Преглед на AOMEI Backupper

Популярен и изключително полезен продукт за физически лица и бизнес клиенти в Чехия, Хонконг, Германия и почти навсякъде по целия свят, Backupper е малко за захранване на данни от технологичната компания AOMEI.

Характеристики, пространство, цени

Въпреки че всеки може да използва Backupper Standard (той е безплатен!), Ние взехме както безплатната, така и платената Backupper Professional версия за въртене. В името на автентичността и за да предложим по-добре справедлив преглед, тествахме безплатната версия на Standard първи преди да изпробвате платената версия на Professional, така че да можем да дадем едновременно трепване и да помогнем на потребителите, които се стремят да направят по-реалистичния преход от безплатна към платена.

ОПИТАЙ БЕЗПЛАТНО: Тук има безплатна пробна версия на професионалната версия

Не тествахме версиите на AB Server или AB Technician, така че всички коментари, които правим върху тези версии, се основават на това, какви функции има кросоувър със стандартните и професионалните версии.

Първо, Backupper има няколко забележителни положителни и отрицателни страни, които намерихме за достойни да подчертаем отпред:

Положителни:

 • Безплатни ъпгрейди за цял живот
 • Ниска цена за професионална версия
 • Отстъпки за множество лицензи
 • 1 Лицензът за професионална версия обхваща 2 отделни компютъра
 • Безплатната версия може да се използва за бизнес цели в ограничена степен

Отрицателни:

 • Работи само в Windows
 • Нетърговските потребители няма да намерят много полза с повечето функции (дори в безплатната версия)

Сравнение на функции

AOMEI Backupper

Backupper Standard и Backupper Professional са почти едни и същи програми. почти. И двете са богати на функции, но в действителност няма вероятност да използвате по-голямата част от функциите, дори ако сте потребител на захранване с резервно копие на данни. Това включва богатата на функции безплатна версия, която има изненадващо голям брой опции за архивиране. Най-вероятно никога няма да използвате или дори да разберете използването на тази функция, ако не сте професионалист в мрежата и просто използвате AOMEI Backupper за редовни и лични резервни копия на данни.

Въпреки това AOMEI значително увеличава предлаганите от безплатната програма платени версии. Ключовата разлика в характеристиките между платените и безплатните опции подчертава факта, че AOMEI Backupper е свързана с бизнеса програма за архивиране от ствола до кърмата.

AOMEI Backupper Professional е точно това: професионално приложение, предназначено за професионалисти и фирми. Предприятията ще намерят значителна полза от способността за архивиране и възстановяване на няколко устройства в мрежа, например, което може да е необходимо, ако бизнесът ви бъде ударен с износ на софтуер или се нуждаете от спешно архивиране на няколко машини по време на възстановяване при бедствия. Междувременно безплатната стандартна версия все още се зарежда с функции, които вероятно ще пренебрегнете като един потребител, но включва всички основни функции за архивиране, които може да търсите.

Следващият (признателно дълъг) списък включва функции, които няма да намерите в безплатния стандарт AOMEI:

 • Няма настройки за филтър на файлове (Не мога да изключа някои разширения на файлове от архивиране или синхронизиране) - това означава, че ограниченията ви за архивиране на данни ще бъдат достигнати много по-бързо
 • Не можете да редактирате дялове на диска (Това означава, че не можете да регулирате размера на дяла при клониране на диск или възстановяване на резервно копие на данни)
 • Без архивиране / възстановяване на динамични обеми на диска
 • Няма синхронизиране на файлове / папки в реално време от или към мрежа / NAS

 • Без резервни копия, задействани от събития (Събития са влизане, излизане, стартиране на системата и спиране на системата)
 • Няма PXE инструмент за зареждане
 • Няма резервна схема (Позволява ви автоматично да изтривате определени резервни изображения въз основа на зададени от вас критерии)
 • Без обединяване на резервни копия (Обединяването ви позволява да комбинирате пълно архивиране с последващи инкрементални резервни копия, за да намалите излишния брой на резервните копия).
 • Няма програма за команден ред (Позволява ви да извършвате архивиране за от командния ред)
 • Няма универсално възстановяване (Позволява ви да възстановите изображението на различен компютър с различен хардуер или да преместите операционната си система от физическа на виртуална машина)
 • Няма клон на систематаНисък приоритет за техническа поддръжка
 • Режими за изпращане на известия по имейл (SMTP) ограничен до Hotmail и Gmail сървъри

Интересното е, че безплатната версия идва с PXE инструмент за зареждане. Почти със сигурност не е полезен за повечето хора, PXE инструментът за стартиране позволява на потребителите да зареждат множество компютри през мрежа. Това е важно средство за бизнеса в днешната бизнес среда, ориентирана към данни.

Имате ограничено пространство за архивиране? Ще трябва да надстроите

AOMEI Backupper

Както бе посочено по-горе, ключовите разлики между Backupper Standard и платената версия Professional имат повече общо с инструментите, свързани с мрежата за архивиране на данни, отколкото всичко друго. Най-голямото ограничение на безплатните потребители обаче е управлението на съхранението. Много от функциите, недостъпни за безплатните потребители, са тези, които позволяват по-добро използване на пространството за съхранение. Безплатните потребители ще намерят своите резервни твърди дискове и облачни дискове да се запълнят доста бързо, особено при редовно планирани архивиране на данни и архивиране на цялата система..

Ако имате почти неограничено пространство за съхранение на архиви или имате нужда само да архивирате няколко ключови файла, вероятно ще намерите безплатната версия за много полезна. Ако обаче имате само ограничено количество пространство, което можете да разпределите за архивиране на вашите данни, AOMEI Backupper Professional ще бъде необходим.

Преглед на резервните копия

Както бе посочено по-рано, Backupper Standard може да няма толкова функции, колкото платените версии на AOMEI, но със сигурност не му липсва функционалност.

Наистина има много повече функции, отколкото вероятно ще ви трябва, но на фокус тук са следните опции за архивиране и възстановяване:

 • Цялостно архивиране на системата
 • Архивиране на твърд диск във файл с изображения
 • Архивиране на дял
 • Архивиране на данни в облачно съхранение
 • Единично или няколко архивиране на файлове
 • Синхронизиране на файлове
 • Създател на стартиращи медии (DVD, CD, USB устройство)
 • Виртуално изследване на резервно изображение
 • Обединяване на изображението
 • PXE Boot Tool
 • Клониране на диск и изображения
 • Архивиране на данни

Проведохме прост тест за функционалността за архивиране на данни за AOMEI Backupper Standard, с акцент върху скоростта и ефективността. Този тест трябва да се прилага еднакво за AOMEI Professional, тъй като основната програма е една и съща с няколко функции, заключени за безплатни потребители.

Когато стартирате архивиране на данни, потребителите могат да коригират няколко различни настройки, за да помогнат за създаването на по-ефективни архиви. Това включва опция за регулиране на компресията на данни (по-високото компресиране води до по-дълго време за архивиране, но спестява място за съхранение), разделяне на изображения за големи архивни изображения, интелигентни резервни копия (само архивиране на използвани секции на файловата система) и обемно сянка копие на Microsoft Услуга (VSS), която позволява архивирането да продължи, без да прекъсва текущи операции.

Първият ни тест за архивиране използва папка, съдържаща 64.5 MB изображения с предварително зададени настройки за архивиране. Това архивиране отне само секунди.

AOMEI Backupper

Проведохме още един тест, за да определим колко време ще отнеме цялото архивно изображение на системата на Windows с предварително зададените настройки за архивиране. AOMEI Backupper първо прецени, че това ще отнеме 51 минути за архивиране на цялата система. Прогнозата за времето се свали бързо. Крайният резултат отне само 24 минути, за да архивирам цялата ми Windows система, създавайки резервно изображение от 37 GB.

При стартиране на архивиране, AOMEI се настройва автоматично, за да работи възможно най-ефективно. Това включва „нормално“ компресиране и интелигентни резервни копия за сектор. По време на трети тест за архивиране ние включихме високо компресиране и интелигентни резервни копия, което означава, че Backupper направи точно резервно копие на тестовата система. Този трети тест отне около 45 минути, добра скорост дори при силна компресия. Крайното изображение беше 74 GB.

Не е включено резервно копие в облака

Може би най-големият недостатък за AOMEI Backupper е липсата на включено онлайн архивиране. Въпреки че AOMEI ви позволява да архивирате вашия твърд диск или файлове на много различни опции за архивиране в облак, компанията не предлага собствена услуга за архивиране в облак. Бизнес потребителите ще трябва да закупят отделно облачно хранилище, за да използват ефективно резервното копие в облака.

Това каза, създаването на резервно копие в облака работи по същия начин като създаването на резервно копие към всеки друг източник. Когато създават резервно копие, потребителите просто ще трябва да гарантират, че облачната услуга за архивиране е правилно инсталирана във вашата система с приложение за десктоп (като Microsoft Onedrive или Dropbox), след което ще изберат услугата за архивиране, когато избират местоположението за архивиране.

Резултати от AOMEI Backupper

От нашето тестване безплатната версия е приятна и проста опция за архивиране за всеки, който се нуждае от стандартно архивиране на данни (например за всички). Ако обаче имате нужда от по-добро управление на пространството, ще трябва да надстроите до версия Professional, особено ако планирате да компресирате своите архиви. Не получавате толкова персонализиране, колкото може да се иска и с безплатната версия, и има много технически mumbo-jumbo, които ще объркат дори някои опитни компютърни потребители. Въпреки това, много от това е достатъчно лесно да се игнорира и не е необходимо, освен ако всъщност нямате нужда от това.

Ако обаче гледате на AOMEI Backupper от бизнес гледна точка, PXE инструментът, комбиниран с бързите архиви, ще направи Backupper чудесен вариант за вашия бизнес.

Когато се свежда до него, за безплатната версия вашите ограничения са най-вече в спестяването на място. Ако използвате стандарт AOMEI, ще можете да правите качествено и бързо архивиране на данни, но ще се окажете, че се изчерпва пространството доста бързо, освен ако не използвате компресиране на данни от най-високо ниво. Ако управлявате бизнес, липсата на резервно копие в облака може да е ограничена до степен, но да се освободи, тъй като не сте обвързани с онлайн резервното копие на една компания. Можете да „внесете своя собствена резервна копие“, така да се каже, и да свържете AOMEI Backupper към предпочитаната от вас услуга за съхранение в облак.

Ценообразуване и покупка

Едно нещо, което открихме тук в Comparitech, е, че на пръв поглед добър софтуер може да бъде съсипан от хищнически ценови схеми. Разбрахме как AOMEI продава своя софтуер с отлични резултати.

AOMEI Standard (безплатната версия) може да се използва лесно и да се изтегля лесно, без да е необходимо да предавате личната си информация или да въвеждате информация за кредитна карта. Това означава, че без никакви усилия можете да използвате безплатната версия на софтуера.

Ако решите да надстроите софтуера си, можете да направите това по два начина. Можете да изберете да надстроите от самия софтуер и да придобиете лицензен ключ, или можете да отидете директно на уебсайта и да закупите от 1 до три лиценза.

AOMEI автоматично проверява „Безжични надстройки за цял живот“ на страницата на продукта. Ако не искате тази опция, ще трябва да премахнете отметката в квадратчето. Пожизнените безплатни надстройки намаляват цената от $ 49.95 на $ 39.95 за професионалната версия на софтуера за един лиценз. Закупуването на няколко лиценза води до отстъпка за всеки лиценз, до 27,97 долара за всеки лиценз без доживотни подобрения.

Когато сте готови за закупуване, екранът за плащане не се опитва да ви зареди с допълнителни функции извън резервен компактдиск за $ 9.95. За разлика от някои други услуги, тази опция не се избира автоматично и ще трябва да щракнете върху „добави в кошницата“, за да я добавите към касата си. AOMEI взема плащане от PayPal, кредитна карта, банков / банков превод, чек / паричен превод и поръчка.

И накрая, ако искате да избегнете спам от маркетингови имейли, премахване на избора втората опция в долната част, преди да кликнете върху „Преглед на моята поръчка“. Имайки предвид, че AOMEI предлага и доста щедра 90-дневна гаранция за връщане на парите, можете да закупите тази програма с известна степен на комфорт.

Сигурност

AOMEI Backupper не предлага своя собствена опция за резервно копие в облак. Поради това нивото на вашата защита за използването на тази опция зависи от това коя облачна услуга решите да се свържете с вашите онлайн резервни копия.

Изпратихме AOMEI общо запитване чрез поддръжка на клиенти за това как компанията борави със сигурността, както локално, така и чрез своите мрежови връзки към облачни услуги.

интерфейс

AOMEI Backupper

Положително AOMEI прави лесно да стигнете точно до различните секции за архивиране, които търсите.

Начален начален екран на приложението ще видите пет раздела вляво: Начало, Резервно копие, Възстановяване, Клониране и помощни програми.

„Начало“ е мястото, където стартирате, когато приложението се зарежда и показва всички резервни копия, които сте извършили ръчно или автоматично чрез планиране. Няма ограничение за броя на архивирането, които могат да бъдат изброени тук, за които знаем. Всяка от тях се идентифицира с името, датата и часа на архивирането започна.

Под „Резервно копие“ имате пет опции за архивиране на данни: Система, диск, дял, файл и синхронизиране на файлове.

Много потребители ще бъдат запознати с целта на тези различни опции за архивиране, но може да не са запознати с „File Sync“. AOMEI Backupper ви позволява да синхронизирате различни папки, които съдържат едни и същи документи, като по този начин ви позволява да поддържате актуализирани тези документи. еднакво, като се гарантира, че ако са направени някакви промени в една папка, другата папка се актуализира. Можете да синхронизирате файлове локално или да синхронизирате един съхранен локално с едно резервно копие до облачно устройство.

AOMEI Backupper включва доста стандартна опция „Възстановяване“, която ви позволява да филтрирате само за възстановяване на системата вместо резервни копия на данни за отделни папки или дялове. Можете също така да извършите „Universal Restore“, което позволява възстановяване на резервно копие на нов компютър с различен хардуер. Универсалното възстановяване е достъпно само за тези с Професионална или друга платена версия на Backupper.

Ако искате да „клонирате“ вашата система, можете да го направите през този раздел. Backupper позволява клониране на твърд диск от едно дисково устройство на друго, цяла система клонира към SSD или други дискове (платени само) или клониране на дял.

И накрая, Backupper включва няколко опции в раздела „Помощни програми“, включително опция за проверка на целостта на изображението за архивиране на данни, опция за създаване на стартиращ носител за спасяване на DVD или USB устройство, опция за изследване на изображение във виртуално дял, функция, която ви позволява да обедините няколко изображения в едно (платена версия), инструмент за конфигуриране на импортиране / експортиране, PXE инструмент (платен инструмент, използван най-вече ако работите с няколко компютъра в мрежа) и преглед на журнали, така че можете да проверите, за да видите повече подробности, ако е възникнала грешка при процесите на архивиране и възстановяване.

Изненадващо голямо количество от това, което можете да направите с AOMEI Backupper, е стандартно с безплатната версия, докато платените версии на програмата отварят все по-сложни врати за тези, които се нуждаят от по-професионални, бизнес-насочени инструменти.

Обслужване на клиенти

AOMEI предлага четири основни пътя за контакт:

Документация, често задавани въпроси, форум и „Свържете се с нас“, която включва отделни опции за поддръжка по имейл за технически проблеми, продажби, жалби и продуктови партньори на AOMEI.

Документацията на AOMEI е доста обширна и обхваща голям брой технически характеристики на продукта. Като се има предвид само колко слоя съществуват в AOMEI Backupper, може да се натъкнете на раздела с документацията, ако не сте сигурни как да използвате определени функции или дори защо може да се нуждаете от някои от тези функции. Документацията за различни функции е добре обмислена, със скрийншоти, за да помогнете на потребителите да се разхождат чрез често срещани случаи.

Разделът Често задавани въпроси обхваща три категории: Често задавани въпроси за покупка, Технически често задавани въпроси и Въпроси за надстройване на продукти. Както и в документацията, всяка от тях е до известна степен обширна, особено в раздела за технически въпроси. Всъщност материалът е доста плътен, така че ако сте новодошъл в архивирането на данни, можете лесно да се изгубите в техническия жаргон.

AOMEI предлага три метода на форума: на място, Facebook и Twitter. Бърза проверка показва, че AOMEI е само частично активен във Facebook, но сравнително активен в Twitter. Ако търсите по-бърза реакция или взаимодействие, по-вероятно е или Twitter или форумът на място да бъде най-добрият ви залог. И двете от тях показват много повече активност и скорошни публикации и отговори от служителите на AOMEI.

И накрая, ако просто не изглежда да получавате отговори на въпросите си чрез често задавани въпроси, база от знания или чрез социални медии или форуми, можете да опитате да изпратите имейл на компанията директно. Обърнете внимание, че AOMEI използва градуирана система за отговор въз основа на състоянието на вашия клиент. Безплатните потребители ще получат отговор на техните въпроси по имейл, но им се дава по-нисък приоритет пред платените потребители. В зависимост от трудността на вашия проблем може да се окажете нужда от по-бърза помощ.

Последни мисли за AOMEI Backupper

Ако търсите проста програма за архивиране, AOMEI няма да бъде вашата опция. AOMEI със сигурност може да се използва за много основно архивиране на данни, но функциите на програмата са оптимизирани за бизнес. Липсата на включена опция за резервно копие в облака и невъзможността да се ограничат размерите на резервните копия с безплатната версия може да бъде изключване и за отделни потребители.

Ако обаче имате бизнес с опция за съхранение в облак или имате значително физическо местоположение за архивиране, готово да започне, AOMEI Backupper е безспорно мощна опция. Въпреки че е проектиран повече за професионална употреба от мрежови и компютърни специалисти, AOMEI може лесно да се използва от всеки, който желае да игнорира по-специализираните опции. Самият безплатен инструмент е полезно начинание, докато тези, които се нуждаят от възможности за персонализиране на място с резервно копие, трябва силно да обмислят AOMEI Professional.

Посетете AOMEI

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 63

Adblock
detector