Делл ДатаСафе Онлине обустављен, испробајте ових 9 сигурних алтернатива

Сигурне алтернативе Делл ДатаСафе (1)

Сервис Делл ДатаСафе Онлине био је мрежни систем за израду сигурносних копија који је шифрирао и сигурносно копирао ваше датотеке. Први пут покренут 2007. године, услуга је прекинута 4. јуна 2015. Датотеке су се чувале 30 дана након истека налога и корисници су могли да пренесу податке на своје рачунаре за то време.. Већ 30 дана након 4. јуна 2015. сви подаци су очишћени из система и више нису доступни власницима рачуна.

Систем је корисницима понудио једноставан и погодан начин за сигурносно копирање важних датотека и заштите их у случају ствари попут оштећења софтвера, рушења чврстог диска, напада рансомвареа, случајног брисања датотека, крађе или физичког оштећења. Срећом, постоји много алтернативних опција када је у питању интернетска израда сигурносних копија.

У овом посту откривамо наше најбоље изборе за провајдере резервних копија на мрежи и зашто их заслужују. Пре него што ускочимо, погледаћемо шта Делл ДатаСафе Онлине може да понуди и неке важне безбедносне карактеристике које треба потражити у алтернативама.

Које су предности Делл ДатаСафе Онлине?

Делл ДатаСафе Онлине није био најнапреднији резервни систем свог времена, али је послужио својој сврси многим корисницима пружајући следеће погодности:

 • Израда сигурносне копије и шифрирања важних датотека, попут е-поште, фотографија, видео записа, финансијских записа и других докумената
 • Чаробњак за постављање и одабир датотека у једном кораку учинио га је идеалним за почетнике
 • Аутоматски одабир и скенирање датотека
 • 256-битна АЕС енкрипција и ССЛ
 • Складиштење више сувишних копија датотека (више резервних копија)
 • Задани план резервних копија за једноставно коришћење или модификовани планови израде резервних копија за напредне кориснике

Иако се чинило да је Делл ДатаСафе Онлине добра понуда, он дефинитивно није био без његових недостатака. Неки рецензенти примијетили су проблеме са употребљивошћу. Жалбе купаца на поузданост услуге и каснију корисничку подршку нису ретке.

Повеља о приватности резервних копија облака Цомпаритецх

Да бисмо помогли едукацији корисника резервних услуга о томе шта би требали да очекују од провајдера у погледу приватности и сигурности, развили смо облак приватности резервне приватности.

Све у свему, заговарамо политику нулте знања, тако да ни провајдер не може утврдити садржај шифрованих датотека. Све детаље можете пронаћи у овом посвећеном посту, али овде смо навели главне факторе.

Најбољи провајдери би требало:

 • За меморисане податке користите 256-битни АЕС, 128-битни АЕС или 448-битни протокол енкрипције Бловфисх.
 • За пренос података користите ССЛ шифрирање.
 • Шифрирајте податке на локалном уређају пре преноса.
 • Омогућите корисницима да поставе приватни кључ за шифровање.
 • Властити (уместо закупа) приватни физички центри података.
 • Не можете да приступите метаподацима, као што су имена датотека, величине датотека и структура директорија.
 • Гарантујте да је корисниковим подацима доступан само тај корисник.

Алтернатива која смо навели испод одјављује већину, ако не и све, наших критеријума.

Алтернатива за Делл ДатаСафе Онлине

Када смо тражили Делл ДатаСафе Онлине алтернативе, размотрили смо горе наведене факторе како бисмо пронашли провајдере који нуде упоредиве или супериорне услуге. Идемо у детаљније детаље о сваком од њих у наставку, али ево кратког преговора о ономе што можете да очекујете:

 • ИБацкуп: Услуга за мала предузећа са доста функција, али недостају могућности синхронизације и недостаје солидне корисничке подршке.
 • Возим: Ова услуга кућне израде резервних копија има солидну бесплатну понуду, али стрме трошкове прековременог пословања и осредње услуге купцима.
 • Карбонит: Економична, али основна понуда усмерена према Виндовс корисницима.
 • ЦрасхПлан: Ова услуга за мала предузећа нуди јаку сигурност и пуно контроле, али не дозвољава сигурносне копије за мобилне уређаје.
 • СпидерОак ОНЕ: Још једна услуга са јаким сигурносним фокусом, ова има клијентски радни стол који је богат значајкама, али тако мобилну апликацију.
 • Бацкуп Еверитхинг: Услуга са обиљем функција и фокусом на мала предузећа, са мање прилагођеном потрошачком верзијом, мада постоји верзија само за мобилне уређаје због које ће неки бити задовољни.
 • Тресорит: Овај има јаку сигурност и обиље функција, али оне долазе по цени и са мало подршке за личне кориснике.
 • СОС Онлине Бацкуп: Верзије за радну површину које се лако користе могу оправдати вишу цену, али мобилни корисници ће бити разочарани ограниченим апликацијама.
 • Бацкблазе: Услуга која нуди добру вредност за новац са резервном копијом неограничених датотека, али само за један уређај.

ИБацкуп

Почетна страница ИБацкуп.

Услуга израде резервних копија намењена је малим предузећима и нуди одличне безбедносне и приватне функције. Користи 256-битну АЕС енкрипцију за сачуване податке и ССЛ за пренос. Постоји могућност да направите свој приватни кључ за шифровање тако да нико други, па ни сам провајдер, не може да дешифрује ваше датотеке. Физички сервери су у власништву матичне компаније Про Софтнет Цорпоратион.

Осим чврсте сигурности, ИБацкуп се одлично сналази и са становишта употребљивости. Користи компресију датотека и изводи инкременталне сигурносне копије, што значи да уживате у великим брзинама слања. Можете да креирате подрачуне који олакшавају управљање више уређаја и корисника, посебно корисно за мала предузећа. Корисни додаци попут локалних и сервер сигурносних копија чине услугу мало свестранијом од осталих провајдера.

Нажалост, ИБацкуп не нуди синхронизацију, што је прилично уобичајена карактеристика међу конкурентима. С обзиром на ово и неке не баш сјајне услуге купцима, пакети су мало на драгој страни.

Прочитајте наш комплетан преглед ИБацкупа.

Возим

Почетни екран ИДриве-а.

ИДриве је у власништву исте компаније као и ИБацкуп и пружа резервне услуге погодније за кућну употребу. То је одлична опција за оне који желе да направе резервне копије и синхронизују на више уређаја. Шифровање је солидно са 256-АЕС и ССЛ-ом и можете да креирате свој приватни кључ. Слично као и ИБацкуп, сервери су у власништву матичне компаније Про Софтнет Цорпоратион.

Ова услуга је бесплатна за до 5 ГБ података и нуди неке уредне функције, укључујући израду сигурносних копија на Фацебооку и Инстаграму и једноставну верзију, архивирање и синхронизацију..

Један од главних недостатака ове услуге је корисничка подршка, што је по нашем искуству било мање. Иако постоји бесплатна опција, трошкови прекомерних трошкова могу се брзо сакупити, па будите сигурни да пратите колико свог простора користите.

Прочитајте нашу целу рецензију ИДриве-а.

Карбонит

Почетна страница Царбоните.

Ово је најосновнија услуга од неких других на листи, али је повољна и нуди јаку сигурност. Шифровање је 128-битно за редовне планове, али 256-битно је доступно за резервне копије сервера. Подаци се шифрирају прије него што се преносе и заштите ССЛ-ом за вријеме пријеноса. Доступне су опције шифрирања приватних кључева.

Што се тиче функција, добијате аутоматску сигурносну копију у облаку, сигурносно копирање на спољном чврстом диску и удаљени приступ датотекама. Избрисане датотеке могу се опоравити до 30 дана у случају да случајно избришете нешто важно. Карбонит пружа одличну корисничку подршку са одзивним и добро познатим агентима који ће вам помоћи у рјешавању било каквих проблема.

Ова услуга је у великој мери усмерена на Виндовс кориснике, па ће они који користе други или више оперативних система можда желети да потраже негде другде. Постоје неке функције које недостају, као што је могућност за синхронизацију на различитим уређајима и дељење јавних веза, што ову цену чини мало ограниченом.

Прочитајте наш комплетан преглед карбонита.

ЦрасхПлан

Почетни екран ЦрасхПлан.

ЦрасхПлан је користио да понуди бесплатни план за кућне кориснике, али је поступно укинут ове године. Сада ће се фокусирати на решење за мала предузећа. Ово користи 256-битну АЕС енкрипцију за сачуване податке. Подаци се шифрују пре преноса путем ССЛ-а и постоји опција приватног кључа.

Избрисане датотеке чувају се заувек осим ако другачије не затражите, тако да никада не морате бринути да ћете изгубити нешто важно. Имате велику контролу над оним што се ствара сигурносним копијама, неограниченим складиштењем у облаку, синхронизацијом и дељењем и великим могућностима задржавања и верзије верзија. Ако бисте радије држали све изван мреже, можете се одлучити за смештање датотека на сопствени спољни чврсти диск.

ЦрасхПлан нуди бесплатну пробну понуду, након чега кошта 10 долара месечно по уређају. Ово може учинити мало скупо за личне кориснике, али то може имати смисла за предузећа. Ова услуга не подржава израду резервних копија мобилних уређаја, што опет није супер за личне кориснике. Подршка је солидна, али приступачна времена су ограничена.

Прочитајте нашу целу рецензију ЦрасхПлана.

СпидерОак ОНЕ

Поцетна страница СпидерОак ОНЕ.

СпидерОак ОНЕ је један од пакета услуга које нуди СпидерОак. Овај провајдер има снажан фокус на безбедности и строгу политику нулте знања. 256-битна АЕС енкрипција је упарена са ССЛ-ом за пренос и коришћење приватног кључа је једина опција. То значи да ћете морати бити опрезни да не изгубите или заборавите кључ.

План вам омогућава да користите неограничен број уређаја, заједно са могућношћу синхронизације преко њих, дељења веза до одређених датотека и приступа сигурносним копијама на мрежи. Апликација за радну површину је интуитивна и богата функцијама. С друге стране, мобилна апликација не нуди пуно функционалности и не подржава пренос.

Ова услуга је помало на драгој страни, али ако је примарно за употребу на радној површини, вероватно ћете сматрати да су функције и безбедност вредни.

Прочитајте наш комплетан преглед за СпидерОак ОНЕ.

Бацкуп Еверитхинг

Почетна страница Бацкуп Еверитхинг.

Ова британска компанија пружа услугу усмерену према малим и средњим предузећима и сјаји на многим нивоима. Полазећи од сигурности, овдје нема притужби јер добијате 448-битну енкрипцију Бловфисх, ССЛ шифрирани пријенос и приватне кључеве.

Сигурносно копирање Све има све потребне функције, укључујући велики избор опција резервних копија, функције верзије звезда и одличну корисничку подршку. Можете добити пуно новца за свој долар уз доступне јефтине опције.

Ова усредсређеност на пословне клијенте евидентна је и мање углађена потрошачка верзија. Али пружа строго мобилну опцију која би могла бити идеална за неке кориснике.

Прочитајте наш комплетан преглед Бацкуп Еверитхинг.

Тресорит

Почетни екран Тресорита.

Тресорит нуди и решења за складиштење и резервне копије и придржава се стандарда нула знања које тражимо код ове врсте провајдера. Користи 256-битну АЕС енкрипцију и ССЛ за заштиту канала. Датотеке се шифрирају прије напуштања уређаја и њима се може приступити само помоћу вашег приватног кључа за дешифрирање.

Можете да синхронизујете датотеке на различитим уређајима (мада то може бити споро), делите датотеке са везама и позивате сараднике да прегледају ваше датотеке. Лични план вам нуди 2000 ГБ простора за складиштење и њему можете приступити са до десет уређаја, али прилично је цену од 30 УСД месечно. Велика мана је да лични планови не долазе уз подршку уживо.

Пакети за мала и велика предузећа пружају додатне функције као што су мапе за тим и подршка корисницима.

Онлине сигурносно копирање

Почетни екран СОС Онлине Бацкуп.

Ово је још један скупи провајдер, мада перкети могу бити вредни неких корисника. Шифровање је 256-битни АЕС заједно са ССЛ за пренос података. Датотеке су заштићене приватним кључем за шифровање, тако да нема шансе да нико осим вас види њихов садржај.

Чаробњак за израду сигурносних копија унапријед бира све ваше најрелевантније датотеке како би почетни поступак био углађен и једноставан. Можете да употребите функцију Сигурна заувек да осигурате да се ваше датотеке никада не бришу и једноставно се архивирају у случају да су вам касније потребне.

СОС Онлине Бацкуп не пружа континуирано прављење сигурносних копија за све одабране датотеке, што неким корисницима може бити фрустрирајуће. Мобилне апликације имају ограничења, тако да то можда није најбоља опција за људе у покрету.

Бацкблазе

Почетна страница Бацкблазе.

Бацкблазе је мрежни провајдер за складиштење и резервне копије који нуди достојну вредност за новац. Снажан је са безбедносног становишта са 128-битном енкрипцијом за складиштење, ССЛ енкрипцијом за пренос података и приватним кључевима за дешифровање.

Можете да користите аутоматске или заказане резервне копије, филтрирате на основу врсте датотеке и вратите више верзија до 30 дана. Неограничене датотеке можете направити резервне копије, али ограничени сте на један уређај и нема резервне копије за мобилне уређаје. Имате могућност дељења датотека са другим корисницима.

Могу ли користити Делл Бацкуп и Рецовери?

Делл Бацкуп анд Рецовери је опција коју Делл препоручује као замена за Делл ДатаСафе Онлине. Долази уграђен у одређене моделе и слободно га користи за основни план. Може се користити за ручно прављење резервних копија и враћање датотека или враћање система у фабричко стање. Међутим, ова се услуга такође укида (бар на мрежи) и чини се да није наследник дела.

Ако је инсталиран на рачунару и имате своје могућности складиштења, можда би било вредно покренути га. Мада, наводно лоша корисничка услуга коју су искусили купци Делл ДатаСафе Онлине могла би се проширити и на Делл прављење резервних копија и опоравак. С великом компанијом попут Делл-а, често је тешко доћи до усредсређене помоћи која вам је потребна за нешто попут сигурне резервне копије.

Са толико врхунских понуда вани, можда би била боља идеја платити мало више за нешто значајније и поуздано.

Спремање у облаку у односу на резервне копије на мрежи

Када тражите алтернативу за Делл ДатаСафе Онлине, можете наићи на неку збуњујућу терминологију. Системи за складиштење у облаку и мрежне сигурносне копије две су сличне услуге са врло различитим апликацијама. Међутим, често су збуњени јер нису увек јасно именоване. На примјер, сустави за похрану у облаку могу се називати мрежним сигурносним копијама, а мрежне сигурносне копије често се називају сигурносне копије у облаку.

Да бисте све исправили, ево кратке дефиниције сваке:

 • Цлоуд стораге укључује често чување одређених датотека у систему за складиштење на мрежи уместо тога вашег рачунара. У том случају штедите простор на чврстом диску, а систем за складиштење у облаку делује проширење капацитета складишта. Корисници обично бирају које ће датотеке сачувати и ручно их учитавати.
 • Онлине резервне копије Системи се користе за креирање сигурних реплика датотека које остају на рачунару. Уместо да премјестите датотеке у ослобађање простора, једноставно креирате сигурносне копије у случају да се на рачунару или систему нешто догоди. То штити од ствари попут случајног брисања датотека или рушења хард диска. Резервне копије на мрежи често се довршавају аутоматски, али многи сервиси имају и ручна подешавања. Ако избришете датотеку на рачунару, она ће такође бити уклоњена из облака, мада се архивиране верзије можда и даље чувају.

Пошто је функција прилично слична, па се често виде преклапања унутар истог провајдера. Неки од оних о којима причамо горе нуде и складиштење у облаку и сигурносно копирање на мрежи.

Да ли су безбедносни системи на мрежи безбедни?

Постављали смо снажан фокус на безбедност током овог поста, јер верујемо да вас то посебно забрињава када заштитите своје личне и пословне датотеке. Међутим, када користите ове услуге, полажете велико поверење у ове провајдере. Тако су ваши подаци заиста сигурни и сигурни?

Једна од брига коју бисте могли имати је изненадни прекид услуге, што резултира губитком резервних копија. Ово је више потенцијалног проблема са новим, малим провајдерима, тако да је најбоље да држите се испробаних опција. Друга уобичајена забринутост је претња кршењем података. Иако ниједан ентитет није потпуно имун, ако тражите провајдере са стандардима нулта знања, заиста не можете учинити много више у погледу заштите својих података.

Шта је са стварима попут масовног државног надзора или провођења закона који прате ваше податке? Иако је од већег броја пружалаца услуга потребно да информације предају по судском налогу, они не би имали шта да покажу. Стандарди нултег знања значе да никада неће моћи да открију садржај ваших датотека. Највише могу снимити метаподатке као што су укупна количина меморије која се користи и времена сигурносних копија. Све док вас одлучите се за приватне кључеве уместо да користите оне које складишти добављач, требали бисте бити једини који имају приступ датотекама.

Ако имате било каквих недоумица у сигурност услуге коју користите или знате да она не шифрира датотеке пре него што напусте ваш уређај, можда бисте желели да их сами шифрирате пре него што их додате у облак. Ако вам је тешко да ово урадите, обавезно користите јаке лозинке како бисте избегли рупе.

Извор слике: Јан Алекандер под лиценцом под ЦЦ БИ 2.0

Можда ће вам се свидети и он-лине сигурносна копија сигурносне копије и сигурносна копија путем интернета? Онлине сигурносна копија Разлика између сигурносне копије у облаку, похране у облаку и синхронизацијеОнлине сигурносне копијеПреградње на Виндовс 10? Прво направите резервну копију рачунара! Ево како

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =

Adblock
detector