

 • Цялостно наблюдение
 • Лесен за използване дизайн
 • 24/7 поддръжка за възстановяване на ID
 • План с един размер за всички

Недостатъци:

 • Малко по-скъпи от съперниците
 • Няма възстановяване на откраднати средства

BEST ID THEFT PROTECTION: Identity Force предлага добре закръглена услуга, която помага за защита от кражба на лична карта и подпомага жертвите при възстановяване. Основният план се предлага с 14-дневна безплатна пробна версия.

Прочетете пълния ни преглед на Identity Force.

2. Пазител на самоличността

Лична охрана

Лична охрана предлага се в три нива на защита, като се започне с мониторинг на акаунти и карти, сигнали и помощ на жертвата. Той следи мрежата и черния пазар за злоупотреба с личната ви информация и ще помогне за анулиране и замяна на изгубени или откраднати карти. IBM® Watson ™ AI подпомага Identity Guard при намирането и разпознаването на подозрителни транзакции.

Установихме, че Identity Guard е лесен за настройка и използване. Той също така предлага страхотна застрахователна полица, която покрива откраднатите средства, както и разходите, свързани с възстановяването на вашата идентичност. Предлагат се семейни планове.

Професионалисти:

 • AI-подпомагано наблюдение и сигнали
 • Лесна за настройка и употреба
 • Добра застрахователна полица с възстановяване на откраднати средства

Недостатъци:

 • Няма проверка в две стъпки при влизане
 • На най-евтиния план липсва съществено наблюдение

AI-ASSISTED ID THEFT MONITORING: Identity Guard е цялостна и мощна услуга за защита от кражба на лична карта. Читателите на Comparitech могат да спестят 33% при следващия си план.

Прочетете пълния ни преглед на Identity Guard.

3. IdentityIQ

IdentityIQ е по-нов играч в защитата от кражба на лична карта, който предлага до 1 милион долара възстановяване на откраднати средства и разходи извън джоба. Услугата предлага три ценови нива, като основната разлика е колко често получавате кредитни отчети.

IdentityIQ активно следи интернет и тъмната мрежа за вашата информация и ви предупреждава за всичко подозрително. Експертите по реставрация са винаги на разположение, за да ви помогнат да върнете самоличността си на път. Кредитният мониторинг сканира промени в личната ви информация, нови запитвания за кредити и заеми и отчети за неизправните сметки.

Планът с най-високо ниво също ви позволява да защитите деца до 24 години.

Професионалисти:

 • Добра всестранна защита
 • Включени са редовни кредитни отчети и резултати
 • Възстановяване на откраднати средства

Недостатъци:

 • Защитата на „семейството“ не включва родители или съпруг, а само деца
 • По-високите нива не добавят голяма стойност

4. LifeLock

LifeLock

Основният слой на LifeLock включва сигнали за измама, защита на загубения портфейл, 24/7 поддръжка, намалена нежелана поща и 25 000 долара за възстановяване на откраднати средства. По-високите нива включват сканиране на съдебни записи, известия за нарушаване на данни, годишен кредитен отчет, сигнали за дейността на акаунта и до 1 милион долара възстановяване. Измислените сканиращи мониторинг на идентичността търсят хора, изграждащи фалшиви самоличности въз основа на вашата информация. Най-горният слой включва мрежови сканирания за споделяне на файлове, сигнали за поглъщане на акаунти, наблюдение на инвестиционни акаунти и сигнали за запитвания за кредити.

Намерихме LifeLock лесен за използване и настройка. Ако изберете планове за по-висок слой, ще получите един от най-пълните пакети за защита на пазара.

Професионалисти:

 • 24/7 поддръжка на живо
 • Цялостно наблюдение и сигнали на най-високо ниво
 • Възстановяване на откраднати средства

Недостатъци:

 • Някои основни защити, запазени за най-скъпо ниво
 • Проблемна история на компанията

СЕГА С NORTON: Повечето планове на LifeLock вече включват Norton 360 за защита на вашите устройства от онлайн заплахи. Едногодишните абонаменти са с 60-дневни гаранции за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на LifeLock.

5. Intelius Identity Protect

Intelius

Експерти за възстановяване на Intelius са на разположение 24 часа в денонощието, за да помогнат за анулиране на карти, да се свържат с полицията и да разрешат спорове за измами. Всеки план включва един безплатен годишен кредитен отчет от Трансунион, уеб мониторинг, защита на банковата сметка, мониторинг на публичните записи и мониторинг на адреси и телефонни номера. Застрахователната полица от 1 милион долара покрива щетите, причинени от кражба на лична карта.

Едногодишният план на Intelius е една от най-евтините налични опции, макар да липсва няколко защити, намерени в по-ценовите конкуренти.

Професионалисти:

 • достъпни
 • Включва месечен кредитен отчет

Недостатъци:

 • Липсват няколко основни основни мониторинга
 • Лошо обслужване на клиентите

ЗАЩИТА НА БЮДЖЕТ ИД: Интелиус предлага евтини едногодишни планове и предлага 7-дневна безплатна пробна версия.

Прочетете пълния ни преглед на Intelius Identity Protect.

Какво е кражба на самоличност?

Кражба на самоличност и измама с идентичност са два термина, които често се използват взаимозаменяемо, за да опишат използването на нечия лична информация без тяхното съгласие за престъпни цели, като например получаване на кредит или финансова печалба. Обикновено кражбата на самоличност води до кражба на нечия лична информация с цел представяне или измама с идентичност.

Тъй като много от нас съхраняват лични данни и достъп до акаунти онлайн, много кражба на самоличност се случва в интернет. За измамника извършването на престъпления онлайн има допълнителната полза от това, че никога не трябва да проверяват самоличността си.

Много кражби на самоличност обаче се случват и офлайн. Членовете на семейството и полагащите грижи често са виновни за кражба на идентичност срещу деца и възрастни хора. Водолазите на самосвали изкопават изхвърлени документи, за да открият подробности за онези, които са измамили.

Редица престъпления са класифицирани по кражба на самоличност, включително измама с кредитни карти. Но когато повечето хора мислят за кражба на лична карта, ние го свързваме с престъпници, които отварят нови кредитни линии на името на жертвата, използвайки техния номер за социално осигуряване (САЩ) или социално осигуряване (Великобритания). Измамниците могат да вземат заеми за плащане, да кандидатстват за кредитни карти и да отворят нови сметки, използвайки самоличността на жертвата.

Последиците са многобройни и тежки за жертвите. Техният кредитен рейтинг почти сигурно ще бъде повреден по нейна вина. Длъжниците, които търсят плащане, ги преследват по пощата, телефона и дори лично. Поправянето на щетите може да отнеме месеци.

За да се влошат нещата, кражбата на самоличност може да остане незабелязана дълго време, дори години. Това прави проследяването на виновника и оценката на престъплението много по-трудно, поради което много хора се обръщат към услугите за наблюдение и защита на кражбите на самоличност.

Излагам ли риск от кражба на самоличност?

Казано по-просто, да. Почти всеки може да стане жертва на кражба на самоличност.

Дори и да внимавате да защитите вашата информация, не сте единствената, която я държи. Шансовете са, че правителството и бизнесът съхраняват информация за вас, съхранявана в бази данни, заедно с милиони други хора. Вашият работодател, застрахователи, подготвител на данъци, кредитни бюра, доставчици на телефонни и интернет услуги, данъчни служители и много други имат достъп до най-ценната ви лична информация.

И никой от тях не е перфектен. Нарушенията на основни бази данни, изтеглени от хакерите, днес са по-големи, отколкото някога, и тревожно са чести. Престъпник не е необходимо да ви хаква компютъра, да влезе в къщата ви или да ви измами с фишинг имейл, за да намерите информация, която може да се използва за кражба на самоличност.

Как да предотвратя кражба на самоличност?

Бдителността е ключова за предотвратяване на кражба на самоличност. Следете внимателно извлеченията от банковата си сметка и кредитната карта и проверявайте кредитния си рейтинг поне веднъж годишно. Направете стъпки, за да скриете лична информация, онлайн и офлайн.

Кредитни отчети

По закон в САЩ имате право да получавате един безплатен кредитен отчет всяка година. Официалният уебсайт е annualcreditreport.com. Трябва внимателно да сканирате и проследявате всяка дейност или кредитни линии, които изглеждат подозрителни или непознати.

Кредитен отчет не е същото като кредитен рейтинг. Кредитният резултат е число между 300 и 850, което представлява кредитния ви риск - колко е вероятно да плащате сметки навреме. Изчислява се с помощта на информация във вашия кредитен отчет.

Банкови сметки и извлечения за кредитни карти

Очевидно е, че всяка непозната дейност по вашата кредитна карта и банкови извлечения е лош знак. Докладвайте ги незабавно в банката си.

Не почиствайте и малки суми. Престъпниците често ще удрят кредитни и дебитни карти с малко зареждане от няколко цента, за да проверят дали все още са активни.

Пазете информацията си в безопасност

Съхранявайте вашата карта за социално осигуряване (или социално осигуряване), свидетелство за раждане, документи за банкова сметка, застрахователни документи, данъчни формуляри, паспорти и други критични документи на заключени, скрити места. Това е мястотос, с а с, защото също е лоша идея да съхранявате всички тези неща на едно място, където крадецът може да се натъкне на него и да вземе всичко.

Настържете старателно всички документи с лична информация върху него, преди да го изхвърлите.

Помолете доверен съсед да събере вашата поща, докато пътувате.

Що се отнася до онлайн информацията, винаги създавайте силни, уникални пароли за всеки от вашите акаунти. Преди да въведете каквато и да е информация на уебсайт, уверете се, че сайтът е криптиран HTTPS и дали домейнът (напр. „Comparitech.com“) съвпада с името на компанията. Използвайте VPN, ако планирате да влезете в който и да е акаунт или да въведете лични данни в публичния wifi.

Ако имате важни документи, съхранявани на вашия компютър или смарт телефон, не забравяйте да ги шифровате. Вижте тези полезни инструменти за криптиране на файлове и папки или криптирайте целия си диск с инструмент като Veracrypt. Не съхранявайте ключа за криптиране на същото устройство като шифрованите файлове.

Активирайте в реално време антивирус като Windows Defender или инструмент на трета страна и винаги поддържайте актуализираните програми и операционна система.

Инвестирайте в защита срещу кражба на самоличност

Няколко компании предлагат защита срещу кражба на самоличност като услуга, базирана на абонамент. Тези фирми наблюдават вашия кредит, банкови сметки, кредитни карти и други финанси за необичайна дейност. Много от тях също следят интернет и тъмната мрежа за вашата информация, за да можете да предприемете проактивни стъпки, за да предотвратите кражба на личен номер преди време. Повечето предлагат някакъв вид застраховка или обезщетение, за да помогнат с юридически такси.

Въпреки че тези услуги могат да бъдат полезни, те не са за всички. Можете да постигнете голяма част от това, което предлагат услугите за защита от кражба на личен номер самостоятелно, стига да сте дисциплинирани да проверявате редовно кредитния си отчет и сметките си. Препоръчваме услугите за защита на кражбите на лични данни най-много за хора, които преди това са били жертви на кражба на самоличност, защото са изложени на по-голям риск да бъдат отново измамени.

Какво да направя, ако съм жертва на кражба на самоличност?

Ако сте жертва на кражба на самоличност или смятате, че е възможно, изпълнете тези стъпки, за да се върнете на крака.

Сигнали за измама и замразяване на кредити

Ако забележите измамна дейност в кредитния си отчет, незабавно подайте сигнал за измама. Това позволява на основните кредитни бюра - Equifax, Experian и Transunion в САЩ - да знаят, че някой злоупотребява с вашата информация, което затруднява крадците да отварят нови кредитни линии на ваше име. Фирмите трябва да се свържат с вас, за да потвърдят самоличността ви, преди да откриете акаунт. Необходимо е само да се свържете с един от основните кредитни бюра, за да настроите сигнал за измама и те трябва да сигнализират другите две по закон.

Сигналите за измама са продължили 90 дни.

Друг по-екстремен вариант е кредитното замразяване. Това не позволява на всички кредитори да имат достъп до кредитния ви файл. Имайте предвид обаче, че това ще попречи на законните кредитори да имат достъп до вашия файл, така че не го правете, ако легитимно се опитвате да отворите нови кредитни линии.

Подайте отчет за кражба на идентификационен номер

След като заключите кредита си, за да предотвратите по-нататъшни щети, отидете на FTC и подайте жалба. Можете да попълните данните за случилото се и да разпечатате декларация. Напишете номера на отчета или получете копие.

След това подайте полицейски протокол. Носете номера на отчета за потвърждение и FTC. След като разполагате както с декларацията за потвърждение, така и с полицията, можете да започнете да се свързвате с длъжниците.

Свържете се с длъжниците

Прегледайте кредитния си отчет и се свържете с някой от длъжниците, които откриха нови кредитни линии, които не разпознавате. Имайте предвид, че дългът често се продава от предприятията на трети събирачи на сметки, така че някои от изброените длъжници няма да изглеждат запознати дали са законни кредитни линии или не.

Обясни какво се е случило и затвори профилите си. Всеки бизнес е различен, така че попитайте какво трябва да направите, за да получите възстановяване при необходимост. Можете да използвате отчета за доверие и полиция от предишната стъпка, за да докажете вашия случай.

Винаги не забравяйте да поискате разписка за връщане и запишете всяка комуникация, която имате с длъжниците, и продължете писмено.

Може също да се наложи да се свържете с кредитните бюра, за да разрешите евентуални грешки във вашия кредитен отчет.

Статистика за кражбите на самоличност

Хакът на Equifax за 2017 г. изложи 143 милиона американци на висок риск от кражба на самоличност, когато изтече огромна част от лична информация, включително номера на социалното осигуряване. Дори преди това кражбата на самоличност беше сериозен проблем в САЩ и по целия свят.

16,7 милиона души са жертви на кражба на самоличност през 2017 г., а над 1 милион от тях са деца. Хората, които са активни в социалните медии, са изправени пред по-висок риск от кражба на самоличност от тези, които не са. Повечето оплаквания за кражба на самоличност са от хора на възраст между 30 и 59 години.

Като положителна забележка, потребителите изглежда стават все по-добри в бързото идентифициране на опитите за измама. 78 процента от жертвите откриха измама в рамките на седмица. Като научите повече за кражбите на самоличност и повишавате информираността за това как да го предотвратите, можете да защитите себе си и семейството си от тази нарастваща заплаха.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 50

Adblock
detector