Modul de configurare a alertelor de fraudă de credit sau a indicatorilor de credit

Modul de configurare a alertelor de fraudă de credit sau a indicatorilor de credit (1)

Introducerea unei alerte de fraudă sau a unui steag de credit în raportul dvs. de credit este unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți dacă suspectați că cineva încearcă să deschidă conturi de credit pe numele dvs. În funcție de situație, poate fi necesar să obțineți o înghețare a creditului pentru a ajuta la atenuarea unora dintre riscurile asociate furtului de identitate de credit..

Mai jos, vom prezenta o privire de ansamblu asupra modului de a pune un steag pe numărul dvs. de securitate socială prin intermediul birourilor dvs. de credit. Vom explora, de asemenea, ce tip de indicatoare de credit aveți nevoie și cum să vă asigurați că nu se deschid conturi noi în numele dvs..

Care sunt alertele de fraudă de credit sau indicatoarele de credit?

Alertele de fraudă de credit, uneori cunoscute sub numele de „steaguri de credit”, sunt alertele plasate la agențiile de raportare a creditelor. Aceste alerte anunță acele agenții că puteți risca, sau în prezent, suferiți de furt de identitate sau de fraudă de credit. Atunci când emiteți o alertă de fraudă Equifax, Transunion sau Experian, agenția de raportare va face două lucruri cheie:

 • Notificați celelalte agenții de raportare a creditului că ar putea exista o activitate frauduloasă în conturile dvs.
 • Informează creditorii că este posibil să fie nevoie să ia măsuri suplimentare înainte de a verifica și deschide orice cont nou pe numele tău

Puteți plasa gratuit un steag de credit sau o alertă de fraudă cu orice agenție de raportare a creditului. De asemenea, nu veți fi taxat pentru măsurile suplimentare pe care creditorii le vor lua pentru a verifica orice cont nou.

Dacă credeți că ați fost victima unei fraude de identitate, ar trebui să avertizați imediat una dintre cele trei mari agenții de rating. Toate agențiile vor accepta alerte de fraudă atât timp cât furnizați informațiile necesare (numărul de securitate socială și, eventual, alte informații personale de identificare).

Din păcate, a solicita ceva de genul unei alerte de fraudă din Transunion sau Experian nu este decât o soluție parțială. Semnalizările raportului de credit „solicită” creditorilor să considere că sunt mai precauți atunci când permit deschiderea de noi conturi pe numele tău. Dacă sunteți îngrijorat serios în legătură cu frauda cu cardul de credit, este mai bine să solicitați în schimb o înghețare a creditului și să vă înscrieți la un serviciu de monitorizare a creditului..

Ce este un raport de credit?

Raportul dvs. de credit este un document care afișează informații despre istoricul dvs. de credit. Rapoartele de credit vor include:

 • Adrese actuale și anterioare
 • Locurile de muncă actuale și anterioare
 • Conturi de credit deschise (cărți de credit, împrumuturi auto, împrumuturi la domiciliu, împrumuturi pentru studenți etc.)
 • Conturi de credit închise
 • Anchete de credit greu
 • Anchete de credit soft
 • Colecții (de obicei după ce un cont de credit a fost lăsat neplătit prea mult timp și dus la o agenție de colectare)
 • Anchete publice care pot afecta scorul de credit (cum ar fi falimentele și hotărârile judecătorești)

Atunci când introduceți un pavilion de credit pe raportul dvs. de credit, intenția este să protejați toate aceste informații împotriva utilizării greșite în urma unui furt de identitate. Când se deschid conturi noi pe numele tău, acestea vor apărea în cele din urmă în raportul tău de credit.

Dacă vedeți cum arată conturile frauduloase sau anchetele din contul dvs., ar trebui să solicitați imediat o alertă de fraudă.

Cum să pui un steag pe numărul tău de securitate socială sau raportul de credit

Există câteva modalități prin care poți semnaliza numărul tău de securitate socială. Principala modalitate de a face acest lucru este prin intermediul unei alerte de fraudă, care va pune la dispoziție protecții suplimentare pentru persoanele care încearcă să-ți acceseze sau să utilizeze numărul tău de securitate socială sau alte detalii ale contului privat asociate creditului tău..

Pentru a obține un pavilion de credit sau o alertă de fraudă la oricare dintre cele trei birouri de credit, faceți următoarele:

 1. Contactați una dintre cele trei agenții de raportare a creditului (Transunion, Equifax sau Experian). Puteți apela sau e-mail, dar vă recomandăm să utilizați opțiunile de raportare online pe care fiecare serviciu le pune la dispoziție.
 2. După câteva zile, consultați celelalte două birouri de credit pentru a verifica dacă au primit și alerta de fraudă.
 3. Actualizați-vă informațiile cu fiecare agenție de rating de credit pentru a vă asigura că acestea vă pot contacta în cazul în care apare ceva sau alerta declanșează activitate neobișnuită.

Puteți contacta agențiile de raportare a creditelor folosind următoarele informații:

Instrumentul de raportare AgencyOnline Număr de telefon Adresa de mail
Experian Click aici (888) 397-3742 Divizia Experiană privind Frauda Consumatorilor
P.O. Caseta 9554
Allen, TX 75013
TransUnion Click aici (800) 916-8800 Asistență pentru victimele fraudei transunionale
P.O. Caseta 2000
Chester, PA 19016
Equifax Click aici (800) 525-6285 Echifax Information Services LLC
P.O. Caseta 105069
Atlanta, GA 30348-5069

După cum am menționat anterior, va trebui să contactați doar o agenție de raportare a creditelor. Conform legii, fiecare dintre agenții trebuie să contacteze celelalte agenții după ce configurați o alertă de fraudă. Acest lucru vă face viața mai ușoară, întrucât va trebui doar să faceți asta o singură dată.

Tipuri de alerte de fraudă

Fiecare agenție de raportare a creditelor vă va permite să configurați unul dintre cele trei tipuri de alerte de fraudă:

 • Alertă inițială de fraudă
 • Alertă extinsă de fraudă
 • Alertă militară de fraudă activă

Fiecare alertă de fraudă are un scop diferit. Este important să decideți dacă situația dvs. necesită oricare dintre aceste opțiuni. Este puțin probabil să puteți plasa mai multe tipuri de alerte de fraudă pe orice cont, astfel încât dacă nu sunteți sigur de care aveți nevoie, poate doriți să contactați una dintre agențiile de raportare de credit, cum ar fi Experian, să descrie situația dvs. și permiteți-le să vă ajute să decideți cum să procedați cel mai bine.

Să explorăm mai detaliat fiecare dintre aceste tipuri de alerte.

Alertă inițială de fraudă

O alertă inițială de fraudă este un steag al raportului dvs. de credit care indică celorlalte agenții raportoare de credit să verifice informațiile ori de câte ori există o solicitare de extindere a creditului.

Alertele de fraudă inițiale durează doar 90 de zile. Dacă aveți nevoie de un pavilion de credit pe termen mai lung, veți avea nevoie de o alertă extinsă de fraudă.

Alertă extinsă de fraudă

O alertă extinsă de fraudă poartă toate avantajele unei alerte inițiale de fraudă, dar poate dura 7 ani.

Puteți elimina oricând această alertă de fraudă din raportul dvs. de credit. Aceasta este o opțiune bună dacă ați experimentat un furt serios de identitate care poate dura o perioadă mai lungă de timp pentru rezolvare.

Alertă militară de fraudă activă (alertă activă de serviciu)

Alerta activă de serviciu este concepută pentru membrii militarilor care au fost staționați peste mări pentru o perioadă lungă de timp. Membrii serviciilor dislocate pot plasa acest tip de alertă pe creditul lor pentru a ajuta la reducerea riscului de furt de identitate.

Pentru a obține o alertă de taxă activă în raportul dvs. de credit, va trebui să urmați aceiași pași ca în cazul obținerii unei alerte de fraudă inițiale sau extinse, dar cereți în schimb alerta activă.

Alertele de fraudă militare active durează 1 an până la reinstituire. Cu toate acestea, această alertă de fraudă elimină, de asemenea, numele dvs. din ofertele prestabilite de comercializare a cardurilor de credit timp de 2 ani.

Alerte de fraudă pentru copii și cum să verificați raportul de credit al copilului dumneavoastră

Copiii sunt printre cele mai comune victime ale furtului de identitate. Din păcate, este posibil ca mulți părinți să nu își dea seama că informațiile copiilor lor au fost furate și folosite greșit până când copiii lor devin adulți și își verifică creditul pentru prima dată. În plus, mulți copii își au identitatea furată și folosită greșit de către membrii sau prietenii adulți ai familiei, ceea ce îngreunează problema.

Dacă copilul dvs. minor are un raport de credit, acesta este un steag roșu uriaș și o bună indicație a furtului de identitate!

Mai simplu spus, nu veți ști dacă trebuie sau nu să vă preocupați de furtul de identitate al copilului până la verificarea dvs. pentru a stabili dacă copilul dvs. are un raport de credit și pentru a examina ce informații există. Și chiar dacă nu găsiți niciun raport, poate fi o idee bună să creați unul și apoi să plasați înghețarea creditului pe raport pentru a preveni utilizarea necorespunzătoare în viitor..

Minorii cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani pot contacta orice agenție de raportare a creditului pentru a-și verifica propriul raport de credit. Părinții copiilor cu vârsta sub 18 ani pot face acest lucru în orice moment.

Iată cum puteți verifica raportul de credit al copilului dumneavoastră

Pentru a verifica raportul de credit al copilului dumneavoastră Equifax și Experian, urmează următoarele instrucțiuni:

 1. Contactați una dintre agențiile de raportare a creditului și explicați-i că trebuie să obțineți un raport de credit pentru un copil minor.
 2. Oferiți identificarea necesară: ID eliberat de guvern, cum ar fi permis de conducere; dovada adresei; copiați dacă certificatul de naștere al copilului și cardul de securitate socială; numele complet al copilului, inclusiv numele și generația medie (Jr. III etc.); data nașterii copilului; și orice adrese anterioare din ultimii doi ani).
 3. Trimiteți prin fax sau trimiteți documentația necesară către agenția de raportare a creditelor utilizând adresele de corespondență găsite. Notă: pentru Equifax, adăugați „- Copil minor” la numele companiei pentru a vă asigura o recuperare mai rapidă în departamentul potrivit.

Pentru a verifica raportul de credit al copilului dumneavoastră TransUnion, urmează următoarele instrucțiuni:

 1. Folosiți formularul de solicitare a furtului de identitate pentru copii din Transunion.
 2. Dacă Transunion localizează un raport de credit deschis pentru copilul dvs., acesta va solicita mai multe informații pentru a vă verifica identitatea. Aceste informații pot fi transmise folosind adresa de corespondență găsită mai sus sau printr-un număr de fax Transunion, dacă Transunion furnizează unul.

Care sunt dezavantajele unei alerte de fraudă?

Activarea unei alerte de fraudă va cauza probleme dacă sunteți obișnuiți să mergeți într-un magazin de electronice, să vă înscrieți la uimitoarea lor ofertă de credit „nu veți plăti nimic mai târziu” și să ieșiți din magazin cu un nou televizor cu ecran mare.

Cu o alertă de fraudă activă, trebuie să fiți disponibil la telefonul de lucru sau la telefonul de acasă pentru a aproba deschiderea contului de credit. Nu e mare lucru. Va fi nevoie doar de o scurtă întârziere în satisfacerea instantaneu și o apelare către compania de credit care autorizează noul cont.

Dacă puteți trăi cu asta, introducerea unei alerte de fraudă pe credit vă va ajuta să vă protejați în anumite situații.

NOTĂ: Vrei să fii prudent dacă tocmai ești pe cale să aplici pentru un împrumut sau refinanțare la domiciliu. Anunțați-vă brokerul că aveți o alertă de fraudă în loc, deoarece încercați să vă protejați împotriva fraudei.

În plus, o alertă de fraudă nu va cauza probleme cu cardul dvs. curent, cu conturile bancare sau de credit. Este concentrat pe noi conturi de credit, nu pe cele pe care le-ai deschis deja.

Cum să eliminați o alertă de fraudă din raportul dvs. de credit

Dacă decideți să eliminați o alertă de fraudă în rapoartele de credit Equifax, Experian sau Transunion, va trebui să solicitați eliminarea acesteia în scris.

Va trebui să includeți:

 • Nume
 • Cod numeric personal
 • Adrese curente și anterioare
 • Data de nastere
 • Număr de telefon

Va trebui să trimiteți aceste informații către departamentul de fraudă al birourilor de credit unde a fost pusă alerta. Vă sugerăm, de asemenea, să utilizați e-mail sau livrare peste noapte. Vrei să poți urmări o scrisoare care conține toate aceste date critice. De asemenea, puteți aștepta doar cele 90 de zile pentru expirarea alertei.

Ați putea să vă placă, de asemenea, Protecția împotriva furtului de identitate Informații de contact pentru frauda de credit - Experian, Equifax, TransUnionIdentitatea Protecția împotriva furtului Cum să raportați o înșelătorie Protecția împotriva furtului de furturi

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3

Adblock
detector