Pregled roditeljskog nadzora Mobicip

Međutim izgovorite ga, Mobicip (moh-bee-kip? Mobee-sip?) Jedna je od najnovijih tvrtki koja se zaronila u prostor roditeljskog nadzora, a nudi paket aplikacija koji mogu budno paziti na vaše navike pregledavanja djece na gotovo o svakom uređaju koji se možete sjetiti.

S besplatnim i plaćenim modelom pretplate koji nudi roditeljima, Mobicip je jedna od fleksibilnijih, ali moćnih opcija za sve obitelji koje trebaju pažljivo pratiti kako se njihova djeca ponašaju na mreži. Ali ništa dobro ne dolazi besplatno ... zar ne?

Pročitajte našu recenziju paketa za roditeljski nadzor Mobicip da biste saznali ispunjava li ovaj softver test!

Instalacija / Postavljanje

Preuzimanje naše pretplate na godišnju uslugu Mobicip nije moglo biti jednostavnije, s otprilike tri klika između njihove naslovnice i mog prvog članstva.

Postavljanje Mobicip postavljanja na uređajima koje smo htjeli koristiti bio je relativno jednostavan postupak, s instalacijskim programom na Windows-u koji je podnio teško dizanje na PC / desktop, dok je brzo preuzimanje aplikacija na iOS-u i Androidu pokrenulo mobilne stvari u nekoliko minuta ili manje svaki.

Da biste dodali novi uređaj pod zaštitom kišobrana koji ste dobili uz pretplatu Mobicip, morate instalirati softver na uređaj koji želite nadzirati i prijaviti se na svoj račun na mreži. Nakon što se prijavite, bit ćete u glavnoj nadzornoj ploči koja sadrži sve što je potrebno da biste postavili svoju obitelj s novim sustavom.

Odavde smo morali kreirati profile filtra za sve ljude koje smo željeli nadzirati, kao i povezivati ​​te profile s uređajima koje će djeca koristiti. Kada kreirate Profil filtra, imate četiri opcije blokiranja dionica koje možete odabrati: Zreli, Umjereni, Strogi i Nadzor.

postupak instaliranja mobicip

Prve tri djeluju slično kao i većina ostalih programa za roditeljski nadzor, stavljajući Mature točno u rasponu od 16+, Umjeren za djecu 8-15, a Strogi za svakoga ispod toga. Još jedna mogućnost je Monitor koji profilu daje potpun pristup bilo kojem dijelu weba uz upozorenje da će se sve njihove aktivnosti nadzirati bez obzira na to gdje idu..

Ono što bih također želio primijetiti u ovom odjeljku je jednostavno običan broj uređaja s kojima je Mobicip kompatibilan, uključujući: Windows, iOS, Mac OS, Android, Chromebook, Nook, pa čak i Kindle Fire. Ovo je važno jer djeca u kući često nisu ona koja imaju najviše krvavih uređaja. Pokrivenost za manje poznate opcije poput Chromebooka i Kindlesa savršeno je rješenje za sve koji su kupili svoje dijete proračunskim uređajem za nadmetanje prije nego što diplomira na iPhone ili nešto slično.

Dizajn i korisničko iskustvo

Kao i većina modernih paketa za roditeljski nadzor, sve što radite u Mobicip-u za upravljanje mrežnim aktivnostima vaše djece događa se putem interneta u pregledniku po vašem izboru. S internetske nadzorne ploče Mobicip možete stvoriti profile za svako dijete u svojoj obitelji, upravljati onim što mogu vidjeti i pratiti sve nove internetske događaje koji su se pojavili tijekom dana.

mobicip korisničko iskustvo

Mobicip nudi i zasebnu mobilnu aplikaciju od glavnog softvera za zaštitu, nazvanog "Mobicip Monitor", koji djeluje kao mobilni prozor u svim aktivnostima vaše djece..

Izgled i cjelokupna estetika dizajna i za web preglednik i za mobilne uređaje prilično su ugodni za oko, i imaju smisla dok navigirate kroz postavke ili stvarate novi skup pravila za drugi uređaj u kući.

Sve je bilo fluidno i lako razumljivo. Za bilo kakve probleme u kojima sam naišao možda su me potapšali po glavi (kojih je bilo vrlo malo), Mobicip se pobrinuo da pored svake postavke koja sadrži poveznicu na stranicu s FAQ-om objašnjava sve što kontrolira, malu ikonu "?".

Mobilna aplikacija na iOS-u posebno je dobro osmišljena. Bilo je izvrsno za brzo pregledavanje bilo koje internetske povijesti na nadziranim strojevima, a istovremeno je dalo široku perspektivu svim zastavama koje su se pojavile tijekom dana, tjedna ili mjeseca. Ako je aplikacija Mobicip Monitor instalirana na vaš mobilni uređaj, roditelji će odmah dobiti obavijesti o tome što njihova djeca rade. Te se obavijesti šalju na telefon ili čak izravno na vaš Apple Watch.

Značajke

Paket roditeljskog nadzora Mobicip dolazi sa širokim rasponom značajki, iako su neke od njih dostupne samo putem premium pretplate (više o tome u odjeljku o cijenama dolje).

Uz standardnu ​​osnovnu pretplatu, dobivate mogućnost praćenja do pet uređaja odjednom, a svaki od njih može imati neograničen broj dostupnih profila. Recimo da u svom domu imate samo pet uređaja (na primjer dva telefona, dva stolna računala / prijenosna računala i jedan tablet), i dalje ćete moći zaštiti svaki za onoliko djece koliko vam treba zahvaljujući načinu rada profila sustava.

kategorije filtra mobicip

Svaki uređaj može se pratiti radi web aktivnosti s glavne nadzorne ploče koja prati niz različitih unaprijed određenih parametara filtriranja utvrđenih u sličnim dijelovima softvera. Tu se ubrajaju opcije poput "Pornografija" ili "Alkohol", ali se od tamo šire na sve teme koje se možete sjetiti.

Ako se želite detaljnije definirati, u blokator možete unijeti domene ili ključne riječi koje će spriječiti da se na zaštićenim uređajima prikazuje bilo koji sadržaj koji sadrži te riječi..

Raspored vremena dostupan je i za desktop verziju aplikacije i za mobilnu verziju, premda bi roditelji trebali biti svjesni da će to kontrolirati samo stvarno pregledavanje weba i na Androidu i iOS-u, a ne u razmjeni tekstualnih poruka ili upotrebi bilo koje druge aplikacije.

S obzirom da Norton Family nudi opciju za zaključavanje internetskog signala na uređaj u potpunosti kada je tajmer upaljen (barem u slučaju Androida), voljeli bismo vidjeti ovdje dostupnu sličnu opciju.

Mobilni

Ovo ne bi trebalo biti iznenađenje kada su iskustva s Mobicip mobilnim aplikacijama od iOS-a do Android bila dva vrlo različita iskustva. Kao i obično, jedina razina stvarne kontrole koju ćete dobiti s iOS uređaja (iPhone, iPad itd.) Je onemogućavanje izvornog preglednika (Safari), kao i deinstaliranje bilo kojeg trećeg preglednika, tako da je Mobicip preglednik the preostao je samo jedan. Tijekom pregledavanja preglednika Mobicip u iOS-u, sve će se djetetove aktivnosti i dalje nadzirati kao i na Windows ili Mac uređaju..

I još jednom, kao i obično, mogućnosti prilagođavanja na Androidu stvari su bile mnogo opsežnije i omogućavale su znatno višu razinu kontrole od one koju smo vidjeli na iOS-u. Ovdje ne samo da ste mogli koristiti preglednik Mobicip za praćenje njihovih web aktivnosti, mogli ste vidjeti i koje aplikacije instaliraju, koliko vremena provode na određenoj aplikaciji, kao i ocjenu i pregled te aplikacije u trgovini aplikacija.

mobicip mobile

Verzija iOS-ove aplikacije Mobicip ima malu prednost u odnosu na konkurencijske aplikacije poput Norton Family Protection. Za razliku od njih, Mobicip također može pokrenuti uslugu nadgledanja aplikacija na iOS-u sve dok prođete dodatne korake postavljanja koji su neophodni za rad (ovdje imaju zgodan udžbenik). To će vas automatski ažurirati svaki put kada vaše dijete pokuša dodati, promijeniti ili izbrisati aplikacije na nadziranom uređaju, recimo, brisanjem mobilnog preglednika na iOS-u kako bi pokušalo pronaći drugi način oko svojih implementiranih blokova.

Izvođenje

U usporedbi s obitelji Norton, dinamični internetski filtar utemeljen u oblaku koji je radio iza kulisa u Mobicip-u bio je daleko bolji kada je u pitanju inteligentno razlikovanje između vrsta sadržaja koji su u redu za pregled, a koji nisu. Mobicip kaže da njihov sustav funkcionira aktivno skenirajući sadržaj svake posjećene stranice, a ne oslanjajući se na zaostalu bazu podataka, što ubrzava proces blokiranja, kao i istovremeno olakšava resurse vašeg sustava. Nijedna uobičajena web mjesta koja koristimo za pokušaj subvertiranja blokatora nije uspjela proći, a čak je blokirala i mnoge nejasnije pojmove za pretraživanje koje bismo također mogli smisliti..

Do sada se Mobicip dokazao kao standard kojem bi trebale težiti sve ostale softverske tvrtke za filtriranje interneta ... no to ne znači da nije bio potpuno bez greške.

statistika performansa za mobicip

Jedan zanimljiv rezultat dobili smo kada smo pogledali samu Mobicip web stranicu (stranicu s FAQ-om o upravljanju uređajima, točnije), stranicu je blokirana u kategoriji "Alkohol i ovisnost". Ovo je možda namjerno kao način da se djeci onemogući čitanje o tome kako onemogućiti blokove ili pristupe računu roditelja bez odobrenja na web-lokaciji Mobicip, no za sada izgleda da je u pitanju samo čudan zabluda u ime algoritma filtriranja koji se pretvorio u ironičnu slučajnost.

Međutim, ako se pojave neke zbunjujuće web stranice, poput Nortona i Kasperskog, Mobicip dolazi s internim sustavom izvještaja gdje dijete može zatražiti pristup stranici kad god je blokirano. To će se pojaviti kao e-pošta ili kao skočna obavijest na vašem telefonu (ako ste prethodno instalirali Mobicip Monitor), a uklanjanje pristupa je jednostavno kao pritiskanje jednog gumba da ih pustite da prođu.

Korisnička podrška

Mobicip nudi samo jednu opciju za kontakt da biste se uhvatili tehničara kada imate problema, a to je putem e-pošte. Nakon što smo poslali odgovornika putem web stranice tvrtke, trebalo nam je oko 12 sati da nam se jave, što nije previše loše u svijetu podrške.

Odgovor koji smo dobili od predstavnika s kojim smo bili u kontaktu bio je izuzetno temeljit i dobro napisan, očito da ga je napisao netko iz same tvrtke, a ne neki treći pozivni centar. Ne samo da su ponudili savršeno rješenje za naš predloženi problem, već su pokazali i niz alternativnih opcija za isprobavanje u slučaju da prvo rješenje ne uspije..

cijena

model cijene cijene

Mobicip nudi nekoliko različitih stilova plana na različitim uslugama, a svi su dizajnirani da razviju različite vrste potrošača. Prvi je besplatni plan koji uključuje opciju blokiranja sadržaja na temelju unaprijed definiranih filtara, instalaciju aplikacije Safe Browser na mobitelu i zaštitu preglednika na radnoj površini.

Premijski plan je višeslojna cijena, ovisno o broju uređaja koje želite zaštititi. Cijena ovog plana kreće se od 39,99 USD godišnje za pet uređaja, 79,98 USD za 10, 119,97 USD za 15 i 159,96 USD za 20.

Premijski plan također uključuje internetske alate za upravljanje, alat Mobicip Mobile Management, nadgledanje aplikacija na iOS-u i Androidu, izvješća o povijesti pregledavanja, vremenska ograničenja koja se mogu nametnuti na bilo kojem uređaju, način odgovornosti i BYOD podršku za veće klijente (10 uređaja +).

Posljednji je Enterprise plan koji je napravljen za veće škole ili ustanove koje dobivaju prilagođene ponude za cijenu koja bi koštala zaštitu njihove mreže, ovisno o tome koliko je velika ili mala.

Nažalost, u ovom trenutku ne izgleda kao da Mobicip planira ponuditi mjesečne planove, tako da ako planirate platiti za premijsku pretplatu, budite sigurni da je to odabir koji želite pridržavati sljedećeg 12 mjeseci ili više.

Zaključak

Mobicip je sjajan način za roditelje da nadgledaju svoju djecu dok pregledavaju online, s besplatnom opcijom i plaćenom pretplatom koji nude brojne iste pogodnosti koje biste imali od najboljih pružatelja usluga interneta.

Iako njihov model pretplate nije baš najjeftinije rješenje tamo od 39,99 USD godišnje, sve dok ste u redu s unaprijed postavljenim temama ograničenja, besplatnu verziju i dalje možete koristiti za sve što može platiti inačica, osim za nekoliko dodatnih perks kao što su mobilne mogućnosti praćenja. Tomu dodajte zvjezdanu dinamičnu metodu otkrivanja temeljenog na oblaku i imat ćete recept za uspjeh.

Ako bismo Mobicip morali kriviti za nešto, to bi bila mala količina stvarne kontrole koju imate nad načinom definiranja samih kategorija praćenja, kao i nedostatak značajki zaštite društvenih mreža, ali osim tih malih pritužbi, tvrtka je i dalje upravljala izdvojili su jedan od najboljih apartmana za roditeljski nadzor na tržištu danas.

Posjetite Mobicip

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − 22 =

Adblock
detector