Ливедриве преглед

Ливедриве је услуга резервне копије у облаку која покушава да надмаши свој ценовни опсег помоћу бонус функција које нећете наћи код конкурентских провајдера. Додати додаци биће довољни да се засушкају неким корисницима, али неће сви наћи вредност у ономе што иначе представља услугу прилагођеној курсу.

Карактеристике, простор и цене

Основна услуга Ливедриве-а нуди неограничено складиштење на једном рачунару за 7 УСД месечно уз једногодишњу претплату. Додатни рачунари коштају 1,50 долара месечно. Понуда „Актовка“ средњег слоја слична је Дропбок-у и омогућава вам да чувате датотеке са неограничених рачунара, до 2ТБ за 13 УСД месечно. ПроСуите нуди и резервну копију и складиштење актовки са резервном копијом, прављење резервних копија пет рачунара са неограниченим простором за 20 долара месечно. За додатних 8 УСД месечно можете додати НАС дискове или друге мрежне локације за складиштење.

Бесплатна двонедељна проба ПроСуите доступна је, али морат ћете унети број кредитне картице да бисте је искористили.

Слој актовке долази у облику додате јединице на рачунару. Ако имате више рачунара, актовка служи као фасцикла за синхронизацију која тренутно ажурира датотеке на свим уређајима. Ливедриве омогућава корисницима да уређују документе и фотографије са веба и мобилне апликације. Чак укључује и уређивач слика у стилу Пхотосхоп. Корисници могу делити и сарађивати на датотекама, а фотографије се могу пренети на Фацебоок или Флицкр директно из вашег облака. Могу се делити само појединачне датотеке, а не цели директоријуми.

ливериве пхотосхоп
Главни прекид рада са свим овим карактеристикама је да датотеке морају бити у погону актовки, а не део стандардне резервне копије. То значи да купујете претплату другог нивоа. Актовка не може бити ни постојећи директориј или уређај, што значи да се датотеке морају ручно преместити у нови диск.

Основни ниво Ливедриве-а може да преноси музику и видео записе смештене у облаку директно са веба и мобилних апликација. У комбинацији са неограниченим простором за складиштење, ово је вероватно карактеристика „маке-ор-бреак“ за кориснике са пуно медија.

Ливедриве не користи непрекидно прављење сигурносних копија, значајка коју су хвалили готово сви њени ривали. Резервна фреквенција максимира одједном на сат.

Ливедриве омогућава корисницима да прилагоде приоритет датотека; то јест, које типове датотека прво треба пренијети. Корисници могу одредити одређене типове датотека које ће бити искључене помоћу њихових екстензија. Такође можете угушити пропусни опсег који користи Ливедриве тако да не прождире целокупну вашу интернетску везу..

Ако имате други рачунар у локалној мрежи, Ливедриве ће вам омогућити бесплатно копирање датотека на било који други рачунар путем ЛАН преноса. Нажалост, не нуди потпуно сигурносно копирање система, што значи да су корисници ограничени на заштиту својих корисничких датотека - докумената, видео записа, слика, преузимања и слично - и не могу да изврше обнављање голог метала које укључује апликације и системске датотеке.

Ливедриве ће правити резервне копије спољних чврстих дискова, али са њима се не игра баш лепо. ЕХД мора бити повезан кад год се раде сигурносне копије. Ако је спољни чврсти диск резервно копиран у облак, али искључен са рачунара када се појави следећа заказана резервна копија, датотеке ће бити означене за брисање у облаку. То олакшава превид, јер Ливедриве ради у позадини. Израда резервне копије ЕХД-а помоћу Ливедриве-а је заиста корисна само ако га никад не искључите.

Сигурност

хомериве десктоп хомеЛиведриве штити преносе у облак стандардном ССЛ енкрипцијом. Једном када су датотеке у облаку, оне се шифрирају помоћу 256-битне АЕС енкрипције, што је за готово све сврхе више него довољно да ваше податке сачувате. Лоша страна је што Ливедриве има приступ кључу који се користи за дешифровање података, што значи да би могли дешифровати ваше датотеке у случајевима злоупотребе или присиле од стране власти или хакера. Не постоји опција за постављање приватног кључа.

Сервери седе на америчком тлу и, оно што вреди, Ливедриве је усаглашен са сигурном луком. Сви подаци се копирају на гео-сувишне сервере, што значи, чак и ако се један центар података смањи, ваше датотеке ће бити лако доступне на другој с друге локације.

Погон са актовкама није шифрирано подразумевано, али корисници се могу одлучити да га шифрирају у подешавањима.

Интерфејс

ливериве обнављање радне површинеАпликација за радну површину је једноставна и интуитивна, али корисници који воле да могу прилагодити сваки аспект процеса прављења резервних копија можда неће моћи да желе. Не можете да управљате стварима као што су дани у недељи за покретање резервних копија, обавештења или да ли да пробудите рачунар из стања спавања ради извршавања заказаних резервних копија. ГУИ има пет картица: прављење резервних копија, подешавања, враћање, подршка и веб - последња два отварају веб апликацију у прегледачу. Апликација за десктоп такође вам не дозвољава преглед или дељење датотека и недостаје функција за претрагу.

ливериве веб апликација
Веб апликација је мало потпунија. Овде ћете делити, уређивати и сарађивати на фотографијама и документима ако имате актовку. Слике и видеозаписи имају преглед сличица и све се може претраживати. Такође можете да стримујете музику и видео записе директно из своје меморије у облаку и, ако имате актовку, објавите их директно на Фацебоок или Флицкр. Веб апликација омогућава корисницима приступ и враћање датотека са било ког уређаја који је повезан са Интернетом.

ливериве мобилна апликација
Мобилна апликација је најбоља група. Аутоматски ће правити резервне копије фотографија и видео записа из локалне меморије телефона без додатних трошкова, а готово било која друга датотека на вашем телефону може се резервно копирати ручно. Фотографије, музика и видео снимци могу се прегледати и репродуковати у апликацији, али не постоји начин да се прегледају текстуалне датотеке.

Љубитељи музике наћи ће много вредности у уграђеном музичком плејеру на вебу и мобилним апликацијама, који се сортирају по албуму, извођачу и жанру. Једина мана је то што се музика мора ручно додати на листу за репродукцију; Ливедриве неће пронаћи музичке датотеке и попунити листу за репродукцију уместо вас.

Кориснички сервис

Упркос обећању „24/7“ корисничке службе, Ливедриве нема подршку за ћаскање, телефон или Скипе. Он се искључиво ослања на систем предаје улазница, на шта је у нашем тестирању требало око једног дана да одговори. Кад смо питали о неколико питања која се тичу сигурности, особље се барем чинило знањем о услузи.

Веб локација садржи често постављана питања и неколико туторијала, али не постоје форуми на којима купци могу да изнесу забринутост или коментаре..

Драго нам је што можемо да пријавимо да је Ливедриве током нашег периода тестирања био потпуно без спама. Нисмо примили ниједну е-пошту, скочни прозор или било коју другу промоцију која би тражила надоградње.

Досадно, отказивање налога захтева слање тима за подршку. Не можете сами да то учините са веб локације или апликација. 

Пресуда

Прилично све што Ливедриве нуди у свом основном нивоу може се наћи негде другде, осим ако заиста не цените репродукцију музике и видео записа. Остатак погодности лежи у слојевима актовке и Про Суите-а, који између осталог омогућавају синхронизацију и сарадњу с датотекама. Али при 13 и 20 УСД месечно, тешко је оправдати цену.

Посетите

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 4 =

Adblock
detector