Преглед АОМЕИ Бацкуппер-а

Популаран и изузетно користан производ за појединце и пословне купце у Чехији, Хонг Конгу, Немачкој и прилично свуда широм света, Бацкуппер је мало напајање података из технолошке компаније АОМЕИ.

Карактеристике, простор, цене

Иако свако може да користи Бацкуппер Стандард (бесплатан је!), Узели смо и бесплатну и плаћену Бацкуппер Профессионал верзију за спин. Ради аутентичности и боље понуде поштеног прегледа, тестирали смо бесплатну Стандардну верзију први пре него што испробамо верзију плаћене Професионалне, како бисмо омогућили поштено отресање и помогли корисницима који желе да што реалније пређу из бесплатне на плаћену.

ИСПРОБАЈТЕ БЕСПЛАТНО: Овде постоји бесплатна пробна верзија професионалне верзије

Нисмо тестирали верзије АБ сервера или АБ техничара, тако да се сви коментари на ове верзије заснивају на карактеристикама цроссовера са стандардном и професионалном верзијом.

Прво, Бацкуппер има неколико значајних позитивних и негативних негативних ефеката које смо истакли испред:

Позитивно:

 • Бесплатне надоградње за живот
 • Ниска цена за Профессионал верзију
 • Попусти за више лиценци
 • 1 Лиценца за Профессионал верзију обухвата 2 одвојена рачунара
 • Бесплатна верзија се може користити у пословне сврхе у ограниченом степену

Негативи:

 • Ради само у Виндовс-у
 • Корисници који нису пословни корисници неће наћи много користи са већином функција (чак и у бесплатној верзији)

Поређење функција

АОМЕИ Бацкуппер

Бацкуппер Стандард и Бацкуппер Профессионал су скоро исти програми. Скоро. Оба су богата значајкама, али у стварности је вероватно да нећете користити велику већину функција, чак и ако сте корисник напајања са резервним подацима. То укључује бесплатну верзију богату значајкама, која има изненађујуће велики број резервних опција. Највероватније, никада нећете користити или чак ни разумети употребу ове функције ако нисте професионалац у мрежи и само користите АОМЕИ Бацкуппер за редовне и резервне копије личних података.

Чак и даље, АОМЕИ значајно повећава оно што нуде плаћене верзије преко бесплатног програма. Кључна разлика у карактеристикама између плаћених и бесплатних опција наглашава чињеницу да је АОМЕИ Бацкуппер сигурносно копиран програм везан за пословање од стана до крме.

АОМЕИ Бацкуппер Профессионал је управо то: професионална апликација, дизајнирана за професионалце и предузећа. Предузећа ће наћи значајну вредност у могућности за резервно копирање и враћање на више уређаја преко мреже, на пример, што би могло бити неопходно ако вам посао погоди рансомваре или вам је потребно сигурносно копирање на више машина током опоравка од катастрофе. У међувремену, бесплатна Стандардна верзија и даље је напуњена функцијама које ћете вероватно игнорисати као појединачни корисник, али укључује све основне резервне функције које можда тражите.

Следећа (додуше дугачка) листа садржи функције које нећете наћи у бесплатном АОМЕИ стандарду:

 • Нема поставки филтра за датотеке (Не могу се изузети одређена проширења датотека из резервних копија или синхронизације) - то значи да ће се ограничења података за резервне копије достићи много брже
 • Не могу уређивати партиције на диску (Значи да не можете подесити величину партиције приликом клонирања диска или враћања сигурносне копије података)
 • Нема сигурносних копија / враћања динамичких волумена диска
 • Нема синхронизације датотека / мапа у стварном времену са или у мрежу / НАС

 • Нема сигурносних копија до догађаја (Догађаји су пријава, одјава, покретање система и гашење система)
 • Нема ПКСЕ алата за покретање
 • Нема резервне шеме (Омогућава вам да аутоматски обришете одређене резервне слике на основу критеријума које сте поставили)
 • Нема спајања сигурносних копија (Спајање вам омогућава да комбинујете потпуну израду сигурносних копија са наредним инкременталним резервним копијама да бисте смањили прекомерни број сигурносних копија).
 • Нема услужног командног ретка (Омогућава вам да извршите прављење резервних копија из наредбеног ретка)
 • Нема универзалног враћања (Омогућава вам да вратите слику на други рачунар са различитим хардвером или да преместите оперативни систем са физичке на виртуелну машину)
 • Нема клона системаНизак приоритет за техничку подршку
 • Начини слања обавештења путем е-поште (СМТП) ограничено на Хотмаил и Гмаил сервере

Занимљиво је да бесплатна верзија долази са ПКСЕ алатом за покретање система. Готово сигурно није користан за већину људи, ПКСЕ алат за покретање система омогућава корисницима да покрену више рачунара преко мреже. Ово је основно средство за предузећа у данашњем пословном окружењу усмереном на податке.

Имате ограничен резервни простор? Мораћете да надоградите

АОМЕИ Бацкуппер

Као што је горе речено, кључне разлике између Бацкуппер Стандарда и верзије плаћене Профессионал имају више везе са алатима повезаним са мрежама за израду сигурносних копија података него било шта друго. Међутим, највеће ограничење за бесплатне кориснике је управљање складиштем. Многе функције које нису доступне бесплатним корисницима су оне које омогућавају боље коришћење простора за складиштење. Бесплатни корисници ће наћи своје резервне чврсте дискове и цлоуд уређаје који се брзо пуне до обода, посебно са редовно заказаним сигурносним копијама података и сигурносним копијама целог система..

Ако имате готово неограничен простор за складиштење резервних копија или вам је потребно само неколико резервних датотека, вјероватно ћете сматрати да је бесплатна верзија врло корисна. Међутим, ако имате само ограничену количину простора за доделу сигурносним копијама података, АОМЕИ Бацкуппер Профессионал биће потребан.

Преглед резервних копија

Као што је раније речено, Бацкуппер Стандард можда нема толико функција као АОМЕИ плаћене верзије, али сигурно му не недостаје функционалност.

Заправо, на располагању је далеко више функција него што ће вам вјероватно требати, али у фокусу су сљедеће опције сигурносних копија и обнављања:

 • Читава сигурносна копија система
 • Сигурносна копија тврдог диска у датотеку слике
 • Сигурносна копија партиције
 • Сигурносна копија података у складиште у облаку
 • Једно или више сигурносних копија датотека
 • Синхронизација датотека
 • Креатор медија за покретање (ДВД, ЦД, УСБ диск)
 • Виртуелно истраживање резервне слике
 • Спајање слике
 • ПКСЕ Боот Тоол
 • Клонирање диска и слике
 • Повратак података

Провели смо једноставан тест функционалности сигурносне копије података за АОМЕИ Бацкуппер Стандард, са нагласком на брзину и ефикасност. Овај тест треба подједнако важити за АОМЕИ Профессионал, јер је основни програм исти са неколико функција закључаних за бесплатне кориснике.

Приликом покретања сигурносних копија података, корисници могу подесити неколико различитих поставки како би помогли да се направе ефикасније сигурносне копије. Ово укључује опцију за подешавање компресије података (већа компресија доводи до дужег времена прављења резервних копија, али штеди простор за складиштење), подељење слика за велике резервне слике, Интелигентне сигурносне копије (резервне копије само коришћених одељка датотечног система) и Мицрософтова Волуме Схадов Цопи Услуга (ВСС) која омогућава да се сигурносне копије наставе без прекида било којег тренутног рада.

Наш први резервни тест користио је фасциклу која садржи 64,5 МБ слика са унапред подешеним резервним подешавањима. Ово је резервно трајало само неколико секунди.

АОМЕИ Бацкуппер

Поправили смо још један тест како бисмо утврдили колико ће дуго трајати целокупна сигурносна копија слике система Виндовс са унапред постављеним подешавањем сигурносне копије. АОМЕИ Бацкуппер је прво проценио да ће требати 51 минут да се направи сигурносна копија целог система. Процена времена брзо се обрушила. За коначан резултат требало је само 24 минута да направим сигурносну копију целог Виндовс система, створивши резервну слику од 37 ГБ.

Приликом покретања сигурносних копија, АОМЕИ се аутоматски поставља како би се покренуо што је ефикасније могуће. То укључује "нормалну" компресију и интелигентне сигурносне копије сектора. Током трећег сигурносног тестирања укључили смо сигурносне копије са високом компресијом и Интелигентним Секторима, што значи да је Бацкуппер направио тачну резервну копију тест система. Овај трећи тест је трајао око 45 минута, добром брзином чак и при јаком компресији. Коначна слика била је 74 ГБ.

Није укључена резервна копија у облаку

Можда је највећи недостатак АОМЕИ Бацкуппер-а недостатак укључене резервне копије на мрежи. Иако вам АОМЕИ омогућава да направите резервну копију тврдог диска или датотека на многим различитим опцијама за резервно копирање у облаку, компанија не нуди сопствену услугу резервне копије у облаку. Пословни корисници ће морати да купе засебно складиште у облаку да би ефикасно искористили резервну копију у облаку.

То је речено, прављење сигурносних копија у облак функционише на исти начин као и прављење сигурносних копија у било који други извор. Приликом креирања сигурносне копије корисници ће једноставно морати осигурати да се сигурносна копија сигурносне копије правилно инсталира на ваш систем помоћу апликације за радну површину (као што је Мицрософт Онедриве или Дропбок), а затим одабере ту услугу сигурносних копија приликом одабира локације сигурносне копије..

Резултати АОМЕИ Бацкуппер-а

Са нашег тестирања, бесплатна верзија је лијепа, једноставна сигурносна копија опција за све којима је потребна стандардна израда сигурносних копија података (нпр. Свима). Међутим, ако вам треба боље управљање простором, мораћете да надоградите на Профессионал верзију, посебно ако планирате да компресовате резервне копије. Не добијате толико прилагођавања колико бисте можда желели и са бесплатном верзијом, а постоји и пуно техничких мумбо-јумбо који ће збунити чак и неке искусне кориснике рачунара. Међутим, много тога је довољно једноставно занемарити и није потребно уколико вам то заиста није потребно.

Међутим, ако на АОМЕИ Бацкуппер гледате из пословне перспективе, ПКСЕ алат, у комбинацији са брзим прављењем резервних копија, учиниће Бацкуппер одличном опцијом за ваше пословање.

Када се о томе своди, за бесплатну верзију, ваша ограничења углавном су уштеда простора. Ако користите АОМЕИ Стандард, моћи ћете да вршите квалитетно и брзо прављење резервних копија података, али имаће вам довољно времена да вам понестане простора, осим ако не користите компресију података највишег нивоа. Ако имате неко предузеће, недостатак резервне копије у облаку може бити ограничен на неку меру, али ослобађање у томе што нисте везани за мрежну резервну копију једне компаније. Можете „донети сопствену сигурносну копију“, да тако кажем, и повезати АОМЕИ Бацкуппер са жељеном услугом складиштења у облаку.

Цене и куповина

Једна ствар коју смо овде пронашли у Цомпаритецх-у је да наизглед добар део софтвера може бити уништен грабежљивим системима цена. Упознали смо како АОМЕИ продаје свој софтвер, са одличним резултатима.

АОМЕИ Стандард (бесплатна верзија) може се лако користити и лако преузети без потребе за предајом личних података или уносом било каквих података о кредитној картици. То значи да без икаквог напора можете да користите бесплатну верзију софтвера.

Ако се одлучите за надоградњу софтвера, то можете учинити на један од два начина. Можете или изабрати надоградњу унутар самог софтвера и набавити лиценчни кључ, или можете директно да одете на веб локацију и купите 1 до три лиценце.

АОМЕИ аутоматски на страници производа има означену „Доживотне бесплатне надоградње“. Ако не желите ову опцију, мораћете да поништите квачицу у пољу. Доживотне надоградње снижавају цену са 49,95 на 39,95 долара за професионалну верзију софтвера за једну лиценцу. Куповином више лиценци доноси се попуст за сваку лиценцу, и то до 27,97 УСД за сваку лиценцу без доживотног унапређења.

Када сте спремни за куповину, екран за одлагање не покушава да вас напуни било којим додатним функцијама ван резервног ЦД-а за 9,95 УСД. За разлику од неких других услуга, ова опција се не бира аутоматски, па ћете морати да кликнете „додај у корпу“ да бисте је додали у своју касу. АОМЕИ узима уплату са ПаиПал-а, кредитне картице, банковног / банковног пријеноса, чека / новца и налога за куповину.

И на крају, ако желите да избегнете да будете запримљени у маркетиншким порукама е-поште, поништи избор друга опција на дну пре него што кликнете на „Прегледај моју поруџбину“. С обзиром на то да АОМЕИ такође нуди прилично издашну гаранцију за враћање новца у трајању од 90 дана, овај програм можете купити са одређеним степеном комфора.

Сигурност

АОМЕИ Бацкуппер не нуди сопствену сигурносну копију у облаку. Као такав, ваш ниво безбедности за коришћење ове опције зависи од услуге облака коју одлучите да повежете са вашим мрежним резервним копијама.

Послали смо АОМЕИ општи упит путем корисничке подршке о томе како компанија рукује са сигурношћу, како локално тако и кроз умрежене везе у облачне услуге.

Интерфејс

АОМЕИ Бацкуппер

Позитивно, АОМЕИ олакшава тачан долазак до различитих резервних делова које тражите.

Почетни почетни екран апликације видећете пет картица на левој страни: Почетна, Резервне копије, Врати, Клонирај и услужни програми.

„Почетна“ је место где започињете када се апликација учита и покаже резервне копије које сте извршили ручно или аутоматски путем заказивања. Не постоји ограничење броја резервних копија које могу бити наведене овде. Свака се идентификује по имену, датуму и времену када је израђена сигурносна копија започео.

У одјељку „Израда сигурносних копија“ имате пет опција сигурносне копије података: Систем, Диск, Партиција, Датотека и Синхронизација датотека.

Многи корисници ће бити упознати са сврхом ових различитих опција прављења резервних копија, али можда нису упознати са „Филе Синц“. АОМЕИ Бацкуппер вам омогућава да синхронизујете различите мапе које садрже исте документе и на тај начин омогућава да ажурирате те документе. једнако, осигуравајући да ако се у једној мапи изврше било какве промене, друга се ажурира. Можете да синхронизујете датотеке локално или да синхронизујете једну сачувану локално са једном резервном копијом на цлоуд диск.

АОМЕИ Бацкуппер укључује прилично стандардну опцију „Ресторе“ која вам омогућава филтрирање праведних опоравка система уместо сигурносних копија података за одвојене мапе или партиције. Такође можете извести „Универсал Ресторе“ који омогућава враћање сигурносне копије на нови рачунар са различитим хардвером. Универзално враћање је доступно само онима који имају Профессионал или било коју другу плаћену верзију Бацкупа.

Ако желите да клонирате свој систем, то можете учинити преко ове картице. Бацкуппер омогућава клон тврдог диска с једног диска на други, цео систем клонира на ССД или друге дискове (плаћа се само) или клон партиције.

Коначно, Бацкуппер садржи неколико опција на картици "Утилитиес", укључујући опцију за проверу интегритета слике из сигурносне копије података, могућност креирања медија за спашавање на ДВД-у или УСБ уређају, опцију за истраживање слике у виртуелном формату партицији, функција која омогућава спајање више слика у једну (плаћена верзија), алат за конфигурацију увоза / извоза, ПКСЕ алат (плаћени алат који се углавном користи ако користите више рачунара на мрежи) и прегледач дневника тако да можете проверити да бисте видели више детаља да ли је дошло до грешке током процеса израде резервних копија и обнављања.

Изненађујуће велика количина онога што можете учинити са АОМЕИ Бацкуппер стандардном је бесплатном верзијом, док се плаћене верзије програма отварају све сложенија врата за оне који требају више професионалних алата који служе пословно..

Кориснички сервис

АОМЕИ нуди четири главна начина за контакт:

Документација, често постављана питања, форум и „Контактирајте нас“, која укључује одвојене опције подршке путем е-поште за техничка питања, продају, жалбе и АОМЕИ партнере за производе.

Документација АОМЕИ је прилично обимна, покрива велики број њихових карактеристика производа. С обзиром на то колико слојева постоји на АОМЕИ Бацкуппер-у, можда ћете наићи на то да уђете у одељак са документацијом ако нисте сигурни како да користите одређене функције или чак зашто су вам можда потребне неке од ових функција. Документација за различите функције је добро осмишљена, са снимкама екрана како би се корисници ходали кроз уобичајене случајеве употребе.

Одељак Честа питања покрива три категорије: Најчешћа питања о куповини, техничка често постављана питања и питања о надоградњи производа. Као и код документације, свака од њих је нешто опсежна, посебно одељак о техничким питањима. У ствари, материјал је прилично густ, па ако сте нови корисник сигурносних копија података, лако се изгубите у техничком жаргону.

АОМЕИ нуди три форума: он-сите, Фацебоок и Твиттер. Брза провјера показује да је АОМЕИ само дјеломично активан на Фацебооку, али прилично активан на Твиттеру. Ако тражите бржи одговор или интеракцију, вјероватно је да ће вам бити најбољи Твиттер или форум на лицу места. Обоје показују много више активности и недавних постова и одговора особља АОМЕИ-ја.

И на крају, ако вам се једноставно не чини да на питања одговарате путем ФАК-а, базе знања или путем друштвених медија или форума, можете покушати директно да пошаљете поруку е-поште компанији. Имајте на уму да АОМЕИ користи систем степенирања одговора на основу вашег статуса купца. Бесплатни корисници добиће одговоре на питања путем е-маила, али имају мањи приоритет у односу на плаћене кориснике. У зависности од тежине вашег проблема, може вам се догодити да вам треба хитнија помоћ.

Завршна размишљања о АОМЕИ Бацкуппер-у

Ако тражите једноставан резервни програм, АОМЕИ неће бити ваша прелазна опција. АОМЕИ се сигурно може користити за израду сигурносне копије основних података, али функције програма су оптимизоване за пословање. Недостатак укључене опције резервне копије у облаку и немогућност ограничавања величина резервне копије бесплатном верзијом могу бити искључивање и за поједине кориснике.

Међутим, ако имате посао са могућношћу складиштења у облаку или имате значајну локацију за физичку резервну копију спремну за рад, АОМЕИ Бацкуппер је несумњиво моћна опција. Иако је дизајниран више за професионалну употребу од стране мрежних и рачунарских стручњака, АОМЕИ лако може користити свако ко је спреман да игнорише више специјализоване опције. Сам бесплатни алат вредан је подухвата, док они којима су потребне резервне могућности за прилагођавање простора уз помоћ резервне копије требало би да добро размотре АОМЕИ Профессионал.

Посетите АОМЕИ

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Adblock
detector