Înșelătorii comune de telemarketing și cum să le localizezi

Înșelătorii comune de telemarketing și cum să le localizezi


Scam-urile online continuă să fie populare în rândul infractorilor și devin din ce în ce mai complexe. Dar asta nu înseamnă că înșelătorii offline nu se întâmplă în continuare. Înșelătorii efectuate prin mesaje text, apeluri telefonice și chiar mailuri cu melc rămân populare în rândul infractorilor. Într-adevăr, cu atât de mulți oameni care își tratează telefoanele mobile ca o extensie a corpului lor, oamenii sunt mai accesibili prin telefon ca niciodată. Acesta este unul dintre motivele în care înșelătorii de telemarketing sunt încă în jur și de multe ori au succes.

Multe persoane folosesc codul de apel și nici măcar nu răspund la telefon la un număr pe care nu îl recunosc. Cu toate acestea, există încă o mulțime de oameni care răspund la fiecare apel și mulți se simt obligați să se angajeze în conversații cu fiecare apelant. Fraudei pot fi foarte convingători, așa că, odată ce te-au ascultat, poate fi dificil să spui nu sau să detectezi o înșelătorie. Din fericire, dacă cunoașteți tipurile de escrocherii care trebuie să vă uitați și vă păstrați înțelepciunea în legătură cu dvs., veți avea șanse mai bune de a evita să deveniți victimă.

În această postare, vă dezvăluim câteva escrocherii comune de telemarketing și cum să le localizăm. Vom discuta, de asemenea, despre alte câteva tipuri de înșelătorii de telefon care trebuie să fie interesate și să oferim sfaturi generale pentru a menține escrocii.

Înșelătorii comune de telemarketing

Unele dintre aceste scheme vizează anumite persoane sau grupuri de indivizi, în timp ce altele implică apelarea persoanelor la întâmplare. Unele implică phishing, un tip de înșelătorie în care apelantul încearcă să afle informații (cum ar fi informații personale sau bancare) care pot fi utilizate în alte infracțiuni. Phishingul prin telefon este adesea denumit phishing vocal sau „vishing”.

Bilete de loterie străină

În acest context, apelantul proclamă că sunteți câștigătorul unei loterii străine. Vor merge foarte mult pentru a vă convinge de modul în care ați participat la această loterie în primul rând, mai ales că este posibil să nu fiți vizitat țara în care se presupune că a avut loc. S-ar putea să vă spună altcineva care a intrat în numele dvs. sau că te-ai calificat pentru tragerea la sorți cumpărând la un magazin popular cum ar fi Walmart.

Totuși, factorul străin este important, deoarece este locul înșelătoriei. Deoarece aceste câștiguri sunt obținute în străinătate, trebuie să plătiți anumite taxe imaginare, cum ar fi taxe provinciale sau taxe de transfer sau de administrare. Apelantul vă va oferi instrucțiuni despre cum să efectuați o plată sau vă va cere detaliile bancare prin telefon. Bani, desigur, se vor îndrepta direct către escrocher și câștigurile tale nu vor exista.

Înșelătorii similare pot include pretenții că ați câștigat o călătorie cu toate cheltuielile sau o mașină nouă, dar trebuie să plătiți un anumit tip de taxă în avans.

Escrocherii procesorului de plată

Aceste scheme implică abordarea victimelor prin e-mail, text sau telefon pentru a procesa plățile în numele expeditorului pentru o varietate de motive posibile. Ar putea fi legat de donații, plăți de împrumuturi și multe altele. Pentru fiecare plată procesată, vi s-a promis o taxă, adesea 5-10%.

Concluzia înșelătoriei este că plata este trimisă victimei care este obligată apoi să transfere majoritatea banilor într-un alt cont, păstrând o taxă pentru ei înșiși. În cele mai multe cazuri, plata inițială către victimă se dovedește a fi falsă și ei pierd banii, dar nu își dau seama decât după ce au transferat deja cea mai mare parte. În unele cazuri, plata este reală, dar a provenit de la un card de credit furat, caz în care victima principală este cine și-a furat datele cardului.

Înșelăciune guvernamentală garantată

Numele acestei farsă o explică destul de mult. Cineva apelează prin care pretindeți că ați fost selectat pentru a primi o subvenție guvernamentală gratuită. Însă ceea ce dorește escrocherul este informațiile dvs. personale, o formă de plată sau ambele. Aceștia pot solicita detalii precum numărul de securitate socială. care poate fi apoi folosit în furtul de identitate. Sau vă pot spune că pentru a accesa subvenția trebuie să plătiți o taxă de administrare.

În realitate, subvențiile guvernamentale necesită o cerere și nu ar necesita niciodată o taxă.

Împrumuturi cu avans

Această înșelătorie este foarte asemănătoare cu înșelăciunea de subvenții guvernamentale, dar în loc să reprezinte un reprezentant guvernamental, acest apel pare să provină de la un reprezentant al instituției financiare. Vi se va spune că ați fost aprobat pentru un împrumut, dar trebuie să plătiți o mică taxă pentru a primi fondurile. Vi se poate solicita să trimiteți plata sau să furnizați informații bancare. Desigur, nici nu ar trebui să faci.

Asigurare de furt de identitate

Într-o răsucire destul de bolnavă, unii escroci vor încerca să vă vândă o asigurare care vă protejează de a fi înșelat. Furtul de identitate și frauda cu cardul de credit sunt frecvente în aceste zile și în fruntea minților oamenilor. Așadar, asigurarea împotriva acestor tipuri de infracțiuni nu este prea grea. Apelanții ar putea fi mai convingători spunându-ți că ai devenit deja victimă și că achiziționarea asigurării îți va șterge răspunderea pentru sute sau mii de dolari care au fost furate.

Desigur, nicio astfel de crimă nu a avut loc (încă) și ar fi doar să înmânați banilor sau informațiile bancare către infractori.

Vezi si: Cele mai bune servicii de protecție împotriva furtului de identitate

Înșelătorie secretă a cumpărătorului

Dacă cineva se apropie de tine, afirmând că poți câștiga 400 de dolari pe săptămână doar pentru cumpărături la câteva magazine, probabil că ar suna prea bine ca să fie adevărat. Din păcate, multe persoane au căzut pentru această înșelătorie care poate fi inițiată prin e-mail, text sau prin telefon. După ce ați acceptat să deveniți „cumpărător secret”, veți primi un cec sau o comandă de bani pentru o sumă mai mare (adesea în creștere de 2.000 USD). Vi s-a spus să păstrați o taxă pentru dvs. (de obicei câteva sute de dolari) și apoi să folosiți restul la anumite magazine, bănci sau alți furnizori de servicii și să raportați serviciul pentru clienți..

Sarcinile pot include trimiterea de transferuri de bani (înapoi către escroci) sau achiziționarea de carduri cadou și trimiterea numerelor către „angajatorul” dvs. (a se citi: fraudator). Pentru a face escrocheria să aibă un aspect chiar mai legitim, unele instrucțiuni vă spun să cumpărați pur și simplu articole și să le păstrați singur.

În cele din urmă, odată ce majoritatea banilor sunt cheltuiți sau returnați sub diferite forme, cecul se dovedește a fi fals. Rețineți că poate dura câteva săptămâni pentru a afla că un cec nu este real, chiar dacă banca l-a lichidat deja.

Nu există escrocherie

Această înșelătorie este puțin mai sofisticată decât alții din listă și implică deturnarea liniei de telefon a victimei. Escrocherul va suna pretinzând că este cineva de pe banca victimei. Apelantul dorește de fapt să deveniți suspect și să apelați banca pentru a verifica dacă există într-adevăr o problemă.

Problema este că fraudatorul a deturnat linia telefonică și apelul nu a fost suspendat. Victima crede că vorbește cu un reprezentant al băncii, dar vorbește de fapt cu escrocherul. Punând câteva întrebări pentru a „autentifica” că victima este titularul contului, apelantul inițial va avea suficiente detalii pentru a scurge contul bancar al victimei..

Alte escrochere telefonice comune

Înșelătorii de mai sus implică pe cineva care sună și încearcă să-ți vândă un produs sau un serviciu sau să posede un furnizor de servicii existent. Multe alte escrocherii care sunt inițiate prin telefon. Iată doar câteva despre care trebuie să știți:

Înșelătorii Robocall

Înșelătorii Robocall nu pot fi foarte sofisticate, dar, deoarece sunt automatizate, pot ajunge exponențial la mai multe persoane decât o persoană care poate face apeluri reci. Înșelătorii Robocall variază foarte mult, dar toate implică un mesaj automat care se redă atunci când răspundeți la telefon sau verificați mesajul vocal.

O înșelătorie vizează persoane cu nume de familie chineze. Mesajul pare a fi de la Consulatul Chinez și amenință că, dacă victimele nu predau bani, se vor confrunta cu consecințe grave, inclusiv arestarea iminentă în cazul în care vor călători în China. Alte escrocherii similare implică infractori care se prezintă ca oficiali de imigrare de pe tot globul.

Schemele care implică Serviciul de Venituri Interne (IRS) din SUA, HM Revenue and Customs (HMRC) din Marea Britanie, precum și alte autorități fiscale din altă parte implică adesea un mesaj vocal automat care vă spune să apelați un număr. În mod obișnuit, aceștia vor pretinde că ați comis un tip de infracțiune fiscală și că amenințați cu acțiuni grave dacă nu urmați instrucțiunile. Instrucțiunile pot implica conectarea sau depunerea de bani într-un cont deținut de infractor.

În timp ce majoritatea oamenilor știu că o agenție guvernamentală nu te-ar contacta niciodată printr-un mesaj automat, aceste apeluri pot fi suficient de înspăimântătoare pentru unii oameni încât aceștia intră în acțiune. De exemplu, mulți studenți străini au căzut pentru aceste escrocherii și au pierdut sume mari de bani de teama că vor fi deportați dacă nu se conformează.

Suport tehnologic

Această farsă implică cineva care sună pentru a vă anunța că computerul dvs. trebuie să se actualizeze, poate susține că ați descărcat malware sau computerul dvs. riscă să aibă un virus. Apelantul va solicita accesul la distanță la computer pentru a remedia problema. Accesul poate fi oferit cu ușurință prin deschiderea unui link de e-mail și după câteva instrucțiuni simple.

Cu toate acestea, după ce au controlul computerului, escrocherul îl poate folosi pentru a accesa orice informații personale pe care le-ați stocat acolo, cum ar fi fișiere private și foldere. De asemenea, pot utiliza acreditările salvate în browserul dvs. web pentru a vă conecta la diverse platforme, cum ar fi contul dvs. online sau conturile de investiții.

În plus, escrocherul ar putea chiar să ceară o taxă pentru „remedierea” problemei false.

Înșelăciunea „mă puteți auzi?” Sau „da”

Acest con este utilizat pentru a ocoli procesele de autentificare care folosesc semnături vocale. De exemplu, dacă banca dvs. folosește semnături vocale în timpul operațiunilor de telefonie telefonică, tot ce are nevoie de infracțiune este înregistrarea dvs. spunând cuvintele potrivite. Adesea, singurul cuvânt de care au nevoie este „da”. Pentru a obține o înregistrare a acestui lucru, ei vor suna la numărul tău și vor spune „Mă poți auzi?”

Când răspundeți „da”, ei vă vor înregistra. Dacă ridicați telefonul și vocea necunoscută vă pune această întrebare, evitați să spuneți deloc cuvântul „da”. Deși acest lucru pare că ar fi o înșelătorie rară, FCC a primit de fapt multe reclamații conexe.

Înșelătorii bunicilor

Bărbaci înșelătorii se prădă de vârstnici vulnerabili, care ar face orice pentru a asigura siguranța nepotului lor. Apelantul se prezintă ca nepot și afirmă că au probleme și au nevoie de bani pentru a ieși dintr-o situație. Poate că au nevoie de ajutor cu taxe legale sau bani pentru transportul din străinătate.

Apelantul oferă bunicilor indicații de trimitere a banilor și face ca situația să sune urgent, astfel încât să nu aibă timp să o verifice. De asemenea, solicită victimei să nu spună nimănui sub pretext că nu dorește ca alții (cum ar fi părinții sau partenerul lor) să afle despre necazul în care se află. Toate acestea adaugă credibilitate la povestea din spatele înșelătoriei. făcând, de asemenea, mai probabil ca bunica să se conformeze.

Sfaturi pentru localizarea și protejarea împotriva înșelătoriei de telemarketing

 • Ferește-te de steagurile roșii. Semnalele comune că un apel telefonic face parte dintr-o înșelătorie includ oferte prea bune pentru a fi adevărate, cineva care solicită imediat informații personale sau un apelant care vă presează să acționați.
 • Cereți un nume. Dacă nu sunteți deloc sigur, cereți doar un nume și un număr de apelare, astfel încât să aveți timp să efectuați anumite cercetări. Dacă apelantul refuză să furnizeze un nume și un număr, atunci poți fi sigur că ai o înșelătorie pe mâini.
 • Fiți foarte atenți la mesajele automate. Majoritatea instituțiilor, inclusiv băncile și agențiile guvernamentale, nu vor utiliza un mesaj automat pentru a comunica. Dacă este inclus un număr de returnare, executați o căutare a numărului online înainte de a încerca să îl apelați.
 • Utilizați o aplicație ID de apelant. Există diverse aplicații disponibile, cum ar fi Truecaller și ID-ul apelantului & Call Blocker care va bloca spam-urile cunoscute să apeleze. Rețineți că, deși acestea pot ajuta filtrarea apelurilor, nu vor fi complet de încredere.
 • Atenție la numere similare cu ale tale. Dacă vedeți un număr similar cu al dvs., nu fiți tentat să vă răspundeți. Escrocii folosesc o tehnică numită „împrăștiere de cartier” pentru a vă ajuta să vă convingeți să ridicați. Ideea este că s-ar putea să credeți că este un apel local cu cineva și să aveți mai multe șanse să răspundă și să aveți încredere în apelant.
 • Accesați lista Nu sună (DNC). În multe jurisdicții, puteți adăuga numărul dvs. într-un registru DNC. În SUA, această schemă este condusă de Comisia Federală pentru Comerț (FTC). Telemerchetarii care apelează persoane pe lista DNC sunt responsabili pentru amenzi grele. Cu siguranță nu vă garantează că nu veți primi apeluri înșelătorie, dar poate reduce numărul de apeluri pe care le primiți de la telemarketers legitimi, astfel încât este mai ușor să detectați falsurile.
 • Luați în considerare să vă schimbați numărul. După ce numărul tău se află pe lista unui escrocher, probabil este și pe multe altele. Dacă primiți un volum mare de apeluri înșelătorie, este posibil să luați în considerare să vă schimbați numărul și să îl primiți imediat pe lista DNC.

Cum să raportați escrocherii suspectate

Indiferent de țara în care locuiți, guvernul vă încurajează să raportați înșelătorii sau scheme suspecte. Chiar dacă forțele de ordine nu sunt în măsură să investigheze fiecare caz, cunoștințele despre diverse farse ajută agențiile guvernamentale să emită avertizări către alți membri ai publicului. Iată unde să raportați escrocherii în diverse țări:

 • NE: Asistent la reclamație FTC
 • Canada: Centrul canadian de combatere a fraudei
 • REGATUL UNIT: Frauda de acțiune (Frauda națională & Centrul de raportare în domeniul criminalității informatice)
 • Australia: Scamwatch (Concurența australiană & Comisia pentru consumatori)

S-ar putea să vă placă, de asemenea, Protecția împotriva furtului de identitateRecuperarea furtului de identitate: Iată ce trebuie să faceți dacă vă este furată identitatea

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 7 =