Преглед на родителския контрол Mobicip

Въпреки това го произнасяте, Mobicip (moh-bee-kip? Mobee-sip?) Е една от най-новите компании, които се гмуркат с глава в пространството за родителски контрол, предлагайки набор от приложения, които могат да следят внимателно навиците ви при сърфиране при гледане на деца. почти за всяко устройство, за което се сещате.


С безплатен и платен абонаментен модел, който може да предложи на родителите, Mobicip е една от по-гъвкавите, но мощни възможности за всички семейства, които трябва да следят по-внимателно как се държат децата им онлайн. Но нищо добро не идва безплатно ... нали?

Прочетете в нашия преглед на пакета за родителски контрол Mobicip, за да разберете дали този софтуер съответства на теста!

Монтаж / настройка

Придобиването на абонамента ни за годишната услуга на Mobicip не можеше да бъде по-просто, с около три щраквания между тяхната първа страница и първото ми членство.

Настройката на Mobicip на устройствата, които искахме да използваме, беше сравнително лесен процес, като инсталаторът на Windows се справи с тежкото повдигане на компютър / десктоп, докато бързото изтегляне на приложение на iOS и Android ни накара да работим по мобилната страна на нещата в по няколко минути по-малко.

За да добавите ново устройство под чадъра на защита, което получавате с абонамента си Mobicip, трябва да инсталирате софтуера на устройството, което искате да наблюдавате и да влезете в акаунта си онлайн. След като влезете, ще бъдете изпуснати в главното табло, което съдържа всичко необходимо, за да настроите семейството си с новата система.

Оттук трябваше да създадем филтърни профили за всеки от хората, които искахме да наблюдаваме, както и да свържем тези профили с устройствата, които децата биха използвали. Когато създавате филтриращ профил, имате четири опции за блокиране на запасите, от които да избирате: зрял, умерен, строг и монитор.

процес на инсталиране на mobicip

Първите три работят подобно на повечето други софтуер за родителски контрол, поставяйки Mature точно около диапазона 16+, умерен за деца 8-15 и стриктен за всеки под този. Друг вариант обаче е Monitor, който дава на профила пълен достъп до всяка част на мрежата с предупреждението, че независимо от това къде отиват, цялата им активност ще бъде наблюдавана.

Нещо, което също бих искал да отбележа в този раздел, е просто чистият брой устройства, с които Mobicip е съвместим, включително: Windows, iOS, Mac OS, Android, Chromebook, Nook и дори Kindle Fire. Това е важно, защото често децата от къщата не винаги са тези, които имат най-кървавите устройства. Покритието за по-малко известни опции като Chromebook и Kindles е идеалното решение за всеки, който е купил на детето си бюджетно устройство за преувеличаване, преди да завърши iPhone или нещо подобно.

Дизайн и потребителски опит

Подобно на повечето съвременни пакети за родителски контрол, всичко, което правите в Mobicip, за да управлявате онлайн активността на децата си, се случва онлайн в избрания от вас браузър. От онлайн таблото за Mobicip можете да създадете профили за всяко от децата във вашето семейство, да управлявате това, което те могат да виждат, и да проследявате всички нови онлайн събития, изскачащи през деня им.

mobicip потребителско изживяване

Mobicip предлага също отделно мобилно приложение от основния софтуер за защита, наречен „Mobicip Monitor“, което действа като мобилен прозорец във всички дейности на децата ви.

Разположението и цялостната естетика на дизайна както на приложението за уеб браузър, така и на мобилното предлагане са доста приятни за окото и имат смисъл, докато навигирате в настройките или създавате нов набор от правила за друго устройство в къщата.

Всичко беше течно и лесно за разбиране. За всички проблеми, с които се сблъсках, може би са ме накарали да се почесвам по главата (от които имаше много малко), Mobicip се увери, че включи малка „икона“ до всяка настройка, която се свързва със страница с често задавани въпроси и обяснява всичко, което контролира.

Мобилното приложение на iOS е особено добре проектирано. Той беше чудесен за бърз поглед на всяка интернет история на наблюдавани машини, като същевременно даваше широка перспектива на всички знамена, изскочили през този ден, седмица или месец. Ако приложението Mobicip Monitor е инсталирано на вашето мобилно устройство, родителите незабавно ще получат известия за това, какво правят децата им. Тези известия се изпращат на телефона или дори направо на вашия Apple Watch.

Характеристика

Комплектът за родителски контрол на Mobicip се предлага с широк набор от функции, въпреки че някои от тях са достъпни само чрез премиум абонамента (повече за това в раздела за цените по-долу).

Със стандартен първоначален абонамент за първокласна услуга получавате възможност да наблюдавате до пет устройства едновременно, всяко от които може да има безкраен брой налични профили. Кажете, че имате само пет устройства в дома си (например два телефона, два десктопа / лаптопа и един таблет), все пак ще можете да защитите всяко от тях за толкова деца, колкото ви е необходимо, благодарение на начина, по който работи профилната система.

категории филтри за mobicip

Всяко устройство може да бъде наблюдавано за уеб активност от главното табло, което следи редица различни предварително зададени параметри за филтриране, установени в подобни програмни части. Те включват опции като „Порнография“ или „Алкохол“, но се разпространяват в почти всяка тема, която можете да се сетите от там.

Ако искате да получите по-конкретна от това, можете да въведете домейни или ключови думи в блокера, което ще попречи на съдържанието, съдържащо тези думи, да се показва на защитените устройства.

Планирането на време е достъпно както за настолната версия на приложението, така и за мобилната версия, въпреки че родителите трябва да знаят, че това ще контролира само действителното поведение при сърфиране в мрежата както на Android, така и на iOS, а не на текстови съобщения или използването на други приложения.

Имайки предвид, че Norton Family идва с опция за блокиране на интернет сигнал към устройството изцяло, когато таймерът е включен (поне в случая на Android), бихме искали да видим някакъв подобен вариант, наличен тук.

Подвижен

Не бива да бъде изненада този момент, че преживяването, което имахме с мобилните приложения Mobicip от iOS до Android, бяха две много различни изживявания. Както обикновено, единственото ниво на действителен контрол, което ще получите от iOS устройство (iPhone, iPad и т.н.), е да деактивирате родния браузър (Safari), както и да деинсталирате всички браузъри на трети страни, така че браузърът Mobicip е остана само един. Докато сърфирате в браузъра Mobicip в iOS, цялата активност на детето все още ще бъде наблюдавана както при Windows или Mac устройство.

И още веднъж, както обикновено, опциите за персонализиране от страна на Android на нещата бяха далеч по-обширни и позволиха значително по-високо ниво на контрол от това, което видяхме в iOS. Тук не само успяхте да използвате браузъра Mobicip за да наблюдавате тяхната активност в мрежата, но също така можете да видите какви приложения инсталират, колко време харчат за дадено приложение, както и оценката и прегледа на това приложение в магазина за приложения.

mobicip mobile

Версията на iOS на приложението Mobicip има малък крак над конкурентните приложения като конкуренцията на Norton Family Protection. За разлика от тях, Mobicip може също така да стартира услугата App Monitor на iOS, стига да преминете през допълнителните стъпки за настройка, необходими, за да работи тя (те имат удобен урок за функцията тук). Това автоматично ще ви актуализира всеки път, когато детето ви се опита да добави, промени или изтрие приложения на наблюдаваното устройство, да речем например, да изтрие мобилния браузър в iOS, за да се опита да намери друг начин около реализираните си блокове.

производителност

В сравнение с Norton Family, облачният динамичен интернет филтър, работещ зад кулисите в Mobicip, беше много по-превъзходен, когато се стигна до интелигентното разграничаване между това, кои видове съдържание са добре да видите и кои не. Mobicip казва, че тяхната система работи, като активно сканира съдържанието на всяка посетена страница, вместо да разчита на затворена база данни, което едновременно ускорява процеса на блокиране, както и улеснява в същото време ресурсите на вашата система. Нито един от обичайните сайтове, които използваме, за да пробваме и подриваме блокера, не успя да премине, а той дори блокира много от по-неясните думи за търсене, които бихме могли да измислим също.

Досега Mobicip се е доказал като стандарт, към който всички други софтуерни компании за интернет филтриране трябва да се стремят да ... обаче това не означава, че не беше напълно без вина.

статистика за изпълнение на mobicip

Един интересен резултат получихме при разглеждането на самия уебсайт Mobicip (страница с често задавани въпроси относно управлението на устройствата, по-конкретно), страницата беше блокирана под категорията „Алкохол и пристрастяване“. Сега това може да е умишлено като начин да се попречи на децата да могат да четат как да деактивират блоковете си или да имат достъп до акаунта на родителя си без разрешението им на сайта Mobicip, но засега изглежда, че това е просто странна грешка от името на алгоритъма за филтриране, който се превърна в иронично съвпадение.

Въпреки това, ако има объркващи сайтове, които се появяват, подобно на Нортън и Касперски, Mobicip идва със система за вътрешни отчети, където детето може да поиска достъп до страница, когато е блокирано. Това ще се появи или като имейл или изскачащо известие на телефона ви (ако имате Mobicip Monitor преди това инсталиран), а изчистването на достъп е толкова лесно, колкото натискането на един бутон, за да ги пуснете през.

Поддръжка на клиенти

Mobicip предлага само една опция за контакт, за да се хванете за техник, когато имате проблем, и това е чрез имейл. След като изпратите имейл на представител през сайта на компанията, им бяха необходими около 12 часа, за да се свържат с нас, което не е много лошо в света на поддръжката.

Отговорът, който получихме от представителката, с която бяхме в контакт, беше изключително задълбочена и добре написана, очевидно е писана от някой в ​​самата компания, а не от трета страна за обаждания. Те не само предложиха перфектното решение на нашия предложен проблем, но и показаха редица алтернативни опции, които да опитате, в случай че първото поправяне не работи.

Ценообразуване

модел за ценообразуване на mobicip

Mobicip предлага няколко различни стила на план в различните си услуги, всички от които са проектирани да обслужват различни видове потребители. Първият е безплатният план, който включва опцията за блокиране на съдържание въз основа на предварително дефинирани филтри, инсталиране на приложението Safe Browser на мобилни устройства и защита на браузъра на работния плот.

Премиум планът е многостепенно, в зависимост от броя на устройствата, които искате да защитите. Цената за този план варира от 39,99 долара годишно за пет устройства, 79,98 долара за 10, 119,97 долара за 15 и 159,96 долара за 20.

Премиум планът включва също онлайн инструменти за управление, инструментът за мобилно управление Mobicip, мониторинг на приложения на iOS и Android, отчети за историята на сърфиране, времеви ограничения, които могат да бъдат наложени на всяко устройство, режим на отчетност и поддръжка на BYOD за по-големи клиенти (10 устройства +).

Последно е Enterprise Enterprise планът, който се прави за по-големи училища или институции, които получават персонализирани оферти за това какво би струвало да защитят мрежата си в зависимост от това колко голяма или малка е тя.

За съжаление в момента това не изглежда така, сякаш Mobicip планира да предлага месечни месечни планове, така че ако планирате да се разхождате за първокласния абонамент, просто бъдете сигурни, че това е избраното, за което искате да се придържате за следващия 12 месеца или повече.

заключение

Mobicip е чудесен начин родителите да наблюдават децата си, докато сърфират онлайн, с безплатна опция и платен абонамент, които предлагат много от същите предимства, които бихте получили от най-добрите доставчици в мрежата.

Въпреки че техният модел на платен абонамент не е точно най-евтиното решение там 39,99 долара годишно, стига да сте добре с предварително зададени теми за ограничение, все пак можете да използвате безплатната версия, за да направите почти всичко, което може да плаща платената версия, освен за няколко допълнителни перки като мобилни възможности за наблюдение. Към това добавете звезден динамичен метод на откриване, основан на облак и имате рецепта за успех.

Ако трябваше да погрешим Mobicip за нещо, това би било малкото фактически контрол, който имате върху начина на определяне на самите категории за мониторинг, както и липсата на функции за защита на социалните мрежи, но освен тези малки оплаквания, компанията все още управлява пусна един от най-добрите пакети за родителски контрол на пазара днес.

Посетете Mobicip

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

85 − 75 =

map