Pregled roditeljskog nadzora Qustodio

Qustodio možda ima blesavo ime, ali softver za roditeljski nadzor svoj posao shvaća vrlo ozbiljno, a trud pokazuje. Qustodio nudi jednu od najopsežnijih popisa značajki koje smo već vidjeli u paketu softvera za roditeljski nadzor, ali također nudi jednako impozantnu cjenovnu točku kako to učiniti..

Ažuriraj: Qustodio možete isprobati 3 dana

Je li ovaj softver malo previše bogat novčanikom za ono što dobijete ili će njegova zvjezdasta web nadzorna ploča i filtriranje biti dovoljni da opravdaju troškove? Pročitajte naš pregled roditeljskog nadzora Qustodio da biste to saznali!

ekran za instaliranje qustodio

Instalacija / Postavljanje

Postavljanje Qustodioa bio je prilično jednostavan postupak u usporedbi s drugim opcijama roditeljskog nadzora, pa smo čak i naišli na nekoliko iznenađujućih inovacija usput koje još nismo vidjeli..

Za početak, prijavili smo se na račun na Qustodio.com (desno s naslovne strane) i preuzeli Windows 10 klijenta. Nakon preuzimanja klijenta, naš je preglednik automatski prešao na prvo postavljanje profila bez da moramo podići prst.

instalirati zaslon

Također, nakon instalacije smo bili iznenađeni kada smo saznali da je Qustodio i dalje tako ljubazno nadogradio svoje članstvo na Premium račun bez da smo morali pitati (ili čak upisati broj kreditne kartice).

To u suštini predstavlja pokusno razdoblje, ali činjenica da nas nisu natjerali da prikupimo bilo kakve financijske podatke kako bismo dobili pristup sigurno je bio lijep dodir.

Opcija na koju smo naišli tijekom postupka instalacije na radnoj površini, a koju prije nigdje nismo vidjeli, bila je okvir u kojem možete provjeriti u setup-u pod nazivom "Ne dozvolite da itko vidi da je Qustodio instaliran na ovom računalu". To sprječava da se aplikacija Qustodio ne pojavljuje bilo gdje na profilu tog korisnika, tako da ako je potrebno, možete pokrenuti nadzorni softver bez da je predviđeni monitoree bio mudriji.

Qustodio također primjenjuje istu razinu domišljatosti na postupak postavljanja praćenja društvenih mreža kada primate Facebook račun povezan iup. Iako neki softver zahtijeva da znate lozinku svog djeteta kako biste mogli ući (ili upotrijebiti računalo na kojem je ono već prijavljeno), Qustodio djeluje kao dodatna aplikacija koja se može integrirati u ostatak koji je već pokrenut na svom profilu.

qustodio facebook

Zahtjev za dodavanje aplikacije Qustodio pojavit će se svaki put kad se pokušaju prijaviti na Facebook s nadziranog uređaja. Ako odbiju zahtjev, neće moći pristupiti njihovom profilu sve dok ne pritisnete gumb "Poveži se s Facebookom".

Jednom kada smo prošli postavljanje i imali sve svoje profile učitane i spremne za rad, došlo je vrijeme da se istražimo u samom programu da vidimo što se doista može učiniti.

Dizajn / korisničko iskustvo

qustodio dizajn

Vidjeli smo sjajne nadzorne ploče i vidjeli smo nespretne, ali tek treba vidjeti nešto čisto i intuitivno kao što je Qustodio donio ovdje za stol.

Teško je razgovarati o korisničkom iskustvu bez spominjanja i dijelova postupka podešavanja ... i objasnit ću vam zašto. Za razliku od drugog softvera za roditeljski nadzor koji vam nudi mogućnost da sve postavite unaprijed (ograničenja kategorija, crne liste, itd.), Qustodio vas potiče da pustite vašeg malog prvo da divlja neko vrijeme, a zatim nakon nekoliko sati ili dana ili tako da nepomično nadgledate (zapamtite, oni čak neće ni znati da je tu ako ne želite da ih postavite) postavili ste pravila na temelju sadržaja koji su pregledali kada su mislili da nisu ograničeni..

Zbog toga je daleko jednostavnije vidjeti koje su aplikacije i koliko dugo prisutne, kao i koje web stranice koje posjećuju ili koje se društvene funkcije koriste. Nakon što su prijavljeni (zajedno s vlastitim odgovarajućim logotipovima), možete ući nakon činjenice i postaviti pojedinačna pravila po aplikaciji. Budući da imate grubu predodžbu o tome koliko zapravo igraju određenu igru ​​ili pregledavaju određene web stranice, daje vam bolji pokazatelj koja ograničenja imaju smisla za sve koji su uključeni.

qustodio prebacuje

Nakon što ste dobili popis programa koje dijete najviše koristi, možete postaviti svaki program tako da ima svoja individualna ograničenja dana. Recimo, Minecraft jedan sat radnim danom, ali tri sata vikendom, i tako dalje. To možete učiniti i na web stranicama, dopuštajući sat i pol Twittera, pola sata Facebooka itd. Sve je to riješeno ikonom programa pored velikog zelenog preklopnika, dovoljno jednostavnog za čak i najmanje tehnički- pametni roditelji da razumiju.

vremenska traka aktivnosti qustodio

Kada je riječ o lako razumljivom, način na koji Qustodio sve postavlja na vremenskoj traci nije ni jedan. Ne može se činiti kao velika razlika od zida teksta na koji smo navikli u većini aplikacija, ali imati nešto poput pregleda na cijeloj stranici u vremenskoj traci povijesti web preglednika vašeg djeteta, uparen sa certifikatom Web of Trust, upravo daje imate dodatni osjećaj sigurnosti oko toga je li domena sigurna za njih ili ne.

Mobilno korisničko iskustvo bilo je jednako dobro kao i ono što smo vidjeli na radnoj površini. Aplikacija za iOS, mislim da bi trebala primiti nagradu "Najljepše aplikacije za roditeljski nadzor kakvu smo vidjeli". Nema trofeja, ali svejedno, to je prilično velika čast.

primjer cstodia crtice

Sve funkcionira na način koji olakšava brzo praćenje aktivnosti samo jednim palcem, a navigacija od postavke do postavke bila je lakša. Jedan mali problem koji smo pogodili jest taj što zapravo niste u mogućnosti promijeniti bilo koju konfiguraciju unutar aplikacije, ali preglednik će se pokrenuti tamo gdje ćete još jednom unijeti svoje vjerodajnice da biste stigli na nadzornu ploču konfiguracije.

Značajke

Po cijeni, Qustodio je lako jedan od najčešćih obilježja roditeljskog nadzora koji smo pregledali do danas. Godišnje premijsko članstvo (bilo koji uređaj) standardno je sa sljedećim značajkama:

  • Operativni sustavi: Windows, OSX, iOS, Android, Kindle
  • Internetske mogućnosti filtriranja (stolne i mobilne)
  • Vremenska ograničenja uređaja
  • Nadgledanje i blokiranje aplikacija
  • Nadgledanje SMS-a i poziva (samo za Android)
  • Praćenje lokacije (samo za mobilne uređaje)
  • Praćenje društvenih medija (Facebook)
  • Gumb za mobilnu paniku

Mobilni

Na iOS-u Qustodio pati od istog problema kao i bilo koji drugi softver roditeljskog nadzora, jer je nemoguće stvarno kontrolirati bilo što osim onoga što se događa unutar same aplikacije / web preglednika Qustodio. Ipak, tvrtka i dalje čini sve što može kako bi bila što fleksibilnija, dodajući ne samo značajke praćenja i Sigurnog pretraživanja, već i mogućnost pozivanja na sate rasporeda koje isključuju preglednik ako pokušavaju surfati izvan zadanih sati.

Pregled roditeljskog nadzora QustodioAndroid je, naravno, mnogo fleksibilniji od toga, omogućavajući vam kontrolu nad gotovo svim aspektima njihovog mobilnog iskustva. Protok podataka uređaja najprije se prolazi kroz aplikaciju Qustodio, što znači da je moguće nadzirati SMS i pozive, kao i pratiti sve aktivnosti koje se događaju na uređaju. To uključuje koje su aplikacije instalirane, koliko dugo se te aplikacije koriste, koji se pojmovi pretražuju (agnostički preglednik) i web povijest s bilo kojeg preglednika (ne samo Chrome).

Praćenje lokacije funkcionira za iOS i Android uređaje baš onako kako biste očekivali i može se konfigurirati za izvještavanje u svakih (x) minuta ili sati, ovisno o vašim željama. Još jedno iznenađenje dobrodošlice na strani značajke bilo je dodavanje gumba panike.

Gumb "Panika!" Funkcionira na ovaj način: u uređaj svog djeteta dodate do četiri pouzdana telefonska broja i adrese e-pošte. Ako je dijete ikad u nevolji, može pritisnuti Paniku! ili triput kliknite mikrofon slušalica, a svi na tom popisu bit će odmah obaviješteni da nešto nije u redu.

Dodaci poput ovih daju Qustodiou one male prednosti koje tražimo u softveru za roditeljski nadzor i pokazuju da je tvrtka zaista uložena u to da osigurate da dobijete sve što biste mogli poželjeti iz čitavog niza alata za roditeljski nadzor opremljenih za moderne dijete.

Izvođenje

blokada qustodio

Tijekom naših testova, Qustodio se dosljedno ponašao znatno iznad krivulje ocjenjivanja u smislu onoga što je zaustavio, onoga što je propustio i onoga što je pogodilo kao lažno pozitivno.

U mnogim istim scenarijima u kojima su se aktivirale druge mogućnosti roditeljskog nadzora, činilo se da Qustodio gotovo intuitivno zna koje su web stranice u redu za vidjeti, a koje nisu, a to je nakon što smo ga već postavili na devetke s prilagođenim mogućnostima konfiguracije..

Za razliku od nekih usluga praćenja društvenih mreža koje mogu potrajati i do 24 sata prije nego što ažuriraju bilo koju aktivnost, Qustodio koristi privilegije aplikacije da bi vam odmah omogućio pregled onoga što vaše dijete objavljuje čim ga objavi, kao i sve komentare koji se pojavljuju. gore na vlastitim ažuriranjima statusa. Možete također pregledati cijelu povijest svega što se nalazi na njihovoj vremenskoj traci, bez obzira na njegovu postavku privatnosti, nešto što smo do sada vidjeli samo na Qustodiou.

Sveukupno gledano, performanse softvera za filtriranje vjerojatno pogađaju oko 98% uvjeta kojima smo bacili put za točnost. Međutim, neki roditelji možda žele biti oprezni omogućujući složene web stranice poput Twitch.tv ili Youtube, na kojima su neki kanali sasvim u redu, a drugi u dostatnoj mjeri, pa je saznanje kakav sadržaj gledaju prije vremena zaista jedini način da se ovo postigne konfigurirano desno.

Jedna značajka koju smo ovdje propustili je neka vrsta prijave ili odgovora na zahtjev za prijavom, koja će omogućiti vašem djetetu da vas izravno nazove ako se blokira na web lokaciji koja im može biti u redu. Ako roditelj ima postavljene obavijesti, odmah će moći vidjeti što je blokirano, ali dobivanje zelene svjetlosti znači da će morati pronaći radnu površinu i ručno očistiti web mjesto s nadzorne ploče preglednika..

cijena

Qustodio cijene

Qustodio dolazi u besplatnoj i premium verziji, s opcijom Free koja pokriva samo jedan uređaj istovremeno, s uključenim prilično ograničenim mogućnostima praćenja aktivnosti.

OBAVIJEST: Isprobajte Qustodio besplatno 3 dana

Kao što smo ranije spomenuli, svi novi Qustodio računi automatski se nadograđuju na trodnevno Premium članstvo bez obzira želite li kupiti ili ne, ali ako to učinite, evo kako se model pretplate raspada.

Prva opcija ("Mali" plan) obuhvaća tri uređaja s neograničenim računima dopuštenim za svaki, sa 39,95 USD godišnje. "Medium" plan pruža vam zaštitu za najviše 5 uređaja odjednom, a radi za 54,95 USD godišnje. Konačno, tu je "Velika" opcija koja štiti do 10 uređaja za 96,95 USD godišnje.

Ako u bilo kojem trenutku trebate dodati više uređaja u svoj plan, Qustodio nudi lakši cjevovod za nadogradnju koji će vam naplatiti samo razliku između stare i nove pretplate umjesto da vam plati za novo novo članstvo..

I na kraju, Qustodio također ima dostupne opcije za škole, poslovne i poslovne korisnike, premda uz prilagođene citate koji nisu potrebni za nas nije moguće raščlaniti točne detalje o njihovoj strukturi cijena u ovom pregledu..

Qustodio povremeno pokreće prodaju, a najnovija je sezonska rasprodaja s 10% popusta ako koristite kod XMAS10. Predlažemo da ovdje započnete s besplatnom probnom verzijom, a zatim pomoću koda nastavite s plaćenom verzijom.

Korisnička podrška

qustodio kontakt

Qustodio nudi samo jednu opciju za korisničku podršku putem stranice za prijavu ulaznica, a tvrtka kaže kako se pokušavaju vratiti svim svojim kupcima u roku od 1-2 radna dana.

Nešto što smo smatrali pomalo čudnim bila je mala napomena na dnu stranice kontakata koja je tvrdila da Qustodio Premium korisnici dobivaju prioritetni odgovor “, što se činilo pomalo niskom prodajnom taktikom pokušavanja da privuku ljude ako budem iskrena.

Zaključak

Qustodio možda tamo nema najlakše izgovorljivo ime, ali ono što mu nedostaje u jasnoći marke, to je više nego što to zamjenjuje svojim zvjezdanim mogućnostima roditeljskog nadzora koji se protežu na svakoj zamislivoj platformi..

Softver kombinira vodeću upravljačku nadzornu ploču s solidnim korisničkim sučeljem, opsežnim popisom značajki i solidnim performansama. Da, skupo je, ali uvjeravam vas da ovdje dobijete ono što vam plaćaju, i ako ste do sada bili na ogradi zbog roditeljskog nadzora - ne čekajte više, zgrabite Qustodio danas.

Posjetite Qustodio

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − = 52

Adblock
detector