Како започети стриминг са Плек медиа сервером

Плек сервер вам омогућава да делите филмове и музику на свим својим мобилним уређајима и играћим конзолама. Има апликације за таблет, КСБок, Плаистатион и телефон, заједно са уграђеним ДЛНА сервером који може да разговара са Смарт ТВ-ом, па чак и неким ДВД плејерима. Ако путујете таблетом, постоје опције синхронизације како бежична чудност неће прекинути ваше стриминг.

По мом мишљењу, то је један од најкомплетнијих и прилагодљивих стреаминг медија сервера на тржишту. Користим га сваки дан и мислим да би се и вама свидео. Ево како да започнете са Плек сервером.

Пре него што кренемо

Као и Коди корисници, и многи корисници Плек-а ће употребљавати ВПН да би заштитили своју приватност и зауставили да провајдер ИСП-а извршава своје активности или гаси интернетску везу. Познато је да неки добављачи интернетских услуга брзину гаса врше купцима који струјају садржај на мрежи. Препоручујемо да користите ВПН довољно брзо да осигурате да стреаминг не буде прекинут и да нема евиденција активности, тако да ваш ИСП и други не могу шпијунирати ваше мрежне активности или успорити вашу интернет брзину. Један од ретких ВПН-а који одговара оба критеријума је ИПВанисх. Поред тога, инсталирате Фире Стицкс и низ других популарних уређаја на једноставан ВПН.

Део читача: Уштедите до 60% на ИПВанисх плановима овде

Пријавите се за Плек

Плек користи велику централну базу података уређаја како би био сигуран да се можете повезати само са својим Плек сервером. Морате да направите један налог који ће се користити код вашег сервера и свих уређаја на којима преносите Плек.

Они нуде премиум план, који можете или купити директно или се претплатити. Моја препорука је да купите све одједном, ако ћете је купити. Мислим да су бесплатне функције довољно комплетне да вам помогну да се одлучите за дугорочно коришћење Плек-а.

Плек Сервер - Функције
Потпуна листа карактеристика за бесплатне и премиум верзије доступна је на плек.тв. Без обзира да ли купујете премиум план или не, остали кораци су исти осим ако је наведено.

Преузимање и инсталирање Плек сервера

Након што се пријавите, можете преузети Плек овде. Требаће да инсталирате сервер на рачунар повезан на уређај за складиштење медија. Најбоље функционише ако постоји физичка веза, попут чврстог диска на серверу или УСБ уређаја за складиштење података, али Плек се такође може подесити за мрежну меморију преко мапиране диск јединице.

Плек Сервер - Преузимање
Након што преузмете Плек сервер, покрените га и покрените инсталацију. Можете сигурно кликнути користећи задате опције.

Плек Сервер - Инсталирајте
Покрените Плек након инсталације. Сервер ће се појавити као мала икона црне и златне боје у системској траци.

Плек Сервер - лансирање 1
Кликните десним тастером миша за додатне опције. За сада одаберите Отвори Плек… ставка изборника или менија.

Плек Сервер - лансирање 2
Плек ће се отворити у вашем прегледачу. Веб клијент је углавном за администрацију, али постоје и мрежни плејери за стриминг музике и видео записа, а репродукција савршено функционира преко веба.

Плек Сервер - лансирање 3
Веб клијент је место на којем ће се одвијати већина задатака управљања сервером. Све промене које овде унесете аутоматски ће се одразити на ваше Плек клијенте.

Креирање Плек сервера

Након инсталирања Плек-а и отварања веб клијента, можете креирати ваш Плек сервер. Плек подржава више сервера по рачуну, а сваки сервер подржава више библиотека и додатних канала.

Плек Сервер - Креирајте сервер 1
Већина инсталација користиће само један сервер, али опција постоји ако желите да покренете више од једног.

Плек Сервер - Креирајте сервер 2
За почетак кликните на Подешавања икону у горњем десном углу веб клијента.

Плек Сервер - Креирајте сервер 3
Затим кликните на Сервер ставка изборника или менија.

Плек Сервер - Креирајте сервер 4
Желите да поставите Пријатељско име на нешто описно, а затим кликните на Преузми сервер дугме да га повежете са својим Плек налогом. У овом тренутку ћете се можда морати поново пријавити на Плек ако се то од вас затражи.

Плек Сервер - Креирајте сервер 5
Након што је Плек сервер креиран и потврдите да је повезан са налогом, можете да притиснете тастер „Хоме“ и пређете на следећи корак.

Додавање библиотека на ваш Плек сервер

Сада када сте направили сервер, можете поставити медијске библиотеке. Ово су мапе на којима ће ваш Плек сервер тражити музику, филмове, слике и емисије. Дељеће их на сваки уређај помоћу Плек клијента пријављеног са вашим налогом.

Плек Сервер - Додајте библиотеку 1
Када пређете мишем преко Библиотеке крећући се према менију са леве стране, видећете а плус знак. Кликните на њу да додате своју прву библиотеку.

Плек Сервер - Додајте библиотеку 2
Изаберите врсту библиотеке коју додајете. У нашем случају постављамо библиотеку за ТВ емисије, тако да је истакните.

Плек Сервер - Додајте библиотеку 3
Затим кликните на Додајте фасцикле ставка менија на левој страни.

Плек Сервер - Додајте библиотеку 4
Након тога, кликните на Претражите директоријум медија и изаберите фасциклу у коју сте преузели своје емисије.

Плек Сервер - Додајте библиотеку 5
Након што набавите прави директориј, притисните тастер Додати дугме. Затим притисните тастер Додајте библиотеку дугме након што сте верификовали измене.

Плек Сервер - Додајте библиотеку 6
Емисије ће се приказивати с избаченим иконицама све док Плек не провјери веб за исправну насловницу. Задана база података функционише у реду, али можете и рећи Плек-у да користи прилагођене локације приликом претраживања метаподатака.

Плек Сервер - Додајте библиотеку 7
Када је библиотека додана, требало би да видите слику корица за сваку емисију. Додавање већих библиотека трајат ће дуже, али након што се додају сви нови медији које ставите у директориј библиотеке аутоматски ће се приказати.

Плек Сервер - Додајте библиотеку 8
Поновите овај поступак док све нове библиотеке музике, видео записа и слика не буду додане у Плек.

Конфигурација Плек сервера

Сада би требало да промените неколико подешавања како бисте додавање нових медија у вашу библиотеку учинили што неприметнијим. Такође може бити омогућен даљински приступ, што ће вам омогућити да користите Плек веб клијент и управљате сервером, са било којег места на свету.

Подешавање поставки Плек библиотеке

Да бисте започели ажурирање подразумеваних поставки библиотеке Плек, мораћете поново да отворите веб клијент. Можете да кликнете овде ако то читате на свом Плек серверу.

Плек Сервер - Подешавања библиотеке 1
Затим кликните на Подешавања икону на врху странице, у десном углу.

Плек Сервер - Подешавања библиотеке 2
Након отварања странице кликните на Сервер ставка менија у горњем десном углу. Ово ће вас одвести на страницу са подешавањима за Плек сервер.

Плек Сервер - Подешавања библиотеке 3
Затим кликните на Библиотека ставка менија за уређивање поставки музике, фотографија и видео записа Плек библиотека.

Плек Сервер - Подешавања библиотеке 5
Обавезно означите поља Ажурирај моју библиотеку аутоматски, Покрените делимично скенирање када се открију промене, Дозволите брисање медија, и можете или не морате да проверите Покрените задатке скенера са нижим приоритетом зависно од брзине рачунара. Остављам га без надзора.

Прва два поља за потврду омогућавају Плек-у да надгледа промене у библиотеци, а затим аутоматски ажурирају Плек листе када се пронађу нови медији.

Дозволите брисање медија омогућава вам уклањање садржаја из библиотеке помоћу удаљеног уређаја. Препоручује се да потврдите ово поље или ћете морати ручно да избришете датотеке са сервера када их више не желите да их гледате..

Покрените задатке скенера са нижим приоритетом спречиће Плек да користи све расположиве системске ресурсе за ажурирање библиотеке. Означавање овог оквира може значити да ће требати више времена да се прикаже нови садржај, али ажурирања библиотеке неће имати толико утицаја на перформансе.

Плек Сервер - Подешавања библиотеке 6
Обавезно кликните на Сачувај промене дугме на дну странице када завршите.

Омогућавање удаљеног приступа Плек серверу

Наш водич за селективно усмјеравање Плек-а кроз ВПН обухвата просљеђивање и удаљени приступ портфолија, детаљно са фотографијама, корак по корак.

Плек сервер - даљински приступ 1
Генерално, требаћете:

 • Подесите статичку ИП адресу на вашем Плек серверу
 • Омогућите даљински приступ на Плек веб конзоли
 • Обратите пажњу на ИП адресу и порт (32400) који користи Плек сервер
 • Омогућите прослеђивање на вашем усмјеривачу на одговарајућу ИП адресу и порт
 • Приступите свом Плек серверу путем исправне јавне ИП адресе и броја порта

Подешавање квалитета видео записа

Ако се ваш Плек сервер повеже с Интернетом споријом везом као што је ДСЛ, можда би било добро променити квалитет вашег видео тока. Ово ће зауставити муцање и смањити време пуњења за мобилне уређаје, по цени јасноће слике.

Плек Сервер - Стреаминг Куалити 1
Започните кликом на Подешавања икону у горњем десном углу.

Плек Сервер - Стреаминг Куалити 2
Затим кликните на Веб ставку менија за отварање менија Плек веб подешавања.

Плек Сервер - Стреаминг Куалити 3
Након тога, кликните на Плаиер ставка менија на левој страни.

Плек сервер - квалитет струје 4
Затим подесите Даљински квалитет и Онлине квалитет опције на било који ниво који желите. Ако осјетите муцање и дугачки тампон време од 720п, померите подешавања на 480п. Такође можете да репродукујете пуних 1080п ако имате ширину појаса за то.

Сада када сте се променили онлине и даљински квалитет, требало би да видите побољшање. Ако то не урадите, прилагодите подешавања транскордера како бисте умањили оптерећење ЦПУ вашег Плек сервера.

Плек сервер - квалитет струје 5
Да бисте то учинили, мораћете да кликнете на Сервер ставка у горњем десном углу веб клијента.

Плек сервер - квалитет струје 6
Затим кликните на Трансцодер ставка менија на левој страни.

Плек сервер - квалитет струје 7
Промијенити Квалитет транскордера падајућег менија на Преферирајте кодирање веће брзине ако имате проблема са репродукцијом. Ако је ваш Плек сервер довољно брз, можете Преферирајте кодирање вишег квалитета повећати захтеве за квалитетом видео и опсегом.

Плек Сервер - Стреаминг Куалити 9
Не заборавите да кликнете на Сачувај промене дугме када завршите. Промена квалитета транскодирања и веб репродукције ће аутоматски утицати на све клијенте Плек-а, снизити или повећати квалитету видео записа на вебу и мобилним уређајима.

Усмеравање Плек сервера преко ВПН-а

Ако је ваш Плек сервер на сигурном ВПН-у, можете следити наш водич да бисте омогућили стриминг кроз њега.

Додавање канала на ваш Плек сервер

Као и многи мултимедијални сервери за стриминг, ваш Плек сервер има подршку за додатке. Називају их каналима, а сваки канал додаје нову функцију или стреам на вашем Плек серверу.

Плек Сервер - Додајте канале 1
Превише је канала да бисте се појединачно могли фокусирати, али на овај начин додајете Пандора стреаминг радио канал на Плек. Сваки други канал се може подесити на сличан начин.

Плек Сервер - Додајте канале 2
Да бисте започели, кликните на Канали ставка у менију са леве стране. То ће вас одвести на страницу за управљање каналима, где се ваши тренутни канали могу конфигурисати или деинсталирати.

Плек Сервер - Додајте канале 3
Пошто још нисте додали ниједан канал, листа ће за сада бити празна. Кликните Инсталирајте канале дугме за приказ листе доступних канала.

Плек Сервер - Додајте канале 4
Најлакши начин да инсталирате Пандора канал је да кликнете на Врсте медија ставку менија, а затим изаберите Музика.

Плек Сервер - Додајте канале 5
Одатле можете одабрати Пандора канал и кликнути на Инсталирај дугме.

Плек Сервер - Додајте канале 6
Једном када је инсталиран Пандора канал, ставке менија ће се променити. Кликните Претражите дугме да бисте проверили ваш нови Пандора стреаминг музички канал.

Плек Сервер - Додајте канале 7
Све ваше постојеће станице Пандора аутоматски ће се увести и можете их несметано слушати унутар Плек апликације или веб клијента.

Плек Сервер - Додајте канале 8
Плек ће покушати да се пријави на Пандора и све друге канале који захтевају корисничко име и лозинку, уз ваше Плек акредитиве. Исправне податке за пријаву можете унети кликом на Конфигуришите икону у горњем десном углу сваког канала.

Такође видети: најбољи Плек канали, 25 наших омиљених.

Подешавање Плек клијената

Након што подесите Плек сервер и додате своје библиотеке, на мобилним уређајима је то брзо и лако. Углавном су вам потребне само информације за пријаву и лозинку за Плек налог. Све остало је аутоматски.

Плек за подржане уређаје

Плек нуди званичну подршку за огроман списак уређаја. Ево неких од најпопуларнијих:

 • Андроид, иОС и Виндовс мобилни уређаји
 • КСБок 360 и КСБок Оне
 • Плаистатион 3 и Плаистатион 4
 • ТиВо и Сони, ЛГ, Самсунг и одаберите Тосхиба Смарт ТВ
 • Коди
 • НВИДИА Схиелд
 • Изаберите Интел и АРМ базиране НАС уређаје
 • Амазон Фире ТВ и Фире ТВ Стицк
 • Цхромецаст
 • Аппле ТВ
 • Року уређаји

Сваки од ових уређаја има апликацију Плек у одговарајућој продавници апликација. Иако овај водич не може покрити сваки уређај, подешавање Плек клијената је врло једноставно и једноставно. Користићемо Андроид таблет као пример случаја.

Плек Сервер - Плек клијенти 1
За почетак, потражићете апликацију Плек у вашој продавници.

Плек Сервер - Плек клијенти 2
Инсталирајте је као и било коју другу апликацију и обавезно Плеку дајте одговарајућа одобрења.

Плек Сервер - Плек клијенти 3
Сада отворите апликацију Плек и пријавите се помоћу корисничког имена и лозинке.

Плек Сервер - Плек клијенти 4
Видећете падајући мени који отвара листу сервера. Ово ће вам омогућити да одаберете између Плек сервера који сте креирали, других Плек сервера које поседујете и листе датотека синхронизованих са вашим уређајем ако имате премиум чланство. Изаберите одговарајући сервер.

Плек Сервер - Плек клијенти 5
Када завршите, можете прегледати библиотеке и репродуковати медије путем Плек-а на свом уређају.

Плек преко ДЛНА

Неке старије паметне телевизоре, паметне ДВД плејере и друге уређаје за стриминг није Плек службено подржао. Већина ових уређаја и даље може да приступи вашој Плек библиотеци помоћу ДЛНА, која је подразумевано омогућена.

Плек Сервер - Плек клијенти 6
ДЛНА је протокол за стриминг који има за циљ да уређајима на вашој кућној мрежи омогући дељење видео записа и музике. У пракси је ДЛНА у великој мери замењена апликацијама које раде исту ствар. Али то је добар повратак кад апликација није доступна за ваш уређај.

Плек Сервер - Плек клијенти 7
За већину корисника подешавања ДЛНА неће требати мењати. Али можда бисте желели да потврдите да је проверено извештавање о временској линији ДЛНА сервера. Ово ће вам омогућити да аутоматски наставите репродукцију видеа и музике тамо где сте стали.

Неки уређаји ће можда требати посебне Подешавања ДЛНА клијента комплет. Проверите са произвођачем уређаја да ли подразумевана подешавања ДЛНА не раде. У пракси ће се подразумевани параметри скоро сваки пут исправљати.

Плек веб клијент

Ако све друго не успе, готово сваки уређај са прегледачем може да се повеже на Плек помоћу веб клијента. Требат ће вам подршка за Фласх или ХТМЛ5, а предност је ХТМЛ5. Ми користимо веб клијент да конфигуришемо Плек сервер, али он подједнако добро функционише и за репродукцију.

Плек Сервер - Плек клијенти 8
Веб клијент користи метаподатке и преузете слике за пружање лепог и функционалног искуства. Ако требате редовно да користите Плек веб клијент, проверите да ли је даљински приступ омогућен следећим упутствима.

Плек пасс премиум

Постоји неколико Плек функција које су доступне само клијентима који плаћају новац. По мом мишљењу, ако свакодневно користите Плек, исплати се трошити новац. Врхунске карактеристике су веома корисне, а овде ћу покрити неколико најпопуларнијих.

Прво што желите да урадите је да омогућите ажурирање Плек пролаза. Ово ће ажурирати ваш Плек сервер на најновију верзију претплате и омогућити вам приступ функцијама пре оних који нису претплатници.

Плек Сервер - Плек Пасс 1
Да бисте ажурирали свој Плек сервер на премиум верзију, прво кликните на Подешавања икону у горњем десном углу веб клијента.

Плек Сервер - Плек Пасс 2
Затим кликните на Сервер ставка менија за улазак у мени поставки поставки сервера.

Плек Сервер - Плек Пасс 3
Дођите до дна странице и промените Ажурирај канал дроп мену из Јавно до Плек пасс као што је приказано.

Плек Сервер - Плек Пасс 4
Након што кликнете на Сачувај промене дугме, сачекајте да Плек преузме најновије ажурирање Плек пролаза.

Плек Сервер - Плек Пасс 5
Када је завршен, видећете дугме за Инсталирај ажурирање при врху странице, близу тренутног броја верзије. Кликни. Преузимање и инсталирање ажурирања потрајат ће неколико тренутака, а услуга Плек клијентима биће накратко прекинута.

Плек Сервер - Плек Пасс 6
Коначно верзија број ће се променити и видећете зелену квачицу када је ажурирање успешно инсталирано.

Све Плек пасс премиум функције су сада омогућене.

Коришћење Плек сервера у облаку

Мислим да је највећа слабост Плека дуго времена била недостатак подршке у облаку. Рушење рачунара и чување огромне библиотеке медијских датотека није увек лако. Али недавно је Плек додао службену подршку за складиштење у облаку и мислим да се ради о великом побољшању.

Плек Сервер - Плек Цлоуд 1
За почетак ћете морати да повежете налог за складиштење у облаку са својим Плек налогом. Да бисте то учинили, идите на веб локацију Плек и Пријавите се.

Плек Сервер - Плек Цлоуд 2
Кликните Мој налог падајућег менија и изаберите Подешавања.

Плек Сервер - Плек Цлоуд 3
Затим кликните на Цлоуд синц ставка менија на врху странице.

Плек Сервер - Плек Цлоуд 4
Сада изаберите свог добављача услуга у облаку и кликните да повежете свој рачун са Плек-ом. У мом случају то је Гоогле Дриве.

Плек Сервер - Плек Цлоуд 5
Дајте дозволу Плек-у да приступи вашем цлоуд уређају.

Плек Сервер - Плек Цлоуд 6
Затим затворите веб локацију Плек и отворите Плек веб клијент. Кликните на падајући мени сервера, а затим на Плек облак.

Плек Сервер - Плек Цлоуд 7
Док је услуга у бета верзији, ово ће вам се приказати екран. Кликните Хајде да урадимо ово дугме за наставак.

Плек Сервер - Плек Цлоуд 8
Изаберите провајдера за складиштење у облаку који сте раније повезали са Плек-ом. Користим Гоогле диск.

Плек Сервер - Плек Цлоуд 9
Нови сервер под називом Плек Цлоуд биће креиран за вас. Може потрајати тренутак.

Плек Сервер - Плек Цлоуд 10
Једном када је сервер додан, можете му додати библиотеке као и обично. Уместо да претражујете медије на локалном складишту, бићете приморани да користите свој облачни диск.

Плек Сервер - Плек Цлоуд 11
Нови цлоуд сервер ће се појавити на вашој листи Плек сервера као удаљени сервер када завршите. Можете рећи својим уређајима да користе Плек Цлоуд сервер на исти начин као што прелазите између синхронизованих датотека и оригиналног Плек сервера.

Синхронизује видео и музику за репродукцију ван мреже

Ако желите да понесете своје медије са собом, Плек Пасс има функцију која ће зауставити муцање и пукотине чак и ако немате сигнал. Можете да синхронизујете свој садржај са својим мобилним уређајем унапред, преузимајући га у потпуности на телефон или таблет.

Синхронизација са мобилним уређајима је подразумевано омогућена на Плек серверу, тако да све што требате учинити је покренути синхронизацију садржаја у апликацији. Овај водич синхронизује садржај користећи сам уређај, мада садржај можете такође да гурнете на уређај користећи веб клијент.

Плек Сервер - Плек Синц 1
Да бисте синхронизовали, прво одаберите албум или видео који желите да ставите на свој уређај. Затим кликните на Синхронизовати икона.

Плек Сервер - Плек Синц 2
Медији ће одмах почети да се преузимају. Процес на свом уређају можете пратити кликом на мени са десне стране и избором Статус синхронизације.

Плек Сервер - Плек Синц 3
Статус сваке песме, видеа или слике биће приказан на листи.

Плек Сервер - Плек Синц 4
Можете да промените свој Плек сервер на локални уређај да бисте гледали синхронизовани садржај или кликните репродуку као и обично и синхронизовани видео ће се учитати из складишта уместо стриминга са сервера. Примјетићете да су се иконе промениле и не постоји могућност да се видео поново синхронизује. То је јасан показатељ успеха.

Плек Сервер - Плек Синц 5
Постоји неколико опција синхронизације Плек-а које можете променити, али задане вредности су већини људи у реду. Размислите о смањењу квалитета видео записа како бисте уштедјели простор на уређају ако је потребно.

Уклањање Плек библиотека

Понекад ћете желети да уклоните читаву библиотеку из Плек-а. Ово неће обрисати медиј са сервера, али учиниће га недоступним свим Плек клијентима. Већину времена, када одлучите да уклоните библиотеку, то је због тога што имате грешке у бази података. Можете користити Плек за обнову базе података ако желите, али често је лакше једноставно почети испочетка.

Плек Сервер - Уклони библиотеку 1
Уклањање Плек библиотеке слично је додавању. Прво отворите веб клијент. Затим пређите мишем преко библиотеке која се налази лево испод Библиотеке наслов. Три тачкице ће се појавити, а ви требате да их кликнете да бисте отворили мени.

Плек Сервер - Уклони библиотеку 2
Затим кликните на Избриши ставка менија за почетак уклањања библиотеке са Плек-а.

Плек Сервер - Уклони библиотеку 3
Појавит ће се промпт и питати вас да ли сте сигурни. Проверите Да, избришите оквир библиотеке а затим кликните на Избриши дугме

Плек Сервер - Уклони библиотеку 4
Тхе Избриши дугме ће приказивати окретник напретка све док библиотека не буде уклоњена из система Плек. Може да прође неколико минута.

Ваша библиотека је уклоњена са Плек сервера.

Уклањање Плек сервера

Ако ваш Плек сервер делује чудно, можете га обрисати и направити нови. Изгубит ћете сав приступ библиотекама на серверу, али медијске датотеке на рачунару неће бити избрисане.

Плек Сервер - Уклони сервер 1
За почетак, отворите веб клијент и кликните на Подешавања икону у горњем десном углу.

Плек Сервер - Уклони сервер 2
Након отварања странице са подешавањима, кликните на Уређаји ставка менија у горњем десном углу екрана. Отвориће се листа свих одобрених уређаја повезаних на ваш Плек сервер, као и самог сервера.

Плек Сервер - Уклони сервер 3
Затим кликните на Сервер ставку менија на левој страни екрана како бисте филтрирали листу уређаја за приказ само Плек сервера.

Плек Сервер - Уклони сервер 4
Пронађите сервер који желите да уклоните и кликните на Ред к као што је приказано горе.

Плек Сервер - Уклони сервер 5
Коначно ће се појавити порука упозорења. Ако сте сигурни да желите да уклоните Плек сервер, кликните на Уклони дугме.

Баш као кад уклоните библиотеку, дугме Уклони ће се променити у окретни уређај за напредак. Када је завршио, ваш Плек сервер је уклоњен. Можда ћете требати да освежите веб клијент пре него што се промена прикаже.

Сада када покрећете Плек сервер

Након што се ваш Плек сервер покрене и пребаците садржај на тв и мобилне уређаје, уверен сам да ћете се сложити да је Плек моћан и флексибилан мултимедијски сервер за стриминг. Овај водич покрива само основне операције; Плек може много више да уради.

Цомпаритецх ће наставити да покрива све Плек тајне, хакове и функције које су вам потребне да би ваш сервер за кућне медије урадио управо оно што ви желите.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 + = 36

Adblock
detector