Селективно усмјеравање Плек-а кроз ВПН

Пуно струјање и лако подешавање Плек-а учинили су га медијским сервером одабраним за многе кориснике, али имати све своје филмове и музику на једном месту не значи много ако не можете да се повежете.

Плек ВПН - Како функционише Плек
Приватне и шифроване везе популарније су него икад, али ако ваш Плек сервер дође на веб путем ВПН-а, нећете моћи да му приступите кроз слојеве сигурности.

Ево свега што вам је потребно да ваш Плек сервер струји кроз ВПН без жртвовања било какве заштите.

Почетак усмеравања Плек-а путем ВПН-а

Потребно је неколико корака да Плек струји преко ВПН-а. Ево шта можете да очекујете:

  • Дајте свом Плек серверу статичку ИП адресу
  • Забележите неколико Плек подешавања
  • Омогућите прослеђивање портова у вашем усмјеривачу
  • Конфигуришите ВПН тако да омогући неограничен приступ плек.тв

Након тога се помоћу апликације или веб прегледача можете без проблема повезати са вашим приватним Плек сервером било где у свету, без обзира на то колико је сигурна кућна интернетска веза..

Цео овај процес се назива селективним усмјеравањем и то је моћан алат за умрежавање. Ако желите знати који ВПН препоручујемо да вам ово покренемо мало касније у чланку.

Подешавање Плек сервера

Неколико је ствари које требате да урадите пре него што започнете са изменама на мрежи. Имајте на уму да би се сви ови кораци требали одвијати на вашем Плек стреаминг медиа серверу.

Дајте свом Плек серверу статичку ИП адресу

Ако то још нисте учинили, обавезно дајте свом Плек серверу статичку ИП адресу. Ово ће вам омогућити да правилно подесите прослеђивање портова и осигурате да ће све промене које извршите у ВПН конфигурацији или ваш рутер наставити да раде и након поновног покретања..

Да бисте поставили статичку ИП адресу, прво отворите Контролна табла.

Плек ВПН - Контролна табла 1
Затим кликните на Погледајте статус и задатке мреже у Мрежа и Интернет категорија.

Плек ВПН - Цонтрол Панел 2
На бочној траци кликните на Промени подешавање адаптера линк.

Плек ВПН - контролна табла 3
Кликните десним тастером миша на примарну мрежну везу за рачунар и кликните на Својства ставка изборника или менија.

Плек ВПН - Подешавања адаптера 1
Означите Интернет Протоцол Версион 4 (ТЦП / ИП 4) и кликните на Својства дугме.

Плек ВПН - Подешавања адаптера 2
На крају, одаберите статичку ИП адресу за ваш Плек сервер, попуните пролаз и ДНС информације и кликните на ок дугме. Запамтите ИП адресу, требат ће вам касније за подешавање ВПН-а.

Имајте на уму да ће добра статичка ИП адреса бити изван распона ДХЦП рутера. У овом случају, мој усмјеривач предаје адресе 192.168.1.150 до 192.168.1.254, тако да бирам 192.168.1.100 безбедно је.

Када усмјеривач додијели ИП адресу која се већ користи у мрежи, то узрокује сукоб, па двапут провјерите ДХЦП поставке рутера прије него што додијелите статичку адресу.

Плек ВПН - Гоогле ДНС
Када бирате статичке ДНС сервере, добро је користити микс. У овој конфигурацији прво користим свој рутер, 192.168.1.1, који прослеђује ДНС претраге мојем провајдеру Интернет услуга. Као резервну копију, изабрао сам бесплатан и сигуран Гоогле сервер на 8.8.4.4 или 8.8.8.8

Завршили сте постављање статичког ИП-а.

Запишите своје Плек поставке

Пре него што конфигуришете ВПН да Плек саобраћај директно преноси на ваш сервер, мораћете да се повежете на Плек преко веб интерфејса да бисте потврдили своја подешавања.

Плек веб клијенту је доступан путем ове везе или десним кликом на икону лежишта и избором Отвори Плек… ставка изборника или менија.

Плек ВПН - Плек Подешавања 1
Када се конзола отвори, кликните на Подешавања линк на левој бочној траци.

Плек ВПН - Плек Подешавања 2
Кликните на Даљински приступ на левој бочној траци.

Плек ВПН - Плек Подешавања 3
Забележите порт који Плек користи за даљински приступ да бисте га могли користити заједно са статичком ИП адресом за подешавање рутера у следећем кораку. У већини случајева то ће бити порт 32400.

Сада када ваш Плек сервер има статичку ИП адресу, ОпенВПН је инсталиран и сигурни сте у исправна подешавања порта, можете прећи на подешавање ваше локалне мреже.

Подешавање ваше локалне мреже

Следећи корак је да кажете свом рутеру где да шаље долазне Плек везе. У овом случају ће се налазити на статичкој ИП адреси вашег Плек сервера.

Омогућите прослеђивање портова у вашем усмјеривачу

Прво се повежите на веб сучеље вашег рутера. Ова или ова веза ће радити за већину читалаца. Морате да се пријавите помоћу одговарајућег корисничког имена и лозинке.

Плек ВПН - Подешавања рутера 1
Након што се пријавите на рутер, мораћете да пронађете поставке за прослеђивање портова. У овом Линксис рутеру налази се под Сигурност на левој бочној траци, а затим на Апликације и игре картицу. Ваш рутер може бити различит.

Плек ВПН - Подешавања рутера 2
Након што сте пронашли подешавања за прослеђивање портова за ваш рутер, испуните га подацима вашег Плек сервера.

Назив апликације је бесмислено и само олакшава идентификацију с којом апликацијом радимо. Можете га поставити на било шта, али Плек има смисла.

Спољни порт каже рутеру тачно где да тражи Плек саобраћај на Интернету. Може се поставити на било шта друго, поред неколико резервисаних бројева. Прикладно је користити 32401.

Интерни порт каже рутеру тачно где треба да пошаље Плек саобраћај на ЛАН-у. Забележили сте овај порт док сте постављали Плек сервер. Задана вредност је 32400.

Протокол диктира какву врсту саобраћаја је дозвољено проследити. Подесите на „ТЦП“ или „обоје“, али потребан је само ТЦП.

ИП уређај одређује статичку ИП адресу вашег Плек сервера. Забележили сте овај број током подешавања вашег Плек сервера.

Тхе Омогућено потврдни оквир вам омогућава да укључите и искључите прослеђивање порта за Плек. Провјерите је ли укључен.

Када завршите, кликните на ок дугме и напустите веб интерфејс за ваш рутер.

Постављање ВПН-а

Сада када је усмјеривач постављен да просљеђује одговарајући порт, можете конфигурирати свој ВПН.
ИПВанисх је услуга са плаћеним ВПН-ом са локацијама сервера широм света.

Плек ВПН - ИПВанисх заштита
Топло га препоручујемо свима који требају бити у могућности да анонимно прегледају веб и то раде без успоравања или компликованих конфигурацијских датотека повезаних са многим ВПН-овима. ИПВанисх је један од ретких ВПН-а који не одржава ниједан облик датотека дневника, тако да је ваша активност заиста приватна и нећете морати да бринете о томе да ли ваш ИСП или други шпијунирају ваше мрежне активности.

Део читача: Уштедите до 60% на ИПВанисх плановима

Ако имате конфигурационе датотеке за други ВПН сервер, можете да се повежете користећи ОпенВПН. Показаћемо вам како да подесите Плек преко ВПН-а користећи ИПВанисх и ОпенВПН.

Инсталирајте и конфигуришите ИПВанисх

ИПВанисх је много лакши него за ОпенВПН за инсталирање и конфигурирање.

Ако је већ инсталиран на вашем Плек серверу, овде можете прескочити водич за инсталацију и преузети овде измењену верзију ИПВанисх.цонфиг компаније Цомпаритецх. Само се обавезно сачувајте на одговарајућем месту Ц: \ Програмске датотеке \ ИПВанисх \ ОпенВПН \

Плек ВПН - ИПВанисх Спласх
Да бисте инсталирали ИПВанисх, посетите ову везу и кликните на Преузми сада дугме. Морате бити пријављени на свој налог да бисте преузели инсталацију ИПВанисх.

Плек ВПН - Инсталација ИПВанисх 1
Обратите пажњу на путању јер ћете морати да измените конфигурациону датотеку тамо где одлучите да инсталирате ИПВанисх. Подразумевана путања у Виндовс-у је Ц: \ Програмске датотеке \ ИПВанисх и то је место где га требате инсталирати.

Плек ВПН - Подешавање ИПВанисх 2
Затим ћете морати да поново покренете рачунар након инсталирања ИПВанисх-а.

Плек ВПН - Конфигурација ИПВанисх 1
Након поновног покретања рачунара, отворите прозор истраживача до путање на коју сте инсталирали ИПВанисх. Ако пратите корак по корак, биће Ц: \ Програмске датотеке \ ИПВанисх и морат ћете лоцирати ОпенВПН директориј да бисте уредили датотеку.

Плек ВПН - ИПВанисх Цонфиг 2
Сада отворите ОпенВПН директоријум и кликните десним тастером миша на ИПВанисх.цонфиг а затим изаберите Отвори ставка изборника или менија.

Плек ВПН - конфигурација ИПВанисх 3
Морате да кажете Виндовс-у да отвори ИПВанисх.цонфиг помоћу Нотепад-а.

Плек ВПН - Конфигурација ИПВанисх 4
Једном када је ИПВанисх.цонфиг отворен за уређивање, додајте га роуте плек.тв 255.255.255.0 192.168.1.1 до краја цонфиг датотеке, а затим сачувајте своје измене.

Плек ВПН - Конфигурација ИПВанисх 5
Затим покрените ИПВанисх користећи пречицу на радној површини и повежите се на ВПН сервер као и обично. Скрипта коју сте спремили у датотеку ИПВанисх.цонфиг ће рећи вашој ВПН вези да игнорише Плек саобраћај и усмери га као и обично.

Ако користите ИПВанисх као свој ВПН провајдер, можете прећи на последњи корак.

Инсталирајте и конфигуришите ОпенВПН

Инсталирање ОпенВПН-а је прилично једноставно. Овде ћете желети да преузмете инсталациони програм за Виндовс. Прескочите овај одељак ако користите ИПВанисх или неку другу апликацију ВПН провајдера.

Плек ВПН - ОпенВПН преузимање
Обавезно набавите инсталацијски програм ОпенВПН Виндовс са веб локације, а не изворни код.

Након преузимања отворите датотеку и дајте јој дозволу за покретање. Покренуће се чаробњак за инсталацију, а добро је кликнути помоћу подразумеваних опција. Када се програм за инсталирање ОпенВПН заврши, кликните на Заврши и пређите на следећи корак.

Плек ВПН - Инсталација ОпенВПН
Једном када је ОпенВПН инсталиран, можете га подесити. Процес може бити компликован, па смо претходно направили сигурну конфигурациону датотеку која ће се одмах увести и користити. Аутоматски ће вас повезати са бесплатним ОпенВПН тунелом у Сједињеним Државама.

Плек ВПН - Конфигурација ОпенВПН 1
Нашу конфигурациону датотеку ОпенВПН можете преузети овде. По потреби се конфигурациона датотека може уређивати у Нотепад-у. Након што преузмете конфигурациону датотеку, требате да извршите неколико брзих промена у ОпенВПН и да их можете да увезете.

Плек ВПН - Конфигурација ОпенВПН 2
Потражите икону ОпенВПН у системској траци.

Плек ВПН - Конфигурација ОпенВПН 3
Кликните десним тастером миша на икону и изаберите Подешавања… ставка изборника или менија.

Плек ВПН - Конфигурација ОпенВПН 4
Затим кликните на Напредно картицу.

Плек ВПН - Конфигурација ОпенВПН 5
Затим проверите Само сервис и кликните на ок дугме за излазак.

Плек ВПН - Конфигурација ОпенВПН 6
Десним тастером миша кликните икону лежишта, али овај пут одаберите Увези датотеку… ставка изборника или менија.

Плек ВПН - Конфигурација ОпенВПН 7
Затим изаберите конфигурациону датотеку Цомпаритецх коју сте управо преузели и притисните Отвори дугме за увоз.

Плек ВПН - Конфигурација ОпенВПН 8
Ову поруку ћете видети када је датотека успешно увезена.

Плек ВПН - Конфигурација ОпенВПН 9
Сада поново кликните десном типком миша икону ладице ОпенВПН, а овога пута изаберите Повежи се ставка изборника или менија.

Плек ВПН - Конфигурација ОпенВПН 10
Тада ће се појавити порука која ће вам рећи да сте успоставили ВПН тунел и да је ваша јавна ИП адреса промењена.

Плек ВПН - Конфигурација ОпенВПН 11Икона ладице ће такође постати зелена када сте успешно повезани.

Подешавање вашег мобилног уређаја

Најбољи део ове методе је тај што на вашем уређају апсолутно нема подешавања. Ваш Плек сервер ће моћи анонимно прегледавати остатак интернета, али када је реч о стримингу медија, ствари ће радити као и обично.

Плек ВПН - подешавање уређаја
Сада сваки Плек клијент - било да је то Андроид таблет, иПхоне, КСБок, Смарт ТВ или стреаминг стицк - сада се може бешавно повезати са сервером, чак и ако користите ВПН.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − 46 =

Adblock
detector