Преглед на родителския контрол на Qustodio

Qustodio може да има глупаво име, но софтуерът му за родителски контрол приема работата си много сериозно и усилията показват. Qustodio предлага една от най-изчерпателните списък от функции, които сме виждали в софтуера за родителски контрол все още, но също така предлага еднакво внушителна ценова точка, за да го архивираме..


Update: Можете да изпробвате Qustodio безплатно за 3 дни

Този софтуер малко ли е богат на портфейла за това, което получавате, или неговите звездни табла за управление и филтриране ще бъдат достатъчни, за да оправдаят разходите? Прочетете в нашия преглед за родителски контрол на Qustodio, за да разберете!

екран за инсталиране на qustodio

Монтаж / настройка

Настройването на Qustodio беше доста прост процес, който трябваше да се извърши в сравнение с други опции за родителски контрол и дори попаднахме на няколко изненадващи новости по пътя, които не сме виждали преди.

За начало се регистрирахме за акаунт в Qustodio.com (отдясно от първа страница) и изтеглихме клиента на Windows 10. След изтеглянето на клиента браузърът ни след това автоматично се насочва към първата ни настройка на профила, без да се налага да вдигаме пръст.

инсталирате екран

Освен това, след инсталирането, ние с изненада разбрахме, че Qustodio все така любезно надгражда членството ни до Premium акаунт, без да се налага да искаме (или дори да въвеждаме номер на кредитна карта).

Това по същество представлява пробен период, но фактът, че не ни накараха да набием никаква финансова информация, за да получим достъп, със сигурност беше приятно докосване.

Вариант, който срещнахме по време на процеса на инсталиране на работния плот, който не е виждан никъде другаде, беше поле, което можете да проверите в настройката, озаглавена „Не позволявайте на никой да види, че Qustodio е инсталиран на този компютър“. Това предотвратява появата на приложението Qustodio навсякъде в профила на този потребител, така че, ако е необходимо, можете да стартирате софтуера за мониторинг, без предвиденият monitoree да бъде по-мъдър.

Qustodio също прилага същото ниво на изобретателност към процеса на настройка за наблюдение на социалните мрежи, когато получавате свързан с iup акаунт във Facebook акаунт. Въпреки че някои софтуер изисква от вас да знаете паролата на детето си, за да влезе (или да използвате компютър, където той вече е влязъл), Qustodio действа като допълнително приложение, което може да се интегрира в останалата част, която вече са стартирали в потребителския си профил.

qustodio facebook

Искането за добавяне на приложението Qustodio ще се появи всеки път, когато се опитват да влязат във Facebook от наблюдаваното устройство. Ако откажат молбата, те няма да имат достъп до техния профил, докато не бъде натиснат бутона „Свързване с Facebook“.

След като приключихме с настройката и всичките ни профили бяха заредени и готови за стартиране, беше време да се разровим в самата програма, за да видим какво всъщност може да направи.

Дизайн / потребителски опит

qustodio дизайн

Виждахме страхотни уеб табла за управление и виждаме тромави, но тепърва ще виждаме нещо толкова чисто и интуитивно като това, което Кустодио донесе на масата тук.

Трудно е да се говори за потребителското изживяване, без да се споменават и битове на процеса на настройка ... и ще обясня защо. За разлика от друг софтуер за родителски контрол, който ви дава възможност да настроите всичко предварително (ограничения за категории, черни списъци и т.н.), Qustodio ви насърчава да оставите малкото си първо да диви за известно време, а след това след няколко часа или ден или така че за скрит мониторинг (не забравяйте, че те дори няма да знаят, че е там, ако не искате да ги направите) създавате правила въз основа на съдържанието, което са гледали, когато сметнаха, че са неограничени.

Това прави далеч по-просто да видите точно кои приложения са и за колко време, както и какви уебсайтове, които посещават или социални функции се използват. След като бъдат регистрирани (заедно със съответните им лога), можете да влезете след факта и да зададете индивидуални правила за всяко приложение. Тъй като имате груба представа колко всъщност играят определена игра или сърфират в определени уебсайтове, това ви дава по-добра индикация за това какви граници имат смисъл за всички участващи.

qustodio превключва

След като имате списъка с програми, които детето използва най-много, можете да зададете на всяка програма индивидуални граници за деня. Кажете, Minecraft за един час в делничните дни, но три часа през почивните дни и т.н. Можете също така да направите това с уебсайтове, като позволите на час и половина Twitter, половин час Facebook и т.н. Всичко това се обработва с икона на програмата до голям зелен превключвател, достатъчно прост за дори и най-малко технологии- хитри родители да разберат.

времева линия на qustodio дейност

Говорейки за лесен за разбиране, начинът, по който Кустодио излага всичко на времевата линия, е втори за никой. Може да не изглежда като огромна разлика от стената на текста, с която сме свикнали в повечето приложения, но наличието на нещо като преглед на цяла страница в хронологията на историята на сърфиране на вашето дете, сдвоено със сертификат Web of Trust, просто дава Вие, че допълнително чувство за сигурност относно това дали домейнът е безопасен за тях или не.

Мобилното потребителско изживяване беше също толкова добро, колкото това, което видяхме на работния плот. Приложението за iOS, по-специално, мисля, че ще получи наградата за „Най-хубавото приложение за родителски контрол, което видяхме“. Няма трофей, но въпреки това е доста голяма чест.

пример за тирадия qustodia

Всичко работи по начин, който улеснява бързото наблюдение на активността само с един палец, а придвижването от настройка до настройка беше леко. Един малък проблем, който засегнахме, е, че не можете да промените всъщност никакви конфигурации в приложението, но браузърът ще се стартира, където ще въведете вашите идентификационни данни още веднъж, за да стигнете до таблото за конфигурация вместо това.

Характеристика

За цената Qustodio е лесно един от най-богатите на функции пакети за родителски контрол, които разгледахме до момента. Ежегодното премиум членство (всяко число на устройството) е стандартно със следните функции:

  • Операционни системи: Windows, OSX, iOS, Android, Kindle
  • Възможности за филтриране в Интернет (настолни и мобилни)
  • Срокове на устройството
  • Приложение за наблюдение и блокиране
  • Мониторинг на SMS и повиквания (само за Android)
  • Проследяване на местоположението (само за мобилни устройства)
  • Мониторинг на социалните медии (Facebook)
  • Мобилен паник бутон

Подвижен

В iOS, Qustodio страда от същия проблем като всеки друг софтуер за родителски контрол, тъй като е невъзможно наистина да контролира каквото и да е, освен това, което се случва вътре в самия приложение / уеб браузър Qustodio. Все пак компанията все още прави всичко възможно, за да я направи възможно най-гъвкава, добавяйки не само функции за наблюдение и SafeSearch, но и опцията да се позове на часове за планиране, които изключват браузъра, ако се опитват да сърфират извън определените часове.

Преглед на родителския контрол на QustodioAndroid, разбира се, е много по-гъвкав от това, като ви позволява да контролирате почти всеки аспект от тяхното мобилно изживяване. Пропускането на данни на устройството първо се предава през приложението Qustodio, което означава, че е възможно наблюдение на SMS и повиквания, както и наблюдение на всяка активност, която се случва на устройството. Това включва какви приложения са инсталирани, колко време се използват тези приложения, какви термини се търсят (браузър-агностик) и уеб история от всеки браузър (не само от Chrome).

Проследяването на местоположението работи както за iOS, така и за Android устройства, както бихте очаквали, и може да бъде конфигурирано да отчита на всеки (x) минути или часове в зависимост от предпочитанията си. Друга приветствена изненада от страна на функцията беше добавянето на паник бутон.

Бутонът "Паника!" Работи така: добавяте до четири доверени телефонни номера и имейл адреси в устройството на детето си. Ако детето някога е в затруднение, може или да натисне паниката! бутон или щракнете три пъти върху микрофона им за слушалки и всички в този списък веднага ще бъдат уведомени, че нещо не е наред.

Допълнения като тези, които дават на Qustodio онези малки предимства, които търсим в софтуера за родителски контрол, и показват, че компанията наистина е инвестирана в това да гарантира, че ще получите всичко, което евентуално бихте искали, от пълен набор от инструменти за родителски контрол, оборудвани за модерните дете.

производителност

блокиране на qustodio

По време на нашите тестове, Qustodio постоянно се представяше над кривата на степенуване по отношение на това, което спря, какво пусна и какво удари като фалшив положителен.

В много от едни и същи сценарии, в които се задействаха други опции за родителски контрол, Qustodio изглежда почти интуитивно знаеше кои уебсайтове бяха добре да се видят и кои не бяха, и това е след като вече го наредихме на деветките с персонализирани опции за конфигуриране.

За разлика от някои услуги за мониторинг на социалните мрежи, които могат да отнемат повече от 24 часа, преди да актуализират каквато и да е активност, Qustodio използва привилегиите си за приложение, за да ви даде веднага прозорец за това, което вашето дете публикува веднага след публикуването му, както и всички коментари, които се появяват над собствените си актуализации на състоянието. Можете също така да преминете през цялата история на всичко, което е на тяхната времева линия, независимо от настройката й за поверителност, нещо, което сме виждали само в Qustodio досега.

Като цяло производителността на софтуера за филтриране вероятно удря около 98% от термините, които хвърлихме за точност. Това каза, че някои родители може да искат да внимават, като разрешават сложни сайтове като Twitch.tv или Youtube, където някои канали са напълно добре, а други много не, така че знанието какво съдържание гледат преди време е наистина единственият начин да се постигне това конфигуриран вдясно.

Една характеристика, която пропуснахме тук, беше някакъв вид докладване или отговор на заявка за достъп, който ще позволи на вашето дете да ви пипне директно, ако се блокира в сайт, което всъщност може да е добре за тях. Ако родителят има настроени известия, той незабавно ще може да види какво е блокирано, но получаването му зелено означава, че ще трябва да намерят работен плот и да изчистят сайта ръчно от таблото на браузъра.

Ценообразуване

Цени на Qustodio

Qustodio се предлага и в безплатна, и в премиум версия, като безплатната опция обхваща само едно устройство в даден момент с включени доста ограничени възможности за мониторинг на активността.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА СДЕЛКА Опитайте Qustodio безплатно за 3 дни

Както споменахме по-рано, всички нови акаунти в Qustodio автоматично се надстройват до 3-дневно Premium членство, независимо дали възнамерявате да купувате или не, но ако го направите, ето как се разпада модела на абонамента.

Първата опция („Малкият“ план) обхваща общо три устройства с неограничени разрешени акаунти за всеки, по $ 39,95 на година. Планът „Среден“ ви осигурява защита за до 5 устройства наведнъж и работи за $ 54.95 годишно. И накрая, има опцията „Large“, която защитава до 10 устройства за $ 96.95 годишно.

Ако във всеки момент трябва да добавите още устройства към плана си, Qustodio предлага лесен тръбопровод за надстройка, който ще ви таксува само за разликата между стария ви абонамент и новия, вместо да ви накара да плащате за изцяло ново членство.

И накрая, Qustodio също предлага опции за училища, бизнес и корпоративни клиенти, въпреки че с персонализирани оферти, необходими за всеки, не е възможно да разградим точните подробности за тяхната структура на цените в този преглед.

От време на време Qustodio пуска продажби, като последната е сезонна продажба с 10% отстъпка, ако използвате кода XMAS10. Предлагаме да започнете с безплатната пробна версия тук и след това да използвате кода, ако продължите към платената версия.

Поддръжка на клиенти

qustodio контакт

Qustodio предлага само една опция за поддръжка на клиенти чрез страница за подаване на билети, а компанията казва, че се опитват да се свържат с всички свои клиенти в рамките на 1-2 работни дни.

Нещо, което ни се стори малко странно, беше малка бележка в долната част на страницата за контакти, която твърди, че потребителите на Qustodio Premium получават приоритетен отговор “, което изглеждаше като малко тактика на продажбите на ниски нива, за да се опитат да вкарат хората на борда, ако съм честен.

заключение

Qustodio може да няма най-лесно изричащото се име там, но това, което му липсва в яснотата на марката, е повече, отколкото компенсира със своите звездни възможности за родителски контрол, които се простират на всяка платформа, която може да се представи.

Софтуерът съчетава водещо в индустрията контролно табло с солиден потребителски интерфейс, обширен списък с функции и непостоянна работа. Да, скъпо е, но уверявам, че получавате това, което плащате тук, и ако досега сте били на оградата за родителския контрол - не чакайте повече, вземете Qustodio днес.

Посетете Кустодио

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

53 − 43 =

map