Dell DataSafe Online е прекратен, опитайте тези 9 сигурни алтернативи

Сигурни алтернативи на Dell DataSafe (1)

Услугата Dell DataSafe Online беше онлайн система за архивиране, която шифрова и архивира вашите файлове. За първи път стартирана през 2007 г., услугата е прекратена на 4 юни 2015 г. Файловете се съхраняват 30 дни след изтичане на акаунта и потребителите могат да прехвърлят данни на своите компютри през това време.. Към 30 дни след 4 юни 2015 г. всички данни бяха изтрити от системата и вече не са достъпни за притежателите на акаунти.

Системата предлага лесен и удобен начин за потребителите да архивират важни файлове и да ги защитят в случай на неща като корупция на софтуера, сривове на твърдия диск, атаки срещу отваряне на софтуер, случайно изтриване на файлове, кражба или физическа повреда. За щастие, има много алтернативни възможности, когато става въпрос за онлайн резервни услуги.

В тази публикация разкриваме нашите най-добри възможности за избор на доставчици на онлайн резервно копие и защо те заслужават внимание. Преди да скочим, ще разгледаме какво може да предложи Dell DataSafe Online и някои важни функции за сигурност, които да търсите в алтернативи.

Какви бяха предимствата на Dell DataSafe Online?

Dell DataSafe Online не беше най-модерната система за архивиране на своето време, но тя изпълни целта си за много потребители, като осигури следните предимства:

 • Архивиране и криптиране на важни файлове, като имейли, снимки, видеоклипове, финансови записи и други документи
 • Съветникът за настройка и избор на файлове в една стъпка го направи идеален за начинаещи
 • Автоматичен избор и сканиране на файлове
 • 256-битово AES криптиране и SSL
 • Съхранение на няколко излишни копия на файлове (множество резервни копия)
 • План за архивиране по подразбиране за проста употреба или модифицирани резервни планове за напреднали потребители

Въпреки че Dell DataSafe Online изглеждаше стабилно предложение, то определено не беше без недостатъците му. Някои рецензенти отбелязаха проблеми с използваемостта. Оплакванията на клиентите относно надеждността на услугата и последващата поддръжка на клиенти не са рядкост.

Хартата за поверителност на облачното архивно копие Comparitech

За да помогнем на обучението на потребителите на резервни услуги за това, което те трябва да очакват от доставчик по отношение на поверителност и сигурност, разработихме облачна харта за поверителност на архивиране.

Като цяло ние се застъпваме за политика с нулеви знания, така че дори доставчикът да не може да установи съдържанието на криптирани файлове. Можете да намерите пълните подробности в тази специализирана публикация, но тук изброяваме основните фактори, които трябва да разгледате.

Най-добрите доставчици трябва:

 • Използвайте 256-битов AES, 128-битов AES или 448-битов протокол за криптиране на Blowfish за съхранени данни.
 • Използвайте SSL криптиране за трансфер на данни.
 • Криптирайте данните на локалната машина преди прехвърлянето.
 • Разрешете на потребителите да зададат частен ключ за криптиране.
 • Собствени (вместо наем) частни физически центрове за данни.
 • Не можете да получите достъп до метаданни, като имена на файлове, размери на файлове и структура на директория.
 • Гарантирайте, че данните на потребителя са достъпни само от този потребител.

Алтернативите, които изброяваме по-долу, проверяват повечето, ако не и всичките ни критерии.

Алтернативи на Dell DataSafe Online

Търсейки алтернативи на Dell DataSafe Online, разгледахме горните фактори, за да намерим доставчици, които предлагат сравними или по-добри услуги. Ще разгледаме по-подробно всяко от тях по-долу, но ето бързо бързина на това, което можете да очаквате:

 • IBackup: Услуга за малки фирми с много функции, но липсващи възможности за синхронизация и липса на солидна поддръжка на клиенти.
 • Аз карам: Тази услуга за архивиране в домашни условия има солидно безплатно предлагане, но стръмни такси за издръжка и посредствено обслужване на клиентите.
 • Carbonite: Икономично, но основно предложение, насочено към потребителите на Windows.
 • CrashPlan: Тази услуга за малки фирми предлага силна сигурност и много контрол, но не позволява мобилни архиви.
 • SpiderOak ONE: Друга услуга със силен фокус върху сигурността, тази има богат на функции десктоп клиент, но толкова мобилно приложение.
 • Архивиране на всичко: Услуга с много функции и фокус върху малкия бизнес с по-малко удобна за потребителите версия, въпреки че има версия само за мобилни устройства, от която някои ще се радват.
 • Tresorit: Този има силна сигурност и много функции, но те идват на цена и с малко поддръжка за личните потребители.
 • Онлайн резервно копие на SOS: Лесните за използване настолни версии може да оправдаят по-високата цена, но мобилните потребители ще бъдат разочаровани от ограничените приложения.
 • Backblaze: Услуга, предлагаща добра цена / качество с резервно копие на неограничени файлове, но само за едно устройство.

IBackup

Началната страница на IBackup.

Тази услуга за архивиране е насочена към малкия бизнес и предлага отлични функции за сигурност и поверителност. Той използва 256-битово AES криптиране за съхранени данни и SSL за прехвърляне. Има възможност да създадете свой собствен частен ключ за криптиране, така че никой друг, дори самият доставчик, да не може да дешифрира вашите файлове. Физическите сървъри са собственост на компанията майка Pro Softnet Corporation.

Освен стабилната сигурност, IBackup се представя добре от гледна точка на използваемост. Той използва компресиране на файлове и извършва постепенно архивиране, което означава, че се наслаждавате на бързи скорости на качване. Можете да създадете под-акаунти, улесняващи управлението на множество устройства и потребители, особено полезни за малкия бизнес. Полезни добавки като локални и сървърни архиви правят услугата малко по-гъвкава от другите доставчици.

За съжаление IBackup не предлага синхронизация, което е доста често срещана характеристика сред конкурентите. Като се има предвид това и някои не особено страхотни услуги за клиенти, пакетите са малко от скъпата страна.

Прочетете пълния ни преглед на IBackup.

Аз карам

Началният екран на IDrive.

IDrive е собственост на същата компания като IBackup и предоставя резервни услуги, по-подходящи за домашна употреба. Това е отличен вариант за тези, които искат да архивират и синхронизират на няколко устройства. Шифроването е солидно с 256-AES и SSL и можете да създадете свой собствен частен ключ. Подобно на IBackup, сървърите са собствени от компанията майка Pro Softnet Corporation.

Тази услуга е безплатна за до 5 GB данни и предлага някои спретнати функции, включително резервно копие на Facebook и Instagram и лесно за използване версия, архивиране и синхронизиране.

Един от основните недостатъци на тази услуга е поддръжката на клиентите, която беше по-слаба в нашия опит. Въпреки че има безплатна опция, таксите за натрупване могат бързо да се добавят, така че не забравяйте да следите колко място използвате.

Прочетете пълния ни преглед на IDrive.

Carbonite

Началната страница на Carbonite

Това е по-основна услуга от някои от останалите в списъка, но е на добра цена и предлага силна сигурност. Шифроването е 128-битово за редовни планове, но 256-битово е налично за архивиране на сървъри. Данните се криптират преди да бъдат прехвърлени и защитени с SSL по време на транзит. Предлагат се опции за криптиране с частен ключ.

Що се отнася до функциите, получавате автоматично архивиране в облак, архивиране на външен твърд диск и отдалечен достъп до файлове. Изтритите файлове могат да бъдат възстановени до 30 дни, в случай че случайно изтриете нещо важно. Карбонитът осигурява отлична поддръжка на клиенти с отзивчиви и знаещи агенти под ръка, за да ви помогне при всякакви проблеми.

Тази услуга е насочена към потребителите на Windows, така че тези, които работят с друга или няколко операционни системи, може да искат да търсят другаде. Има някои липсващи функции, като например възможността за синхронизиране между устройства и споделяне на обществени връзки, което прави това малко ограничено като цяло.

Прочетете пълния ни преглед на карбонита.

CrashPlan

Началният екран на CrashPlan.

CrashPlan предлагаше безплатен план за домашни потребители, но постепенно го прекратява тази година. Сега той ще се съсредоточи върху решение за малкия бизнес. Това използва 256-битово AES криптиране за съхранени данни. Данните се кодират преди да бъдат прехвърлени чрез SSL и има опция за частен ключ.

Изтритите файлове се съхраняват завинаги, освен ако не поискате друго, така че никога не трябва да се притеснявате, че ще загубите нещо важно. Имате много контрол върху това, което се създава резервно копие, когато, неограничено съхранение в облак, синхронизиране и споделяне и достатъчно възможности за задържане и версия. Ако предпочитате да поддържате всичко офлайн, можете да изберете да съхранявате файлове на собствения си външен твърд диск.

CrashPlan предлага безплатна пробна оферта, след което струва 10 долара на месец на устройство. Това може да е малко скъпо за личните потребители, но би могло да има смисъл за бизнеса. Тази услуга не поддържа мобилни архиви, което отново не е чудесно за личните потребители. Подкрепата е солидна, но достъпните времена са ограничени.

Прочетете пълния ни преглед на CrashPlan.

SpiderOak ONE

Началната страница на SpiderOak ONE.

SpiderOak ONE е един от набор от услуги, предлагани от SpiderOak. Този доставчик има силен фокус върху сигурността и строга политика за нулево знание. 256-битовото AES криптиране е сдвоено със SSL за прехвърляне и използването на частен ключ е единствената опция. Това означава, че ще трябва да бъдете много бдителни, за да не загубите или да забравите ключа си.

Планът ви позволява да използвате неограничен брой устройства, заедно с възможността да синхронизирате между тях, да споделяте връзки към определени файлове и да имате достъп до архивиране онлайн. Настолното приложение е интуитивно и богато на функции. От друга страна, мобилното приложение не предлага много функционалност и няма да поддържа качвания.

Тази услуга е малко от скъпата страна, но ако тя е предимно за използване на работния плот, вероятно ще смятате, че функциите и сигурността си заслужават.

Прочетете пълния ни преглед на SpiderOak ONE.

Архивирайте всичко

Началната страница на Backup Everything.

Тази британска компания предоставя услуга, насочена към малкия и средния бизнес и свети на много нива. Като започнем от сигурността, тук няма оплаквания, тъй като получавате 448-битово криптиране на Blowfish, SSL криптиран трансфер и частни ключове.

Резервно копие Всичко има всички функции, от които се нуждаете, включително голямо разнообразие от опции за архивиране, звездни версии и отлична поддръжка на клиенти. Можете да получите много бретон за вашия долар с наличните нискотарифни опции.

Този фокус върху бизнес клиентите се вижда от по-малко излъсканата потребителска версия. Но той предоставя строго мобилна опция, която може да бъде идеална за някои потребители.

Прочетете пълния ни преглед на Backup Everything.

Tresorit

Началният екран на Tresorit.

Tresorit предлага както решения за съхранение, така и резервно копие и се придържа към нулевите знания, които търсим при този тип доставчик. Той използва 256-битово AES криптиране и SSL за защита на канала. Файловете са кодирани, преди да напуснат устройството ви, и достъпът до тях може да се извърши само с личния ви ключ за декриптиране.

Можете да синхронизирате файлове на устройства (въпреки че това може да е бавно), да споделяте файлове с връзки и да каните сътрудници да преглеждат вашите файлове. Личният план ви осигурява 2000 GB хранилище и можете да получите достъп до него до десет устройства, но това е доста скъпо при $ 30 на месец. Един голям недостатък е, че личните планове не идват с подкрепа на живо.

Пакетите за малки и големи фирми предоставят допълнителни функции като екипни папки и поддръжка на клиенти на живо.

Онлайн резервно копие на SOS

Началният екран на SOS Online Backup.

Това е поредният скъп доставчик, въпреки че може да се струва, че привилегиите си заслужават някои потребители. Шифроването е 256-битов AES заедно със SSL за пренос на данни. Файловете са защитени от частен ключ за криптиране, така че няма вероятност никой, освен да видите тяхното съдържание.

Съветникът за архивиране предварително избира всички ваши най-подходящи файлове, за да направи първоначалния процес гладък и прост. Можете да използвате функцията Safe Forever, за да гарантирате, че вашите файлове никога не се изтриват и просто се архивират, в случай че имате нужда от тях на по-късна дата.

SOS Online Backup не предоставя непрекъснато архивиране за всички избрани файлове, което може да доведе до смущаване на някои потребители. Мобилните приложения имат ограничения, така че това може да не е най-добрият вариант за хората в движение.

Backblaze

Началната страница Backblaze.

Backblaze е доставчик на онлайн съхранение и архивиране, който предлага прилична стойност на парите. Той е силен от гледна точка на сигурността с 128-битово криптиране за съхранение, SSL криптиране за трансфер на данни и частни ключове за декриптиране.

Можете да използвате автоматично или планирано архивиране, да филтрирате въз основа на типа файл и да възстановите множество версии за период до 30 дни. Неограничени файлове могат да бъдат архивирани, но сте ограничени до едно устройство и няма мобилно архивиране. Имате възможност да споделяте файлове с други потребители.

Мога ли просто да използвам резервно копие и възстановяване на Dell?

Dell Backup and Recovery е опцията, препоръчана от Dell като заместител на Dell DataSafe Online. Той е вграден в определени модели и е свободен за използване в основния план. Може да се използва за ръчно създаване на резервно копие и възстановяване на файлове или връщане на системата във фабричното й състояние. въпреки това, тази услуга също се прекратява (поне онлайн частта) и не изглежда да е наследник в творбите.

Ако той е инсталиран на вашия компютър и имате свои собствени опции за съхранение, може би си струва да го разчупите. Въпреки че, според съобщенията, лошото обслужване на клиентите, което изпитват клиентите на Dell DataSafe Online, може да се разпростре и на Dell Backup and Recovery. С голяма компания като Dell, често е трудно да стигнете до фокусираната помощ, която ви е необходима за нещо като сигурно архивиране.

При толкова много превъзходни предложения навън може да е по-добра идея да платите малко повече за нещо по-богато на функции и надеждно.

Съхранение в облак срещу онлайн архивиране

Когато търсите алтернатива за Dell DataSafe Online, може да срещнете някаква объркваща терминология. Облачните системи за съхранение и резервно копие онлайн са две подобни услуги с много различни приложения. Те обаче често се бъркат, защото не винаги са посочени ясно. Например облачните системи за съхранение могат да бъдат наричани онлайн резервни системи, а онлайн архивирането често се нарича облачно архивиране.

За да зададете нещата направо, ето едно бързо определение за всеки:

 • Съхранение в облака включва често записване на определени файлове в система за онлайн съхранение вместо на вашия компютър. В този случай спестявате място на твърдия си диск, а системата за съхранение в облак действа като разширяване на капацитета на вашия компютър. Обикновено потребителите избират какви файлове да съхраняват и ги качват ръчно.
 • Онлайн резервно копие системите се използват за създаване на сигурни реплики на файлове, които остават на вашия компютър. Вместо да премествате файлове, за да освободите място, просто създавате резервни копия, в случай че нещо се случи с вашия компютър или система. Това предпазва от неща като случайно изтриване на файлове или сривове на твърдия диск. Онлайн архивирането често се завършва автоматично, но много услуги имат и ръчни настройки. Ако изтриете файл на вашия компютър, той също ще бъде премахнат от облака, въпреки че архивираните версии все още може да се съхраняват.

Тъй като функцията е доста сходна, затова често виждате припокриване в рамките на един и същ доставчик. Някои от тези, за които говорим по-горе, предлагат както облачно съхранение, така и онлайн резервно копие.

Сигурни ли са онлайн резервните системи?

Поставихме силен акцент върху сигурността през цялата тази публикация, тъй като смятаме, че това е от изключителна грижа, когато защитавате личните си и бизнес файлове. Въпреки това, когато използвате тези услуги, вие се доверявате на тези доставчици. Така че вашите данни наистина са безопасни и защитени?

Едно притеснение, което може да имате, е внезапното прекратяване на услугата, което води до загуба на вашите архиви. Това е по-скоро потенциален проблем с нови, малки доставчици, така че е най-добре придържайте се с изпитани опции. Друго често срещано притеснение е заплахата от нарушаване на данните. Въпреки че никоя организация не е напълно имунизирана, ако търсите доставчици със стандарти за нулеви знания, наистина не можете да направите много повече по отношение на защитата на вашите данни.

Какво ще кажете за неща като масово държавно наблюдение или правоприлагане, които следят вашата информация? Въпреки че повечето доставчици на услуги са длъжни да предават информация по съдебен ред, те не биха имали какво да показват. Стандартите за нулеви знания означават, че те никога няма да могат да разкрият съдържанието на вашите файлове. Най-много те могат да записват метаданни като общото количество на използваното хранилище и времето на архивиране. Докогато ти изберете частни ключове вместо да използвате съхранените от доставчика, вие трябва да сте единственият, който има достъп до вашите файлове.

Ако имате някакви съмнения относно сигурността на услугата, която използвате, или знаете, че тя не криптира файлове, преди да напуснат устройството ви, може да искате сами да ги шифровате, преди да ги добавите в облака. Ако имате проблеми с това, уверете се, че използвате силни пароли, за да избегнете дупки.

Източник на изображението: Ян Александър лицензирани под CC BY 2.0

Може също да ви харесаOnline backupIs облачно съхранение и онлайн архивиране защитено? Онлайн архивиранеРазликата между облачно архивиране, облачно съхранение и синхронизацияOnline backupПограждане до Windows 10? Направете резервно копие на вашия компютър първо! Ето как

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1

Adblock
detector