AppDynamics vs Splunk

AppDynamics vs Splunk zaglavlje

Kada je u pitanju nadgledanje aplikacija, AppDynamics i Splunk dva su imena koja su prilagođena potrebama modernih organizacija. Ova dva titana služila su kao neka od rješenja za nadzor performansi aplikacija koja su namijenjena pružanju potpune transparentnosti u pogledu performansi njihovih aplikacija. U ovom ćemo članku razmotriti raspravu AppDynamics vs Splunk kako bismo vam pomogli odabrati najbolji alat za svoje okruženje.

Pregled AppDynamics

AppDynamics je vjerojatno najpoznatije rješenje za nadzor aplikacija u svijetu. Pomoću AppDynamics možete automatski preslikati poslovne transakcije aplikacija da biste vidjeli probleme s izvedbom iz nadzemne perspektive. To uključuje geografsku kartu putovanja kupca, tako da možete vidjeti kako se korisničko iskustvo prevodi od početka do kraja.

AppDynamics nudi podršku za Java, .NETO, PHP, Node.Js, C++, Piton, i Ići. Rješenje za nadzor performansi aplikacija (APM) dizajnirano je od glave do pete kako bi kupcima osiguralo najbolje iskustvo krajnjeg korisnika. U praksi je ovo platforma koja kombinira praćenje performansi aplikacija, nadgledanje krajnjih korisnika, praćenje uspješnosti poslovanja i nadzor infrastrukture. AppDynamics ima brojne napredne klijente, uključujući Vodafone, Nasdaq, Dixons telefon, eHarmony i Svjetsku banku.

Pregled splunk-a

Splunk je rješenje za nadgledanje aplikacija koje vam omogućuje praćenje povezanih aplikacija korištenjem strojnih podataka. Pomoću Splunka možete vidjeti performanse svojih aplikacija u stvarnom vremenu. Možete vidjeti postoje li resursi prema gore, dolje ili imate problema sa izvedbom. Također možete pretvoriti podatke dnevnika u mjerne podatke koristi se za pokretanje upozorenja. Splunk također ima mogućnost povlačenja streaminga podataka u stvarnom vremenu s vanjskih servisa Apache Kafka i AWS Firehose Kinesis.

Splunk je prihvatio niz različitih klijenata visokog profila, uključujući 89 članova Fortune 100. Imena uključuju Coca-Colu, CloudShare, Domino's, John Lewis i Tesco. Splunk se dokazao kao rješenje koje se dobro uklapa u čak i najveće okruženje za nadgledanje aplikacija.

Usporedba AppDynamics vs Splunk

FeatureAppDynamicsSplunk
Nadgledanje aplikacija Da Da
Nadgledanje oblaka Da Da
Nadgledanje poslužitelja Da Da
AI i strojno učenje Da (otkrivanje anomalije) Da (otkrivanje anomalije)
Proširenja i dodavanje dodataka Preko 130 proširenja 100 DevOps aplikacija, 806 aplikacija za prijevare i usklađivanje, 840 aplikacija za IT operacije, 652 alate, 122 aplikacije za poslovnu analitiku, 102 IoT i industrijskih podataka
RestAPI Da (više API-ja) Da
Cijena 3.600 dolara po jedinici godišnje Splunk Enterprise počinje od 150 USD po gutanju GB

Nadgledanje aplikacija

Nije tajna da je nadzor aplikacija kruh i maslac i AppDynamics i Splunk. Od dvije, AppDynamics nudi najcjelovitije iskustvo praćenja aplikacija u pogledu transparentnosti i jednostavnosti uporabe. AppDynamics može automatski otkriti aplikacije u mreži i uspostaviti osnovne linije rada. Aplikacije se mogu pratiti sve do razine koda, tako da možete vidjeti osnovni uzrok bilo kakvih problema s izvedbom.

Na primjer, možete pogledajte cjelokupno putovanje kupca Vaših kupaca da traže područja slabih performansi. Putovanje kupca je prikazan kao karta kako bi vam bilo lakše vidjeti sve elemente koje čine krajnjeg korisnika. Ova perspektiva odozgo prema dolje omogućava vam da optimizirate korisničko iskustvo i osigurate da aplikacije funkcioniraju onako kako bi trebale biti.

Splunk pruža detaljan pregled performansi i zdravlju aplikacija na cijeloj mreži. Na prvi pogled možete znati rade li aplikacije kako bi trebale ili se događa još. To se može vidjeti kroz jednostavno nadzornu nadzornu ploču koja djeluje kao centralno središte za većinu vaših aktivnosti praćenja.

No, kako bi isključio pritisak korisnika Splunk koristi strojno učenje za otkrivanje obrazaca i uspostavljanje osnovnih baza podataka. Splunk mogu analizirati vaše trenutne podatke o upotrebi i predvidjeti buduće probleme s performansama. Strojno učenje je izvrsno za pomaganje u planiranju budućnosti i pružanje informacija kako bi vaše aplikacije dugoročno bile uspješne.

Nadgledanje oblaka

Tijekom proteklog desetljeća vidjeli smo kako više organizacija uključuje svakodnevne usluge u oblaku. Rast usluga u oblaku je to značio Platforme za nadgledanje aplikacija moraju imati mogućnost nadziranja infrastrukture u oblaku kako bi se dobila cjelovita slika. Ovo je izazov s obzirom da usluge oblaka često upravljaju treće strane koje nisu uvijek transparentne.

Nadgledanje oblačnih usluga nije problem za AppDynamics i Splunk. Na AppDynamics možete pregledati performanse usluga u oblaku u stvarnom vremenu. Možete vidjeti osnove kao što su izvedba usluga u oblaku i duboko uroniti u same poslovne transakcije nadgledajući podatke poput obujam transakcija i propusnost.

Pomoću Splunka možete upravljati oblačnim uslugama, hibridnim uslugama i migracijom oblaka s jedne lokacije. Mogućnost nadgledanja ovih resursa omogućava vam da provjerite jesu li vaše usluge u oblaku sigurne i pomaže vam da riješite probleme u slučaju da poteškoće s performansama zaostanu u glavi.

Vas možete vidjeti i koliko vas koštaju vaši resursi u oblaku i predvidi svoje buduće potrebe upotrebe kako biste osigurali da najbolje iskoristite svoje resurse u oblaku. To će vam omogućiti da vidite da li plaćate previše za uslugu koja vam neće biti potrebna u doglednoj budućnosti. Na osnovu mogućnosti praćenja budućih zahtjeva, Splunk ovdje ima prednost.

Nadgledanje poslužitelja

Kao jedan od najvažnijih resursa u modernom umrežavanju, osiguravanje visoke dostupnosti poslužitelja je od najveće važnosti. Ovo je područje na kojem su i AppDynamics i Splunk prvoklasni proizvodi. AppDynamics omogućuje prikupljanje niza mjernih podataka s povezanih poslužitelja. Na primjer, možete vidjeti zdravlje povezanih poslužitelja i pogledajte kako se performanse poslužitelja s vremenom mijenjale.

U slučaju da pronađete problem poput uskog grla, možete odmah početi s rješavanjem problema kako biste utvrdili uzrok problema i riješili ga. Splunk platforma također nudi mogućnost nadziranja fizičkih i virtualnih poslužitelja radi problema s performansama. Možete uočiti probleme s izvedbom i ukazati na ključna pitanja poput kašnjenja i učitavanja svinja, tako da možete poduzeti mjere prije nego što poslužitelj postane žrtva zastoja..

Većina aktivnosti praćenja vašeg poslužitelja odvijat će se putem nadzorne ploče gdje možete pogledati zapisi podataka i korištenje CPU-a za prikaz statusa povezanih poslužitelja. Ti se podaci prikazuju u obliku grafikona trenda, tako da možete vidjeti ima li fluktuacija tijekom vremena koje trebate uzeti u obzir.

Osim toga, pomoću usluge Splunk možete pregledati aktivnosti povezanih poslužitelja u podatkovnim centrima i distribuiranoj oblačnoj infrastrukturi. Možeš pratite performanse vašeg poslužitelja mjernim podacima kao što su CPU% i ROI%. U slučaju da otkrijete da postoji problem sa vašim poslužiteljem, možete pregledati višestruki nivoi infrastrukture da biste pronašli korijen problema i riješili ga.

Splunkovo ​​iskustvo praćenja poslužitelja usmjereno je na pomaganje u održavanju i radu vaših poslužitelja. Nadgledanje širine pojasa, kapaka za učitavanje i kapaciteta samo su neki od čimbenika koje možete pratiti kako biste procijenili performanse poslužitelja. Iako Splunk obavlja dobar posao nadgledanja poslužitelja, čini se da AppDynamics nudi cjelovitiji doživljaj.

Vidi također: Nadgledanje mreže, poslužitelja i aplikacija za mala i srednja poduzeća

AutoDiscovery

Automatsko otkrivanje je područje gdje AppDynamics ima jednu od najznačajnijih prednosti u odnosu na Splunk. AppDynamics ima mogućnost automatskog otkrivanja koja mogu prikazati vizualne veze između korisnika tijekom aplikacija. Kad god korisnik nešto poduzme i doda proizvod u košaricu ili se odjavi, moći ćete ga vidjeti.

Sve ove informacije za vas su prikazane na karti. Karta vam omogućuje vizualni prikaz cijele aplikacijske mreže. Ako se vaša aplikacija prikaže na ovaj način, dobivate potpuni pregled koraka vaše aplikacije koji vas drži do vrhunskih problema s performansama dok se pojave.

Nažalost, Splunk nema takvu sposobnost. Kao rezultat toga, AppDynamics je bolji izbor ako želite dobiti potpunu vidljivost nad svojom infrastrukturom, istovremeno minimizirajući količinu ručne konfiguracije koju morate učiniti prije nego što počnete koristiti proizvod.

AI i strojno učenje

Dio evolucije s naglim potrebama suvremenog tržišta je korištenje rješenja koja koristi umjetnu inteligenciju i strojno učenje za otkrivanje prijetnji. AppDynamics APM ima značajku strojnog učenja koja se koristi za automatsko otkrivanje anomalija u izvedbi. Proizvod koristi algoritme strojnog učenja na temelju prosječnog vremena odziva kako bi se utvrdilo kada neka aplikacija problematično djeluje. Možete pregledati značajku ili čak liniju koda koja uzrokuje problem s performansama.

Pored toga, prilikom strojnog učenja sustav učenja šalje obavijesti i eskalira odgovore na incidente. To se postiže korištenjem baznih linija, koje automatski stvara AppDynamics. Te se osnovne vrijednosti prate i alarmiraju kada ih se probije. Na taj se način osoblje čuva u petlji i slobodno može odgovarati prema potrebi.

Splunk koristi rješenje za strojno učenje nazvano the Alat za strojno učenje (MLT) Za otkrivanje anomalije. Može prepoznati kada je izvedba izvan norme i upozoriti vas. Ako se dogodi novi događaj za razliku od bilo koje prethodne aktivnosti, MLT će vas obavijestiti. Zapravo, sustav strojnog učenja nadgleda vaše aplikacije za vas.

Splunkovo ​​strojno učenje nudi i prediktivnu analitiku koja će predvidjeti budući učinak vaših aplikacija. Ovo je sjajno za brzo otkrivanje dugoročnih trendova. Na primjer, možete predvidjeti stvari poput buduće snage poslužitelja i gubitka korisnika kako biste mogli poduzeti mjere za rješavanje ovih problema što je prije moguće..

Proširenja i dodaci

Proširenja i dodaci postali su temeljni dio modernog praćenja aplikacija. Uključivanje novih proširenja i dodataka neophodno je za praćenje potreba vaše organizacije. AppDynamics ima na raspolaganju preko 130 proširenja. Uključuju proširenja za .NETO, uzbunjivanje, AWS, plavetnilo Monitor, Java, lambda, MongoDB, Nadgledanje poslužitelja, i Računalo bez poslužitelja.

Splunk ima niz dodataka koji se nazivaju Apps. Te aplikacije uključuju Mobilna inteligencija, Splunk streamWeb usluge Amazon, VMWare i Virtualizacija, Unix i Linux, Microsoft Exchange, DB Connect, ODBC, PCI sukladnost, i Splunk Analytics za Hadoop. Svaka od ovih aplikacija nudi nove mogućnosti. Na primjer, aplikacija Web Services Amazon omogućuje vam upotrebu AWS CloudTrail i konfiguriraju protoke podataka za nadziranje resursa u oblaku.

Splunk nudi širok spektar aplikacija za različite potrebe. Postoji 100 DevOps aplikacija, 806 sigurnosnih prijevara i poštivanja propisa, 840 aplikacija za IT operacije, 652 pomoćne aplikacije, 122 poslovne analitike i 102 IoT i industrijske podatkovne aplikacije. Na osnovu raspona dostupnih aplikacija, Splunk ovdje ima jasnu prednost jer je korisniku jednostavno na raspolaganju više opcija.

API odmora

API ili an Sučelje za programiranje aplikacija je postao jedan od najčešćih načina koji korisnicima omogućuje prilagođavanje vlastitog korisničkog iskustva. I AppDynamics i Splunk imaju na raspolaganju REST API-je. Postoji više različitih APIDynamics API-ja koji vam omogućavaju prilagođavanje platforme. Oni se sastoje od API-ja na platformi i API-ja na strani agenta.

API-ji na strani platforme koje nudi AppDynamics uključuju API-ji kontrolera, API analitičkih događaja, Samostalni API-ji za agente za stroj, API-ja agenta baze podataka, API-ji za instrumentaciju aplikacijskog agenta, API upozorenja i odgovora, i the API Cloud Connector. Jedan od posebno korisnih API-ja je API upozorenja i odgovora, koji vam omogućuje izradu prilagođenih događaja, preuzimanje podataka o događajima i stvaranje prilagođenih URL-ova za obavijesti.

Pomoću Splunk Enterprise REST API-ja to možete stvorite vlastite programe i koristite HTTP i HTTPS protokole za interakciju sa Splunk Enterpriseom. Možete koristiti API za stvaranje vlastitih aplikacija, widgeta i mobilnih aplikacija za interakciju sa Splunk-om. Pored API-ja, Splunk ima i nešto što se naziva Splunk SDK-ovi. Splunk SDK-ovi omogućuju vam da integrirate Splunk s različitim uslugama treće strane i izgradite korisničko sučelje za vaš web stack.

Postoje splunk SDK-ovi koji su dostupni u Piton, Java, JavaScript, i C #. Na temelju pristupa API-ja koji su otvoreni za korisnike AppDynamics-a, ova se platforma ističe kao bolja od dvije ukoliko želite strukturu svog nadzornog okruženja strukturirati prema svojim potrebama.

Podrška zajednice

Imati podršku aktivne zajednice koja stoji iza proizvoda može donijeti ogromnu razliku u količini prijeđenih kilometara pomoću alata za nadgledanje aplikacija. Jednostavnim gledanjem foruma zajednice ili stručnim savjetima izravno od dobavljača možete naučiti nove stvari o vašem proizvodu i poboljšati svoje vještine praćenja. I AppDynamics i Splunk iza sebe imaju podršku u razumnoj veličini.

AppDynamics zajednica se sastoji od forum za raspravu i a Baza znanja ispunjen stručnim savjetima. Čini se da je AppDynamics forum malo aktivniji od Q-a Splunk zajednice&Odjeljak. Isto tako Baza znanja sadrži preko 500 članaka koji vam daju uvid u to kako koristiti AppDynamics za teme kao što su baze podataka, nadzorna ploča i nadzor krajnjih korisnika..

Splunk zajednica je mnogo raznovrsnija i sastoji se od P&Kao, korisničke grupe, dodatke, blogovi, dokumentacija, i obrazovni satova koji će vam pomoći da najbolje iskoristite svoj nadzor. Spunk odgovori, Q&Odjeljak je najbolje mjesto na koje vam mogu odgovoriti dobro upućeni članovi Splunk zajednice. Iako zajednica nije tako aktivna kao neki drugi alati, dovoljno je aktivna da možete odgovoriti prilično brzo..

cijena

U pogledu cijena, prilično je velika razlika između dva pružatelja usluga. AppDynamics ima na raspolaganju tri verzije; APM Pro, APM Advanced, i APM vrh. Međutim, za pregled cijena morate se obratiti prodajnom timu. Uz to se navodi da se AppDynamics procjenjuje da će za Pro verziju biti cijena od 3.600 dolara (2.760) godišnje po jedinici. APM Pro omogućuje praćenje poslovnih transakcija od početka do kraja unutar aplikacija.

Ako vam je potrebna preglednost putem poslužitelja i vaše mreže, morat ćete kupiti APM Advanced. U slučaju da vam je potrebna analitika transakcija i mogućnost gledanja poslovnih putovanja, morat ćete kupiti verziju APM Peak-a.

Splunk Enterprise počinje od cijene od 150 USD (115 £) po gutanju GB mjesečno. Ova verzija podržava neograničene korisnike, neograničene podatke, upozorenja i dodatnu podršku. Možete i kupiti Splunk Light za 75 USD (57 £) po gutanju GB mjesečno. Međutim, ova verzija može podržavati do pet korisnika i 20 GB podataka svaki dan, iako se ona može rasporediti u lokalnoj ili u oblaku.

Najbolja verzija za one koji počinju sa Splunk-om je Splunk Free. Splunk Free je besplatni proizvod i podržava do jednog korisnika s do 500 MB podataka dnevno. Iako ovo ne nudi propusnu širinu potrebnu za podršku većim organizacijama, dobar je temeljni proizvod za manje organizacije koje tek počinju..

AppDynamics vs Splunk: Finalni izbor

Ako tražite najbolje iskustvo praćenja aplikacija koje novac može kupiti, tada ne biste trebali tražiti dalje od AppDynamics-a. Od automatskog otkrivanja do proširenja i REST API-ja, AppDynamics pruža korisničko iskustvo koje vam omogućuje da ostanete na vrhu svih svojih aplikacija bilo da se nalaze u prostorijama ili u oblaku. Korisničko sučelje omogućuje vam to uz minimalno podešavanje.

Izdvojena značajka ove usporedbe definitivno je značajka automatskog otkrivanja aplikacije AppDynamics. Mogućnost pregledavanja aplikacija putem karte poput ove stvarno poboljšava vašu perspektivu onoga što se događa i osigurava da ništa ne propustite.

Naravno, ako niste ljubitelj AppDynamics-a, Splunk je sama po sebi alternativa vodeća na tržištu. Splunk ima dodatke i mogućnosti API-ja. Najvažnije je zapamtiti da nijedna dva okruženja nisu ista, a program koji može raditi u jednom okruženju možda neće učinkovito prevesti u drugo.

Prije kupnje od bilo kojeg davatelja usluga, savjetujemo vam da isprobate besplatna ispitivanja iz Splunk-a ili AppDynamics-a kako biste prvo testirali vodu. Na taj ćete način moći isprobati koji proizvod djeluje bolje za vašu organizaciju prije nego što obavite značajnu kupnju.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 59 = 67

Adblock
detector