Преглед родитељске контроле Кустодио-а

Кустодио можда има глупо име, али софтвер за родитељски надзор свој посао схвата врло озбиљно, а труд показује. Кустодио нуди једну од најопсежнијих листа функција које смо видели у пакету софтвера за родитељски надзор, али такође нуди једнако импозантну цену за потврду..

Ажурирање: Можете бесплатно испробати Кустодио 3 дана

Да ли је овај софтвер мало превише богат новчаником за оно што добијете или ће му звездаста веб табела и филтрирање бити довољни да оправдају трошкове? Прочитајте наш преглед о родитељској контроли Кустодио да бисте то сазнали!

кустодио инсталацијски екран

Инсталација / подешавање

Постављање Кустодио-а било је прилично једноставан процес у поређењу с другим опцијама родитељског надзора, па смо чак и наишли на неколико изненађујућих иновација успут које још нисмо видели..

За почетак смо се пријавили за налог на Кустодио.цом (десно са насловне стране) и преузели Виндовс 10 клијент. Након преузимања клијента, наш претраживач је аутоматски прешао на прво подешавање профила без да морамо подићи прст.

инсталл сцреен

Такође, након инсталације смо били изненађени када смо сазнали да је Кустодио икада тако љубазно надоградио своје чланство на Премиум рачун, а да ми нисмо морали да тражимо (или чак унесемо број кредитне картице).

То у суштини представља пробно раздобље, али чињеница да нас нису натјерали да убацимо у било какве финансијске податке да бисмо добили приступ сигурно је био лијеп додир.

Опција на коју смо наишли током поступка инсталације на радној површини, а коју нигде другде нисмо видели, била је кутија коју можете да проверите у подешавању са ознаком „Не дозволите никоме да види да је Кустодио инсталиран на овом рачунару“. То спречава да се апликација Кустодио не појављује било где на профилу тог корисника, тако да ако је потребно, можете покренути софтвер за праћење без да је намеравани мониторее био мудрији.

Кустодио такође примењује исти ниво домишљатости у свом процесу подешавања надзора друштвених мрежа када добијете Фацебоок налог повезан иуп. Иако неки софтвер захтева да знате лозинку вашег детета за улазак (или коришћење рачунара на којем је већ пријављен), Кустодио делује као додатна апликација која се може интегрисати у остатак који су већ покренути на свом профилу.

кустодио фацебоок

Захтев за додавање апликације Кустодио појавиће се сваки пут када се покушају пријавити на Фацебоок са праћеног уређаја. Ако одбију захтев, неће моћи приступити њиховом профилу док се не притисне дугме „Повежи се са Фацебоок-ом“.

Једном када смо пролазили и поставили све своје профиле и спремни за рад, време је да се истражимо у самом програму да видимо шта би то у ствари могло учинити.

Дизајн / корисничко искуство

кустодио дизајн

Видели смо сјајне надзорне табле на вебу и видели смо неспретне, али тек треба да видимо нешто чисто и интуитивно као оно што је Кустодио донео за сто овде.

Тешко је разговарати о корисничком искуству без спомињања делова процеса подешавања ... и објаснићу зашто. За разлику од другог софтвера за родитељски надзор који вам даје могућност да све подесите унапред (ограничења категорија, црне листе, итд.), Кустодио вас подстиче да прво пустите малог да дивља, а након неколико сати или дана или тако да прикривени надзор (упамтите, они чак неће ни знати да је ту ако не желите да их поставите) постављате правила на основу садржаја који су гледали када су мислили да су неограничени..

То чини далеко једноставнијим да се тачно утврде које апликације се налазе и колико дуго, као и које веб локације које посећују или које друштвене функције се користе. Након што су пријављени (комплетирани са својим одговарајућим логотиповима), можете ући након чињенице и поставити појединачна правила по апликацији. Будући да имате грубу представу колико заправо играју одређену игру или претражују на одређеним веб локацијама, то вам даје бољу индикацију о томе која ограничења имају смисла за све који су укључени.

кустодио пребацује

Након што сте добили листу програма које дете највише користи, можете подесити сваки програм да има своја индивидуална ограничења. Рецимо, Минецрафт један сат радним даном, али три сата викендом, и тако даље. То можете учинити и на веб локацијама, дозвољавајући сат и по Твиттер-а, пола сата Фацебоока, итд. Све то се руководи иконом програма поред великог зеленог преклопника, довољно једноставног за чак и најмање техничке могућности. паметни родитељи да разумеју.

временска линија активности кустодио

Када је реч о лако разумљивом, начин на који Кустодио све поставља у временској линији није ни један. Можда се не чини велика разлика од зида текста на који смо навикли у већини апликација, али имати нешто попут прегледа на целој страници у временској линији историје веб прегледавања вашег детета, упарене са Веб оф Труст сертификатом, само даје ви који имате додатни осећај сигурности око тога да ли је домен безбедан за њих или не.

Корисничко искуство мобилних уређаја било је једнако добро као и оно што смо видели на радној површини. Посебно мислим да ће иОС апликација донети награду „Најлепша апликација за родитељски надзор какву смо видели“. Нема трофеја, али ипак је то прилично велика част.

пример кустодиа цртица

Све функционише на начин који омогућава једноставно праћење активности само једним палцем, а навигација од подешавања до подешавања била је лакша. Један мали проблем који смо погодили је да ви нисте у могућности да промените било коју конфигурацију унутар апликације, већ ће се покренути прегледач где ћете још једном унети своје акредитиве да бисте стигли на конфигурациону табли..

Карактеристике

По цени, Кустодио је лако један од најпознатијих пакета за родитељски надзор који смо до сада прегледали. Годишње премијско чланство (било који уређај) стандардно долази са следећим карактеристикама:

  • Оперативни системи: Виндовс, ОСКС, иОС, Андроид, Киндле
  • Могућности филтрирања путем Интернета (десктоп и мобилни)
  • Временски рокови уређаја
  • Надгледање и блокирање апликација
  • Надгледање СМС-а и позива (само за Андроид)
  • Праћење локације (само за мобилне уређаје)
  • Мониторинг друштвених медија (Фацебоок)
  • Тастер за мобилну панику

Мобиле

На иОС-у, Кустодио пати од истог проблема као и било који други софтвер родитељског надзора, јер је немогуће заиста контролисати било шта осим онога што се дешава унутар саме апликације / веб прегледача Кустодио. Ипак, компанија и даље чини све што је у њеној моћи да дода што је могуће флексибилније додајући не само функције праћења и СафеСеарцх, већ и опцију за позивање сати заказивања који искључују прегледач ако покушају да сурфају изван одређеног сата.

Преглед родитељске контроле Кустодио-аАндроид је, наравно, много флексибилнији од тога, омогућавајући вам контролу над готово свим аспектима њиховог мобилног искуства. Пренос података уређаја се најпре пролази кроз апликацију Кустодио, што значи да је могуће праћење СМС-а и позива, као и праћење било које активности која се догађа на уређају. Ово укључује које су апликације инсталиране, колико дуго се те апликације користе, који се појмови претражују (претраживач) и веб историја са било којег прегледача (не само Цхроме).

Праћење локације функционише за иОС и Андроид уређаје баш онако како бисте очекивали и може се конфигурирати за извештавање у сваких (к) минута или сати у зависности од ваше жеље. Друго изненађење на страни карактеристике било је додавање дугмета за панику.

Дугме „Паника!“ Делује овако: у уређај свог детета додате највише четири поуздана телефонска броја и адресе е-поште. Ако је дете икада у невољи, може да притисне панику! дугме или кликните микрофон за слушалице три пута, и сви на тој листи одмах ће бити обавештени да нешто није у реду.

Додаци попут ових дају Кустодио-у оне мале предности које тражимо у софтверу за родитељски надзор и показује да је компанија заиста уложена у то што ћете обезбедити све што бисте пожелели из читавог низа алата за родитељски надзор који су опремљени за модерне дете.

Перформансе

блокада кустодио

Током наших тестова, Кустодио се доследно понашао изнад кривуље оцењивања у погледу онога што се зауставило, онога што је прошло и онога што је погодило као лажни позитиван.

У многим истим сценаријима у којима су се активирале друге могућности родитељског надзора, чинило се да Кустодио готово интуитивно зна које су веб локације у реду за преглед, а које нису, а то је након што смо га већ поставили на деветке са прилагођеним опцијама конфигурације..

За разлику од неких услуга праћења друштвених мрежа које могу потрајати и до 24 сата пре него што ажурирају било коју активност, Кустодио користи привилегије за апликацију да вам одмах омогући увид у оно што ваше дете објављује чим то објави, као и све коментаре који се појављују на властите исправке статуса. Такође можете да прођете кроз читаву историју било чега што се налази на њиховој временској траци, без обзира на његову поставку приватности, нешто што смо до сада видели само на Кустодио-у.

Свеукупно гледано, перформансе софтвера за филтрирање вероватно погађају око 98% термина којима смо бацили тачност. Међутим, неки родитељи можда желе бити опрезни омогућујући сложене веб странице попут Твитцх.тв или Иоутубе, на којима су неки канали сасвим у реду, а други у много чему, па знајући који садржај гледају пре времена заиста је једини начин да се ово постигне. конфигурисано исправно.

Једна карактеристика коју смо овде пропустили је нека врста пријављивања или одговора на захтев за приступ, која ће омогућити вашем детету да вас директно назове ако се блокира на веб локацији што би им могло бити у реду да виде. Ако родитељ има подешена обавештења, одмах ће моћи да види шта је блокирано, али добијање зелене светлости значи да ће морати да нађу радну површину и ручно очисте веб локацију са контролне табле прегледача.

Цене

Кустодио цене

Кустодио долази у бесплатној и премиум верзији, са опцијом Фрее која покрива само један уређај истовремено, са укљученим прилично ограниченим опцијама праћења активности..

АЛТЕР: Испробајте Кустодио бесплатно 3 дана

Као што смо раније споменули, сви нови Кустодио рачуни аутоматски се надограђују на тродневно Премиум чланство без обзира да ли намеравате да купите или не, али ако то учините, ево како се модел претплате распада.

Прва опција („Мали“ план) обухвата три уређаја с неограниченим рачунима за сваки, са 39,95 УСД годишње. „Медиум“ план пружа вам заштиту за највише 5 уређаја одједном, а ради за 54,95 УСД годишње. Коначно, ту је опција „Ларге“ која штити до 10 уређаја за 96,95 УСД годишње.

Ако у било којем тренутку требате додати више уређаја у свој план, Кустодио нуди лакши надоградни цевовод који ће вам наплатити само разлику између старе и нове претплате, уместо да плаћате за ново ново чланство..

Коначно, Кустодио такође има доступне опције за школе, пословне и пословне кориснике, мада уз прилагођене цитате који су потребни за свакога није могуће да у овој рецензији разбијемо тачне детаље о њиховој структури цена..

Кустодио повремено покреће продају, а последња је сезонска распродаја са попустом од 10% ако користите код КСМАС10. Предлажемо да овде кренете са бесплатном пробном верзијом, а затим помоћу кода наставите са плаћеном верзијом.

Подршка муштеријама

кустодио контакт

Кустодио нуди само једну опцију за подршку купцима путем странице за подношење карата, а компанија каже да се труде да се врате свим својим купцима у року од 1-2 радних дана..

Нешто за што смо установили је мала напомена на дну странице контаката која је тврдила да Кустодио Премиум корисници добијају приоритетни одговор “, што је изгледало као помало ниска тактика продаје да бисте покушали да повежете људе ако будем искрена.

Закључак

Кустодио можда тамо нема лако изговорљиво име, али оно што му недостаје у јасноћи бренда то је више него што то надокнађују са својим звјезданим опцијама родитељског надзора који се протежу на свакој замисливој платформи.

Софтвер комбинује контролну контролну таблу водећу у индустрији са солидним корисничким сучељем, опсежном списком функција и солидним перформансама. Да, скупо је, али уверавам да ћете добити оно што овде плаћате, и ако сте до сада били на огради због родитељског надзора - не чекајте више, зграбите Кустодио данас.

Посетите Кустодио

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2

Adblock
detector