Cum să-ți înghețe creditul

Cum să-ți înghețe creditul

Înghețarea raportului de credit face dificil pentru fraudatori să ia împrumuturi sau alte finanțe pe numele tău.

În ceea ce privește confidențialitatea datelor și amenințarea din ce în ce mai mare de hackeri care vizează informații financiare sensibile, este mai important să folosești instrumente de securitate precum înghețarea creditului ca niciodată.

În acest articol, vom analiza principalele motive pentru înghețarea dosarului dvs. de credit, cum să aplicați o înghețare la fiecare dintre cele trei agenții de credit din SUA, diferitele legi pentru aplicarea înghețării creditului și când și cum să desfășurați raportul dvs. de credit..

De ce să aplici înghețarea creditului?

Aplicarea unei înghețări a creditului poate opri pe oricine altcineva să ia contracte de credit pe numele tău.

Ideea unei înghețări a creditului pentru protecția împotriva fraudei a fost de ceva vreme, dar a devenit mai mainstream după raportările despre încălcarea masivă a datelor Equifax din 2017.

În scurgerea Equifax, datele a 150 de milioane de utilizatori au fost obținute după un cyberheist pe serverele companiei. Informațiile furate includ nume și numere de securitate socială - exact genul de detalii pe care infractorii trebuie să-l deschidă noi linii de credit pe numele tău.

Securitatea împotriva fraudei este motivul cel mai frecvent pentru aplicarea unei înghețuri, dar nu este singurul. Unii folosesc înghețarea creditului pentru a ajuta la controlul cheltuielilor și pentru a se împiedica să folosească impulsiv creditele pentru achiziții noi.

Cum funcționează înghețarea creditului?

Plasarea unei înghețări de securitate în fișierul dvs. de credit înseamnă un hoț de identitate, chiar și unul care are numele, adresa, numărul de securitate socială, data nașterii și multe altele, nu va putea obține împrumuturi noi și credit în numele dvs. Acest lucru se datorează faptului că creditorii, comercianții cu amănuntul, utilitățile și alte companii au nevoie de acces la un raport de credit pentru a revizui și aproba noul credit, împrumuturi și servicii financiare..

Când configurați o înghețare a creditului, vi se atribuie un cod PIN unic sau configurați un cont cu o parolă unică pentru fișierul dvs. de credit. Fără să autorizați biroul de credit să ridice înghețarea cu PIN-ul sau parola dvs. unice, creditorii nu vă pot accesa fișierul sau nu pot deschide un nou credit.

Înghețarea creditului blochează doar deschiderea de noi linii de credit. Orice creditor cu care ai acorduri curente cu inclusiv companii de carduri de credit, împrumuturi bancare sau carduri de magazin vor putea vedea dosarul tău de credit. Anumite agenții de aplicare a legii și alte organisme guvernamentale pot accesa în continuare raportul dvs. de credit și punctajul în timpul înghețării creditului. Veți mai putea utiliza cărți de credit existente sau carduri de stocare.

Fișierul și scorul de credit vor fi, de asemenea, actualizate cu comportamentul dvs. de împrumut și rambursare, în timp ce înghețarea este în vigoare.

Care sunt costurile pentru plasarea unui îngheț de credit?

Cele trei agenții majore de referință de credit au taxat anterior o taxă pentru aplicarea înghețării creditului, costurile variază în funcție de stat.

Pe 21 septembrie 2018, noua Lege privind creșterea economică, scutirea de reglementare și protecția consumatorilor a modificat regulile privind aplicarea înghețării creditului.

Cele trei mari agenții de raportare a creditelor - Equifax, Experian și TransUnion trebuie să vă ofere gratuit înghețarea creditului.

Nu numai că va fi liber pentru consumatori să-și înghețe creditul, dar cei care aleg să aplice o înghețare a creditului pot, de asemenea, să ridice această înghețare și să o aplice din nou, de câte ori doresc gratuit.

Cine poate solicita înghețarea creditului?

Noua lege permite oricui să solicite înghețarea creditului. Chiar și cei cu vârsta sub 16 ani își pot îngheța dosarele de credit dacă părinții solicită în numele lor. Gardienii, conservatorii și cei cu o împuternicire valabilă pot, de asemenea, să aplice gratuit o înghețare pentru persoanele dependente..

Cât va dura înghețarea creditului?

În toate, cu excepția celor 4 state, înghețarea creditului dvs. este păstrată permanent pe loc, până când solicitați eliminarea înghețului.

Conform ghidului Uniunii Consumatorilor privind protecția împotriva înghețului de securitate, cele 4 state care nu aplică automat o înghețare permanentă sunt:

 • Kentucky
 • Dakota de Sud
 • Nebraska
 • Pennsylvania

Dacă locuiți într-una din statele de mai sus, înghețarea dvs. va fi înlăturată automat după 7 ani. Dacă doriți ca acesta să rămână în loc continuu, puteți seta un calendar digital care să vă reamintească să aplicați înghețarea creditului la 7 ani după ce a fost configurată inițial.

Ce alte legi de înghețare a creditelor trebuie să știți?

Atunci când solicitați înghețarea creditului, biroul de credit trebuie să fie pus în funcțiune într-o zi lucrătoare.

Birourile de credit trebuie să înghețe contul unui consumator în termen de o oră de la o solicitare făcută online sau prin telefon.

Pentru cererile de înghețare a creditelor, trimise prin poștă certificată, agenția trebuie să plaseze sau să ridice înghețarea în termen de trei zile lucrătoare.

Procesul de înghețare a raportului cu fiecare birou de credit

Nu există o opțiune integrală pentru a-ți îngheța creditul cu cele trei agenții de referință de credit separate, Equifax, Experian și TransUnion deodată. În schimb, consumatorii trebuie să se adreseze fiecărei agenții individual.

Dacă doriți ca înghețarea creditului să fie eficientă, este important să vă înghețați fișierul la toate cele 3 agenții. Fiecare creditor folosește agenții diferite la deschiderea unui nou credit, astfel încât veți fi întotdeauna în pericol de fraudă dacă lăsați oricare dintre cele 3 fișiere deschise.

Aplicarea unei înghețuri de credit online

Pentru a aplica o înghețare online, vizitați fiecare dintre cele 3 pagini de birouri dedicate serviciilor de înghețare a creditului:

Equifax: https://www.equifax.com/personal/credit-report-services/

Experian: https://www.experian.com/freeze/center.html

TransUnion: https://www.transunion.com/credit-freeze

TransUnion oferă, de asemenea, o aplicație care poate fi descărcată din Apple AppStore sau din magazinul Google Play.

Solicitarea înghețării creditului prin telefon

Experian: Sunați la 1 888 397 3742 și furnizați informațiile necesare.

Equifax: Sună (800) 349-9960 și va trebui să dai numărul tău de securitate socială, adresa de stradă și starea de reședință. Codul dvs. PIN vă va fi trimis.

TransUnion: Apelați TransUnion la 1-888-909-8872 pentru a solicita înghețarea creditului

Merită să țineți cont de faptul că toate cele 3 birouri de credit pot experimenta volume mari de apeluri și timpi lungi de așteptare a telefonului după încălcări majore de date.

Înghețarea creditului prin poștă certificată

Cerințele pentru aplicarea înghețării creditului prin poștă certificată sunt enumerate mai jos.

Experian

Scrie la:

Înghețarea de securitate Experian,
P.O. Caseta 9554.

Cererile scrise către Experian ar trebui să includă următoarele:

 • Numele complet și inițialul de mijloc,
 • Data de nastere,
 • Numărul dvs. de securitate socială,
 • Adrese pentru ultimii doi ani,
 • Copie a unei cărți de identitate emise de guvern,
 • Copie a unei facturi de utilitate, a unei declarații bancare sau a unei asigurări,

Equifax

Descărcați și completați acest formular de înghețare a creditului Equifax și trimiteți-l la:

Echifax Information Services LLC
P.O. Caseta 105788 Atlanta,
GA 30348-5788

Trebuie să trimiteți o copie de identificare care include numărul dvs. de securitate socială, cum ar fi:

 • Copie de pe cardul dumneavoastră de securitate socială
 • Copie a unei buline de plată care include numărul dvs. de securitate socială
 • O copie a unui formular W2 sau 1099

În plus, o copie a unui document care confirmă adresa dvs. curentă, cum ar fi:

 • O copie a permisului de conducere sau a cărții de identificare a statului
 • O copie a contractului dvs. de închiriere / fapta casei
 • O copie a buletinului dvs. de plată cu adresa
 • O copie a facturii la utilități (gaz, electricitate, apă, cablu, factură telefonică rezidențială

TransUnion

Scrieți-vă la solicitarea TransUnion pentru a aplica o înghețare a creditului cu copii ale ID-ului și numărul de securitate socială la:

TransUnion LLC
P.O. Caseta 2000
Chester, PA 19022-2000

Când și cum să-ți desfăți creditul

Poate doriți să vă redeschideți dosarul de credit la un moment dat, pentru a solicita noi finanțări, cum ar fi un credit ipotecar, un credit auto sau un card de credit..

La fel ca atunci când aplicați, nu există nicio modalitate de a elimina o înghețare din toate cele 3 birouri de credit simultan, așa că va trebui să contactați fiecare dintre ele pentru a vă decongela dosarul, cu excepția cazului în care știți ce birou de credit va folosi un creditor și poți apoi să dezgheți doar acela.

Puteți ridica înghețarea creditului în următoarele moduri:

 • Îndepărtați înghețul pentru un număr fix de zile
 • Acordă acces la creditorul la care aplici

Ridicarea permanentă a înghețului de credit este, de asemenea, o opțiune, dar este puțin probabil să fie necesar și ar lăsa dosarul de credit deschis fraudei.

S-ar putea să vă placă și Protecția împotriva furtului de identitate Interesul consumului de a verifica scorurile de credit a sărit cu 230 la sută într-un deceniu. Iată de ce este o tendință periculoasăIdentity Theft Protection Protecția fraudelor Informații de contact pentru Birourile de credit - Experian, Equifax, TransUnionIdentity Theft ProtectionCum să recunoaștem și să evităm escrocherii eBay

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =

Adblock
detector