AOMEI Backupper pregled

Popularni i izuzetno koristan proizvod za pojedince i poslovne kupce u Čehiji, Hong Kongu, Njemačkoj i gotovo svuda širom svijeta, Backupper je pomalo izvor podataka sigurnosnih kopija podataka tehnološke kompanije AOMEI.

Značajke, prostor, cijene

Iako svatko može koristiti Backupper Standard (besplatan je!), Uzeli smo i besplatnu i plaćenu Backupper Professional verziju za spin. Radi autentičnosti i bolje ponude poštenog pregleda testirali smo besplatnu inačicu Standard prvi prije isprobavanja verzije plaćene Profesionalne, kako bismo mogli pošteno uzdrmati i pomoći korisnicima koji žele što realnije prijeći iz besplatne na plaćenu.

PROBAJ BESPLATNO: Ovdje je besplatna probna verzija profesionalne verzije

Nismo testirali verzije AB Server ili AB Technician, tako da se svi komentari na ove verzije temelje na onim značajkama crossovera sa Standardnom i Professional verzijom..

Prvo, Backupper ima nekoliko istaknutih pozitivnih i negativnih negativnih efekata koje smo istakli prednje:

Pozitivne:

 • Besplatne nadogradnje za život
 • Niska cijena za Professional verziju
 • Popusti za više licenci
 • 1 Licenca za Professional verziju obuhvaća 2 odvojena računala
 • Besplatna verzija može se u poslovne svrhe ograničiti

Negativne:

 • Radi samo u sustavu Windows
 • Korisnici koji nisu poslovni korisnici neće naći puno koristi s većinom značajki (čak i u besplatnoj verziji)

Usporedba značajki

AOMEI Backupper

Backupper Standard i Backupper Professional gotovo su isti programi. Skoro. Obje su bogate značajkama, ali u stvarnosti je vjerovatno da nećete koristiti veliku većinu značajki, čak i ako ste korisnik sigurnosne kopije podataka. To uključuje besplatnu inačicu bogatu značajkama koja ima iznenađujuće velik broj sigurnosnih kopija. Najvjerojatnije, nikada nećete koristiti ili čak razumjeti upotrebu ove značajke ako niste profesionalac u mreži i jednostavno koristite AOMEI Backupper za redovne i sigurnosne kopije osobnih podataka.

Čak i dalje, AOMEI značajno povećava ono što nude besplatne verzije preko besplatnog programa. Ključna razlika u značajkama između plaćenih i besplatnih opcija naglašava činjenicu da je AOMEI Backupper program sigurnosnih kopija u vezi s poslovanjem od vrste do krme..

AOMEI Backupper Professional je upravo to: profesionalna aplikacija, dizajnirana za profesionalce i tvrtke. Poduzeća će, na primjer, pronaći značajnu sposobnost sigurnosnog kopiranja i vraćanja na više uređaja širom mreže, što bi moglo biti potrebno ako vam se posao pogodi s ransomware-om ili vam treba hitno sigurnosno kopiranje na više strojeva tijekom oporavka od katastrofe. U međuvremenu, besplatna inačica Standarda i dalje je napunjena značajkama koje ćete vjerojatno zanemariti kao pojedinačni korisnik, ali uključuje sve temeljne sigurnosne funkcije koje možda tražite.

Sljedeći (doduše dugačak) popis sadrži značajke koje nećete naći u besplatnom AOMEI standardu:

 • Nema postavki filtra za datoteke (Ne mogu se isključiti određena proširenja datoteka iz sigurnosnih kopija ili sinkronizacije) - to znači da će se ograničenja podataka o sigurnosnim kopijama dostići mnogo brže
 • Ne može se uređivati ​​particije na disku (Znači da ne možete prilagoditi veličinu particije prilikom kloniranja diska ili vraćanja sigurnosne kopije podataka)
 • Nema sigurnosnih kopija / vraćanja dinamičkih volumena diska
 • Nema sinkronizacije datoteka / mapa u stvarnom vremenu s mreže ili na NAS /

 • Nema sigurnosnih sigurnosnih kopija (Događaji su prijava, odjava, pokretanje sustava i gašenje sustava)
 • Nema PXE alata za pokretanje
 • Nema rezervne sheme (Omogućuje vam automatsko brisanje određenih sigurnosnih kopija slika na temelju postavljenih kriterija)
 • Nema sigurnosnih kopija spajanja (Spajanje vam omogućuje kombiniranje potpune sigurnosne kopije s naknadnim inkrementalnim sigurnosnim kopijama da biste smanjili prekomjerni broj sigurnosnih kopija) - ponovo, problem uštede prostora
 • Nema uslužnog programa naredbenog retka (Omogućuje vam izradu sigurnosnih kopija iz naredbenog retka)
 • Nema univerzalne obnove (Omogućuje vam vraćanje slike na drugo računalo s različitim hardverom ili premještanje vašeg operativnog sustava s fizičkog na virtualni stroj)
 • Nema klona sustavaNiski prioritet za tehničku podršku
 • Načini slanja obavijesti putem e-pošte (SMTP) ograničeno na poslužitelje Hotmail i Gmail

Zanimljivo je da besplatna verzija dolazi s PXE alatom za pokretanje. Gotovo sigurno nije koristan za većinu ljudi, PXE alat za pokretanje omogućuje korisnicima dizanje više računala putem mreže. Ovo je osnovno sredstvo za tvrtke u današnjem poslovnom okruženju usmjerenom na podatke.

Imate ograničen rezervni prostor? Morat ćete nadograditi

AOMEI Backupper

Kao što je gore spomenuto, ključne razlike između Backupper Standarda i verzije plaćene Professional imaju više veze s alatima povezanim s mrežama za izradu sigurnosnih kopija podataka nego bilo što drugo. Međutim, najveće ograničenje za besplatne korisnike je upravljanje pohranom. Mnoge značajke koje nisu dostupne besplatnim korisnicima su one koje omogućuju bolje korištenje prostora za pohranu. Besplatni korisnici pronaći će njihove rezervne tvrde diskove i oblačke pogone do vrha prilično brzo, posebno s redovito zakazanim sigurnosnim kopijama podataka i sigurnosnim kopijama cijelog sustava..

Ako imate gotovo neograničen prostor za pohranu sigurnosnih kopija ili trebate napraviti sigurnosnu kopiju nekoliko ključnih datoteka, besplatna verzija vjerojatno će vam biti vrlo korisna. Međutim, ako imate samo ograničenu količinu prostora koju možete dodijeliti sigurnosnim kopijama podataka, AOMEI Backupper Professional bit će potreban.

Pregled sigurnosnih kopija

Kao što je ranije rečeno, Backupper Standard možda nema toliko značajki kao AOMEI plaćene verzije, ali sigurno mu ne nedostaje funkcionalnost.

Doista, na raspolaganju je puno više mogućnosti nego što će vam vjerojatno trebati, ali ovdje su u fokusu sljedeće mogućnosti sigurnosnih kopija i obnavljanja:

 • Cijela sigurnosna kopija sustava
 • Sigurnosna kopija tvrdog diska u slikovnu datoteku
 • Sigurnosna kopija particije
 • Sigurnosna kopija podataka u pohranu u oblaku
 • Jedno ili više sigurnosnih kopija datoteka
 • Sinkroniziranje datoteka
 • Kreator medija za pokretanje (DVD, CD, USB pogon)
 • Virtualno istraživanje sigurnosne kopije slike
 • Spajanje slike
 • PXE alat za pokretanje
 • Kloniranje diska i slike
 • Sigurnosna kopija podataka

Proveli smo jednostavan test funkcionalnosti sigurnosne kopije podataka za AOMEI Backupper Standard, s naglaskom na brzinu i učinkovitost. Ovaj test treba se jednako primjenjivati ​​na AOMEI Professional, jer je osnovni program isti s nekoliko značajki zaključanih za besplatne korisnike.

Prilikom pokretanja sigurnosnih kopija podataka, korisnici mogu prilagoditi nekoliko različitih postavki kako bi stvorili učinkovitije sigurnosne kopije. To uključuje opciju za podešavanje kompresije podataka (veća kompresija dovodi do dužeg vremena izrade sigurnosnih kopija, ali štedi prostor za pohranu), dijeljenje slike za velike sigurnosne kopije slika, inteligentne sigurnosne kopije (samo sigurnosno kopiranje korištenih dijelova datotečnog sustava) i Microsoftova Volumen Shadow Copy Usluga (VSS) koja omogućuje nastavak sigurnosnih kopija bez prekida bilo kojeg trenutnog poslovanja.

Naš prvi sigurnosni test upotrijebio je mapu koja sadrži 64,5 MB slika s unaprijed postavljenim sigurnosnim kopijama. Ovo je trajalo samo nekoliko sekundi.

AOMEI Backupper

Popravili smo još jedan test kako bismo utvrdili koliko će dugo trajati sigurnosna kopija cijelog sustava Windows s postavljenim unaprijed postavljenim sigurnosnim kopijama. AOMEI Backupper prvo je procijenio da će trebati 51 minuta da biste napravili sigurnosnu kopiju cijelog sustava. Procjena vremena brzo se srušila. Za konačni rezultat trebalo je samo 24 minute da napravim sigurnosnu kopiju cijelog mog Windows sustava, stvorivši sigurnosnu kopiju od 37 GB.

Prilikom pokretanja sigurnosnih kopija, AOMEI se automatski postavlja kako bi se pokrenuo što je moguće učinkovitiji. To uključuje "normalnu" kompresiju i inteligentne sigurnosne kopije sektora. Tijekom trećeg sigurnosnog testiranja uključili smo sigurnosne kopije visoke kompresije i inteligentne sigurnosne kopije, što znači da je Backupper napravio točnu sigurnosnu kopiju testnog sustava. Ovaj treći test trajao je oko 45 minuta, što je dobra brzina čak i pri jakom kompresiji. Konačna slika iznosila je 74 GB.

Nije uključena sigurnosna kopija oblaka

Možda je najveći nedostatak AOMEI Backupper-a nedostatak uključenih mrežnih sigurnosnih kopija. Iako vam AOMEI omogućuje sigurnosno kopiranje tvrdog diska ili datoteka na različite opcije sigurnosne kopije u oblaku, tvrtka ne nudi vlastitu uslugu sigurnosne kopije u oblaku. Poslovni korisnici morat će kupiti zasebnu pohranu u oblaku kako bi učinkovito iskoristili sigurnosnu kopiju u oblaku.

U skladu s tim, izrada sigurnosne kopije u oblaku djeluje na isti način kao i izrada sigurnosne kopije na bilo kojem drugom izvoru. Prilikom izrade sigurnosne kopije korisnici će jednostavno morati osigurati da se usluga sigurnosne kopije u oblaku pravilno instalira na vaš sustav pomoću aplikacije za radnu površinu (kao što je Microsoft Onedrive ili Dropbox), a zatim odaberu tu uslugu sigurnosnih kopija prilikom odabira mjesta sigurnosne kopije..

Rezultati AOMEI Backupper

Iz našeg testiranja, besplatna verzija je lijepa, jednostavna sigurnosna kopija opcija za sve koji trebaju standardne sigurnosne kopije podataka (npr. Svi). No, ako vam treba bolje upravljanje prostorom, morat ćete se nadograditi na verziju Professional, posebno ako planirate komprimirati sigurnosne kopije. Ne možete dobiti toliko prilagođavanja koliko biste možda željeli i sa besplatnom verzijom, a postoji i puno tehničkih mumbo-jumbo koji će zbuniti čak i neke iskusne korisnike računala. Međutim, mnogo toga je dovoljno jednostavno zanemariti i nije potrebno, osim ako ga zapravo ne trebate.

Međutim, ako na AOMEI Backupper gledate iz poslovne perspektive, PXE alat, u kombinaciji s brzim sigurnosnim kopijama, učinit će Backupper odličnom opcijom za vaše poslovanje.

Kada se o njoj svodi, za besplatnu verziju vaša su ograničenja uglavnom u uštedi prostora. Ako upotrebljavate AOMEI Standard, moći ćete kvalitetno i brzo izrađivati ​​sigurnosnu kopiju podataka, ali vrlo brzo će vam ponestati prostora ako ne upotrebljavate kompresiju podataka najviše razine. Ako imate tvrtku, nedostatak sigurnosne kopije u oblaku može biti ograničen na određenu razinu, ali oslobađanje pri tome niste vezani za internetske sigurnosne kopije jedne tvrtke. Možete "donijeti svoju sigurnosnu kopiju", tako reći, i povezati AOMEI Backupper s željenom uslugom pohrane u oblaku.

Cijene i kupovina

Ono što smo ovdje pronašli u Comparitechu je da naizgled dobar dio softvera može biti uništen grabežljivim cijenama. Upoznali smo kako AOMEI prodaje svoj softver s izvrsnim rezultatima.

AOMEI Standard (besplatna verzija) može se lako koristiti i jednostavno preuzeti bez potrebe za predajom vaših osobnih podataka ili unosom bilo kakvih podataka o kreditnoj kartici. To znači da bez ikakvog napora možete koristiti besplatnu verziju softvera.

Ako se odlučite za nadogradnju softvera, to možete učiniti na jedan od dva načina. Možete odabrati nadogradnju unutar samog softvera i nabaviti licenčni ključ ili možete izravno posjetiti web mjesto i kupiti 1 do tri licence.

AOMEI automatski na stranici proizvoda provjerava "doživotne besplatne nadogradnje". Ako ne želite ovu mogućnost, morat ćete poništiti kvačicu u polju. Doživotne besplatne nadogradnje snižavaju cijenu s 49,95 na 39,95 dolara za profesionalnu verziju softvera za jednu licencu. Kupnja više licenci donosi popust za svaku licencu, do 27,97 USD za svaku licencu bez doživotnih nadogradnji.

Kad ste spremni za kupnju, zaslon za odlaganje ne pokušava vas učitati nikakvim dodatnim značajkama izvan rezervnog CD-a za 9,95 USD. Za razliku od nekih drugih usluga, ova se opcija ne odabire automatski i morat ćete kliknuti "dodaj u košaricu" da biste je dodali u svoju blagajnu. AOMEI uzima plaćanje putem PayPala, kreditne kartice, bankovnog / bankovnog prijenosa, čeka / novčanog naloga i narudžbe.

I na kraju, ako želite izbjeći da vas marketinška e-pošta spamuje, unselect druga opcija pri dnu prije nego što kliknete na "Pregledaj moju narudžbu". S obzirom na to da AOMEI također nudi prilično izdašno jamstvo za povrat novca u roku od 90 dana, ovaj program možete kupiti s određenim stupnjem udobnosti.

sigurnosti

AOMEI Backupper ne nudi vlastitu mogućnost sigurnosne kopije u oblaku. Kao takva, vaša razina sigurnosti korištenja ove opcije ovisi o tome u kojoj se usluzi u oblaku odlučite povezati s mrežnim sigurnosnim kopijama.

Poslali smo AOMEI opći upit putem korisničke podrške o tome kako tvrtka postupa sa sigurnošću, lokalno i putem mrežnih veza s oblačnim uslugama.

Sučelje

AOMEI Backupper

Pozitivno je da AOMEI olakšava točno do različitih sigurnosnih kopija koje tražite.

Početni početni zaslon aplikacije vidjet ćete pet kartica s lijeve strane: početna stranica, sigurnosna kopija, vraćanje, klon i uslužni programi.

"Početna" je mjesto na kojem započinjete kada se aplikacija učita i pokaže sigurnosne kopije koje ste izvršili ručno ili automatski kroz zakazivanje. Ne postoji ograničenje broja sigurnosnih kopija koje mogu biti navedene ovdje. Svaki se identificira s imenom, datumom i vremenom u kojem je izrađena sigurnosna kopija počeo.

U odjeljku "Sigurnosna kopija" imate pet opcija sigurnosne kopije podataka: sustav, disk, particija, datoteka i sinkronizacija datoteka.

Mnogi će korisnici biti upoznati s svrhom ovih različitih opcija sigurnosnih kopija, ali možda nisu upoznati s "File Sync". AOMEI Backupper vam omogućuje sinkronizaciju različitih mapa koje sadrže iste dokumente i na taj način omogućuje ažuriranje tih dokumenata. jednako, osiguravajući da će se, ako se u jednoj mapi naprave promjene, ažurirati druga mapa. Možete sinkronizirati datoteke lokalno ili sinkronizirati datoteke pohranjene lokalno s jednom sigurnosnom kopijom na oblačni pogon.

AOMEI Backupper uključuje prilično standardnu ​​"Restore" opciju koja vam omogućuje filtriranje pravednih oporavka sustava umjesto sigurnosnih kopija podataka za odvojene mape ili particije. Možete izvesti i “Universal Restore” koji omogućuje vraćanje sigurnosne kopije na novo računalo s različitim hardverom. Univerzalno vraćanje dostupno je samo onima koji imaju Professional ili bilo koju drugu plaćenu verziju Backupa.

Ako želite klonirati svoj sustav, to možete učiniti putem ove kartice. Rezervna kopija omogućuje klon tvrdog diska s jednog diska na drugi, cijeli sustav klonira na SSD ili druge diskove (plaća se samo) ili particijski klon.

Konačno, Backupper uključuje nekoliko opcija na kartici "Utilities", uključujući opciju za provjeru integriteta slike iz sigurnosne kopije podataka, mogućnost kreiranja medija za spašavanje na DVD-u ili USB pogonu, mogućnost istraživanja slike u virtualnom particiji, značajka koja vam omogućuje spajanje više slika u jednu (plaćena verzija), alat za konfiguraciju uvoza / izvoza, PXE alat (plaćeni alat koji se uglavnom koristi ako koristite više računala na mreži) i preglednik dnevnika tako da možete provjeriti da biste vidjeli više detalja je li došlo do pogreške tijekom procesa izrade sigurnosnih kopija i obnavljanja.

Iznenađujuće velika količina onoga što možete učiniti s AOMEI Backupper standardno dolazi s besplatnom verzijom, dok plaćene verzije programa otvaraju sve složenija vrata za one koji trebaju više profesionalnih alata koji služe poslovno..

Služba za korisnike

AOMEI nudi četiri glavna načina za kontakt:

Dokumentacija, često postavljana pitanja, forum i "Kontaktirajte nas", koji uključuje odvojene opcije podrške e-poštom za tehnička pitanja, prodaju, reklamacije i AOMEI proizvode partnera.

Dokumentacija AOMEI-a prilično je opsežna i pokriva veliki broj njihovih karakteristika proizvoda. S obzirom koliko slojeva postoji u AOMEI Backupperu, možda ćete naići na odjeljak s dokumentacijom ako niste sigurni kako koristiti određene značajke ili čak zašto su vam možda potrebne neke od tih značajki. Dokumentacija za različite značajke dobro je promišljena, sa snimkama zaslona kako bi se korisnici hodali kroz slučajeve uobičajene uporabe.

Odjeljak Često postavljana pitanja obuhvaća tri kategorije: Najčešća pitanja o kupnji, tehnička često postavljana pitanja i pitanja o nadogradnji proizvoda. Kao i kod dokumentacije, svaka je od njih nešto opsežna, posebno odjeljak o tehničkim pitanjima. Zapravo je materijal prilično gust, pa ako ste pridošlica za sigurnosno kopiranje podataka, lako se izgubite u tehničkom žargonu.

AOMEI nudi tri foruma: on-site, Facebook i Twitter. Brza provjera pokazuje da je AOMEI samo djelomično aktivan na Facebooku, ali prilično aktivan na Twitteru. Ako tražite brži odgovor ili interakciju, vjerovatno je da će vam Twitter ili forum na licu mjesta biti najbolji. Oboje pokazuju mnogo više aktivnosti i nedavnih postova i odgovora osoblja AOMEI-ja.

Konačno, ako jednostavno ne možete dobiti odgovore na pitanja putem FAQ-a, baze znanja ili putem društvenih medija ili foruma, možete pokušati izravno e-poštom tvrtki. Imajte na umu da AOMEI koristi sustav s postupnim odgovorom na temelju vašeg statusa kupca. Besplatni korisnici će odgovoriti na svoja pitanja putem e-pošte, ali im je manji prioritet u odnosu na plaćene korisnike. Ovisno o poteškoći vašeg problema, možete potražiti hitniju pomoć.

Završna razmišljanja o AOMEI Backupper-u

Ako tražite jednostavan rezervni program, AOMEI neće biti vaša prelazna opcija. AOMEI se sigurno može koristiti za izradu sigurnosne kopije osnovnih podataka, ali značajke programa optimizirane su za poslovanje. Nedostatak uključene opcije sigurnosne kopije u oblaku i nemogućnost ograničavanja veličina sigurnosne kopije besplatnom verzijom mogu biti isključivi i za pojedine korisnike.

Međutim, ako imate tvrtku s mogućnošću pohrane u oblaku ili imate spremnu značajnu fizičku sigurnosnu lokaciju, AOMEI Backupper je nesumnjivo moćna opcija. Iako je dizajniran više za profesionalnu upotrebu od strane mrežnih i računalnih stručnjaka, AOMEI može lako koristiti onaj tko želi ignorirati više specijaliziranih opcija. Sam besplatni alat vrijedan je pothvat, dok oni kojima su potrebne rezervne mogućnosti za prilagođavanje prostora uz pomoć sigurnosne kopije trebali bi dobro razmotriti AOMEI Professional.

Posjetite AOMEI

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =

Adblock
detector