SolarWinds vs ManageEngine

SolarWinds vs ManageEngine
Puține nume sunt la fel de sinonime cu monitorizarea rețelei SolarWinds și ManageEngine. Aceste două produse au contribuit la revoluționarea modului în care administratorii gestionează rețele la nivel de întreprindere. Există puține instrumente care oferă amestecul de versatilitate și simplitate care a făcut ca aceste produse să fie nume casnice. Creșterea instrumentelor de monitorizare a rețelei a fost bruscă în ultimii zece ani.

Astăzi, monitorizarea rețelei a dezvoltat o combinație complexă de monitorizare a rețelei, a infrastructurii, a aplicațiilor și a serverului. Există 101 moduri de a vizualiza modul în care este monitorizată rețeaua ta. În timp ce unele instrumente vă vor arăta doar unele dintre aceste perspective, SolarWinds și ManageEngine și-au construit nume pentru ei înșiși, datorită abordărilor lor vizuale de monitorizare a rețelei.

În acest articol, vom compara cât de bine Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds și ManageEngine OpManager oferă experiența de monitorizare a rețelei. Vom acorda o atenție deosebită caracteristicilor cheie, cum ar fi tablouri de bord, alerte, rapoarte și vizualizare asta va determina cât de ușor este administratorii să utilizeze aceste programe pentru a-și monitoriza rețelele.

Comparație de caracteristici

FeatureSolarWinds Monitorul de performanță al rețelei
ManageEngine OpManager
Autodiscovery Da (cu SNMP) Da (cu SNMP, ICMP, WMI și Telnet)
Monitorizarea lățimii de bandă și suportul fluxului Are nevoie de SolarWinds NetFlow Analyzer Da (pentru NetFlow, sFlow, jFlow și IPFIX)
Alerte E-mail sau SMS E-mail sau SMS
Monitorizarea VoIP Are nevoie de SolarWinds Network Manager de calitate VoIP da
IPAM Are nevoie de SolarWinds IP Address Manager da
Prețuri Consultați tabelul de prețuri de mai jos Consultați tabelul de prețuri de mai jos

Înființat

Instalare SolarWinds

Cât de simplu este procesul de configurare, definește cât de ușor este să implementați un produs de monitorizare a rețelei. În prezent, ambele Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds și ManageEngine OpManager oferă un proces de configurare simplu. Cu Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds după ce ai descărcat programul, vei fi ghidat de procesul de instalare de către o asistent de configurare.

Gestionează configurarea motorului OpManager
În mod similar, odată descărcat ManageEngine OpManager porniți un asistent de instalare. Vi se solicită să acceptați acordul de licență și versiunea OpManager pe care doriți să îl instalați. După câțiva pași mai mici, atunci vi se solicită să selectați modul serverului și baza de date. Acest lucru este aproape tot ce ai nevoie înainte de a începe să folosești programul.

În timp ce abordarea ManageEngine OpManager este puțin mai multă față decât Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds, este încă relativ slabă. Ambele produse sunt ușor de configurat și sunt potrivite atât pentru utilizatorii noi, cât și pentru administratorii cu experiență. Cu toate acestea, pe baza comodității procesului de configurare Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds este mai ușor de implementat.

Autodiscovery

Funcțiile de descoperire automată a monitorului de performanță a rețelei SolarWinds
Există câteva bariere mai mari pentru implementare decât configurarea dispozitivelor de rețea. După ce conectați un instrument de monitorizare a rețelei, de obicei, trebuie să conectați toate dispozitivele din rețeaua dvs. la platformă înainte de a putea începe monitorizarea. Acest lucru necesită timp și necesită un administrator să rămână blocat pe computer în timp ce configurează noi dispozitive.

din fericire, Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds permite utilizatorului să evite acest proces obositor prin utilizarea funcției sale de descoperire automată. Cu descoperirea automată, Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds recunoaște automat dispozitivele conectate în întreaga rețea și le configurează. Face acest lucru prin Sondaj SNMP fiecare dispozitiv și înregistrarea informațiilor primite. Rezultatul este un proces de configurare care este automat în întregime automatizat.

Gestionare Auto-descoperire automată
ManageEngine OpManager are, de asemenea, propria sa caracteristică de autodescoperire puternică, care are capacitatea de a descoperi mai mult de 5.000 de interfețe în fiecare minut.

ManageEngine OpManager utilizări SNMP, ICMP, WMI, și Telnet pentru a descoperi o gamă largă de dispozitive. Procesul de descoperire automată este condus de o Vrăjitor de descoperire care permite utilizatorului să dicteze ce dispozitive doresc să fie descoperite.

Deși este o comparație strânsă, bazată pe simplitatea procesului de descoperire automată, Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds oferă aici experiența mai ușoară. Descoperirea automată începe automat odată ce procesul de configurare este terminat. Cu toate acestea, trebuie spus că ManageEngine OpManager oferă un proces excelent de descoperire automată la propriu.

  شروع کار با SSH: چه چیزهایی را باید بدانید؟

Monitorizarea rețelei

Ecranul de rețea al monitorului de performanță al SolarWinds Network Performance Monitor
În această secțiune, vom compara cum Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds și ManageEngine OpManager abordați practica monitorizării rețelei. Acesta din urmă permite utilizatorului să monitorizeze dispozitivele pe baza detaliilor lor performanţă, disponibilitate, Procesor, memorie, și trafic. Fiecare dintre aceste valori vă oferă o informație crucială despre sănătatea infrastructurii dvs..

De exemplu, utilizarea procesorului vă spune dacă o componentă hardware este în cea mai bună performanță sau este aproape de o defecțiune costisitoare. Având un nivel ridicat de utilizare a procesorului indică faptul că un dispozitiv întâmpină probleme de performanță. Având capacitatea de a identifica acest lucru din timp, un administrator poate să ia măsuri pentru ca echipamentul să revină la funcționare înainte de a coborî complet.

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds de asemenea, urmărește aceste valori alături de factori precum temperatura, viteza ventilatorului, și alimentare electrică. Sănătatea generală a dispozitivelor este caracterizată ca: Critic, Avertizare, Sus, și Nedefinit. Toate sunt codate în culori, astfel încât să poți vedea dintr-o privire dacă un dispozitiv întâmpină probleme.

Monitorizarea lățimii de bandă

Monitorizare lățime de bandă ManageEngine OpManager
Monitorizarea lățimii de bandă și Analiza NetFlow sunt unele dintre cele mai importante instrumente pentru ecranizarea rețelei dvs. împotriva problemelor viitoare. Puteți spune câtă lățime de bandă aveți disponibilă și ce aplicații consumă lățimea de bandă vă spune multe despre cât de bine funcționează rețeaua dvs.. ManageEngine OpManager oferă o experiență excelentă în acest sens, deoarece oferă analize de flux pentru NetFlow, sFlow, jFlow, și IPFix.

Aceasta vă oferă elementele de bază necesare pentru a arunca o privire critică asupra utilizării rețelei. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds este mai limitat în sensul în care ai nevoie SolarWinds NetFlow Analyzer pentru a realiza analiza fluxului. Cu acest program suplimentar, puteți monitoriza fluxurile cum ar fi NetFlow, J-curgere, IPFix, și sFlow.

În acest domeniu, avantajul este ManageEngine OpManager. Motivul este că trebuie să descarci SolarWinds NetFlow Analyzer pentru a efectua același număr de analize de flux ca și ManageEngine OpManager. În interesul simplității, are mai mult sens să se desfășoare ManageEngine OpManager deoarece nu trebuie să descărcați un produs suplimentar pentru a utiliza această caracteristică.

Vizualizare

Captura de ecran de NetWath SolarWinds
Cât de bine livrează un monitor de rețea virtualizare determină cât de eficient îți poți monitoriza rețeaua în timp real. Dacă virtualizarea este slabă și afișările sunt aglomerate, confuze sau limitate, nu veți putea recunoaște tendințele emergente. din fericire, Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds și ManageEngine OpManager sunt două produse care nu se destind în acest domeniu.

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds are o gamă largă de caracteristici de vizualizare, inclusiv grafice, diagrame, și cadrane. Cu toate acestea, acesta este doar vârful aisbergului în ceea ce privește acest program. O caracteristică de monitorizare vizuală deosebit de interesantă este numită Vizualizarea căii critice NetPath. Acest lucru vă ajută să vizualizați căile de trafic dinamice de rețea de la hop la hop.

Colectează date de performanță la fiecare salt (care este codat în culori pe baza performanței), astfel încât să puteți vedea dacă există o legătură slabă în lanț. Puteți utiliza apoi cursorul pentru a vizualiza informații mai detaliate despre care este problema. NetPath este salvator deoarece vă permite să monitorizați configurațiile de rețea disparate, păstrând vizibilitatea.

Poza ManageEngine OpManager
ManageEngine OpManager îmbină designurile simple ale tabloului de bord cu cadranele codate în culori și graficele grafice într-o linie similară cu Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds. Toate aceste modele sunt ușor de citit sub presiune, dar ceea ce iese în evidență este cu adevărat ManageEngine OpManager harta rețelei Puteți vedea hărți topologice și geografice ale rețelei dvs. pentru a vedea ce dispozitive sunt în funcțiune.

Din această perspectivă, puteți vedea imediat dacă există o problemă. Marele lucru despre asta este că ManageEngine OpManager Funcția de descoperire automată asigură că aceasta rămâne la curent. Merită menționat că Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds are, de asemenea, propria sa hartă de topologie. În general, bazat pe abordarea minimalistă a vizualizării, Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds iese în evidență aici. NetPath perspectiva este un plus binevenit.

  راهنمای تحلیلگر WiFi قطعی از جمله 20 بهترین ابزار تجزیه و تحلیل WiFi

Alerte

Alerte NPM SolarWinds

Una dintre provocările ridicate de administrarea eficientă a monitorizării rețelei este să rămână în vârful evoluțiilor în direct. Acest lucru este deosebit de problematic în rețelele mai mari care au sute de dispozitive diferite de monitorizat. De fapt, în multe rețele, volumul de conexiuni și modificări live este imposibil de urmărit fără ajutorul unui sistem de alertă. Un sistem de alerte ține automat atenția asupra activității problematice și ridică o notificare atunci când un administrator trebuie să intervină.

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds a fost conceput în conformitate cu filozofia potrivit căreia prea multe alerte provoacă „paralizia prin analiză”. În consecință, acesta urmărește să limiteze alertele la evenimente cruciale. Puteți defini propriile condiții de declanșare pentru a determina pentru ce evenimente primiți notificări și când. Restrângerea notificărilor servește pentru a vă împiedica să fiți spamat cu notificări în afara programului de lucru.

În cazul în care sistemul recunoaște un comportament problematic, atunci puteți alege ce membru al echipei dvs. va fi notificat prin e-mail sau SMS. Acest lucru este foarte benefic, deoarece vă permite să grevați cu un răspuns orientat la amenințări, deoarece acestea apar mai degrabă decât să transmiteți e-mailuri către alt personal manual după eveniment.

AlManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager are, de asemenea, propriul său sistem divers de alerte. Cu sistemul de alerte, utilizatorii pot alege să primească alerte prin e-mail sau SMS. Puteți avea alerte care să includă o notă care detaliază problema la îndemână, ajutând destinatarul să ia măsuri pentru rezolvarea acesteia.

Unul dintre cele mai notabile aspecte ale acestui sistem de alerte este acesta lanț de escaladare. În cazul în care primul destinatar nu răspunde în timp util, atunci ManageEngine OpManager va escalada situația și va trimite alerta unui alt membru relevant. Acest lucru vă asigură că rețeaua dvs. nu se oprește dacă un membru-cheie al personalului nu este disponibil pentru orice motiv.

Lanțul de escaladare oferit de ManageEngine OpManager este ceea ce vinde acest lucru ca o soluție pentru utilizatorii de întreprindere. În organizațiile mai mari, este extrem de util să avem un lanț de escaladare pregătit să meargă în cazul în care un membru al personalului nu este disponibil. Acest lucru vă asigură că nu veți experimenta perioade de oprire neprevăzute doar pentru că echipa dvs. nu a reacționat la timp.

Monitorizarea VoIP

voip-performance-monitoring ManageEngine OpManager

În rețele mai complexe cu soluții VOIP, ManageEngine OpManager plătește dividende. ManageEngine OpManager vă permite să monitorizați soluțiile VoIP pentru probleme precum pierdere de pachete și latență. Există chiar și o pagină dedicată de monitorizare VoIP care vă permite să indicați locația unui apel.

din pacate, Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds nu are aceeași funcționalitate. Pentru a rula monitorizarea VoIP eficientă cu un SolarWinds produs, trebuie să descărcați SolarWinds VoIP și Managerul calității rețelei. Drept urmare, dacă configurarea rețelei implică dispozitive VoIP, veți găsi asta ManageEngine OpManager are mult mai multe la bord pentru a vă sprijini din cutie.

Managementul adreselor IP

IPAM ManageEngine

Gestionarea adreselor IP este o altă caracteristică în care ManageEngine OpManager este capul și umerii deasupra Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds.

Pe ManageEngine OpManager puteți scana subrețele pentru a vedea ce adrese IP sunt disponibile. Acest lucru este masiv, deoarece fiecare dispozitiv din rețeaua dvs. are nevoie de propria sa adresă IP. Posibilitatea de a aloca adrese IP atenuează dificultatea de a încerca să aloce resurse limitate pentru dispozitivele de rețea.

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds nu oferă o astfel de caracteristică. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că puteți efectua gestionarea adreselor IP cu SolarWinds IP Address Manager. Puteți cumpăra acest lucru pentru un preț de 1.995 USD (1.535 GBP). ManageEngine OpManager oferă oferta cea mai bună aici, deoarece include IPAM gratuit.

Prețuri

Prețul este o zonă în care ManageEngine OpManager are un avantaj distinct. Nu numai că are opțiuni flexibile de preț, dar este disponibil și ca versiune freeware. Prima versiune este Ediția gratuită a OpManager care permite utilizatorilor să monitorizeze până la 10 dispozitive. Deși acest lucru nu este suficient pentru organizații mai mari, este un pas important pentru organizațiile mai mici care nu sunt familiarizate cu monitorizarea rețelei. O listă completă de opțiuni de prețuri pentru ManageEngine OpManager sunt prezentate în acest tabel de mai jos:

  tcpdump چیست؟
Versiunea produsului
Limita dispozitivului
Preț
Liber 10 Liber
Esenţial 25 715 USD (550 £)
Afacere 500 19.795 USD (15.237 £)

Pe de altă parte, Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds nu are versiuni gratuite. O listă de opțiuni de prețuri pentru Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds poate fi văzut mai jos:

Versiunea produsului
Elemente acceptate
Preț
NPM SL100 100 2.955 USD (2.269 £)
NPM SL250 250 6.720 USD (5.161 £)
NPM SL500 500 10.500 USD (8.066 £)
NPM SL2000 2000 19.345 USD (14.865 £)
NPM SLX Nelimitat 32.525 USD (24.986 £)

În ceea ce privește structurile de prețuri flexibile, ManageEngine OpManager oferă o structură de preț mai bună din cele două produse pentru organizații mai mici. Oferă o gamă de prețuri care permite organizațiilor mai mici să se deplaseze în monitorizarea rețelei fără a investi prea mulți bani prea repede. Începând cu un preț mai mare, Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds poate fi dincolo de îndemâna multor organizații mai mici.

OS

Cea mai vizibilă diferență între aceste două în ceea ce privește sistemul de operare este aceea că ManageEngine OpManager este disponibil pe mai multe sisteme de operare decât Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds. Mai jos este o listă de sisteme de operare care ManageEngine OpManager poate fi rulat cu:

Sistem de operare Windows Windows Server 2000 / Professional, Windows Server 2003, Windows XP Professional, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R1 & R2, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R1 & R2, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Sistem de operare Linux Redhat Linux 6.0 sau o versiune ulterioară, Redhat Linux Advanced Server 2.1 & 3.0, RedHat Enterprise Server 2.1 & 3, Debian Versiunea 6.0, Debian GNU / Linux 3.0 (Woody), Mandrake Linux 10.0, SUSE 10 și versiuni ulterioare
Cent OS 6.0 și o versiune ulterioară, Fedora 18 sau o versiune ulterioară
Ubuntu 12 și versiuni ulterioare

În contrast, Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds este compatibil cu următoarele:

OS Windows Server® 2012, 2012 R2 și 2016
Bază de date SQL Server® 2012, 2012 SP1, 2012 SP2, 2012 SP3
SQL Server 2014, 2014 SP1, 2014 SP2
SQL Server 2016, 2016 SP1

SQL Server 2023 RC1

SolarWinds Monitorizarea performanței rețelei: King of Monitoring Network

monitor de performanță a rețelei solarwinds
Deși ambele Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds și ManageEngine OpManager sunt performanți înalți peste tot, primii rămânând câștigătorul clar aici. Deși este posibil să nu aibă IPAM sau VOIP abilități de monitorizare a ManageEngine OpManager, oferă o experiență de monitorizare ușor de configurat și de întreținut pe termen lung.

Utilizatorului i se oferă un proces de configurare simplu care este legat de procesul de descoperire automată. Netezimea tranziției de la configurare la descoperire automată și monitorizare este Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds cel mai mare atu. După finalizarea implementării, veți avea apoi combinația de vizualizare NetPath și Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds afișare tablou de bord prin care să vă faceți monitorizarea de zi cu zi.

O zonă în care ManageEngine OpManager are un avantaj masiv este cel al prețului. Chiar dacă acest lucru nu se aplică oricărei organizații, prețul de pornire este mai mare Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds este negativ pentru organizațiile mai mici. Prețul de pornire mai mic al ManageEngine OpManager oferă întreprinderilor mai mici șansa de a intra în jocul de monitorizare a rețelei fără a-și sufla întregul buget pe o singură platformă.

Iti recomandam Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds pentru companiile care caută o soluție de monitorizare a rețelei care să ofere o implementare rapidă și un design excelent al tabloului de bord. ManageEngine OpManager este mai potrivit pentru organizațiile mai mici și acele organizații care caută funcții suplimentare, cum ar fi IPAM și VoIP. Poti descărcați o perioadă de 30 de zile încercare gratuită din Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds.   

SolarWinds Monitor Performance Performance Network Descărcați o probă GRATUITĂ de 30 de zile la Solarwinds.com

About the author

Comments

  1. ul de performanță al rețelei SolarWinds este capabil să detecteze automat toate dispozitivele din rețeaua dvs. și să le adauge la platformă. În plus, acesta utilizează SNMP pentru a colecta informații despre dispozitive, ceea ce înseamnă că nu trebuie să introduceți manual informațiile despre fiecare dispozitiv. În schimb, ManageEngine OpManager necesită ca utilizatorul să introducă manual informațiile despre fiecare dispozitiv înainte de a începe monitorizarea. Acest lucru poate fi o sarcină obositoare și consumatoare de timp, mai ales pentru rețele mai mari. În general, Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds este mai convenabil și mai eficient în ceea ce privește descoperirea automată a dispozitivelor în rețea.

    În concluzie, atât Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds, cât și ManageEngine OpManager sunt instrumente puternice de monitorizare a rețelei, dar există diferențe semnificative între cele două. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds este mai ușor de implementat și are o funcție de descoperire automată a dispozitivelor, ceea ce îl face mai convenabil pentru utilizatorii noi și pentru rețelele mai mari. În schimb, ManageEngine OpManager oferă o gamă mai largă de opțiuni de monitorizare, inclusiv suport pentru mai multe protocoale de flux și o funcție de management al adreselor IP. În cele din urmă, alegerea depinde de nevoile specifice ale rețelei dvs. și de preferințele personale.

Comments are closed.