IBackup áttekintés

Az IBackup egy felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatás, amelynek célja elsősorban a kisvállalkozások. Nem nagyon szép, és nem pontosan az, amit funkciógazdagnak hívna, de ami hiányzik a harangokból és a sípokból, amit kiiktat a biztonság, a tárhely és a vállalati szintű funkcionalitás miatt.

Jellemzők, hely és árképzés

Az IBackup öt szintet kínál havi, éves és kétévenkénti árképzéssel. Az alapszolgáltatás 10 GB helyet igényel neked havonta 9,95 USD (6,40 GBP), évente 99,50 USD (63,96 GBP) vagy két év alatt 149,25 USD (99,95 GBP). Innentől 20 GB-ra, 50 GB-ra, 100 GB-ra vagy 200 GB-ra frissítheti havonta akár 199,95 USD-t. Az írás ideje alatt az IBackup promóciós árat kínál, ahol az ügyfelek mindegyik rétegben 50-szer annyi helyet kaphatnak ugyanazon árért. Ez 500 GB a legalacsonyabb rétegben és 10 TB legmagasabb. Ha fontolja meg az IBackup feliratkozását, érdemes várni, hogy ez a fajta promóció újra megjelenjen, bár a vállalat nem teszi közzé, mikor történnek ezek a promóciók, vagy ha egyáltalán meg fognak történni..

Alternatív megoldásként feliratkozhat az IBackup egyik olcsóbb tervére, és frissíthet, ha / ha újabb promócióra kerül sor, mivel a frissítés a promóciós árat illeti meg. Rendelkezésre áll egy ingyenes, 15 napos próbaverzió, 50 GB helyigény, de hitelkártya-információkra van szükség, tehát feltétlenül törölje, ha úgy dönt, hogy nem folytatja a szolgáltatást.

Összességében az IBackup egy kicsit drágább az átlagnál, ám semmilyen módon nem túlzott. A probléma akkor jelentkezik, ha lefuttatja a lefoglalt tárhelyet. Az IBackup havonta 2 USD-t (1,29 GBP) számít fel 1 GB-os havonta a túlhasználatért.

ibackup webalkalmazás

Mi teszi az IBackupot olyan jótékonynak a kisvállalkozások számára? Az egyik fő előnye annak képessége, hogy alszámlákat hozzon létre az alkalmazottak számára a merevlemezek biztonsági mentéséhez. Az al-fiók hasonló a szokásos IBackup-fiókhoz, amelyet a fiókterének felhasználásával létrehozhat munkatársai, üzleti részlegei vagy személyes kapcsolatai számára. Az alszámlák korlátlan számú PC-t, Mac-ot és okostelefonokat tudnak biztonsági másolatot készíteni (mindaddig, amíg természetesen a tárolási korlátokon belül maradsz). Az egyes alszámlák adminisztrátorai központi helyet foglalhatnak el, figyelemmel kísérhetik a tevékenységeket és megtekinthetik biztonsági mentési jelentéseiket. Az első 10 alszámla ingyenes, és ezek után évente 20 dollárba kerülnek (12,86 GBP).

Az IBackup egy sor egyéb szolgáltatást kínál, amelyek a specifikus igényekhez igazodnak. A szerver biztonsági másolatai lehetővé teszik a MySQL, az Exchange Brick Level, az Oracle, a Hyper-V, az MS Exchange és az MS SharePoint szerverek, valamint a kritikus rendszerrel kapcsolatos komponensek biztonsági mentéseinek biztonsági mentését. A DataCenter kiadás egy böngésző alapú biztonsági mentési megoldás a távoli és a helyi Linux szerverek számára.

Az IBackup támogatja a hibrid biztonsági mentéseket, így egyidejűleg biztonsági másolatot készíthet mind a felhőben, mind a belső meghajtóra, akár belső, akár külsőre. Ha helyreállításra van szükség, de túl sok időbe telik, vagy egyébként nem lehetséges a felhőből történő letöltés, az IBackup hét napon belül megküld egy fizikai tárolóeszközt az IBackup Express szolgáltatásán keresztül..

Az IBackup az összes módosított fájl utolsó 10 verzióját tárolja az alapértelmezett biztonsági másolatban. Bónuszként az egyedi fájlokon felül a teljes mappák utolsó 10 verzióját is visszaállíthatja.

Az IBackup többi funkciója meglehetősen szabványos. Kisebb fájlokat (legfeljebb 500 MB) menthetünk folyamatosan, de a nagyobb fájlokat a rendszerint ütemezett biztonsági másolatok töltik fel. Ezeket a biztonsági mentéseket óránként vagy napi rendszerességgel állíthatjuk be.

Hely megtakarítása érdekében a felhőn, az IBackup végrehajthat „archívumtisztítást”, amely töröl minden olyan fájlt a biztonsági másolatból, amely már nem található meg az eredeti számítógépen. Ez a helyi adatok egy-egyezését teszi lehetővé a biztonsági másolatban szereplő adatokkal. Beállíthatja, hogy a fájlok hány százalékát vegye figyelembe a tisztításhoz, és rendszeresen ütemezheti azokat.

Az IBackup a biztonsági mentés sebessége közelében közel áll, ha nem a csúcsra. Ez a tömörítésnek és az inkrementális biztonsági mentéseknek köszönhető. A vállalat kiemelkedő teljesítményt garantál „gyakran legalább 30 százaléknál”, mint a „belső tesztek” szerinti verseny.

Bizonyos fájltípusok alapértelmezés szerint tömörítésre kerülnek a feltöltés során, felgyorsítva a biztonsági mentés sebességét és helyet takarítva meg a felhőben. A növekményes mentés megtakarítja a sávszélességet azáltal, hogy ellenőrzi a kiválasztott mappákban található összes fájl időbélyegét, és csak a módosított fájlok azon részeit frissíti, ahelyett, hogy a teljes fájlokat ismét biztonsági másolatot készítené.

Néhány egyéb cikk az interneten említi az e-mailek leküzdését támogató IBackup-ot, ahol a felhasználó e-mailt küld egy melléklettel, és ezt a mellékletet automatikusan feltölti a felhőbe. Egy kis ásás után ténylegesen találtam egy GYIK-ot az IBackup-tól, amely ismerteti, hogyan működik, de úgy tűnik, hogy a szolgáltatás már nem támogatott (bővebben erről a kis vitáról az Ügyfélszolgálat részben).

Biztonság

Az IBackup adatvédelmi és biztonsági funkciói a legjobbak, amelyeket ésszerűen kérhet, és jól alkalmazkodnak a vállalati ügyfelekhez. Az összes átutalást az SSL-en keresztül titkosítjuk, ugyanazzal a biztonsági szinttel, amelyet a pénzintézetek és a nagyobb e-kereskedelmi webhelyek használnak (bármikor, amikor egy HTTPS webhelyet használsz, valószínűleg SSL-sel védve van)..

Amint az adatok a felhőn vannak, 256 bites AES titkosítva van, ami olyan jó, mint a biztonsági másolat készítése. Az IBackup két lehetőséget kínál: használja a vállalat titkosítási kulcsát, vagy hozza létre sajátját. Az előbbi sokkal kényelmesebb; nem kell semmit tárolnia vagy megjegyeznie. Ugyanakkor ugyanazt a titkosítási kulcsot fogja használni, mint mindenki másnak, aki ezt a lehetőséget választja. Ha az IBackup feltört, mindenki sebezhető.

A második és biztonságosabb lehetőség a saját titkosítási kulcs használata. Ez átveszi a saját biztonságának irányítását. Még az IBackup sem tudja visszafejteni a fájljait, mert nem tárolja a privát titkosítási kulcsot a szerverein. Legyen óvatos. Ha beállított egy privát kulcsot, azt soha nem lehet megváltoztatni. Ha elveszíti, a biztonsági mentések örökre elvesznek. Ha valaki ellopja, az IBackup nem felelős.

Végül, az IBackup kaliforniai székhelyű anyavállalata, a Pro Softnet Corporation saját fizikai szerverekkel rendelkezik. Nem bérel virtuális vagy fizikai szolgáltatókat olyan szolgáltatóktól, mint az Amazon vagy a Rackspace. Ez növeli a magánélet és a biztonság szintjét, nem is beszélve arról, hogy hol tárolják az adatait. A Pro Softnet azt állítja, hogy 30 pebájt kiszolgálóterületet üzemeltet. Ez garantálja a földrajzi redundáns tárolást is, azaz az adatok másolatát több fizikai helyen tárolják és biztonságosítják.

Felület

Az IBackup interfésze minden platformon - böngésző, mobilalkalmazás és asztali kliens - tiszta, non-nonsense és utilitarista. Nem fog nyerni semmilyen tervezési díjat, de megkapja a munkát. A szolgáltatás alkalmazásokat kínál Windows, Mac, Linux, iOS, Android és az interneten.

ibackup asztali alkalmazás

Az asztali kliens öt lapra van felszerelve: biztonsági mentés, visszaállítás, ütemező, helyi biztonsági mentés és szerver biztonsági mentés. A fájlböngésző lehetővé teszi a fájlok és mappák megjelölését a mentés vagy helyreállítás céljából a tetején, az alsó pedig metaadatokat és verzióinformációkat tartalmaz a kiválasztott elemekről. A tetején található keresősáv segítségével gyorsan megtalálhatja a keresett fájlokat, de csak fájlnév és metaadatok alapján kereshet, nem pedig a fájl tartalma alapján. Az ikonok fájlok vagy mappák, és nincs grafikus jelzésük arról, hogy mit tartalmazhatnak. Nincsenek képek és videók miniatűrje, vagy szöveges dokumentumok előnézete.

Az asztalra telepítés után az értesítési terület felbukkanó felbukkanói előfordulása túlságosan gyakori. Az e-mailek, amelyek figyelmeztetik a felhasználót a sikeresen készített biztonsági mentésekről, szintén bosszantóvá válhatnak, de szerencsére ki is kapcsolhatók.

ibackup mobilalkalmazás

A mobilalkalmazás hasonlóan csupasz csontok. A nyitó képernyő négy lehetőséget kínál a felhasználó számára: biztonsági mentés, hozzáférés és visszaállítás, hivatkozások és beállítások. A biztonsági mentés lehetővé teszi névjegyek, naptárak, SMS, hívásnaplók, alkalmazások és média tárolását a felhőn. Az automatikus kamerafeltöltés lehetővé teszi a fényképek és videók biztonsági másolatának készítését. Az asztali klienstől eltérően, a mobilalkalmazás lehetővé teszi a fényképek előnézeti megtekintését miniatűrökkel vagy galéria formátumban. A fájlok között az eredeti fájlszerkezetben való navigálás fájdalmat okozhat, de a hivatkozások hozzáadása kevesebb gondot okoz ennek a folyamatnak.

A mobilalkalmazásból nem maradnak konkrétabb funkciók, például a fájlok korábbi verzióinak visszaállítása és az archívumok tisztítása. Mivel az IBackup elsősorban biztonsági és helyreállítási célokat szolgál, nem támogat semmilyen valós idejű szinkronizálást.

Az IBackup integrálható a Microsoft Outlookba az e-mailek biztonsági másolatának készítéséhez, de más alkalmazásintegrációk ritkák, annak ellenére, hogy fejlesztői API-kat kínálnak..

A fájlokhoz kapcsolódó nyilvános linkek megoszthatók e-mailben, a Facebookon és a Twitteren, de ne feledje, hogy ez csak a felhasználókat jeleníti meg a letöltési és előnézeti oldalra, és nem jelenteti natív módon a médiát a közösségi hálózatokba..

Vevőszolgálat

Az IBackup számos módszerrel büszkélkedhet a kapcsolatfelvételre. Az értékesítés és a technikai támogatás az Egyesült Államokon belül és kívül telefonon is elérhető, de csak 18 és 18 óra között. Kaliforniai idő. Alternatív megoldásként jegyet is benyújthat, vagy kapcsolatba léphet az IBackup 24 órás és hét órás támogatásával.

Kipróbáltam az élő támogatási csevegést, és arra buzdítottam, hogy néhány másodperc múlva szerezzen képviselőt a csevegőablak megnyitása után. Sajnos tudását súlyosan hiányoztam. Mint fentebb említettem, más cikkekben olvastam, hogy az IBackup támogatja az e-mail leküzdését, amelyben a felhasználó e-mailt küld mellékleteként az IBackup-hoz, és a mellékletet feltölti a tárolójába. A képviselőnek fogalma sem volt arról, miről beszélt, és ragaszkodott ahhoz, hogy megpróbálom nyilvános linket küldeni.

A Google-n keresztül találtam egy GYIK oldalt az IBackup oldalán, amelyben elmagyarázza, hogyan kell használni az e-maileket. Amikor kipróbáltam a GYIK lépéseivel, az e-mail csak visszapattant. Úgy tűnik, hogy az IBackup egyszer támogatta az e-mail lemondását, de mindenesetre nem működik. Amikor elküldtem a támogatási képviselőnek a GYIK linket, úgy tűnt, hogy csak figyelmen kívül hagyta, és további utasításokat adott nekem a nyilvános link elküldésére vonatkozóan..

Ez elvisz az IBackup-nal való következő aprításomhoz. A webhely szétszórt és zavaró a navigáláshoz. Sokkal jobb szerencsém volt a Google-lal, mint a vállalat saját webhelyén, amikor információt kerestem. Az IBackup webhelyén elavult információk továbbra is aktívak és a Google által indexelt adatok, megnehezítve a megbízható segítség keresését.

Az IBackup eltávolítása egyszerű, és kevesebb, mint öt percig tart. Az IBackup azonban az eltávolító futtatása után is legalább egy rendszerfolyamatot futtat, amely megnehezíti néhány maradék fájl törlését..

Látogasson el az iBackUp oldalra

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 + = 78

Adblock
detector