Преглед на IBackup

IBackup е облачна услуга за архивиране, насочена основно към малкия бизнес. Това не е красиво и не точно това, което бихте нарекли богато на функции, но това, което му липсват в звънци и свирки, за което се грижи за сигурността, пространството за съхранение и функционалността на ниво предприятие..

Характеристики, пространство и цени

IBackup предлага пет нива с месечни, годишни и двугодишни цени. Основната услуга ви осигурява 10GB пространство за 9,95 долара (GBP 6,40) на месец, 99,50 долара (GBP 63,96) годишно или 149,25 долара (99,95 GBP) за две години. От там можете да надстроите до 20GB, 50GB, 100GB или 200GB до $ 199.95 на месец. По време на писането, IBackup предлага промоционална цена, при която клиентите могат да получат 50 пъти повече място за една и съща цена на всяко ниво. Това е 500GB на най-ниското ниво и 10TB на най-високото. Ако обмисляте да се абонирате за IBackup, може да си струва да изчакате този вид промоция да се върне отново, въпреки че компанията не разкрива кога тези промоции се случват или дали те ще се повторят изобщо.

Освен това можете да се абонирате за един от по-евтините планове на IBackup и да надстроите, когато / когато се проведе друга промоция, тъй като надстрояването ви отговаря на промоционалната цена. Предлага се и безплатна 15-дневна пробна версия с 50 GB място, но тя изисква информация за кредитна карта, така че не забравяйте да я анулирате, ако решите да не продължите услугата.

Като цяло IBackup е малко по-скъп от средния, но не е прекомерен по никакъв начин. Проблемът идва, когато преминете върху разпределеното ви хранилище. IBackup таксува $ 2 (GBP 1,29) на 1GB на месец за прекомерна употреба.

ibackup уеб приложение

И така, какво прави IBackup толкова добър за малкия бизнес? Едно от основните предимства е възможността да създават под акаунти за служители, които да архивират твърдите си дискове. Под-акаунтът е подобен на обикновен акаунт в IBackup, който можете да създадете за вашите сътрудници, бизнес отдели или лични контакти, използвайки пространството на вашия акаунт. Под-акаунтът може да архивира неограничени компютри, Macs и смарт телефони (стига, разбира се, да останете в рамките на ограничението си за съхранение). Администраторът за всеки под-акаунт може да разпределя пространство, да наблюдава дейностите и да преглежда отчети за архивиране от централизирано табло. Първите 10 подсметки са безплатни и струват 20 долара (GBP 12,86) всяка година след това.

IBackup предлага набор от други услуги, пригодени за по-специфични нужди. Сървърните резервни копия ви позволяват да архивирате MySQL, Exchange Brick Level, Oracle, Hyper-V, MS Exchange и MS SharePoint, както и архивиране на състоянието на системата на критични компоненти, свързани със системата. DataCenter издание е базирано на браузър решение за архивиране за отдалечени и локални Linux сървъри.

IBackup поддържа хибридни архиви, така че можете едновременно да архивирате данни както в облака, така и на локално устройство, вътрешно или външно. Ако се изисква възстановяване, но ще отнеме твърде много време или не е възможно да се изтегли от облака, IBackup ще ви изпрати по пощата физическо устройство за съхранение в рамките на седем дни чрез услугата си IBackup Express.

IBackup съхранява последните 10 версии на всички модифицирани файлове в архива по подразбиране. Като бонус можете дори да възстановите последните 10 версии на цели папки в допълнение към отделни файлове.

Останалите функции на IBackup са доста стандартни. По-малките файлове (до 500 MB) могат да бъдат архивирани непрекъснато, но по-големите файлове се качват в обикновено планираните резервни копия. Тези резервни копия могат да бъдат настроени да се извършват на час или ежедневно.

За да спести място на вашия облак, IBackup може да извърши „архивни изчиствания“, които изтриват всички файлове от архивиране, които вече не се намират на оригиналния компютър. Това прави едно съвпадение на локалните данни с това, което има в резервното копие. Можете да конфигурирате какъв процент файлове да вземете предвид почистването и да ги планирате периодично.

IBackup се нарежда близо, ако не и на върха, когато става дума за резервни скорости. Това е благодарение на компресията и постепенното архивиране. Компанията гарантира по-добри резултати „често на 30 процента или повече“ от конкуренцията според „вътрешни тестове“.

Някои типове файлове се компресират по подразбиране по време на качване, ускорявайки скоростта на архивиране и спестявайки място в облака. Постепенното архивиране спестява честотна лента, като проверява времевата маркировка на всички файлове в избраните от вас папки и само актуализира части от файлове, които са променени, вместо да архивирате отново цели файлове.

Няколко други статии в мрежата споменават отпадането на имейла за IBackup, при което потребителят изпраща имейл с прикачен файл и този прикачен файл автоматично се качва в неговия облак. След малко копаене, всъщност намерих често задавани въпроси от IBackup, обясняващи как работи, но изглежда че функцията вече не се поддържа (повече за този малък дебал в раздела за обслужване на клиенти).

Сигурност

Функциите за поверителност и сигурност на IBackup са най-доброто, което бихте могли разумно да поискате и са подходящи за бизнес клиенти. Всички преводи са кодирани чрез SSL, същия стандарт на сигурност, използван от финансовите институции и основните сайтове за електронна търговия (всеки път, когато използвате уебсайт на HTTPS, той вероятно е защитен със SSL).

След като данните ви са в облака, 256-битовият AES е криптиран, което е толкова добро, колкото се получава за архивиране. IBackup ви дава две възможности: използвайте ключа за шифроване на компанията или създайте свой собствен. Първият е по-удобен; не е нужно да съхранявате или запомняте нищо. Въпреки това ще използвате същия ключ за криптиране като всички останали, които изберат тази опция. Ако IBackup се хакне, всички са уязвими.

Втората и по-сигурна опция е да използвате собствения си ключ за криптиране. Това ви дава контрол върху собствената ви сигурност. Дори самият IBackup не може да дешифрира вашите файлове, защото не съхранява частния ключ за криптиране на сървърите си. Бъдете предпазливи обаче. След като бъде зададен частен ключ, той никога не може да бъде променен. Ако го загубите, вашите резервни копия са загубени за вас завинаги. Ако някой го открадне, IBackup не носи отговорност.

И накрая, базираната в Калифорния компания на базираната в Калифорния Pro Softnet Corporation притежава собствени физически сървъри. Не наема виртуални или физически такива от доставчици като Amazon или Rackspace. Това добавя слой на поверителност и сигурност, да не говорим за знанието къде се съхраняват вашите данни. Pro Softnet твърди, че работи с 30 педабайта сървърно пространство. Освен това гарантира гео излишно съхранение, което означава, че копията на вашите данни се съхраняват и обезопасяват на множество физически места.

интерфейс

Интерфейсът на IBackup във всички платформи - браузър, мобилно приложение и настолен клиент - е чист, без глупости и полезен. Няма да печели дизайнерски награди, но ще свърши работата. Услугата предлага приложения в Windows, Mac, Linux, iOS, Android и в мрежата.

ibackup десктоп приложение

Настолния клиент е снабден с пет раздела: архивиране, възстановяване, планировчик, локално архивиране и резервно копие на сървъра. Файловият браузър ви позволява да маркирате файлове и папки за архивиране или възстановяване в горната част, а дъното предоставя метаданни и информация за версията за всичко, което е избрано. Лента за търсене в горната част ви позволява бързо да намерите файловете, които търсите, но можете да търсите само по име и метаданни на файла, а не по съдържание на файлове. Иконите са или файлове, или папки, без друга графична индикация за това какво могат да съдържат. Няма миниатюри за снимки и видеоклипове или визуализации за текстови документи.

Веднъж инсталиран на работния плот, изскачащи прозорци от областта за уведомяване, изнуряващи потребителя за надстройване, се случват твърде често. Имейлите, сигнализиращи потребителя за успешно завършени архивирания, също могат да станат дразнещи, но могат да бъдат изключени за щастие.

ibackup мобилно приложение

Мобилното приложение е също голи кости. Отварящият екран представя на потребителя четири опции: архивиране, достъп и възстановяване, преки пътища и настройки. Резервното копиране ви позволява да съхранявате контакти, календари, SMS, дневници на обаждания, приложения и медии в облака. Автоматичното качване на камера ви позволява да архивирате снимки и видеоклипове, докато ги правите. За разлика от настолния клиент, мобилното приложение ви позволява да преглеждате снимки с миниатюри или във формат на галерията. Навигирането през файловете в оригиналната им файлова структура може да бъде болка, но добавянето на преки пътища прави този процес по-малко от караница.

По-специфични функции са останали извън мобилното приложение, като възстановяване на предишни версии на файлове и извършване на изчистване на архивите. Тъй като IBackup е основно за целите на сигурността и възстановяването, той не поддържа никаква синхронизация в реално време.

IBackup може да бъде интегриран с Microsoft Outlook за архивиране на имейли, но други интеграции на приложения са оскъдни, въпреки че предлагат API за програмист.

Публичните връзки към файлове могат да се споделят по имейл, Facebook и Twitter, но имайте предвид, че това ще доведе само потребителите до страница за изтегляне и визуализация и няма да публикува от медиите в социалните мрежи.

Поддръжка на клиенти

IBackup може да се похвали с множество методи за връзка. Продажбите и техническата поддръжка са достъпни както в САЩ, така и извън нея, но само между 6:00 и 18:00. Калифорнийско време. Освен това можете да подадете билет или да се свържете с 24/7 поддръжката на живо на IBackup.

Тествах чата за поддръжка на живо и бях насърчен да получа представител в рамките на секунди след отваряне на прозореца за чат. За съжаление установих, че знанията му силно липсват. Както бе споменато по-горе, аз бях прочел в други статии, че IBackup поддържа отпадане на имейл, в който потребителят изпраща имейл с прикачен файл към IBackup и този прикачен файл се качва в неговото хранилище. Представителят нямаше представа за какво говоря и настоя, че се опитвам да изпратя публична връзка.

Чрез Google намерих страница с често задавани въпроси в IBackup, обясняваща как да използвам отпадане по имейл. Когато го тествах, използвайки стъпките в често задаваните въпроси, имейлът просто отскочи. Изглежда IBackup може би някога е поддържал отпадане на имейл, но във всеки случай не работи сега. Когато изпратих поддръжника, представител на връзката с често задавани въпроси, той просто изглежда не обърна внимание и ми даде още инструкции как да изпратя обществена връзка.

Това ме отвежда до следващата ми кавга с IBackup. Уебсайтът е разпръснат и объркващо за навигиране. Имах по-голям късмет с Google от собствения уебсайт на компанията, когато търсех информация. Остарялата информация на сайта на IBackup остава активна и индексирана от Google, което затруднява търсенето на надеждна помощ.

Анулирането на деинсталиране на IBackup е просто и отнема по-малко от пет минути. Въпреки това, дори след пускането на деинсталатора, IBackup оставя поне един системен процес, който затруднява изтриването на няколко остатъчни файла.

Посетете iBackUp

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 + = 93

Adblock
detector