Преглед на ZipCloud

ZipCloud има лоша репутация. Търсенето с Google за онлайн услугата за архивиране в облак ще изведе рецензии и статии без недостиг на ярост в секциите за коментари. Но еволюирала ли е компанията от сенчестите практики на продажби, които са й спечелили толкова много омраза? Наистина ли е толкова лошо, колкото казват? Как се сравнява с нашите най-високо оценени услуги като iDrive? Взехме го за въртене, за да разберем.

Характеристики, пространство и цени

На повърхността ZipCloud е евтин. Наистина евтино. За по-малко от 5 долара на месец можете да разполагате с премиен план със среден клас с 250 GB място за съхранение на колкото се може повече компютри и смартфони.

Но освен ако не искате да сте един от онези гневни коментатори, които споменахме, най-добре сте прочели дребния шрифт. Всичко, което не е изрично посочено в условията за план - дори така нареченият „неограничен” план на най-високо ниво - ще струва допълнително. Искате папка за синхронизация, по-голяма от 2 GB? Придържайте се към няколко долара на месец. Искате почасови резервни копия вместо ежедневни? Още няколко. Искате да архивирате външни твърди дискове? И това е повече. Архивиране на видеоклипове? Вземете кредитната карта. По-бързо архивиране? Повече никели и копчета. Лесно е да разберете защо клиентите се нахраняват, особено когато ZipCloud не е съвсем прозрачен за това какво е и не е включен в план.

ZipCloud предлага безплатна пробна версия с 1 GB място за съхранение и папка за синхронизиране от 15 MB. Папката за синхронизиране се различава от стандартното архивиране по това, че винаги поддържа най-актуализираните версии на своите файлове в готовност на всички ваши устройства. Архивирането просто означава копиране на файлове от едно място на друго. За да актуализирате файловете на всички устройства, трябва да се планира архивиране и да се извърши отново, след което да се изтегли ръчно на други устройства.

След първоначалното архивиране можете да изберете кои файлове и папки да се изтеглят ръчно или да отидете със стандартната. Пълните резервни копия на системата не са налични, така че ZipCloud е главно за вашите документи, снимки, музика и всичко останало във вашите потребителски файлове. Например не можете да архивирате цели приложения.

Филтрите могат да се прилагат за блокиране на файлове с определени разширения или по-големи от определен размер. Опциите за тези с по-слаби компютри и по-бавни връзки са приятно докосване. Можете да коригирате как програмата използва системните ресурси, за да ускори архивирането (прави други програми по-бавни) или да преминете към „лек“ (по-бавно архивиране, по-малко консумирани системни ресурси). Освен това включете опцията Volume Shadow Copy, за да архивирате файлове, които са заключени или се използват, въпреки че това може да намали скоростта на архивиране и да увеличи използването на паметта.

Функцията за допълнително архивиране на файлове качва само части от файл, които са променени. Това е полезно и за тези с ограничена честотна лента.

Споделянето на файлове с приятели и колеги може да се извърши чрез публична връзка или по имейл. Публичните връзки могат да се споделят в социални мрежи, включително Pinterest, Google Plus, Twitter и Facebook. Имайте предвид, че споделянето в социална мрежа просто ще публикува връзка към страницата за изтегляне на избрания файл или папка. Например няма да публикува снимки или други медии във Facebook.

На този етап си струва да се отбележи, че ZipCloud е почти същата услуга като три други бранд резервни копия в облака: MyPCBackup, JustCloud и Backup Genie. И четирите са направени от една и съща компания майка JDI Backup. Различни от логото и цветовата схема, те са копия помежду си. Те дори всички използват една и съща база данни за клиенти, което означава, че трябва да се регистрирате с различен имейл адрес, ако искате да използвате повече от един.

Сигурност

избор на архивиране zipcloudZipCloud ще защити прехвърлянето на данни от вашето устройство в облака, но това е така. След като е в облака, той седи там без никакво криптиране. Ако неприкосновеността на личния живот дори е отдалечена, потърсете другаде.

Тъй като не е криптиран, ZipCloud е свободен да копае чрез вашите неща. Условията за обслужване диктуват, че компанията може да търси ръчно файлове на клиенти. Клиентите се оплакват, че компанията забранява порнография и пиратско съдържание. Чувствителната лична информация очевидно също е не-не.

За да се влошат нещата, JDI дори няма собствени сървъри. Всички ваши файлове се съхраняват на сървърите на Google Cloud Storage в САЩ и Европейския съюз. Това означава, че ако пожелае, Google (и правоприлагащите органи, с които Google си сътрудничи), също могат да имат достъп до всичките ви файлове.

интерфейс

ZipCloud се предлага като уеб приложение, мобилно приложение и настолно приложение. По-скоро досадно всеки от тях има функции и функции, които не са налични в другите платформи, така че не поддържа постоянен интерфейс във всички приложения.

Приложението за десктоп изглежда с дата, но е лесно да се разбере. Натиснете „Start Backup“, за да архивирате всичко в избраните от вас файлове. Използвайте „плъзнете и пуснете“, за да добавите единични файлове. Всичко се съхранява в същата файлова структура като на вашия компютър. Разделът Възстановяване ви позволява да навигирате в дървовете на файловете и да избирате кои файлове и папки да възстановите. За съжаление няма функция за търсене, така че просто трябва да запомните къде точно сте запазили тази разписка от преди шест месеца. Браузърът на работния плот също не ви позволява да преглеждате миниатюри на изображения, въпреки че това е възможно в мрежата и мобилните приложения.

табло за цип

Щракването върху „Моите файлове“, „Папка за синхронизиране“ или „Контролен панел“ отваря уеб приложението в браузъра ви по подразбиране. Уеб приложението изглежда много по-модерно от настолния си колега. От тук можете да получите достъп до файлове от всичките си устройства, въпреки че все още няма функция за търсене. Можете да качвате файлове само в папката Sync, която поддържа плъзгане и пускане. Качването на файлове в нормалното ви архивиране трябва да се извърши чрез настолното приложение. Споделянето и управлението на обществени връзки също се случва тук, но не и в настолната версия. Започва да се обърква запомняйки какви функции могат да се изпълняват на кои платформи.

Браузърът функционира също и като табло за управление, където можете да видите дневници, използвано пространство и списък на свързани устройства. Тук можете също да използвате функцията Locate, за да намерите изгубени или откраднати устройства.

Изтеглянето на файл от браузъра просто поставя ZIP файл в папката ви за изтегляне, но възстановяването от настолното приложение ще го постави на първоначалното му местоположение.

zipcloud android

Мобилното приложение е най-доброто от групата. Тя позволява автоматично архивиране на снимки, но не и видео. Други файлове могат да се качват и ръчно, но само в много по-малката папка Sync. Можете да изтеглите всеки файл от архива на вашия компютър. Споделянето на файлове е само дълго натискане. Медии като снимки и видеоклипове могат да бъдат визуализирани от приложението. Той дори може да извършва отдалечени архиви на вашия компютър.

Други бонус функции включват възможност за запис на гласови бележки, писане на текстови файлове и рисуване на рисунки, които незабавно се качват в папката Sync. За съжаление, няма начин директно да преместите файл от архива си в папката за синхронизиране - той трябва да бъде качен отново ръчно.

Обслужване на клиенти

архивиране на zipcloudНе можете да се обаждате или да чатите на живо с ZipCloud. Вместо това клиентите трябва да представят билети, обясняващи техните проблеми на уебсайта. Обикновено отнема по-малко от ден, за да отговори някой.

В моя случай няколко файла и папки не се показват в архива ми, въпреки че приложението казва, че е приключило качването. Имах три отделни вериги за електронна поща до края, всяка с различен представител за обслужване на клиенти и никой не успя да обясни липсващите файлове. Макар че служителите като че ли възприеха сериозно молбата, в крайна сметка те не можаха да определят причината за изчезналите досиета.

Като цяло опитът ми с обслужването на клиенти беше доста положителен; много по-добре от очакваното. Но проблемът все още е нерешен и има само толкова много неща, които могат да направят, преди просто да приемете, че ZipCloud има някои грешки, за да се справи. Дори след като изтрих напълно резервното копие, преинсталирането на настолния клиент и премахването на моя компютър от акаунта, все още имах същия проблем (в Windows 10, в случай че се чудите).

Уебсайтът на ZipCloud е главно повърхностен терен на продажбите, без много документация и трудно намиране на подробности за услугите (и тези досадни добавки).

ZipCloud и неговите сестрински услуги получават много недостатъци за постоянно опити да продават по-добри планове и добавки. Според моя опит, да, имаше няколко реклами и имейли, но не намерих те да са над върха. По-подвеждащата практика според мен е, че в плана им са включени многото скрити добавки, които клиентите в противен случай могат да приемат.

И накрая, ако решите, че ZipCloud не е за вас, деинсталирането и анулирането на акаунт отнема по-малко от пет минути.

Значи ZipCloud е измама? Той има объркващ, непрозрачен модел на продажбите, който е предназначен да излъже онези, които не четат дребния шрифт, но не бих отишъл толкова далеч, че да кажа, че прави нещо незаконно. Ако искате решение за резервно архивиране с евтини мръсотии със солидно мобилно приложение, знаете какво сте и не получавате и не се интересувате от сигурност, тогава това е приемлива услуга. За повечето хора обаче това няма да е така.

Посетете ZipCloud

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − 57 =

Adblock
detector