IBackup pregled

IBackup je usluga sigurnosne kopije u oblaku koja je prvenstveno namijenjena malim poduzećima. Nije lijepo i nije baš ono što biste nazvali bogatim značajkama, već ono što mu nedostaju zvona i zviždaljke koje on čini sigurnosnim, skladišnim prostorom i funkcionalnošću na razini poduzeća..

Značajke, prostor i cijene

IBackup nudi pet razina s mjesečnim, godišnjim i dvogodišnjim cijenama. Osnovna usluga nudi vam 10 GB prostora za 9,95 USD (6,40 GBP) mjesečno, 99,50 USD (63,96 GBP) godišnje ili 149,25 USD (99,95 GBP) tijekom dvije godine. Od tamo možete nadograditi na 20GB, 50GB, 100GB ili 200GB za do 199,95 USD mjesečno. Tijekom pisanja, IBackup nudi promotivnu cijenu u kojoj kupci mogu dobiti 50 puta više prostora za istu cijenu na svakom nivou. To je 500 GB na najnižem nivou i 10 TB na najvišem. Ako razmišljate o pretplati na IBackup, možda bi bilo vrijedno pričekati da se ovakva promocija ponovo pokrene, iako tvrtka ne otkriva kada se te promocije događaju ili će se one uopće ponoviti.

Alternativno, možete se pretplatiti na jedan od jeftinijih planova IBackupa i nadograditi se ako / kada se dogodi druga promocija, budući da vas nadogradnja kvalificira za promotivnu cijenu. Dostupno je i besplatno 15-dnevno probno razdoblje s 50 GB prostora, ali zahtijeva podatke o kreditnoj kartici, stoga svakako otkažite ako odlučite ne nastaviti uslugu.

U cjelini, IBackup je malo skuplji od prosjeka, ali ni na koji način nije pretjeran. Problemi dolaze kada naletite na dodijeljeni prostor za pohranu. Za pretjeranu upotrebu IBackup naplaćuje 2 USD (1,29 GBP) po 1 GB mjesečno.

ibackup web aplikacija

Dakle, što IBackup čini tako dobrim za mala poduzeća? Glavna prednost je mogućnost stvaranja podračuna na koji zaposlenici mogu sigurnosno kopirati svoje tvrde diskove. Podračun je sličan uobičajenom IBackup računu koji možete stvoriti za svoje suradnike, poslovne odjela ili osobne kontakte pomoću prostora za svoj račun. Podračun može sigurnosno kopirati neograničena računala, Mac računala i pametne telefone (sve dok, naravno, ostanete unutar ograničenja za pohranu). Administrator za svaki podračun može dodijeliti prostor, nadzirati aktivnosti i pregledavati izvješća o sigurnosnim kopijama s centralizirane nadzorne ploče. Prvih 10 podračuna je besplatno, a godišnje koštaju 20 USD (12,86 GBP).

IBackup nudi niz drugih usluga prilagođenih specifičnijim potrebama. Sigurnosne kopije poslužitelja omogućuju sigurnosno kopiranje MySQL, Exchange Brick Level, Oracle, Hyper-V, MS Exchange i MS SharePoint poslužitelja, kao i sigurnosne kopije stanja kritičnih komponenti povezanih sa sustavom. DataCenter izdanje je sigurnosno sigurnosno kopiranje rješenje za udaljene i lokalne Linux poslužitelje.

IBackup podržava hibridne sigurnosne kopije tako da možete istovremeno sigurnosno kopirati podatke u oblak i lokalni pogon, unutarnji ili vanjski. Ako je potrebna obnova, ali bi trajala previše vremena ili je drugačije nije moguće preuzeti iz oblaka, IBackup će vam poslati fizički uređaj za pohranu u roku od sedam dana putem IBackup Express usluge.

IBackup pohranjuje zadnjih 10 verzija svih modificiranih datoteka u zadanu sigurnosnu kopiju. Kao bonus možete čak i obnoviti zadnjih 10 verzija čitavih mapa pored pojedinačnih datoteka.

Ostale karakteristike IBackupa su prilično standardne. Manje datoteke (do 500 MB) mogu se sigurnosno kopirati kontinuirano, ali veće datoteke učitavaju se u uobičajene sigurnosne kopije. Te se sigurnosne kopije mogu postaviti tako da se događaju satno ili dnevno.

Da biste uštedjeli prostor na vašem oblaku, IBackup može izvesti "čišćenja arhive" koja brišu sve datoteke iz sigurnosne kopije koja se više ne nalazi na originalnom računalu. Tako se jedan lokalni rezultat podudara s lokalnim podacima s onim što je u sigurnosnoj kopiji. Možete konfigurirati koliki postotak datoteka uzimajući u obzir čišćenje i redovito ih zakazivati.

IBackup se nalazi blizu, ako ne i na vrhu, kada je riječ o rezervnim brzinama. To je zahvaljujući kompresiji i inkrementalnim sigurnosnim kopijama. Tvrtka jamči vrhunske performanse "često 30 posto ili više" od konkurencije u skladu s "internim testovima".

Neke se vrste datoteka standardno komprimiraju tijekom prijenosa, ubrzavanjem sigurnosne kopije i uštedom prostora u oblaku. Postupno sigurnosno kopiranje štedi propusnost provjerom vremenske oznake svih datoteka u odabranim mapama i samo ažuriranjem dijelova datoteka koje su izmijenjene, a ne sigurnosnim kopijama čitavih datoteka ponovo.

Nekoliko drugih članaka na webu spominju IBackup koji podržava ispadanje e-pošte, pri čemu korisnik šalje e-poštu s prilogom, a taj se prilog automatski prenosi u njegov oblak. Nakon malo kopanja zapravo sam pronašao FAQ od IBackupa koji je objasnio kako to funkcionira, ali čini se da značajka više nije podržana (više o ovom malom debaklu u odjeljku Služba za korisnike).

sigurnosti

Značajke privatnosti i sigurnosti IBackupa najbolje su što možete razumljivo tražiti i prilagođene su poslovnim kupcima. Svi transferi šifriraju se putem SSL-a, istim standardom sigurnosti koji koriste financijske institucije i glavne web lokacije za e-trgovinu (svaki put kada koristite HTTPS web stranicu, vjerovatno je zaštićen SSL-om).

Nakon što se vaši podaci nađu u oblaku, 256-bitni AES šifrira, što je jednako dobro kao i za sigurnosnu kopiju. IBackup vam nudi dvije mogućnosti: upotrijebite ključ za šifriranje tvrtke ili izradite vlastiti. Prvo je zgodnije; ne morate ništa pohranjivati ​​ili pamtiti Međutim, vi ćete koristiti isti ključ za šifriranje kao i svi ostali koji odaberu ovu opciju. Ako se IBackup hakira, svi su ranjivi.

Druga i sigurnija opcija je korištenje vlastitog ključa za šifriranje. To vam stavlja kontrolu nad vlastitom sigurnošću. Ni sam IBackup ne može dešifrirati vaše datoteke jer ne pohranjuje privatni ključ za šifriranje na svoje poslužitelje. Budite oprezni, međutim. Jednom kada je postavljen privatni ključ, on se nikada ne može promijeniti. Ako ga izgubite, sigurnosne kopije će vam zauvijek biti izgubljene. Ako ga netko ukrade, IBackup nije odgovoran.

Konačno, matična tvrtka IBackup sa sjedištem u Kaliforniji, Pro Softnet Corporation, posjeduje vlastite fizičke poslužitelje. Ne iznajmljuju se virtualni ili fizički od pružatelja usluga poput Amazona ili Rackspacea. To dodaje sloj privatnosti i sigurnosti, a da ne spominjemo znanje o tome gdje se vaši podaci pohranjuju. Pro Softnet tvrdi da koristi 30 pedabajta prostora na poslužitelju. Također jamči geo-suvišnu pohranu, što znači da se kopije vaših podataka pohranjuju i osiguravaju na više fizičkih mjesta.

Sučelje

IBackup-ovo sučelje na svim platformama - pregledniku, mobilnoj aplikaciji i klijentima za stolna računala - čisto je, bez gluposti i korisno je. Neće osvojiti nagrade za dizajn, ali posao ispunjava. Usluga nudi aplikacije na Windows, Mac, Linux, iOS, Android i webu.

aplikacija za ibackup desktop

Desktop klijent je opremljen s pet kartica: sigurnosna kopija, obnova, planer, lokalna sigurnosna kopija i sigurnosna kopija. Preglednik datoteka omogućuje vam označavanje datoteka i mapa radi sigurnosne kopije ili oporavka na vrhu, a na dnu se nalaze metapodaci i informacije o verziji o onome što je odabrano. Traka za pretraživanje na vrhu omogućuje vam da brzo pronađete datoteke koje tražite, ali možete pretraživati ​​samo po nazivu datoteke i metapodacima, a ne po sadržaju datoteke. Ikone su ili datoteke ili mape, bez ikakvih drugih grafičkih prikaza o tome što mogu sadržavati. Ne postoje minijature za fotografije i videozapise niti pregleda za tekstualne dokumente.

Jednom instaliran na radnoj površini, prečesto se pojavljuju skokovi iz područja obavijesti koji gnjave korisnika za nadogradnju. E-poruke koje upozoravaju korisnika na uspješno dovršene sigurnosne kopije također mogu postati iritantne, ali se s srećom mogu isključiti.

ibackup mobilna aplikacija

Mobilna aplikacija slično je golih kostiju. Početni zaslon korisniku nudi četiri mogućnosti: sigurnosnu kopiju, pristup i vraćanje, prečace i postavke. Izrada sigurnosne kopije omogućuje vam spremanje kontakata, kalendara, SMS-ova, dnevnika poziva, aplikacija i medija u oblak. Automatsko slanje fotoaparata omogućuje vam izradu sigurnosnih kopija fotografija i videozapisa dok ih snimate. Za razliku od klijenta za radne površine, aplikacija za mobilne uređaje omogućuje vam pregled fotografija s sličicama ili u obliku galerije. Kretanje kroz datoteke u njihovoj originalnoj strukturi datoteka može predstavljati bol, ali dodavanje prečaca čini ovaj proces manje gnjavažom..

Konkretnije funkcije ostaju bez mobilne aplikacije, poput obnavljanja prethodnih verzija datoteka i čišćenja arhiva. Kako je IBackup prvenstveno u svrhu sigurnosti i obnove, ne podržava bilo kakvu sinkronizaciju u stvarnom vremenu.

IBackup se može integrirati u Microsoft Outlook za izradu sigurnosnih kopija e-poruka, ali ostale su integracije aplikacija rijetke iako nude API-je za programere..

Javne veze na datoteke mogu se dijeliti putem e-pošte, Facebooka i Twittera, ali imajte na umu da će to korisnike donijeti samo na stranicu za preuzimanje i pregled i neće na izvorno objavljivati ​​medije na društvenim mrežama.

Korisnička podrška

IBackup se može pohvaliti nizom načina za uspostavljanje kontakta. Prodaja i tehnička podrška dostupni su i u Sjedinjenim Američkim Državama i izvan njih telefonom, ali samo između 18:00 i 18:00. Kalifornijsko vrijeme. Alternativno, možete predati kartu ili kontaktirati IBackup-ovu 24/7 live podršku.

Testirao sam chat podršku uživo i potaknut sam da dobijem predstavnika u sekundi od otvaranja prozora za chat. Nažalost, ustanovio sam da mu teško nedostaje znanje. Kao što je gore spomenuto, pročitao sam u drugim člancima da IBackup podržava ispuštanje e-pošte, u kojem korisnik šalje e-poštu s prilogom IBackup-u i taj prilog se prenosi u njegovu pohranu. Zamjenik nije imao pojma o čemu pričam i inzistirao je na tome da pokušavam poslati javnu vezu.

Putem Googlea pronašao sam stranicu s FAQ-om na IBackup-u koji objašnjava kako koristiti ispadanje e-pošte. Kad sam ga testirao koristeći korake iz FAQ-a, e-pošta je samo odskočila. Čini se da je IBackup možda jednom podržavao ispadanje e-pošte, ali u svakom slučaju to sada ne funkcionira. Kad sam poslao podršku ponovnoj vezi FAQ, činilo se da to ignorira i dao mi je više upute kako poslati javnu vezu.

Ovo me dovodi do moje sljedeće svađe s IBackupom. Web stranica je raštrkana i zbunjujuća je za navigaciju. Imao sam više sreće s Googleom od vlastite web stranice tvrtke u potrazi za informacijama. Zastarele informacije na web mjestu IBackup i dalje su aktivne i indeksirane od strane Googlea, što otežava potragu za pouzdanom pomoći.

Otkazivanje deinstaliranja IBackupa je jednostavno i traje manje od pet minuta. Međutim, čak i nakon što se program za deinstaliranje pokrene, IBackup ostavlja barem jedan sistemski postupak koji radi otežano brisanje nekoliko zaostalih datoteka.

Posjetite iBackUp

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Adblock
detector