Az AOMEI Backupper áttekintése

A Backupper egy népszerű és rendkívül hasznos termék magánszemélyek és üzleti ügyfelek számára, a csecsiiai, hongkongi, németországi és nagyjából mindenhol szerte a világon működő adatmentő erőműként az AOMEI technológiai társaságtól..

Jellemzők, hely, árképzés

Bár bárki használhatja a Backupper Standard szoftvert (ez ingyenes!), Spinként a Freeupper Professional ingyenes és a fizetett verzióit is felhasználtuk. A hitelesség kedvéért és a tisztességes felülvizsgálat érdekében a szabad standard verziót teszteltük első mielőtt kipróbálná a fizetett Professional verziót, hogy tisztességes rázkódást adjunk és segítsünk azoknak a felhasználóknak, akik a reálisabb átmenetet szeretnék tenni a szabadról fizetettre.

PROBALD KI INGYEN: Itt található a profi verzió ingyenes próbaverziója

Az AB szerver vagy az AB technikus verzióit nem teszteltük, tehát az ezekkel a verziókkal kapcsolatos észrevételeink azon alapulnak, hogy mely funkciók keresztezik a standard és a professzionális verziót.

Először is, a Backuppernek néhány figyelemre méltó pozitívja és negatívja van, amelyeket érdemes kiemelnünk az első oldalról:

Pozitívumok:

 • Ingyenes frissítések az életre
 • Alacsony ár a professzionális változat számára
 • Kedvezmények több licencre
 • Az 1 Professional Professional verzió 2 különálló számítógépre vonatkozik
 • Az ingyenes verzió korlátozott mértékben használható üzleti célokra

Negatív:

 • Csak Windows rendszeren működik
 • A nem üzleti felhasználók nem fognak sok hasznot használni a legtöbb funkcióval (még az ingyenes verzióban is)

Funkciók összehasonlítása

AOMEI Backupper

A Backupper Standard és a Backupper Professional szinte ugyanazok a programok. Majdnem. Mindkettő funkcióban gazdag, de a valóságban nem valószínű, hogy a szolgáltatások túlnyomó többségét használja, még akkor is, ha adatmentő energiafelhasználó. Ez magában foglalja a szolgáltatásban gazdag ingyenes verziót, amely meglepően sok biztonsági mentési opcióval rendelkezik. Valószínűleg soha nem fogja használni, vagy akár meg is érti ennek a szolgáltatásnak a használatát, ha nem hálózatépítő szakember, és csak az AOMEI Backupper rendszeres és személyes adatok biztonsági mentésére használja.

Mégis, az AOMEI jelentősen megnöveli a fizetős verziók által kínált ingyenes programot. A fizetett és az ingyenes opciók jellemző különbsége rávilágít arra a tényre, hogy az AOMEI Backupper egy vállalkozáshoz kapcsolódó biztonsági mentési program a szárról a másikra.

Az AOMEI Backupper Professional csak egy: professzionális alkalmazás, amelyet szakemberek és vállalkozások számára terveztek. A vállalkozások jelentős értéket fognak találni például a hálózaton keresztül több eszközre történő biztonsági másolat készítéséhez és visszaállításához, amelyre szükség lehet, ha üzleti vállalkozása megsemmisíti a ransomware szoftvert, vagy sürgős biztonsági másolatot igényel több gépre a katasztrófa utáni helyreállítás során. Eközben az ingyenes standard verzió még mindig tele van olyan funkciókkal, amelyeket egyetlen felhasználóként valószínűleg figyelmen kívül hagy, de magában foglalja az összes alapvető biztonsági mentési funkciót, amelyet esetleg keres..

Az alábbi (valószínűleg hosszú) lista olyan funkciókat tartalmaz, amelyeket nem fog találni az ingyenes AOMEI szabványban:

 • Nincs fájlszűrő-beállítás (Nem zárhat ki bizonyos fájlkiterjesztéseket a biztonsági mentésekből vagy a szinkronizálásból) - ez azt jelenti, hogy a biztonsági mentési adatok korlátai sokkal gyorsabban elérhetők lesznek
 • A lemez partíciói nem szerkeszthetők (Ez azt jelenti, hogy nem módosíthatja a partíció méretét lemez klónozásakor vagy az adatmentés helyreállításakor)
 • Nincs biztonsági mentés / visszaállítás a dinamikus lemezkötetekről
 • Nincsenek valós idejű szinkronizálási fájlok / mappák a hálózati / NAS-ból vagy a hálózatba

 • Nincs esemény által kiváltott biztonsági mentés (Események: bejelentkezés, kijelentkezés, a rendszer indítása és a rendszer leállítása)
 • Nincs PXE indító eszköz
 • Nincs biztonsági mentési rendszer (Lehetővé teszi, hogy automatikusan töröljön bizonyos biztonsági mentési képeket a megadott kritériumok alapján)
 • Nincs összevonási biztonsági mentés (Az egyesítés lehetővé teszi a teljes biztonsági mentés és a későbbi növekményes biztonsági másolatok kombinálását a biztonsági mentési képek túlzott számának csökkentése érdekében.) - helymegtakarítás kérdése
 • Nincs parancssori segédprogram (Lehetővé teszi a biztonsági mentést a parancssorból)
 • Nincs univerzális visszaállítás (Lehetővé teszi a kép visszaállítását egy másik számítógépre, különféle hardverekkel, vagy az operációs rendszert fizikairól virtuálisra helyezheti)
 • Nincs rendszerklónAlacsony prioritás a technikai támogatás számára
 • E-mail értesítés küldési módok (SMTP), a Hotmail és a Gmail szerverekre korlátozva

Érdekes, hogy az ingyenes verzióhoz egy PXE indító eszköz is tartozik. Szinte biztos, hogy a legtöbb ember számára nem hasznos, a PXE rendszerindító eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több számítógépet indítsanak egy hálózaton keresztül. Ez alapvető eszköz a vállalkozások számára a mai adatközpontú üzleti környezetben.

Korlátozott tartalék hely van? Frissítenie kell

AOMEI Backupper

Mint fentebb jeleztük, a Backupper Standard és a fizetett Professional verzió közötti legfontosabb különbségek inkább a hálózathoz kapcsolódó adatmentési eszközökhöz kapcsolódnak, mint bármi máshoz. Az ingyenes felhasználók számára azonban a legnagyobb korlátozás a tárhelykezelés. Számos olyan szolgáltatás, amely a szabad felhasználók számára nem érhető el, lehetővé teszi a tárhely jobb kihasználását. Az ingyenes felhasználók a biztonsági mentési merevlemezüket és a felhőmeghajtóikat meglehetősen gyorsan megtelnek a szélére, különösen a rendszeresen ütemezett adatmentésekkel és a teljes rendszer biztonsági mentéseivel..

Ha szinte korlátlan tárhely van a biztonsági mentésekhez, vagy csak néhány kulcsfájlról kell biztonsági másolatot készíteni, akkor valószínűleg nagyon hasznosnak találja az ingyenes verziót. Ha azonban csak korlátozott mennyiségű hely áll rendelkezésre az adatmentések készítéséhez, akkor az AOMEI Backupper Professional programra lesz szükség.

A biztonsági mentés áttekintése

Mint korábban kifejtettük, lehet, hogy a Backupper Standard nem rendelkezik olyan sok funkcióval, mint az AOMEI fizetett verziói, de ez természetesen hiányzik a funkcionalitásból.

Valójában sokkal több szolgáltatás érhető el, mint amire valószínűleg szüksége lesz, de itt a következő biztonsági mentési és visszaállítási lehetőségek állnak a középpontban:

 • Teljes rendszer biztonsági mentés
 • A merevlemezről biztonsági másolat készítése egy képfájlba
 • Partíció biztonsági mentése
 • Adatok biztonsági mentése a felhő tárolására
 • Egy vagy több fájl biztonsági mentése
 • Fájl szinkronizálása
 • Indító média készítő (DVD, CD, USB meghajtó)
 • A biztonsági másolat virtuális feltárása
 • A kép egyesítése
 • PXE rendszerindító eszköz
 • Lemez- és képklónozás
 • Adatok biztonsági mentése

Az AOMEI Backupper Standard adatmentési funkcióinak egyszerű tesztelését végeztük el, a sebességre és a hatékonyságra helyezve a hangsúlyt. Ez a teszt egyaránt vonatkozik az AOMEI Professional-ra, mivel az alapprogram ugyanaz, néhány funkcióval bezárva az ingyenes felhasználók számára.

Adatmentések futtatásakor a felhasználók néhány különféle beállítást módosíthatnak a hatékonyabb biztonsági mentések létrehozása érdekében. Ez magában foglalja az adattömörítés beállításának lehetőségét (a nagyobb tömörítés hosszabb biztonsági mentési időt eredményez, de megtakarítja a tárhelyet), a nagy méretű biztonsági másolatok képeinek felosztását, az Intelligens Szektor biztonsági másolatát (csak a fájlrendszer használt részeinek biztonsági másolatát készíti), valamint a Microsoft Volume Shadow Copy-ját Szolgáltatás (VSS), amely lehetővé teszi a biztonsági mentések folytatását a jelenleg futó műveletek megszakítása nélkül.

Az első biztonsági mentési tesztünkben egy mappát használtunk, amely 64,5 MB képet tartalmazott, előre beállított biztonsági mentési beállításokkal. Ez a biztonsági mentés csak másodperceket vett igénybe.

AOMEI Backupper

Újabb tesztet végeztünk annak meghatározására, hogy mennyi ideig tart egy teljes Windows rendszer biztonsági másolatának képe az előre beállított biztonsági mentési beállításokkal. Az AOMEI Backupper először úgy becsülte, hogy ehhez 51 percbe telik a teljes rendszer biztonsági mentése. Az időbecslés gyorsan lelőtt. A végeredmény mindössze 24 percet vett igénybe, hogy biztonsági másolatot készítsek a teljes Windows rendszerről, létrehozva egy 37 GB-os biztonsági másolatot.

Biztonsági mentések futtatásakor az AOMEI automatikusan beállítva a lehető leghatékonyabban fut. Ez magában foglalja a „normál” tömörítést és az intelligens ágazati biztonsági mentéseket. A harmadik biztonsági mentési teszt során bekapcsoltuk a nagy tömörítést és az intelligens szektor biztonsági mentéseket, vagyis a Backupper pontos mentést készített a tesztrendszerről. Ez a harmadik teszt körülbelül 45 percet vett igénybe, jó sebesség még nehéz kompresszióval is. A végső kép 74 GB volt.

Nincs felhő biztonsági mentés

Az AOMEI Backupper talán a legnagyobb hátránya, hogy a mellékelt online biztonsági mentés hiányzik. Bár az AOMEI lehetővé teszi a merevlemez vagy fájlok biztonsági mentését számos különféle felhőalapú biztonsági mentési lehetőségre, a vállalat nem kínál saját felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatást. Az üzleti felhasználóknak külön felhőalapú tárolást kell vásárolniuk a felhő biztonsági mentésének hatékony felhasználása érdekében.

A felhőbe történő biztonsági mentés ugyanúgy működik, mint a más forrásokról történő mentés. Biztonsági másolat készítésekor a felhasználóknak egyszerűen meg kell győződniük arról, hogy a felhő biztonsági mentési szolgáltatása megfelelően telepítve van-e a rendszerére egy asztali alkalmazással (például Microsoft Onedrive vagy Dropbox), majd a biztonsági mentés helyének kiválasztásakor kiválasztja azt a biztonsági mentési szolgáltatást..

Az AOMEI Backupper eredményei

Tesztelésünk szerint az ingyenes verzió egy szép, egyszerű biztonsági mentési lehetőség mindenkinek, aki standard adatmentést igényel (pl. Mindenki). Ha azonban jobb helykezelésre van szüksége, akkor frissítenie kell a Professional verzióra, különösen akkor, ha a biztonsági mentések tömörítését tervezi. Nem kap annyi testreszabási lehetőséget, mint amire az ingyenes verziót igényelhet, és sok technikai mumbo-jumbo létezik, amely még néhány tapasztalt számítógép-felhasználót meg fog zavarni. Ennek egy részét azonban elég könnyű figyelmen kívül hagyni, és nem feltétlenül szükséges, hacsak valójában szüksége van rá.

Ha azonban az AOMEI Backupper-et üzleti szempontból nézi, akkor a PXE eszköz a gyors biztonsági másolatokkal kombinálva a Backupper-et nagyszerű lehetőséggé teszi vállalkozásának..

Ami az ingyenes verziót illeti, korlátozásai főként a helytakarékosságot jelentik. Ha AOMEI szabványt használ, akkor képes lesz gyors, gyors adatminőség-mentésre, de eléggé gyorsan elfogy a hely, hacsak nem használja a legmagasabb szintű adattömörítést. Ha vállalkozást működtet, a felhőalapú biztonsági mentés hiánya bizonyos mértékben korlátozható lehet, de felszabadulhat abban, hogy nem kötődik egy vállalat online biztonsági mentéséhez. Ön is elhozhatja a saját biztonsági másolatát, és csatlakoztathatja az AOMEI Backupper szolgáltatást a kívánt felhőalapú tárolási szolgáltatáshoz.

Árképzés és vásárlás

Az egyik dolog, amit itt találtunk a Comparitechnél, az, hogy egy látszólag jó szoftvert tönkretehetnek a ragadozó árképzési rendszerek. Megvizsgáltuk, hogy az AOMEI hogyan értékesíti a szoftverét, kiváló eredményekkel.

Az AOMEI Standard (ingyenes verzió) könnyen használható és könnyen letölthető anélkül, hogy személyes adatait kellene átadnia, vagy bármilyen hitelkártya-információt megadnia. Ez azt jelenti, hogy erőfeszítés nélkül felhasználhatja a szoftver ingyenes verzióját.

Ha úgy dönt, hogy frissíti a szoftvert, akkor ezt megteheti a kétféle módszer egyikével. Vagy dönthet úgy, hogy maga a szoftver frissíti, és megszerez egy licenckulcsot, vagy közvetlenül felkeresheti a webhelyet, és megvásárolhat 1–3 licencet..

Az AOMEI automatikusan ellenőrzi az „Élettartam nélküli frissítéseket” a termékoldalon. Ha nem akarja ezt a lehetőséget, akkor törölnie kell a négyzet jelölőnégyzetét. Az élethosszig tartó ingyenes frissítések révén az ár 49,95 dollárról 39,95 dollárra csökken a szoftver professzionális verziójaért egy licencre. Több licenc vásárlása engedményt jelent minden licencre, akár 27,97 dollárra minden licencre élettartamú frissítés nélkül.

Ha készen áll a vásárlásra, a pénztár képernyő nem kísérel meg további funkciókat betölteni egy tartalék CD-t meghaladó 9,95 USD áron. Más szolgáltatásokkal ellentétben ezt az opciót nem választja ki automatikusan, és a „kosárba adás” gombra kattintva kell hozzáadnia a pénztárhoz. Az AOMEI a PayPal, a hitelkártya, a banki / banki átutalás, a csekk / átutalás és a megrendelés alapján fizet.

Végül, ha el akarja kerülni a spam elkerülését a marketing e-mailekkel, unselect az alsó második lehetőség, mielőtt rákattintana a „Megrendelés áttekintése” gombra. Mivel az AOMEI meglehetősen nagylelkű 90 napos pénz-visszafizetési garanciát is kínál, megvásárolhatja ezt a programot bizonyos fokú kényelemmel.

Biztonság

Az AOMEI Backupper nem nyújt saját felhő biztonsági mentési lehetőséget. Mint ilyen, az opció használatának biztonsági szintje attól függ, hogy melyik felhőszolgáltatás mellett dönt az online biztonsági mentésekhez való csatlakozásról.

Ügyfélszolgálaton keresztül általános kérdést küldtünk az AOMEI-ra arról, hogy a vállalat miként kezeli a biztonságot, mind helyi, mind hálózati kapcsolatai révén a felhőalapú szolgáltatásokkal.

Felület

AOMEI Backupper

Pozitív módon az AOMEI megkönnyíti a pontos mentést a kívánt különféle biztonsági mentési szakaszokra.

Az alkalmazás kezdőképernyőjén a bal oldalon öt lap jelenik meg: Kezdőlap, Biztonsági másolat, Visszaállítás, Klón és Segédprogramok.

A „Kezdőlap” az a hely, ahol elindul, amikor az alkalmazás betölti és megjeleníti az összes biztonsági másolatot, amelyet manuálisan vagy automatikusan hajtott végre az ütemezésen keresztül. Nincs korlátozás az itt felsorolható biztonsági mentések számára, amelyekről tudunk. Mindegyik azonosításra kerül a név, a dátum és az idő, amikor a biztonsági másolat készült indult.

A „Biztonsági másolat” alatt öt adatmentési lehetőség van: Rendszer, Lemez, Partíció, Fájl és Szinkronizálás.

Sok felhasználó ismeri e különféle biztonsági mentési lehetőségek célját, de lehet, hogy nem ismeri a „File Sync” funkciót. Az AOMEI Backupper lehetővé teszi, hogy különböző mappákat szinkronizáljon, amelyek ugyanazokat a dokumentumokat tartalmazzák, lehetővé téve ezzel a dokumentum frissítését. ugyanúgy, biztosítva, hogy ha az egyik mappában változtatások történnek, akkor a másik mappát frissítik. Szinkronizálhatja a fájlokat helyileg, vagy a helyileg tárolt fájlokat szinkronizálhatja egy felhőajtóra mentéssel.

Az AOMEI Backupper tartalmaz egy meglehetősen szabványos „Visszaállítás” opciót, amely lehetővé teszi a csak a rendszer-visszaállítások szűrését, a különálló mappák vagy partíciók biztonsági mentései helyett. Végezhet „Universal Restore” funkciót is, amely lehetővé teszi a biztonsági másolat helyreállítását egy új számítógépre, különféle hardverekkel. Az univerzális visszaállítás csak a Professional vagy a Backupper bármely más fizetett verziója esetén érhető el.

Ha szeretné „klónozni” a rendszerét, akkor ezt megteheti ezen a lapon. A Biztonsági másolat lehetővé teszi a merevlemez-klónok egyik meghajtóról a másikra, a teljes rendszer klónozását SSD-re vagy más lemezekre (csak fizetett) vagy partíciós klónt..

Végül, a Backupper számos lehetőséget tartalmaz a „Segédprogramok” lapon, ideértve az adatmentési kép integritásának ellenőrzését, a rendszerindító mentési adathordozó létrehozását DVD-n vagy USB-meghajtón, a kép virtuális felfedezésének lehetőségét partíció, egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi több kép egyesítését egy (fizetett változat), egy import / export konfigurációs eszköz, egy PXE eszköz (egy fizetett eszköz, amelyet főként akkor használnak, ha több számítógépet működtetnek egy hálózaton), és egy naplófájl-nézőt ellenőrizheti, ha további részletekkel rendelkezik - e hiba történt a biztonsági mentési és helyreállítási folyamatok során.

Meglepően nagy mennyiségű, amit az AOMEI Backupperrel meg lehet adni, az ingyenes verzióval érkezik, míg a fizetett program verziók egyre összetettebb ajtókat nyitnak azok számára, akiknek professzionálisabb, üzleti gondolkodású eszközökre van szükségük..

Vevőszolgálat

Az AOMEI négy elsődleges lehetőséget kínál a kapcsolatfelvételre:

Dokumentáció, GYIK, fórum és „Kapcsolatfelvétel”, amely külön e-mail támogatási lehetőségeket tartalmaz a technikai kérdésekre, az értékesítésre, a panaszokra és az AOMEI termékpartnerekre.

Az AOMEI dokumentációja meglehetősen kiterjedt, számos termékjellemzőre kiterjed. Figyelembe véve, hogy hány réteg létezik az AOMEI Backupper számára, előfordulhat, hogy elmész a dokumentációs szakaszba, ha nem biztos benne, hogyan kell bizonyos funkciókat használni, vagy akár miért is szüksége lehet ezekre a szolgáltatásokra. A különféle szolgáltatások dokumentációja jól átgondolt, képernyőképeket tartalmaz, amelyek segítenek a felhasználókat a közös használatú esetekben átjárni.

A GYIK szakasz három kategóriát fed le: Beszerzési GYIK, Műszaki GYIK és Termékfrissítési kérdések. Mint a dokumentációban is, ezek mindegyike kissé kiterjedt, különösen a Műszaki GYIK szakaszban. Valójában az anyag meglehetősen sűrű, tehát ha újonnan érkezel az adatmentéshez, könnyen eltévedhet a műszaki zsargonban..

Az AOMEI három fórummódszert kínál: helyszíni, Facebook és Twitter. Egy gyors ellenőrzés azt mutatja, hogy az AOMEI csak részben aktív a Facebookon, de meglehetősen aktív a Twitter-en. Ha gyorsabb választ vagy interakciót keres, akkor valószínűleg a Twitter vagy a helyszíni fórum a legjobb. Mindkettő sokkal több tevékenységet mutat, valamint az AOMEI munkatársainak legutóbbi hozzászólásait és válaszaidat.

Végül, ha úgy tűnik, hogy a kérdéseire a GYIK, a Tudásbázis, a közösségi média vagy a fórumokon keresztül nem válaszol, akkor megpróbálhatja közvetlenül e-mailben elküldeni a társaságot. Vegye figyelembe, hogy az AOMEI az ügyfél státusa alapján fokozatos válaszrendszert használ. Az ingyenes felhasználók e-mailben megválaszolják kérdéseiket, de alacsonyabb prioritást élveznek a fizetett felhasználókkal szemben. A probléma nehézségétől függően előfordulhat, hogy azonnali segítségre van szüksége.

Végső gondolatok az AOMEI Backupperről

Ha egy egyszerű biztonsági mentési programot keres, akkor az AOMEI nem lesz az Ön választási lehetősége. Az AOMEI minden bizonnyal használható az alapvető adatmentéshez, de a program funkciói az üzleti életre vannak optimalizálva. A mellékelt felhőalapú biztonsági mentés hiánya és az, hogy nem lehet korlátozni a biztonsági mentés méretét az ingyenes verzióval, az egyes felhasználók számára is kikapcsolhat..

Ha azonban vállalkozása van felhőalapú tárolási lehetőséggel, vagy ha jelentős fizikai biztonsági mentési helye van készen, akkor az AOMEI Backupper vitathatatlanul hatékony lehetőség. Bár az AOMEI-t jobban fejlesztették ki hálózati és számítógépes szakemberek általi professzionális felhasználásra, bárki könnyen használhatja, aki hajlandó figyelmen kívül hagyni a speciálisabb lehetőségeket. Maga az ingyenes eszköz érdemes vállalkozás, míg azoknak, akiknek helytakarékos testreszabási lehetőségekre van szükségük biztonsági másolatukkal, erősen mérlegelniük kell az AOMEI Professional alkalmazást..

Látogasson el az AOMEI oldalra

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − = 68

Adblock
detector