5-те най-добри доставчици на Edge Services

Най-добрите доставчици на услуги за Edge

Крайната услуга се определя от местоположението й, а не от естеството на услугата. Мрежовият шлюз е „крайното устройство“ и доставчик на интернет услуги е „крайната услуга“. Въпреки че определението на ръба е свързано с местоположението на услугата, тази ситуация между клиент и сървър прави концепцията „Edge“ по-подходяща за конкретни видове услуги. Например кеширащите маршрутизатори предоставят крайни услуги, защото доставят съдържанието на уебсайт извън собствената мрежа на този бизнес.

>>>Отидете до списъка с най-добрите доставчици на крайни услуги по-долу<<<

Крайната стратегия изтласква мрежовите задачи навън в интернет. Днес близостта на устройството, предоставящо крайната услуга, до мрежата, която обслужва, всъщност няма значение. Крайната услуга е посредник и този сценарий е чудесен модел за облачните услуги.

Тип услуга за ръбове

Edge услугите стават все по-напреднали, предлагайки сървъри на стратегически места по света, а не един център за данни. Този модел дава възможност на предприятията да защитят собствената си инфраструктура от повреда или заразяване от изтласкване на защитната стена към отдалечен сървър. Доставчиците на защитни стени за уеб приложения, специализирани в киберсигурността и разпространяват експертния опит, който придобиват, обслужвайки един клиент, за всички останали клиенти. Тази база знания предлага уебсайт далеч по-голяма защита от локалната защитна стена което постоянно трябва да се актуализира.

Крайният модел означава, че доставчиците на антималуерен софтуер просто трябва да поддържат актуализиран собствен сървърен софтуер и не е необходимо да пускат актуализации на базата данни за вируси по целия свят. Ползата за собственика на бизнеса е, че няма опасност да се пропусне актуализация.

Защитните системи на крайните доставчици на киберсигурност могат да бъдат използвани за осигуряване на DDoS защита и други услуги за управление на трафика, включително балансиране на натоварването. Крайната система за сигурност може да отнеме голям натиск от уеб сървър и премахнете излишните стратегии за трафик и хакерска атака.

Тази операция за балансиране на натоварването води до друг основен бизнес канал за крайните доставчици на услуги, който е един от кеширащите маршрутизатори и системите за доставяне на съдържание. Концепцията за получаване на шлюз сървър за кеширане на най-често достъпните уеб страници не е нова. Тази практика ускорява достъпа до интернет съдържание за потребителите на обслужваната мрежа. Чрез натискане на тази услуга към Облака доставчикът на ръба може да помогне на уебсайта да се доставя по-бързо, вместо да обслужва приемника за по-бърз достъп. Поради това, кеширащите рутери вече са услуги, насочени към доставяне на съдържание от името на плащащите уебсайтове.

Реализиране на услугата за ръбове

Типичната ръбова система за доставяне на съдържание ще съхранява копия на уебсайта на клиента на сървъри, стратегически разположени по целия свят. Уеб съдържанието може да се предава много бързо в интернет. въпреки това, изрязването на голяма част от разстоянието, което трябва да изминат комуникациите, прави доставката още по-бърза.

Като клиент на крайната услуга, няма да се нуждаете от много усилия, за да приложите стратегията. Големите крайни доставчици на услуги имат излишен капацитет, така че не е нужно да се притеснявате за измерване на нивата на трафик или оценка на капацитета на инфраструктурата. Услугите се таксуват предварително чрез абонамент или като просрочена като дозирана услуга. Тези модели на ценообразуване променят отношението на клиента към трафика. Няма да е необходимо да се занимавате с планиране на капацитет повече, въпреки че все пак ще трябва да го измервате, тъй като се случва, за да можете да проверите таксите, идващи от вашия крайния доставчик на услуги.

Крайната услуга поема вашия домейн, така че всички заявки към вашия уеб сървър минават първо през сървърите на доставчика. Този сървър може да бъде използван за почистване на трафика и премахване на заплахи за сигурността, може да се използва за пренасочване на заявки към един от клъстерите на вашите собствени сървъри или може да бъде разгърнат като сървър за съдържание или да замени изцяло вашия собствен уеб сървър, или стъпвайте и доставяйте съдържание, когато вашият собствен сървър се претовари с заявки.

Доставчици на ръбови услуги

Най-вероятно е да обмислите крайни услуги, ако имате собствен уебсайт. Както беше обяснено по-горе, най-честите приложения за крайни услуги са за защита на уебсайтове и управление на трафика, а също и за доставка на съдържание. И двете услуги могат да бъдат комбинирани в пакет от услуги, тъй като и двете се реализират, като оставите доставчика на услуги да поеме вашия домейн и да действа като преден край на вашите собствени сървъри. Следващите раздели на това ръководство очертават пет препоръчителни крайни доставчици на услуги.

Ето нашия списък на най-добрите доставчици на услуги:

  1. StackPath Edge Delivery 200 (НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ)
  2. Платформа за уеб сигурност Sucuri (НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ)
  3. Incapsula услуги
  4. Cloudflare
  5. Интелигентна платформа Akamai

Следващите раздели на това ръководство очертават пет препоръчителни крайни доставчици на услуги.

1. StackPath Edge Delivery 200 (НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ)

правила за ръба на стека
StackPath изпълнява пълния набор от крайни услуги. Те включват мрежа за доставяне на съдържание, защитна стена на уеб приложение, частна DNS услуга, защита от злонамерен софтуер и защита на DDoS. Компанията не рекламира услуги за балансиране на натоварването или управление на трафика.

Компанията предлага всяка от своите крайни услуги поотделно чрез абонамент и също така предлага бизнес пакети. Тези пакети включват всички крайни услуги, но са класирани според нуждите на предприятията с различни размери. Всеки пакет позволява различна месечна транзакция и надбавка за скорост. Пакетът със среден размер е насочен към малкия и средния бизнес и се нарича Доставка на ръба 200. По-големите предприятия трябва да разгледат това Доставка на ръбове 2000 пакет и независими блогъри се обслужват от Доставка на ръбове 20 план, който предлага първия месец безплатно.

StackPath предлага и услуга за мониторинг на качеството на доставката. Компанията има глобална мрежа от центрове за данни, които могат да отчитат времето за зареждане на вашите уебсайтове за различни аудитории по света. Тези центрове за данни са стратегически разположени, за да предлагат решение на всички проблеми с производителността чрез системата си за доставяне на съдържание. Компанията ще постави вашето съдържание на неговите сървъри за да могат да бъдат доставени по-бързо до далечни места. Тези сървъри също така заявяват полета за вашите уеб услуги, като филтрират всякаква злонамерена дейност и изглаждат модели на трафик.

StackPath Edge Delivery 200 Намерете подходящ план на Stackpath.com

2. Платформа за уеб сигурност Sucuri (НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ)

Платформа за уеб сигурност Sucuri

Sucuri съчетава услугите на облачна базирана защитна стена на уеб приложения с оптимизация на доставките, изпълнявани през мрежата от центрове за данни по целия свят. Услугите на Sucuri се таксуват за абонаментна основа с две нива на плана. Планът за начално ниво предвижда a защитна стена за уеб приложения, мрежа за доставка на съдържание и DDoS протокол. По-висок план включва защита от зловреден софтуер и a услуга за почистване от зловреден софтуер.

Ако вашият уебсайт е заразен от злонамерен софтуер, той се е превърнал в система за предаване на вируси. Допълнителните antimalware услуги от по-високия план, който се нарича Sucuri платформа, ще изчисти всеки злонамерен софтуер, скрит във вашия сайт, както и ще го предпази от бъдеща злонамерена програма. Наличието на зловреден софтуер във вашия сайт сериозно ще намали неговата видимост. Това е така, защото много други услуги на уеб страницата в света биха включили в черен списък на сайта и ще попречат на всеки да има достъп до него. Този блок се прилага широко днес и е включен в браузърите и търсачките. Най- Sucuri платформа услугата ще уведоми всички черни списъци в света, които блокират вашия сайт, че той е бил почистен от вируси и има постоянна защита.

Sucuri Web Security PlatformНамерете подходящ план в Sucuri.net

3. Услуги за инкапсула

Incapsula услуги

Incapsula е марката на крайните услуги на Imperva Inc, която е една от водещите компании за киберсигурност в света. Освен защита от най-висок клас, компанията работи и със система за доставяне на съдържание.

Подобно на другите опции в този списък, Incapsula се предлага на абонаментна услуга и се доставя в облака. Плановете за абонамент са три нива. Най- професионалист версията е подходяща за отделни сайтове, Бизнес опцията включва по-голяма защита на сигурността и начинание вариант е поръчан пакет, който потенциално включва всички Крайната експертиза на Imperva.

Imperva особено се отличава с DDoS защита. Компанията поема вашия домейн и изследва всички входящи заявки както в приложния, така и в мрежовия слой. Проверката на приложния слой е включена в бизнес плана, но проверката на ниво мрежа е добавка за всички планове. Най- Incapsula DDoS защитата може да бъде абонирана и като самостоятелна услуга. Всички планове включват много изчерпателна защитна стена за уеб приложения, която включва защита от скрепер и управление на репутацията чрез защита от вируси и избягване на черен списък.

Процедурите за мониторинг на трафика и филтриране на Incapsula включват черни списъци и бели списъци въз основа на местоположението на източника, IP адреса и откриване на подпис на атака. Incapsula поддържа база данни с известни стратегии за атака, която постоянно се актуализира. Най- възможности за кеширане на мрежата за доставка на съдържание на услугата включват повторна употреба на връзки, кеширане на статично съдържание и компресия на изображение. Посетете уебсайта им тук за повече подробности.

4. Cloudflare

Снимка на Cloudflare

Cloudflare също е изявена услуга за защита на DDoS. Компанията предлага защитна стена за уеб приложения, базирана в облак, която се реализира в центрове за данни, разпространени по целия свят. WAF е реализиран като крайна услуга с глобални DNS записи, които се променят, за да насочат вашия домейн към Cloudflare сървър. След като трафикът е филтриран, истинските заявки се препращат към вашия сървър.

Ако имате проблеми, причинени от DDoS атаки, компанията премества присвоения ви IP адрес на един от сървърите си, получава ви IP адрес, регистриран в прикриващо се име, и комуникира със вашия сървър по линия, която е защитена от VPN. При тази услуга целият прекомерен трафик се поема от сървърите на Cloudflare и никой не може да открие истинския IP адрес на вашия сайт, за да атакува директно сайта ви..

Cloudflare също кешира уебсайтове и може да ги доставя директно, като ги прави постоянно достъпни, дори когато те са прекъснати за поддръжка или преустройство.
Cloudflare предлага абонаментен пакет, наречен Избор на облак. Планът за входно ниво е безплатен и осигурява DDoS защита за малък уебсайт. WAF се предлага само с платени планове, а по-високите планове включват кеширане, компресия на изображения и услуги за заобикаляне на интернет контрола в Китай. Посетете Cloudflare тук за повече подробности.

5. Интелигентна платформа Akamai

Интелигентна платформа Akamai

Akamai е чудесен източник на изследвания в областта на киберсигурността. Компанията изготвя редовни доклади за глобалните заплахи за сигурността, получени от отличен изследователски отдел. Това изследване е основата на услугата Akamai. Компанията използва своите знания за стратегии за атака, за да защити своите клиенти. Тази облачна услуга обединява знанията на този изследователски отдел, за да защити всички клиенти от верига центрове за данни, разпространени по целия свят.

Подобно на своите съперници, Akamai предлага защита от DDos, защитна стена на уеб приложение и оптимизация на уеб доставката с кеширане, всички доставени като крайни услуги. Компанията не предлага планове, които включват всички услуги. Вместо това клиентите се абонират за всяка крайна услуга поотделно.

Най- Интелигентна платформа Akamai добавя оптимизация на доставките към уеб сигурността. Платформата е достъпна на сървъри в 100 страни, което позволява на клиентите на Akamai да поддържат своите сайтове постоянно на разположение при висока скорост на доставка. Научете повече на уебсайта на Akamai.

Избор на услуга за ръбове

Както можете да видите от списъка на крайните доставчици на услуги, тази категория поддръжка на уебсайтове наистина процъфтява. Имате няколко отлични опции, когато търсите начини да защитите уебсайта си и да подобрите неговата доставка. Всички тези доставчици предлагат безплатни тестове и дори можете да получите DDoS защита за малък уебсайт безплатно.

Akamai, Imperva и Cloudflare са трите водещи доставчици на смекчаващи DDoS в света, така че наистина сте в сигурни ръце с техните крайни услуги. StackPath и Sucuri са тези, които трябва да гледате. Тези двама предстоящи ръководители на услуги имат gлобално покритие, всеки с мрежа от центрове за данни на стратегически места. Техните пакети за абонамент предоставят решение за изчерпване, което е невероятно лесно да се настрои.

Всичките доставчици на услуги, базирани в облак, са онлайн 24/7 и осигуряват постоянна наличност на уебсайта ви, независимо от това, което го засяга.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Adblock
detector