ZipCloud felülvizsgálat

A ZipCloudnak jó hírneve van. Az online felhő-biztonsági mentési szolgáltatás Google-keresése véleményeket és cikkeket jelenít meg, anélkül, hogy dühös lenne a megjegyzés szakaszokban. De fejlődött-e a vállalat az árnyékos értékesítési gyakorlatokból, amelyek annyira gyűlölik a társaságot? Valóban olyan rossz, mint mondják? Hogyan lehet összehasonlítani a legjobban értékelt szolgáltatásokkal, mint például az iDrive? Centrifugálásra vittük, hogy megtudjam.

Jellemzők, hely és árképzés

A felszínen a ZipCloud olcsó. Nagyon olcsó. Havonta kevesebb, mint 5 dollárért kaphat középszintű prémium tervet, 250 GB tárolóhellyel annyi számítógépen és okostelefonon, amennyit csak tudsz.

De ha nem akarsz egyike azoknak a dühös kommentároknak, akiket megemlítettünk, akkor a legjobban olvastad a finom szöveget. Minden, ami nincs kifejezetten felsorolva a terv feltételeiben - még az úgynevezett „korlátlan” terv is a legmagasabb szinten - többletköltségbe fog kerülni. Szeretne egy 2 GB-nál nagyobb szinkronizáló mappát? Csinálj néhány dollárt havonta. Szeretne óránkénti biztonsági másolatot készíteni napi helyett? Még egy pár. Biztonsági másolatot szeretne készíteni a külső merevlemezekről? Ez is több. Videók biztonsági mentése? Fogd meg a hitelkártyát. Gyorsabb biztonsági mentések? Több nikkel és dim. Könnyű belátni, hogy miért fáradtak az ügyfelek, különösen akkor, ha a ZipCloud nem pontosan átlátható arról, hogy mi van és nem szerepel a tervben.

A ZipCloud ingyenes próbaverziót kínál 1 GB tárhelyen és 15 MB szinkronizáló mappát. A szinkronizálási mappa abban különbözik a szokásos biztonsági mentéstől, hogy fájljainak legfrissebb verzióit mindig készenléti állapotban tartja az összes eszközén. A biztonsági mentés egyszerűen azt jelenti, hogy fájlokat másolnak egyik helyről a másikra. Az összes eszköz fájljainak frissítéséhez a biztonsági mentést meg kell ütemezni és végrehajtani, majd manuálisan letölteni más eszközökre.

A kezdeti biztonsági másolat készítésekor kiválaszthatja, hogy mely fájlokat és mappákat töltse le kézzel, vagy az alapértelmezett fájlokkal együtt. A teljes rendszer biztonsági mentése nem érhető el, így a ZipCloud elsősorban a dokumentumokhoz, képekhez, zenéhez és bármilyen máshoz tartozik a felhasználói fájlokban. Nem készíthet biztonsági másolatot például a teljes alkalmazásról.

A szűrők alkalmazhatók a megadott kiterjesztésű vagy egy bizonyos méretnél nagyobb fájlok blokkolására. A gyengébb PC-kkel és lassabb csatlakozással rendelkezők számára elérhetők a lehetőségek. Beállíthatja, hogy a program miként használja fel a rendszer erőforrásait a biztonsági mentések felgyorsításához (lelassítja a többi programot), vagy váltson „könnyűre” (lassabb biztonsági mentések, kevesebb rendszer erőforrás felhasználásával). Ezenkívül kapcsolja be a Kötet árnyékmásolata opciót a lezárt vagy használt fájlok biztonsági mentéséhez, bár ez csökkentheti a biztonsági mentések sebességét és növelheti a memóriafelhasználást.

Az inkrementális fájl biztonsági mentési funkció csak a megváltozott fájl részeit tölti fel. Ez a korlátozott sávszélességű felhasználók számára is hasznos.

A fájlok megosztása a barátokkal és a kollégákkal nyilvános link segítségével vagy e-mailben is elvégezhető. A nyilvános linkeket meg lehet osztani a közösségi hálózatokkal, ideértve a Pinterest, a Google Plus, a Twitter és a Facebook oldalt. Ne feledje, hogy a közösségi hálózaton történő megosztás csak egy linket küld a kiválasztott fájl vagy mappa letöltési oldalához. Például nem küld fotókat vagy más médiát natív módon a Facebookra.

Ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy a ZipCloud majdnem pontosan ugyanaz a szolgáltatás, mint a többi három felhőalapú biztonsági márka: a MyPCBackup, a JustCloud és a Backup Genie. Mind a négy ugyanazon anyavállalat, a JDI Backup készítette. A logón és a színsémán kívül más-másolatok is. Még mindegyik ugyanazt az ügyfél-adatbázist használja, vagyis ha egynél többet akar használni, akkor másik e-mail címmel kell regisztrálnia.

Biztonság

zipcloud biztonsági mentés kiválasztásaA ZipCloud megvédi az eszközről az adatátvitelt a felhőbe, de erről szól. Amint a felhőn van, ott ül bármilyen titkosítás nélkül. Ha az adatvédelem akár távolról is aggodalomra ad okot, keresse meg másutt.

Mivel nincs titkosítva, a ZipCloud szabadon szabadon vághat a dolgokon. A szolgáltatási feltételek azt írják elő, hogy a társaság manuálisan kereshet az ügyfelek fájljaiban. Az ügyfelek azt panaszolták, hogy a vállalat tiltja a pornográfiát és a kalóz tartalmat. Az érzékeny személyes információk nyilvánvalóan nem-nem is.

A helyzet még rosszabbá teszi, hogy a JDI nem is rendelkezik saját szerverrel. Az összes fájlt a Google Cloud Storage szerverein tárolják az Egyesült Államokban és az Európai Unióban. Ez azt jelenti, hogy ha akar, a Google (és a bűnüldöző szervek, amelyekkel a Google együttműködik) hozzáférhet az összes fájlhoz.

Felület

A ZipCloud internetes alkalmazásként, mobilalkalmazásként és asztali alkalmazásként érhető el. Inkább bosszantóan, mindegyik rendelkezik olyan funkciókkal és funkciókkal, amelyek a többi platformon nem érhetők el, tehát nem tart fenn egységes felületet az összes alkalmazás között.

Az asztali alkalmazás keltezett, de könnyen kitalálható. A „Biztonsági mentés indítása” gombra kattintva készíthet minket a kiválasztott fájlokból. Használja a „drag and drop” elemet egyéni fájlok hozzáadásához. Mindent ugyanabban a fájlszerkezetben tárol, mint a számítógépen. A Visszaállítás lapon navigálhat a fájlfában, és kiválaszthatja, mely fájlokat és mappákat kívánja helyreállítani. Sajnos nincs keresési funkció, ezért csak emlékeznie kell arra, hogy hol pontosan elmentette a nyugtát hat hónappal ezelőtt. Az asztali böngésző nem engedi meg a képek miniatűrjeinek előnézetét, bár ez az interneten és a mobilalkalmazásokban lehetséges.

zipcloud műszerfal

A „Saját fájlok”, a „Szinkronizálás mappa” vagy a „Vezérlőpult” elemre kattintva megnyílik a webalkalmazás az alapértelmezett böngészőben. A webalkalmazás sokkal modernabb, mint az asztali számítógépen lévő. Innentől elérheti az összes eszköz fájljait, bár még mindig nincs keresési funkció. Fájlokat csak a Sync mappába tölthet fel, amely támogatja a húzást. A fájlokat a normál biztonsági mentésbe az asztali alkalmazáson keresztül kell feltölteni. Itt is megtörténik a nyilvános hivatkozások megosztása és kezelése, de az asztali verzióban nem. Zavarodni kezd, amikor eszébe jut, hogy milyen funkciókat lehet végrehajtani egy adott platformon.

A böngésző műszerfalként is működik, ahol megtekintheti a naplókat, a felhasznált helyet és a csatlakoztatott eszközök listáját. Itt a Keresse funkciót is használhatja elveszett vagy ellopott eszközök megkeresésére.

Fájl letöltése a böngészőből egyszerűen elhelyezi a ZIP fájlt a letöltési mappába, de ha visszaállítja az asztali alkalmazásból, az eredeti helyére helyezi..

zipcloud android

A mobilalkalmazás a legjobb a csoportból. Lehetővé teszi az automatikus fényképmentést, de a videókat nem. Más fájlokat manuálisan is feltölthet, de csak a sokkal kisebb Sync mappába. Bármely fájlt letölthet a számítógép biztonsági másolatából. A fájlok megosztása csak egy hosszú megnyomásával lehetséges. A média, például a fényképek és a videók az alkalmazáson belül előnézetben tekinthetők meg. Még távoli biztonsági mentéseket is készíthet a számítógépen.

További bónuszfunkciók közé tartozik a hangjegyzetek rögzítése, szöveges fájlok írása és doodle rajzolása, amelyeket azonnal feltölt a Sync mappába. Sajnos nincs mód arra, hogy a fájlt közvetlenül átmásoljuk a biztonsági másolatból a szinkronizálási mappába - azt manuálisan kell újra feltölteni.

Vevőszolgálat

A zipcloud biztonsági mentés folyamatban vanA ZipCloud használatával nem kezdeményezhetsz hívást vagy élő csevegést. Ehelyett az ügyfeleknek jegyeket kell benyújtaniuk, amelyek magyarázzák a problémáikat a weboldalon. Általában kevesebb, mint egy nap vesz igénybe, hogy valaki válaszoljon.

Az én esetemben több fájl és mappa nem jelenik meg a biztonsági másolatomban, annak ellenére, hogy az alkalmazás azt állította, hogy befejezte a feltöltést. Három különálló e-mail láncban volt a végén, mindegyik külön-külön ügyfélszolgálati képviselővel, és senki sem tudta megmagyarázni a hiányzó fájlokat. Noha a személyzet úgy tűnt, hogy komolyan veszi a kérést, végül nem tudták meghatározni a eltűnt fájlok okát.

Ügyfélszolgálati tapasztalataim összességében meglehetősen pozitív voltak; sokkal jobb a vártnál. A kérdés azonban továbbra sem oldódott meg, és csak annyit tehetnek, mielőtt el kell fogadniuk, hogy a ZipCloudnak van néhány hibája, amelyeket ki kell dolgozni. Még a biztonsági másolat teljes törlése, az asztali kliens újratelepítése és a számítógép eltávolítása után a számláról továbbra is ugyanaz a probléma volt (Windows 10 esetén, ha kíváncsi vagy).

A ZipCloud weboldala elsősorban egy mélyreható értékesítési terület, sok dokumentáció nélkül és a szolgáltatásokkal (és azokkal a bosszantó kiegészítőkkel) kapcsolatos nehezen megtalálható részletek nélkül..

A ZipCloud és testvére szolgáltatásai nagyon sok haszonnal járnak, mert folyamatosan próbálnak jobb terveket és kiegészítőket értékesíteni. Igen, tapasztalataim szerint volt néhány hirdetés és e-mail, de nem találtam rájuk, hogy azok felül legyenek. A félrevezetőbb gyakorlat véleményem szerint azon sok rejtett kiegészítő, amelyet az ügyfelek egyébként feltételezhetnek, a tervbe kerül.

Végül, ha úgy dönt, hogy a ZipCloud nem az Ön számára, a fiók eltávolítása és törlése kevesebb, mint öt percig tart.

Tehát a ZipCloud átverés? Zavaros, átláthatatlan értékesítési modellje van, amelynek célja az, hogy megcáfolja azokat, akik nem olvasják el a finomnyomást, de nem mennék túl messzire, hogy azt mondjam, hogy valami illegálisat csinál. Ha olyan szennyeződésű, olcsó felhő biztonsági mentési megoldást szeretne, amely szilárd mobilalkalmazással rendelkezik, akkor tisztában van azzal, amit megszerez és mit nem kap, és nem törődik a biztonsággal, akkor ez elfogadható szolgáltatás. A legtöbb ember számára ez azonban nem így lesz.

Látogasson el a ZipCloud oldalra

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Adblock
detector