Norton Family Premier Преглед за родителски контрол

Почти, докато има домашни мрежи, Symantec и техният водещ антивирусен пакет Norton са там, за да ги защитят. Като дете, аз всъщност израснах точно на улицата от сградата на Symantec и прекарах голяма част от детството си, използвайки техния масивен подземен гараж като своеобразна пътека за кацане на ролери, така че може би съм леко пристрастен, що се отнася до компанията роля в колективното съзнание.

Въпросът е, че Symantec е основен елемент в света на сигурността, пионер на десетки фронтове, поради което не би трябвало да е изненадващо, че техният софтуерен пакет за филтриране в интернет, наречен „Norton Family“, ще поддържат същия златен стандарт, много от другите му продукти.

Но дали услугата наистина има всички котлети, от които се нуждае, за да не позволява на децата ви да виждат всичко, което интернет има в магазина? Прочетете в нашия преглед за родителски контрол на Norton Family Premier, за да разберете!

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Опитайте Norton Family безплатно за 30 дни

Монтаж / настройка

Symantec оптимизира много от препятствията в процеса на инсталиране, които използваха за задържане на по-старите версии на тяхната антивирусна услуга, като практиката за незабавно нападение на потребителя с литания с много специфични настройки за конфигуриране на половината път през първата опция на менюто.

Сега процесът на настройване на вашия акаунт и онлайн със семейната мрежа е сравнително лесен, в зависимост от това дали решите да изпробвате услугата безплатно или вместо това да се регистрирате за пълен абонамент (повече за това по-късно).

Нортън инсталиране

Действителното приложение за инсталиране на Norton Family в Windows 10 е също толкова просто и дотолкова, което оценявам във всеки софтуер, който зареждам на моята машина. За съжаление Symantec не успя да изглади всяка бръчка и имахме някои проблеми с това устройството с Windows 10 да се държи с основната версия на Norton Family, след като беше инсталирана.

Започна, когато решихме да добавим тестовото си дете в сместа „Лили“. След като установихме профила на Лили, допълнен с аватар на снимка, беше време да добавим към профила всякакви устройства, до които уж би имала достъп. Това включва компютър с Windows, iPhone 7 и таблет Nexus с Android 7 (работещ съответно с Windows, iOS 10.3.2 и Android Lollipop 5.5.1).

За да започнем да проследяваме Лили на компютъра, трябваше да изтеглим изпълним файл от менюто „Добавяне на устройство“ на уебсайта, който в началото изглеждаше като инсталирал само разширение за Chrome, преди да излезе напълно от прозореца на браузъра след стартирането му..

Нортън хром удължаване

След като се върнахме към оригиналната страница, която използвахме за добавяне на работния плот на Windows 10, тя просто отново изтегли изпълнимия файл и започна процеса отново.

Както е при всяко начинание за отстраняване на проблеми, първият ми отговор беше да рестартирам компютъра си, за да видя дали нещо се е променило. Със сигурност, след като работният плот беше зареден, инсталаторът на Norton Family изскочи и ме информира, че процесът е приключил.

В моята гореща лента се появи икона за приложението, която ме пусна в уеб базираното табло на Norton Family, след като щракнах с десния бутон и избрах опцията от малко меню.

Дизайн / потребителски опит

настройка на семеен профил на Нортън

Цялостта на мрежата на Norton Family се контролира от таблото за family.norton.com и веднага след прилепът е очевидно, че Symantec положи много време и инвестиции, за да направи техния семеен контролен панел възможно най-елегантен и интуитивен, докато все още поддържане на малки лични щрихи като аватари на икони, които да представляват всяко дете в семейството.

Това не само улеснява конфигурирането на настройките за правилния потребител, без да се бъркате, но също така служи като малко напомняне защо на първо място плащате за абонамента: за да защитите децата си. Всичко от главното табло до инструмента за конфигуриране на House Rules (гигантска бъркотия от текстови менюта в други приложения) изглежда ефектно и се вписва с модерни елементи на софтуерния дизайн, като малко други приложения в тази категория могат.

Нортън дизайн на семейни правила

Както можете да видите от екрана по-горе, можете дори да видите логата на конкретни видео сайтове, които се блокират за конкретни потребители, просто още едно малко докосване, което улеснява родителите с по-малко технически умения да знаят какво се следи и за колко дълго.

Подобрявайки този ход, за да опитате да помогнете на технологично-фобичните родители да се възползват максимално от този софтуер, всяка настройка, която можете да оправите и менюто, с което можете да се забърквате, идва със собствена връзка „Помощ“. Те отварят браузър на конкретната страница с често задавани въпроси, може би ще трябва да разберат какво правят.

Характеристика

Като една от по-скъпите опции в пространството за родителски контрол, ние се надявахме, че списъкът с функции на софтуерния пакет Norton Family ще съвпадне с по-високата му цена. За щастие за нас, Symantec не разочарова.

Symantec внедрява това, което компанията нарича „House Rules“ в своя мониторингов софтуер, който контролира какво дете може или не може да прави, докато използва устройство, което се контролира от семейната мрежа. За всеки аспект от тяхното онлайн изживяване, който искате да проследите, има съответен набор от домашни правила, които контролират каква информация ви прави по ваш начин и какво остава в личния им журнал.

конфигуриране на норт норт

Това ниво на персонализиране наистина допринася за опита тук, защото ви позволява да зададете здравословни граници за децата си онлайн, без да им отнемате напълно свободата. Способността да се постигне баланс тук е добре с деца на всяка възраст, но е особено внимателно към тийнейджърите, които трябва да имат малка доза снизходителност на първо място, за да покажат на родителите си, че имат доверие през формиращите години на юношеството.

Друга полезна функция за смекчаване на удара за децата, които наблюдават активността им, беше възможността да разглеждат уеб история само по категории, вместо всичко наведнъж. Това са предварително определени показатели, които използват метаданните на сайт и анализ на съдържанието, за да отделят житото от плявата. Когато децата прекарват повече от девет часа на ден, поставяйки се зад екраните си, това е цял куп данни, които да пресеете, ако нямате правилните инструменти за навигация.

Нортън набор от категории

Те са разделени в широки жанрове като „Пазаруване“, „Кибертормоз“, „Голота“ или дори още по-неясни опции като „Плагиатство“ или „Военни“, но всички те ви помагат да следите какъв вид съдържание съдържате детето консумира разделени на парчета от седем дни, две седмици или месец наведнъж.

Още две опции, Надзорът на социалната мрежа и Видео надзорът, ви позволяват да поддържате раздели какви неща гледа детето ви в мрежи като Facebook или Instagram, докато Video Supervision следи за големи стрийминг портали като YouTube, Hulu и Netflix за всяко съдържание, неподходящо за възрастовия им диапазон.

Нортън youtube времева линия

Last up е малко включване, което ми хареса много, удобна функция за заключване, която, ако детето ви е направило нещо, което заслужава малко време без екран, можете да използвате, за да изключите достъпа до устройството изцяло всички наведнъж. Устройството ще се отключи, след като отмените превключвателя назад, но е хубаво да знаете, че има своеобразна „ядрена опция“, която можете да задействате в миг, за да деактивирате достъпа за тях през целия борд, ако възникне нуждата.

Забележка: Понастоящем опцията за блокиране не е налична на устройства с iOS.

Подвижен

В iOS виждаме същата история като много други приложения за родителски контрол в платформата, където единственият реален контрол, който ще имате върху това как се държи устройството, е да деактивирате много от основните функции на устройството чрез зоната с ограничения на менюто Настройки. , Това изисква да конфигурирате няколко различни области на телефона, като същевременно държите всичко зад парола, след което единственият аспект на телефона, който всъщност е защитен, е уеб браузърът, предлаган от самото приложение Norton.

Нортън мобилни ios

Въпреки това, все още можете да използвате проследяващия местоположението както в iOS, така и в Android версиите на Norton Family, което, поне за мен, почти си струва цената за влизане самостоятелно, като се има предвид, че някои мобилни оператори биха ви таксували допълнително на вашия месечен сметка за същата услуга. С възможността да поддържате раздели на детето си в реално време, винаги можете да сте сигурни, че то е там, където те казват, че е в комплект с карта с пинове и съответна времева линия, на която можете да се позовавате по всяко време, когато една от техните истории не съвпада точно.

Разбира се, както е при повечето от пакетите за родителски контрол, които разгледахме, версията за Android на приложението все още е много по-обширна в това, което може и не може да контролира в телефона на вашето дете, благодарение на добавянето на root права за достъп, които Norton установява по време на процеса на настройка. Това включва функция, която ви позволява да получавате пълни преписи на техните текстови съобщения, както и строг контрол върху това какви видеоклипове могат да гледат (във всеки браузър), какви приложения могат да инсталират и дори колко дълго устройството ще остане активно преди вас искам да го изключите.

Нортън мобилно персонализиране

Това е огромно количество персонализиране и прави Нортън ясен победител за всеки родител, който има флота от малки андроиди, които се движат от училище до тренировка по футбол или танци.

производителност

Symantec очевидно е положил много работа в опитите си точно да категоризира целия интернет, когато става въпрос за това кои сайтове са подходящи за деца и кои не са ..., но броят на фалшивите позитиви, които постигаме, докато тестваме неща и от нашите седемгодишни, акаунтът на стар и 17-годишният беше доста висок, дори и за опция за родителски контрол.

Не само, че много сайтове, попадащи под „Без категоризация“, бяха блокирани без основателна причина, ние също успяхме да заобиколим порно филтъра само като посетихме няколко от по-малко известните сайтове там. Изглежда, че Norton Family има възможност да блокира съдържанието на порнография само ако този сайт е бил специално въведен в тяхната база данни или поставен там от вас преди време.

Norton семейство блокиране категории

Ако въпросният сайт не се регистрира от двете страни на това уравнение (използвахме добре известна двойка уеб сайт за възрастни, за да тестваме това), за малко дете или тийнейджър може да бъде лесно случайно (или умишлено) да се промъкне минало да бъдат открити без проблем. При този тест, един сайт бе блокиран незабавно, докато другият премина без съмнение.

Тези блокове се контролират от опциите за категории, за които споменахме по-рано, и засега няма начин да прецизираме по-конкретно кои видове уебсайтове могат да попаднат под „пазаруване“ и кои са безобидни, различни от белият им списък един по един. От светла страна, децата обикновено не посещават повече от няколко повторени дестинации през по-голямата част от времето си на сърфиране, така че това може да е лесна задача за вас. Независимо от това, това излезе като малко досаден.

Ако детето ви посети уебсайт или функция, която иска да използва, но не може, има няколко възможности. Ако той е бил блокиран в уеб браузър, той ще бъде подканен с меню от опции, които ще им позволят да отправят заявка към администратора на акаунта, за да деблокират съдържанието в даден момент в бъдеще.

Нортън заявка за достъп

Ако идеята децата ви непрекъснато да подават официални оплаквания от ръководството на всеки няколко часа, за да стигнат до нов сайт, не ви се струва чаша чай, можете също така да деактивирате тази опция напълно.

Норт семеен блок подкана

Освен няколко прониквания на по-малко известни порно сайтове, Нортън като цяло поддържаше достатъчно количество блокирано съдържание в категориите, които бяхме задали за децата от домакинството, и ни даде много възможности, когато се стигна до това как е всяка нова заявка обработва се и се управлява от услугата оттам нататък.

Поддръжка на клиенти

Norton предлага поддръжка както чрез Live Chat, така и по телефона, но ако имате особено сложен проблем, бихме препоръчали Live Chat, тъй като технологията ще има възможност за отдалечен достъп до вашия компютър и диагностициране на това, което става наред.

И двамата се обадихме и използвахме опцията за чат / дистанционно влизане на живо, за да получим пълна представа за това, как поддръжката на Norton се подреждаше и в по-голямата си част си свърши работата добре. Освен редица английски печатни грешки по време на нашата чат сесия (грешки, за които всички предполагаха, че английският не е първият език на техника), човекът от другата страна на уравнението все още беше в състояние да разбере проблема ни лесно и по време на дистанционното в сесията реших го в рамките на около пет минути.

Никога не сме чакали повече от пет минути, за да говорим с техник, което в света на сигурността е също толкова добро, колкото можете да очаквате.

Ценообразуване

Комплектът за родителски контрол на Norton Family се предлага както като самостоятелна инсталация, така и като добавка към пълния пакет за сигурност Norton Premium Security.

Двете нива на абонамент, за които можете да се регистрирате, са опцията Norton Family Premier, която е $ 49,99 на година. Или можете просто да разкриете малко повече за опцията Norton Premium Security за $ 59,99 годишно, заедно с Norton Family Premier вътре. Имайки предвид, че получавате цялата мрежа на Norton приложения за сигурност като Norton Security, Norton Firewall, Norton Identity Protection само за 10 долара повече годишно (дори и долар на месец), препоръчваме вместо това да използвате тази опция.

Разбира се, ако все още не сте сигурни, винаги можете да изберете да изпробвате Norton Family безплатно за 30 дни, след което ще бъдете помолени да се регистрирате или програмата ще бъде деинсталирана.

заключение

Symantec отново постави златния стандарт за софтуерните продукти за защита на детето с мрежата на Norton Family, що се отнася до потребителското изживяване и цялостната лесна употреба ... но действителните му възможности за филтриране все още оставиха да се желае малко.

Не очаквайте софтуера за родителски контрол да излезе напълно конфигуриран извън кутията от първия ден. Бъдете готови да бъдете търпеливи, тъй като с времето научава повече за моделите на сърфиране на вашето дете. Имайки предвид тези съображения, голямото количество персонализиране и контрол, което Norton Family ви предоставя над онлайн активността на децата ви, е просто второ за нищо.

Отглеждането на деца в онлайн епоха е несигурен процес и никое семейство не го е разбрало напълно до Т. Ето защо е важно да научите децата си за опасностите в интернет рано и да се уверите, че те разбират това преди всичко вие са там, за да ги защитят, а не само да нахлуят в личния им живот. С толкова много начини да персонализирате функциите за проследяване в Norton Family, за да отговаря на нуждите на всякакъв вид динамика родител-дете, Norton Family Premier може да помогне за насърчаване на доверието и да даде на всички у дома малко повече спокойствие в същото време.

Посетете Семейство Нортън

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − 41 =

Adblock
detector