Rapidshare се прекратява, опитайте тези алтернативи

Rapidshare се прекратява, опитайте тези алтернативиПрез март 2015 г. услугата за споделяне на файлове Rapidshare спря операциите и изтри всички останали файлове. След като беше изключително популярна, компанията се поддаде на натиска за затягане на мерките за борба с пиратството и в резултат на това загуби пълчища от клиенти, принуждавайки я да прекрати дейността си изцяло.

За щастие, на разположение са множество алтернативи на Rapidshare и споделянето на файлове измина дълъг път през последните години. Множество услуги ви дават възможност да споделяте файлове бързо и просто, както и заедно с множество други функции.

В тази публикация разкриваме нашите най-добри снимки за алтернативи на Rapidshare и обясняваме защо всяка от тях може да бъде подходяща за вас.

Rapidshare алтернативи

Всички тези компании предлагат услуги за споделяне на файлове като хляб и масло, но много от тях имат допълнителни функции, които може да търсите.

Dropbox

Начална страница на Dropbox.

Dropbox е едно от най-известните имена в бизнеса с споделяне на файлове. С повече от 500 милиона потребители има много социални доказателства, че тази услуга може да се представи.

Dropbox позволява бързо и лесно споделяне на файлове и е идеален както за индивидуална, така и за бизнес употреба. Можете да получите достъп до папките си Dropbox чрез всеки уеб браузър или можете да изтеглите софтуера на най-често използваните устройства за лесен достъп. Файловете се синхронизират на устройства така че не е нужно да се притеснявате кой има най-актуалната версия.

Безплатните планове идват с 2 GB свободно пространство за съхранение, синхронизиране и споделени папки и връзки. Dropbox предоставя и нова функция, наречена Paper Dropbox, която е подобна на Google Docs. Платените планове започват от $ 9,99 на месец и включват 1 TB място за съхранение, заедно с допълнителни функции, като изтриване на дистанционно устройство и офлайн папки на мобилни устройства.

Няма безплатни бизнес планове, но има безплатна 30-дневна пробна версия. Цените на бизнес пакетите - които включват най-малко 3 TB място за съхранение - започват от $ 12,50 на месец (минимум трима потребители), след като плащанията стартират.

Volafile

Volafile предлага синхронизирано споделяне на файлове и чат в една платформа и е идеален за групи или екипи. Потребителите създават „стая“, в която да съхраняват своите файлове, и всеки е оборудван със собствена функция за чат. В стаята ви има уникален URL адрес, който можете да споделите с толкова хора, колкото искате.

Тази услуга е напълно безплатна. Можете да качвате файлове с размер до 20 GB, но те изтичат след само два дни. Това е страхотна услуга за учебни групи или мозъчна атака за сесии, но не е добър вариант, ако се нуждаете от дългосрочно съхранение.

Tresorit

Tresorit Rapidshare алтернатива.

Tresorit е голямо име в бизнеса с споделяне на файлове и е известен със своята сигурност от най-високо ниво. Тя ви позволява да синхронизирате и споделяте папки с криптиране с нулево знание, което означава, че никой, дори и в самата компания, не знае какво споделяте.

Tresorit съхранява вашите файлове в постоянно охранявани центрове за данни на ЕС. Кодовете за удостоверяване на съобщения се прилагат към всеки файл, като се гарантира, че дори ако системата е хакната, файловете не могат да бъдат променяни.

Всички тези функции за сигурност идват с доста тежък етикет. Въпреки че Tresorit е безплатен за физически лица да изпращат файлове с размер до 5 GB, акаунтът без разходи не включва никакво съхранение на данни и няма някои функции за защита. За 200 GB място за съхранение и допълнителни функции, като възстановяване на изтрити файлове, двуфакторна автентификация и възстановяване на версиите, цените започват от $ 10.42 на месец.

4shared

4Shared е различен от много други в този списък, тъй като служи и като база данни за публични файлове. Тук можете да разглеждате файлове, включително файлове за музика, видео и книги, както и приложения. Можете също да качвате свои собствени файлове в облака и да ги поддържате лични или да ги споделяте публично.

Безплатните планове идват с 15 GB място за съхранение, но това максималният размер на качването на файл е 2,048 MB. Платените планове (започвайки от $ 6.50 на месец) идват със 100 GB място за съхранение и максимален размер на качването на файлове от 100 GB. Премиум план също ви предоставя споделяне без реклами, по-бързи скорости на изтегляне, SSL криптиране на данни, опция за възстановяване на изтрити файлове и директни връзки за изтегляне, сред другите функции.

Zippyshare

Zippyshare е изцяло безплатна услуга за споделяне на файлове. Без възможност за допълнителна продажба тази услуга не се предлага с приятен лъскав интерфейс и е много основна в това, което може да предложи. Казано е, че ако просто трябва бързо да качите и споделите някои файлове, тогава това върши работа.

По подразбиране вашите файлове ще бъдат публично достояние, но можете променете настройките на частни преди да качите. След като качите, ще получите уникална връзка, която можете да споделите с всеки, който пожелаете. Zippyshare не изисква регистрация, предлага неограничено дисково пространство и няма ограничения за изтегляне. Ограничението за размер на файла обаче е малко на 500 MB и файловете могат да се съхраняват само до 30 дни без активност.

Mediafire

Начална страница на Mediafire

Преминавайки към по-сложна платформа, Mediafire е удобна за използване услуга за споделяне на файлове, която може да предложи много. Безплатните акаунти включват до 10 GB място за съхранение, с максимален размер на файла 4 GB. Получавате неограничена честотна лента и изтегляния и връзки за споделяне на вашите файлове.

Приложенията позволяват групово качване на файлове, дори хиляди наведнъж, а мениджърът на файлове превръща организацията в чиния. Еднократните връзки са чиста функция, която ви позволява да изпращате връзки, които не могат да бъдат споделяни с никого, освен с основните получатели, идеално, ако имате работа с чувствителни файлове.

Профил акаунтът ви предоставя 1 TB място за съхранение и без реклами. Тя също ви позволява да вграждайте връзки директно във вашия уебсайт, имейли или публикации в социалните медии, така че получателите да избегнат преминаването през уебсайта на Mediafire. Други предимства включват групово изтегляне и директно качване от връзки към уебсайтове. Pro плановете започват от $ 3,75 на месец.

Yandex Disk

Yandex Disk е фокусиран единствено върху снимки и видеоклипове и ви позволява да съхранявате файлове на стойност до 10 GB безплатно. Файлове могат да бъдат споделяни с други хора чрез кратки връзки. Явно е, че Yandex ви дава безплатен достъп до Microsoft Office Online (включително Word, Excel и PowerPoint) от вашия браузър.

Yandex Pro се предлага от $ 2 на месец и включва допълнително съхранение (100 GB до 1 TB данни в зависимост от плана), без реклами, приоритетна поддръжка и няколко други функции.

МЕГА

Mega е сигурна услуга за съхранение в облак, която позволява и споделяне на файлове, макар и не с лекотата, която предлагат много други услуги. Той предлага прилично количество свободно пространство за съхранение, което в момента е 10 GB на план, но това изглежда редовно се променя.

MEGA беше много атрактивна опция, тъй като предлагаше на потребителите 50 GB свободно пространство. Въпреки това, през 2018 г., то промени модела си леко и предлага това пространство само на потребители, които плащат такса за лицензиране или изпълняват задачи, като кани други потребители в MEGA.

Sync

Синхронизиране на алтернативата на Rapidshare.

Sync има голям акцент върху поверителността и сигурността. Включва криптиране от край до край, защита на паролата, срокове на годност и разрешения. Както подсказва името му, всички качени файлове се синхронизират, така че да имате достъп до актуализираните файлове в реално време от всяка точка от всяко устройство. Sync е известна със страхотната си вътрешна поддръжка, което е особено добра новина за начинаещите потребители.

Безплатната версия на Sync ви предоставя 5 GB хранилище и основни функции за споделяне. Платените планове идват с a 30-дневна гаранция за връщане на парите и започнете от $ 49 на година за физически лица за 500 GB място за съхранение. Бизнес плановете започват от $ 8 на месец за 2 TB хранилище.

Jumpshare

Jumpshare е малко по-различен от много други в този списък по това, че е насочен основно към осигуряване на платформа за споделяне на рекламни послания. Тя дава възможност на потребителите да видят повече от 200 файлови формата, включително видеоклипове, големи документи и презентации.

Тази услуга е идеална за хора, които трябва да си сътрудничат във визуални и аудио проекти. Перките включват заснемане и поясняване на скрийншоти, запис на вашия екран с аудио, и коментиране на файлове в реално време. Jumpshare се интегрира безпроблемно със стотици приложения, включително Slack, Trello и Asana.

Безплатните планове включват 2 GB място за съхранение, ограничение за размер на качване от 250 MB и 30 секунди запис на екрана. Започвайки от $ 8,25 на месец, най-ниският платен план (плюс) ви дава 1 TB място за съхранение, ограничение за качване на файлове от 20 GB и неограничен запис на екрана, наред с други функции.

PixelDrain

PixelDrain е напълно безплатна услуга, която ви позволява бързо да споделяте файлове. Можете да качите файл с размер до 5 GB и незабавно да получите споделена връзка. Качванията се съхраняват до 60 дни след последното им гледане.

Понастоящем сайтът се поддържа само от един човек и въпреки че е свободен за използване, дарения се приемат и насърчават. Това не е много сигурна опция за споделяне на файлове, но е бързо и лесно. Не е нужно дори да се регистрирате за акаунт и вашите файлове ще се запазват локално във вашия уеб браузър.

Ge.tt

Начална страница на Ge.tt

Ge.tt прилича много на PixelDrain в концепцията. Той има супер прост интерфейс и е лесен за начало. Всичко, което трябва да направите, е да започнете да влачите и пускате файлове на началната страница и можете споделете ги, без дори да създавате акаунт. Регистрацията е необходима, за да започнете да съхранявате файлове, а Ge.tt позволява до 2 GB хранилище безплатно.

Ако изберете премиен акаунт, можете да получите 50 GB място за съхранение, ограничение за размер на качване от 1 GB и ограничение за изтегляне от 500 GB дневно, започващо от $ 1,99 на месец. Планът Premium Plus позволява 1 TB място за съхранение, започващо от $ 3,99 на месец.

Това не е лош вариант за запаметяване и споделяне на малък брой файлове, но определено няма звънци на много други в този списък.

Съвети за безопасно споделяне на файлове

Въпреки че може да бъде удобно да споделяте работни файлове с колеги и забавно да споделяте изображения, видеоклипове и други файлове с приятели, споделянето на файлове не е без рискове. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да се разкажете луд:

  • Закони за авторските права: В зависимост от това какво споделяте и къде пребивавате, вероятно има строги закони, отнасящи се до споделянето на материали, които имат авторско право. Уверете се, че имате право да споделяте или изтегляте определен файл, преди да го направите, или можете да се приземите в гореща вода.
  • злонамерен софтуер: Навсякъде, където файловете могат да се качват и изтеглят публично, може да бъде удобно място за киберпрестъпници за разпространение на зловреден софтуер. Преди да изтеглите файл, уверете се, че е от надежден източник.
  • Публична срещу частна: Някои услуги за споделяне на файлове ви дават възможност да споделяте файлове публично или частно. Уверете се, че знаете какви настройки сте проверили преди споделянето, особено ако файловете са от чувствителен характер. Освен това се възползвайте от други контроли като еднократни връзки, защита на паролата и срокове на годност.
  • Encryption: Много услуги за споделяне на файлове предлагат криптиране от край до край, но ако те не искат или искате допълнителен слой сигурност, може да помислите за криптиране на вашите чувствителни файлове, преди да ги качите в облака. По този начин само някой с ключа за декриптиране ще може да прегледа съдържанието на файла.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 18

Adblock
detector