uKnowKids Преглед на родителския контрол

Intro

uKnowKids е набор от родителски контрол, който предприема уникален подход към новата парадигма на децата в сайтовете в социалните мрежи, предлага ново решение на нарастващ проблем, с който много родители на tweens и тийнейджъри се сблъскват в съвременната епоха.

Вместо да се придържа към по-традиционен модел за родителски контрол на филтриране в мрежата и блокиране на съдържание, uKnowKids е свързан само с мониторинга на социалните мрежи и е единствения магазин за проследяване на мобилни дейности. Но достатъчно ли са тези две функции, за да оправдаят ценовия месечен абонаментен план?

Прочетете в нашия преглед за родителски контрол uKnowKids, за да разберете!

Монтаж / настройка

инсталация на неизвестни

Както всеки пакет за родителски контрол, струващ неговата сол, процесът на настройка на uKnowKids беше толкова лесен, колкото ябълков пай, въпреки че за да бъда честен никога не съм правил лично ябълков пай, така че не мога нито да потвърдя, нито да отрека колко лесна е тази конкретна рецепта.

След като се регистрирахме за нашия абонамент, бяхме ръководени през процеса на добавяне на всяко дете в мрежата чрез удобен урок. Урокът не само обясни какво е необходимо за стартиране на софтуера за мониторинг, но също така предостави примерно табло за управление, за да се придвижвате в комплект с подробни обяснения как работи таблото и какви функции са налични в зависимост от това как сме настроили личната си конфигурация.

За да получите настройка на мобилен телефон, ще трябва да имате отключен телефон на детето си, тъй като има редица кодове за активиране и идентификационни данни, които ще трябва да бъдат въведени на самото устройство, преди да се активира мониторинга.

Дизайн / потребителски опит

Въпреки че имаше някои елементи от процеса на закупуване и инсталиране, които ме накараха да се притеснявам, че продуктът може да се почувства малко датиран, когато се подреди срещу конкуренцията, бях изненадан, че открих едно от най-лъскавите и най-добре проектираните табла за управление, все още след като сме минали конфигурацията.

Компанията, наричана от компанията „Launchpad“, таблото събира колекция от всички различни социални медийни мрежи, които сте избрали да наблюдавате и размазвате активността на детето си заедно на една филтрируема страница. Можете да превключвате между стъпки от седем и тридесет дни и да изберете точно кои акаунти в социалните мрежи да се показват, като щракнете върху съответните им икони в горния ляв ъгъл.

настройки на таблото за панели uknowkids

Таблото за управление не само беше красиво за разглеждане, но и степента на гъвкавост, която предлага в сравнение с някои предложения за родителски контрол, беше наистина потресаваща на моменти. Всеки път, когато търсите чрез емисията на съдържанието им в социалните мрежи, можете да филтрирате по почти всяка категория действия, за които се сещате: харесвания, коментари, съобщения и всичко останало между тях.

Можете да видите най-новите изображения, публикувани в емисиите им, времето, което прекарват в социалните медии, разтегнато за 24-часов период, който най-много се свързва с тях и много други. Повечето от петзвездни награди, които uKnowKids печелят, са благодарение на дълбокото ниво на контрол, което родителите получават, когато става въпрос за сканиране и каталогизиране на живота в социалните медии на детето си, и всичко това се показва в една кратка снимка от главното табло.

Това улеснява бързото взимане на раздели на техния социален живот с един поглед, вместо да бъдете принудени да разкопавате всички подробности вместо това. Разбира се, за родителите на носители тази опция също е налице, която ви позволява да търсите всичките им социални акаунти наведнъж за конкретни ключови думи или маркирани дейности, които може да са на ръба на приемлива или не.

Само в случай, че не сте сигурни какво е клетва или просто жаргон за децата днес, uKnowKids предоставя удобен набор от цветни кодове и информационни бутони, които ще изскачат, когато в акаунта в социалните медии се използват подозрителни думи или фрази..

Например, в собствената си страница във Facebook говорих за „математически рок“ в една от последните ми актуализации на състоянието. Math rock е музикален жанр, който по принцип е безличен, така че не е имало причина да се тревожим там, но това, което получи червен флаг, беше думата „rock“, която базата данни uKnowKids (неправилно в този конкретен случай) предполагаше, че може да потенциално може да бъде друга дума за кокаина.

режим за откриване на uknowkids

Такива знаци са изложени в социалната емисия и приемат различни цветове в зависимост от тежестта на използваната дума (кълнете се в червено-оранжево, възможният жаргон става син и т.н.).

С тази легенда можете бързо да превъртите през стотици коментари, изображения или съобщения наведнъж и ако желаете, само потърсете флагове, а не ровейте в дебелите мрачни детайли на самото съдържание. Това поставя добра граница на доверие между вас и вашето дете, като същевременно ви позволява да запазите общото усещане за това, как те разговарят с приятелите си в същото време.

Ако имах една малка кост за избор тук, щеше да е времето за зареждане на някои от по-задълбочените функции за мониторинг на социалните мрежи, би било по-бързо. Признавам, че ми хареса толкова много за изживяването на таблото, че звучи, че тук наистина просто разделям косми, но тествам целия софтуер, който оценяваме в Comparitech, на върха на линейния настолен компютър (i7-7700K с 16GB DDR4-3000MHz RAM на 256 GB SSD) и винаги, когато се стигне до превъртане през нова част от социалната емисия, браузърът ми ще забави скоростта си до почти чукане, за да се зареди следващата партида съдържание.

Характеристика

В този вид цена, uKnowKids предлага това, което лесно би могло да се квалифицира като лесно един от най-способните и пакетирани с функции пакети за родителски контрол на пазара днес. Премиумното членство (всяко число на устройството) е стандартно със следните функции:

Операционни системи: iOS, Android
Мониторинг на SMS и повиквания (Android и iOS)
Проследяване на местоположението (само за мобилни устройства)
Мониторинг на социалните медии (Facebook, Twitter, Instagram)

Подвижен

За многото различни пакети за родителски контрол, които разгледахме тази година, всички те, въпреки че разполагат с голям брой функции за мониторинг за Android, излязоха страхотно отпред отпред на проследяването на iOS.

Сега това не е по вина на доставчиците. За разлика от Google, който по принцип позволява на всеки с шепа двоични файлове да използва root на вашия телефон с Android (статистиката за злонамерения софтуер не лъже), iOS е известен със своята екосистема със затворен контур, която не позволява на много приложения да създават разрешения за наблюдение на iOS устройство. Това е безупречен метод за гарантиране, че броят на уязвимостите в сигурността остава нисък в мобилната операционна система, но също така затруднява производителите на приложения на трети страни наистина да поемат контрола над телефона по начин, който може да се наложи на родителя за гледане на техните деца.

uknowkids мобилни опции

Но за всеки пакет за родителски контрол, който просто е хвърлил ръце и е признал поражение, сега има uKnowKids. uKnowKids е първото (и единственото, което разгледахме досега), което всъщност може да ви даде право да наблюдавате ежедневната активност на устройството на iOS на вашето дете, включително: телефонни обаждания, контакти, текстови съобщения, местоположение, снимки, които се правят, имейли изпратен и др.

Софтуерът осъществява това чрез свързване на акаунта на iCloud на вашето дете с таблото на uKnowKids, така че всеки път, когато устройството им се синхронизира с облака, всичко, което изпраща (текстови дневници, всичко, написано в приложението Notes, имейли и т.н.), се сканира и регистрира от uKnowKids в транзит. uKnowKids могат дори да следят изтритите текстове, само в случай че вашият тийнейджър смята, че е намерил вратичка в системата.

Това ниво на функционалност в iOS прави uKnowKids очевидният избор за всеки дом с мнозинство в Apple или дори само за родители на Android, които имат няколко деца от iOS, които тичат около къщата.

Освен това се споменава, че проследяването на местоположението на iOS и Android е работило по принцип идентичен начин и е било много персонализирано. Опциите за географски ограничения ви предупреждават, ако детето ви остави определена зона на картата през определени часове на деня и можете да конфигурирате точно колко често телефонът отчита на ново място, независимо дали е ден, час или дори до минутата.

Мониторинг на социалните мрежи

Обикновено не вземаме цял раздел, за да се задълбочим в функциите за мониторинг на социалните мрежи, които пакетът за родителски контрол предлага… но ако има такива, които го заслужават, би било uKnowKids.

Дълбочината и широчината, с които uKnowKids отива, за да ви гарантират, че разполагате с всяка последна част от информацията за това, какво е вашето дете до онлайн, са несравними в тази индустрия. Ако вашата основна грижа и цел с родителския контрол е в състояние да има пълна индексируема картина за това как детето ви използва ежедневни социални медии, uKnowKids е програмата, за да получите.

Всичко започва с доста стандартна тарифа: Facebook, Instagram и Twitter свързвания на акаунти, които използват разрешение за приложение, за да получат достъп до съдържанието в акаунта на вашето дете в социалните медии. Но когато някои приложения могат да предлагат само кратък поглед върху техния онлайн социален свят, като актуализации на състоянието, които са публикували лично, uKnowKids отива над и почти на всеки фронт.

Това включва предоставянето на подробен отчет за всяка публикация, която им хареса, съобщенията, които са изпратени / получени, коментарите, които са получили / оставили - работата. Почти всяка активност, която детето ви би могло да влезе в социалните си акаунти, се регистрира и индексира тук и може да се търси по ключова дума, тип дейност или тип медия, за да ви помогне да сортирате шума и да стигнете до това, което търсите за бързо и ефективно.

uknowkids instagram

Но изчакайте, още не сме свършили. Само в случай, че детето ви е наясно, че основният му акаунт в социалните мрежи се следи и го поддържат публично чист (с таен акаунт отстрани, за да компенсира), uKnowKids помисли и за това. С помощта на функцията Social Scan можете да въведете неясен набор от параметри като имейл адреси, имена или дори училището, в което детето ви ходи, за да намери и идентифицира всички други акаунти, които биха могли да имат в сайтове като LinkedIn, Tumblr , Flickr, Youtube и др.

социално сканиране на неизвестни

Ако Social Scan намери съвпадение за някой от тези домейни, той ще ви даде връзка, за да видите профила, макар че за съжаление възможността да наблюдавате активността на акаунта в реално време все още е ограничена само до Facebook, Twitter и Instagram..

И накрая, се споменава, че въпреки че не успяхме да получим ранна покана да използваме услугата преди да напишем този отзив, uKnowKids в момента провежда бета тестване на функция, която ще приложи всички същите функции за проследяване и регистриране, които използва за останалите. от основните социални мрежи към изцяло нова гама от мобилни приложения.

При стартирането им те ще включват: WhatsApp, Viber, Facebook Messenger, Kik, Skype, Facetime и други. Технически uKnowKids вече може да ви предостави информация за контакт от Facetime и Skype обаждания (кой се е обадил, колко време, продължителност на разговора и т.н.), но след като ъпгрейдът е на живо, това е възможно, всъщност ще можете да видите точно какъв тип съдържание децата изпращат или получават в популярни приложения като Snapchat, първи (и единствен) в индустрията досега.

(Забележка: uKnowKids все още не е потвърдил точните възможности / ограничения на новите функции за проследяване на приложението, така че следете за Comparitech за актуализации, тъй като те са достъпни.)

производителност

Само като инструмент за мониторинг на социалните мрежи, uKnowKids е ясно и без въпроси глава и рамене над останалите. Способността му да достига до всеки един аспект на акаунта в социалните медии не е чута сред никой от конкурентите му и затова от тази гледна точка трябва да му дадем 10-10 с допълнителен разцвет отгоре.

Разбира се, социалните медии са само една част от детското онлайн преживяване и не бихме изпълнявали задължението си като рецензенти, ако не споменахме една голяма, ярка дупка в резюмето на uKnowKids: филтриране в мрежата и блокиране на съдържание.

За разлика от традиционните опции за родителски контрол, които предлагат някакъв баланс на мониторинга на социалните мрежи с действителните възможности за блокиране на уеб съдържание, uKnowKids се насочва изцяло към първия. Въпреки това, представянето на социалния мониторинг на uKnowKids все още беше изключително. За това, което програмата обещава да направи, тя се отличава по всички фронтове и трябва да се разглежда като основен избор, когато става въпрос за мониторинг на използването на социалните медии на вашето домакинство.

Ценообразуване

Моделът за ценообразуване на uKnowKids е по-интересен от някои други опции за родителски контрол, само че ако искате да използвате една от най-големите му продажни функции (iOS пакет), ще трябва да платите за опцията предварително.

модел за ценообразуване на uknowkids

Нека обясня. Първо, има трите нива на Premium членството, които започват след 7-дневна безплатна пробна версия: Месечно, Ежегодно и Живот. Тези три плана струват съответно 10, 100 и 180 долара и включват целия мониторинг и поддръжка в социалната мрежа за всички мобилни мониторинг само за Android.

цени за unowkids ios

За да получите функциите на iOS, независимо от закупения от вас план, ще трябва да платите предплатена плоска такса в размер на 60 долара, за да имате пълния опит на uKnowKids. Подозирам, че това е вероятно, защото досега uKnowKids е единственият софтуерен пакет в града, който предлага толкова обширен списък от опции за iOS, и въпреки че не обясняват точно как са успели да извадят толкова много възможности за мониторинг на прословутата операционна система със затворен контур, ясно е, че знаят стойността на това и не се страхуват да зареждат допълнително на вратата, за да влязат.

Минимум от 10 долара на месец (и 60 долара предварително) за достъп до само функции за мониторинг в социалната мрежа / мобилните може да изглежда стръмен за някои семейства, особено за онези, които евентуално ще трябва да доплащат за друг пакет, за да получат възможностите за филтриране в мрежата, които повечето други софтуери оферти.

Поддръжка на клиенти

uknowkids чат за обслужване на клиенти

uKnowKids има само една възможност да се свържете с поддръжката, чрез имейл, а компанията казва, че средното им време за изпълнение е около 12 часа, като максимум 24 ще се свържат с вас по всички въпроси, които може да имате.

Изпратихме запитване и получихме отговор след около 14 часа, което е в рамките на цитирания от компанията диапазон. Отговорът на нашия въпрос беше точен и точен и от ограничения опит, който имахме с нашия агент за поддръжка, те успяха да помогнат ефективно при всички проблеми, които поставихме както като първоначален въпрос, така и в няколко последващи запитвания.

заключение

Сигурно, въпреки че uKnowKids може да не е точно това, което очаквате, когато чуете термина „софтуер за родителски контрол“ поради липсата на каквито и да било реални възможности за филтриране на съдържание, това, което му липсва в традиционните функции, е повече от това, което компенсира при мониторинга на социалните медии, макс.

uKnowKids следи внимателно почти всеки един аспект от онлайн практиката на вашето дете в социалните медии, като същевременно се похвали с впечатляващ брой иновации на iOS, които да зареждате. Всъщност, на базата на това, което uKnowKids постигна само на iOS, бих казал, че си струва пълната покупна цена, независимо от всичко, което липсва отстрани. Използван във връзка с друг пакет за родителски контрол (като Norton Family, ако вече имате абонамент за Premier), uKnowKids е повече от способен да защити вас и вашето семейство от нечестиви участници онлайн.

С широко детайлно табло, солиден екип за поддръжка и достатъчно функции за проследяване на мобилни устройства, за да направи завъртането на главата на всеки родител, uKnowKids несъмнено е една от най-добрите опции за софтуер за родителски контрол на рафтовете тази година.

Посетете UknowKids

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 30

Adblock
detector