10 escrocherii comune care vizează freelanceri (și cum să le evităm)

10 escrocherii comune care vizează freelanceri

Dacă faceți parte din „economia gigantului”, nu sunteți singur. Conform unui sondaj din 2017 realizat de Upwork, peste 57 de milioane de lucrători independenți trăiesc doar în SUA. Aceste numere cresc de la an la an. Și în timp ce munca independentă poate fi incredibil de puternică, poate fi, de asemenea, un cost semnificativ dacă nu ești atent. Acest lucru se datorează faptului că mulți freelanceri complet verzi sunt prea adesea pradă înșelătoriei destinate să-i ademenească cu venituri ușoare, doar pentru a-i smulge.

În calitate de scriitor independent, am văzut partea mea corectă de înșelătorii care vizează freelanceri. De la postările de locuri de muncă care sunt în mod clar frauduloase, până la cineva care a încercat de fapt să mă convingă să-mi împărtășesc contul Upwork cu el, a trebuit să navighez în lumea uneori riscantă a freelancing-ului pentru a-mi trăi viața în economia concertului..

De ce se încadrează freelancerii pentru înșelătorii?

Dacă nu ați căzut niciodată pentru o înșelătorie, vă puteți întreba cum și de ce freelancerii sunt o pradă ușoară pentru artiști și criminali.

Există două motive majore pentru care unii freelanceri se confruntă cu escrocherii, ambele identificate în raportul „Freelancing in America” din 2017 al Upwork: predictibilitatea veniturilor și găsirea de muncă. În multe industrii freelance, cum ar fi scrisul, cei cu mai multă experiență au un timp mult mai ușor în căutarea de muncă. Noii freelanceri trebuie adesea să se sublinieze pentru a obține muncă, experiență și materiale demne de portofoliu. Lipsa muncii cu remunerație decentă poate duce la venituri semnificativ mai mici sau la decalaje de venit.

Această luptă pentru a clăpa drumul unuia din jos poate duce cu ușurință la o disperare inteligibilă. Și atunci când li se oferă oportunități de a vă ridica, mulți freelanceri pot avea radarele de înșelătorie ajustate sau dezactivate atunci când li se oferă posibilitatea unor oportunități de muncă ușoare, rapide și cu venituri mari..

Cu asta în minte, dacă sunteți nou în a face independent orice industrie și căutați să evitați unele dintre înșelătorii comune care vizează freelanceri, iată o listă utilă de 10 înșelătorii pe care le puteți întâlni în călătoria dvs..

1. escrocherii de la serviciu

Deși scrierea, editarea și designul grafic independent sunt printre cele mai cunoscute tipuri de freelancing, schemele „work-from-home” există de zeci de ani și se încadrează într-adevăr în categoria economiei concertului. În ciuda numeroaselor modalități legitime de a obține venituri de la domiciliu, inclusiv prin intermediul platformelor independente precum Upwork, Freelancer, Toptal și Guru, unele persoane încă cad prada unor escrocherii care nu sunt descrise de la domiciliu..

escrocherii freelance

Multe dintre aceste escrocherii par atractive, deoarece, în general, nu necesită seturi de abilități specializate, spre deosebire de majoritatea platformelor de freelancing oficiale și legitime. Multe escrocherii de la domiciliu își fac publicitate în funcție de presupusul potențial de câștig ridicat, dar nu oferă detalii cu privire la ce lucrare va fi efectuată până nu ați numit numărul lor sau ați intrat într-un schimb de comunicare digitală cu artiștii înșelători..

Cum să evitați escrocherile de la serviciu

Cel mai simplu mod de a evita aceste tipuri de escrocherii este de a utiliza doar platforme independente legitime. Este posibil ca aceste site-uri să aibă artiști înșelători care lucrează în cadrul acestora, dar majoritatea au metode de raportare și monitorizare care reduc numărul de locuri de muncă înșelătorie care pot fi postate.

De asemenea, veți dori să evitați să faceți clic pe linkuri sau anunțuri web similare cu cele de mai sus. Dacă reclama „de la domiciliu” nu precizează ce fel de muncă este efectuată, este probabil o înșelătorie, sau cel puțin, supraevaluarea potențialului de câștig..

Dacă nu sunteți sigur dacă un site sau un serviciu este legitim, faceți o căutare rapidă pe Google, cum ar fi „[numele site-ului] recenzii” sau „este [numele site-ului] o înșelătorie”. Dacă un site web are recenzii proaste sau mai multe surse afirmă că este o înșelătorie, căutați în altă parte oportunitățile de muncă.

2. Postări false de locuri de muncă

Există zeci de forumuri de lucru acolo, fiecare cu diferite niveluri de filtrare a conținutului pentru a ajuta la eliminarea înșelătoriei din sistemele lor. Unii oferă protecții mai bune freelancerilor decât alții. De exemplu, dacă utilizați secțiunea „Porți” a Craigslist, nu există nicio modalitate reală de a spune dacă un loc de muncă este adevărata afacere sau o înșelătorie deghizată. Deoarece Craigslist nu are funcții în vigoare pentru a evalua persoanele care postează un loc de muncă, nu aveți date pe care să le continuați, care vă vor ajuta să stabiliți dacă afișul locului de muncă este o companie legitimă sau cineva care speră să vă înșele în afara casei..

De exemplu, această postare în Craigslist nu oferă nicio modalitate de a spune dacă afișul postului este suficient de demn de plătit pentru munca finalizată. De asemenea, nu există nicio modalitate de a spune dacă nu este doar phishing și speră să fure informații de la solicitanți.

Înșelătorii freelanceSursa: Craigslist

Cum să evitați postările false de locuri de muncă

Cea mai bună opțiune dvs. este să căutați muncă doar prin intermediul site-urilor oficiale de postare de locuri de muncă și a platformelor de freelancing. Cu toate acestea, există și postări false și escrocherii pe aceste platforme și site-uri, așa că există câțiva pași suplimentari pe care doriți să îi faceți.

 1. Luati lucrul numai de la angajatorii care au un istoric de munca verificat si evaluari bune. Majoritatea platformelor freelance permit acum freelancerilor să-și evalueze clienții după finalizarea proiectelor și permit clienților să-și evalueze freelancerii. Acest lucru creează un traseu de hârtie, ca să spunem așa, care face mai ușor să stabilească dacă un client este adevărata afacere.
 2. Cu toate acestea, pot exista momente în care vedeți un post de muncă interesant de la un client nou sau un potențial angajator care nu are istoric anterior. Dacă acesta este cazul, fiți foarte prudent înainte de a fi de acord să lucrați. Dacă depuneți cererea, asigurați-vă că clientul nu face lucruri, cum ar fi să vă solicite să plătiți bani pentru a lucra sau să ceară comunicarea de pe platforma oficială de freelancing.
 3. Verificați scorul de feedback și recenzii ale clientului. Recenziile incorecte nu înseamnă neapărat că clientul este un escrocher. De fapt, majoritatea persoanelor care creează postări înșelătorie nu vor avea istoric de lucru anterior pe o platformă. Recenziile proaste sunt adesea o indicație a unui client cu care este dificil să lucreze. Cu toate acestea, există șansa ca clientul să aibă tendința de a solicita mai multă muncă decât a fost convenit sau încearcă să plătească, să întârzie plățile sau să nu plătească deloc. Acest lucru ar putea fi indicat în recenziile de pe platformă.

3. Cereri de trimitere a plății înainte de a fi angajat (plătiți la muncă)

Mare lucru despre majoritatea activității de freelancing este faptul că de multe ori ai deja echipamentul de care ai nevoie pentru a începe. Dacă sunteți un scriitor sau artist independent, de exemplu, probabil aveți software-ul de care aveți nevoie pentru a începe să lucrați imediat. Și dacă sunteți un muncitor de acțiuni pentru Uber sau Lyft, dețineți o mașină care trece fie standardele de inspecție ale serviciului înseamnă că sunteți gata să rulați (literal).

Cu toate acestea, unele escrocherii independente vă vor solicita să plătiți un fel de taxă sau să cumpărați produsul clientului pentru a începe să lucreze pentru acestea. Astfel de escrocherii îți promit adesea că ai acces la o mulțime de lucrări contra cost sau să promiți recompense uriașe pentru revânzarea produsului companiei după achiziționarea acestuia.

De obicei, nu există nicio garanție pentru aceste tipuri de escrocherii. De cele mai multe ori, compania sau clientul care fac persoane fizice să plătească în avans pentru a lucra pentru aceștia obțin un profit prin înscrierea persoanelor și / sau pentru a le face să cumpere produsul pe care vor să îl vândă.

Cum să evitați înșelătorii „plătiți la muncă”

Sfatul aici este simplu: dacă trebuie să plătiți pentru a accesa munca cu un client individual, nu lucrați cu acel client. Rețineți că acesta este nu la fel ca o taxă de serviciu pentru utilizarea unei platforme.

De exemplu, site-uri precum Freelancer.com și Upwork oferă înregistrări gratuite și un număr limitat de trimiteri de propuneri gratuite, dar percep o taxă pentru posibilitatea de a posta mai multe propuneri. Aceasta nu ar fi o înșelătorie, ci un cost al utilizării serviciului lor pentru a găsi muncă și, de asemenea, nu este obligatoriu. Dar dacă găsiți un serviciu care vă solicită să vă înscrieți și să plătiți o taxă sau să cumpărați un produs înainte de a putea lucra pentru ei, căutați în altă parte pentru muncă. Nu aveți probabilitatea de a obține un profit pe „investiție”.

4. Scheme piramidale (sau mai multe niveluri de marketing / vânzători direcți)

Schemele piramidale (cunoscute și sub denumirea de marketing pe mai multe niveluri sau vânzare directă) sunt peste tot în aceste zile. Un pic din off-ul înșelătoriei „plătit la muncă”, escrocheriile de marketing pe mai multe niveluri funcționează astfel:

 1. Vă înscrieți la serviciu / companie și deveniți un „ambasador al mărcii” sau un alt termen aferent.
 2. Sunteți obligat să cumpărați produsele companiei înainte de timp, de obicei cu un „discount”.
 3. Apoi, veți avea sarcina de a vinde acele produse pentru companie, ceea ce poate sau nu să reducă profitul pe care îl obțineți.
 4. De asemenea, sunteți obligat să vă faceți prieteni, familii și cunoscuți să se înscrie și ca „ambasadori de marcă”, iar compania oferă deseori bonusuri dacă primiți mai multe persoane care să se înscrie pentru a ajuta la vânzarea produsului.

Din păcate, marketingul pe mai multe niveluri este perfect legal în multe locuri, inclusiv în S.U.A., dar cu tenuitate. Marci MLM mari, precum Amway și Mary Kay, sunt de zeci de ani și toate s-au confruntat cu numeroase provocări legale (de obicei pentru fraude sau comportamente abuzive). Alții, cum ar fi LulaRoe, Herbalife și Plexus, au câștigat o puternică poziție în gospodăriile din toată țara, în ciuda poveștilor de origine schiță și a proceselor în derulare. Și mai rău, multe dintre aceste scheme MLM au susținători destul de arși, dar la fel de mulți indivizi care raportează tipul de povești horror MLM, foarte indicat pentru escrocherii..

escrocherii freelacneSursa: Babylon Bee

MLM sunt departe și departe unul dintre cele mai frecvente tipuri de escrocherii și, mai des, nu sunt pradă mamelor care stau la domiciliu, disperate să contribuie la veniturile gospodăriei sau să găsească libertatea financiară. Companiile promit, de obicei, o cale ușoară către bogății, dar lasă în mod frecvent persoanele arse și au cheltuit mult mai mult decât au câștigat, sau doar costurile pentru achiziționarea produselor companiei. Există chiar și site-uri web dedicate nu numai să depășească MLM-urile pentru ceea ce sunt, ci și să ofere sprijin persoanelor care au fost rănite de astfel de escrocherii..

Cum să evitați înșelătorii de marketing pe mai multe niveluri și scheme piramidale

Mulți oameni sunt sugati de escrocherii MLM înainte de a-și da seama în ce au ajuns ei înșiși. Când este prea târziu, mulți dintre cei care încep să lucreze pentru o companie de vânzare directă ies din mii de dolari, precum și prieteni. Acest lucru se datorează faptului că companiile MLM împing adesea persoanele fizice să încerce să vândă aproape oricui pot, inclusiv prietenii apropiați și rude, mulți dintre ei în cele din urmă obosiți fiind priviți ca o oportunitate de afaceri..

Cel mai bun mod de a evita înșelătorii MLM este de a respinge orice ofertă de a lucra cu o companie care dorește să cumpărați și să vindeți produsul pentru ele. În plus, dacă compania promite că vă veți îmbogăți prin metoda lor, probabil că sunt o înșelătorie.

Site-urile utile listează escrocherii MLM, astfel încât cunoașterea companiilor după nume vă poate ajuta. Această listă de MLM din grupul Reddit / r / AntiMLM ar trebui să fie un bun punct de plecare. Pur și simplu căutați în listă numele unei companii despre care suspectați că ar putea fi o schemă piramidală. Important, dacă nu sunteți sigur, trebuie să cercetați mai întâi compania online.

5. Cereri de informații despre cont

Este posibil să aveți conturi diferite ca freelancer. Cel mai probabil aveți un cont PayPal configurat pentru tranzacții rapide, de exemplu, și există șanse mari să faceți parte sau să faceți parte din diferite platforme de freelancing..

Orice cont pe care îl aveți legat de afacerea dvs. este extrem de important. Atât de important, de fapt, că escrocii ar putea încerca să obțină acces la ei, fie pentru a-ți fura accesul la contul tău în scopuri proprii, pentru a-ți fura bani din conturi, fie pentru a-ți ține conturile în ostatic în schimbul unei plăți de răscumpărare.

Aceasta este o încercare de înșelătorie la care m-am confruntat personal nu cu mult timp în urmă pe LinkedIn. Lucrez majoritatea activității mele de freelancing prin Upwork, unde mențin un rating solid și recenzii grozave. În timp ce a necesitat mult timp și eforturi pentru a construi acest punct de vedere bun în Upwork, acesta poate fi de asemenea valoros pentru oricine reușește să aibă acces la acesta.

Asta spera să facă un escrocher atunci când m-a contactat pe LinkedIn.

escrocherii freelance

Propunerea escrocherului a părut destul de inocentă la început. El a vrut să mă ajute să câștig mai mulți bani. Și în calitate de freelancer, bine, aceasta este întotdeauna o propunere pe care sunt dispus să o distrez. La urma urmei, mulți freelanceri cu abilități variate își unesc forțele și se ajută reciproc. Un scriitor ar putea face echipă cu un grafician, de exemplu. Adesea se avantajează reciproc.

Acesta nu era obiectivul lui, însă steagurile roșii s-au ridicat destul de repede.

A încercat să-mi arate profilul lui Upwork folosind un link mort, de exemplu, în ciuda afirmațiilor sale că are un profil solid. Dacă a existat la un moment dat în trecut, cu siguranță nu mai era activă. Nu a fost nevoie de mult timp până când a aruncat o bombă înșelătorie evidentă asupra mea.

escrocherii freelance

Nici măcar nu m-am deranjat să răspund la ultima cerere. Nu era nevoie. Era evident care era jocul lui aici. Prin transmiterea informațiilor despre contul meu, i-aș fi oferit acces la:

 • Veniturile mele curente așteptând transferul în contul meu personal
 • Informațiile mele bancare
 • Alte informații de identificare personală
 • Întregul meu cont Upwork

Chiar dacă cererea sa a fost legitimă (în mod evident nu a fost), distribuirea contului este în conformitate cu condițiile de serviciu ale Upwork și este, de asemenea, împotriva politicii pentru majoritatea platformelor independente. A face acest lucru nu m-ar fi pus doar într-un risc de înșelătorie, ci într-un risc imens de pierdere a unei părți cheie a activității mele de freelancing..

Cum să evitați înșelătorii de partajare a contului

Încercările de a vă determina să vă împărtășiți conturile platformei dvs. freelance sunt mai frecvente odată ce aveți succes și aveți un record bun de lucru solid. După ce se va întâmpla acest lucru, va trebui să fii sârguincios pentru a nu lăsa apelul la câștigurile suplimentare să te îndepărteze de bunul simț. Oricine cere să-ți împărtășească contul, probabil ca încearcă să-ți fure contul, sau mai rău. Acest lucru, deoparte, partajarea informațiilor despre conturi independente sau platforma PayPal reprezintă, de asemenea, un risc imens de confidențialitate, deoarece contul dvs. conține probabil o cantitate corectă de informații personale și informații financiare.

Dacă cineva cere să vă împărtășească oricare dintre conturile dvs. de freelancing, spuneți nu.

6. Informații personale phishing prin documente fiscale

Dintre toate încercările de înșelătorie din această listă, o înșelătorie a documentelor fiscale a fost singura care m-a luat aproape înainte să mă înțeleg. Din fericire, natura mea suspectă a pus stăpânire și am văzut toate semnele de avertizare înainte de a da informațiile mele.

Având în vedere natura activității pe care o desfășurăm, este ușor să presupunem că depunerea formularelor fiscale este doar o parte a activității. Nu asa de repede. În cele mai multe cazuri, nu va trebui niciodată să oferiți unui client un W2 sau orice altă formă de document fiscal.

Fiți atenți la clienții care încearcă să vă determine să le depuneți documente fiscale. În SUA, clienții ar trebui să vă solicite să trimiteți un W2 doar dacă vă plătesc prin cec sau prin depunere directă în contul dvs. bancar și se așteaptă să vă plătească mai mult decât minimul mandatat federal pentru contractanții independenți care nu pot fi raportați la impozite (în prezent 600 USD). Dacă primiți plata prin servicii de procesare digitală a plăților, clienți nu este necesar să emiteți un MISC 1099-MISC pentru dvs. și, prin urmare, nu aveți nevoie de W2 sau de numărul dvs. de securitate socială.

Cum să evitați înșelătorii documentelor fiscale

Dacă clienții dvs. intenționează să vă plătească printr-o platformă independentă sau un serviciu de plată electronică, cum ar fi PayPal sau chiar cu cardul de credit, nu va trebui să le trimiteți documente fiscale. Platforma de freelancing sau serviciul de plată digital va trebui să vă trimită un 1099-MISC dacă câștigați peste 20.000 USD prin acea platformă sau primiți acea sumă sau mai mult prin sistemul respectiv de plată și va avea deja SSN-ul dvs. și alte informații în fișier..

Clienții care lucrează prin platforme de freelancing nu ar trebui să ceară un W2 sau alte documente fiscale. Dacă o fac, este probabil o înșelătorie, sau clientul este greșit informat cu privire la responsabilitățile fiscale. Dacă clientul te apasă pe el, nu ceda.

Dacă lucrați cu un client în afara unei platforme de freelancing și nu sunteți confortabil să renunțați la SSN sau alte informații care ar putea fi folosite pentru a vă fura identitatea, solicitați toate plățile prin PayPal, cel puțin până când sunteți sigur puteți avea încredere în client cu informațiile dvs..

În cele din urmă, dacă primiți un document fiscal, cunoașteți diferența dintre documentele fiscale reale false. Un W2 real nu va veni niciodată ca un document Microsoft Word, de exemplu (lucru pe care l-a făcut când am primit această încercare de escrocherie). Documentul ar trebui să aibă, de asemenea, cel mai recent an fiscal disponibil. Dacă primiți un fișier W2, verificați-l cu cel mai recent document disponibil aici.

7. Metode de plată suspecte sau neobișnuite

Ca freelancer, majoritatea opțiunilor dvs. de plată vor fi digitale. Cu toate acestea, unii clienți pot plăti prin cec, în timp ce alții pot utiliza depozit direct sau card de credit. Acestea sunt toate formele standard de plată și de obicei de încredere.

Unii clienți vor încerca să înșele pe freelanceri oferind să plătească prin metode neobișnuite. Aceasta poate include solicitarea freelancerilor de a accepta forme alternative de plată (bunuri și servicii în loc de bani) sau de a accepta plata folosind metode precum carduri cadou.

Cum să evitați înșelătorii metodelor de plată

Ar trebui să acceptați doar câteva metode de plată selectate ca freelancer. Acestea includ direct prin platforma independentă pe care o utilizați, care va primi plățile, va extrage o taxă sau prin opțiuni comune de plată precum PayPal, card de credit, depozit direct sau prin cec. Există alte sisteme de plată minore, cum ar fi Square, pe care le puteți folosi dacă sunteți tipul de freelancer care vinde obiectele sale prin mijloace fizice.

Cu toate acestea, nu ar trebui să acceptați niciodată plăți prin mijloace care sunt complet atipice sau complet neobișnuite. De exemplu, dacă un client solicită să vă plătească bunuri în loc de servicii, nu îl acceptați (da, acest lucru se întâmplă și am mai solicitat un client acest tip de opțiune de plată neobișnuită înainte).

Clienții care solicită să plătească prin mijloace neobișnuite caută adesea să vă schimbe scurt sau să sustragă obligațiile fiscale. Pentru a menține în siguranță propriile raportări de venituri și pentru a evita comportamentul suspect de plăți din partea clienților, acceptați plata numai prin mijloace verificate și acceptabile.

8. Proiecte „Test”

Aceasta este o înșelătorie pe care mulți freelanceri, în special scriitori, o experimentează cel puțin o dată înainte să învețe lecția. Merge astfel:

 • Trimiteți o propunere
 • Clientul răspunde și spune că le place propunerea dvs. și ar dori să faceți un proiect de testare. Dacă totul merge bine, te vor angaja pentru mai multă muncă
 • Finalizați proiectul de test și nu mai auziți niciodată din nou de la client sau clientul vă spune că munca este grozavă, dar a ales un alt freelancer

escrocherii freelance

În multe cazuri, clientul nu caută de fapt să angajeze. În schimb, clientul folosește proiecte de testare pentru a strânge lucrări de calitate de la freelanceri, fără a trebui să plătească un ban, sau să plătească o sumă semnificativ mai mică decât ceea ce ar costa de obicei un astfel de proiect..

Cum să evitați înșelătorii de proiecte

Este ușor și de înțeles de ce mulți freelanceri se încadrează în această escrocherie. Obținerea unui răspuns de la un client care solicită un proiect de testare este adesea o indicație că i-a plăcut propunerea dvs. și că sunteți aproape de a vă asigura contractul. Dar există unii clienți care vor abuza de această încredere în propriul lor avantaj.

9. Cereri de contact în afara canalelor oficiale

Cele mai bune platforme freelance includ toate un sistem de comunicare integrat. Acest sistem oferă unele protecții de confidențialitate pentru freelanceri, ceea ce face posibilă comunicarea despre afaceri fără a fi necesar să dai informații personale, cu excepția cazului în care vrei sau nu trebuie.

Sistemele de comunicare cu platformă independentă permit depunerea cu ușurință a plângerilor împotriva clienților pentru abuz și fraudă. Acesta este motivul pentru care unii clienți pot încerca să mute comunicarea de pe canalele oficiale și integrate. Dacă nu există nicio urmă de hârtie pe care să o urmezi pe sistemul de chat freelance platform, este posibil ca platforma freelance să nu fie obligată să te ajute să te recuperezi de la impactul negativ al fraudei.

Cum să evitați înșelătorii prin canale de comunicare externe

Dacă utilizați o platformă independentă, utilizați numai canalele oficiale de comunicare până când veți dezvolta o relație puternică de lucru cu un client. Chiar și atunci, este posibil să doriți să vă conformați cu sistemele oficiale de chat care vin cu aceste servicii, deoarece acestea vă pot ajuta să vă protejați atât dvs. cât și clientul împotriva potențialelor abuzuri.

Pentru cei independenți în afara platformelor oficiale, cea mai bună opțiune este crearea unei adrese de e-mail și a unui număr de telefon separat în scopuri de afaceri. Puteți utiliza ceva precum Google Voice pentru a crea un număr VoIP deconectat de la numărul dvs. personal și să faceți ca aceste comunicări să fie transmise pe dispozitivul dvs. mobil, astfel încât să nu mai fi necesar să cumpărați două telefoane cu numere separate. Este posibil să doriți, de asemenea, să creați un cont Skype separat pentru utilizarea companiei.

În toate cazurile, cel mai bine este să nu le oferiți clienților acces la conturile dvs. de socializare, dacă îl puteți evita. Singura excepție poate fi LinkedIn, unde adăugarea clienților dvs. poate ajuta la creșterea oportunităților dvs. de afaceri și vă poate oferi șansa de a investiga încrederea și istoricul unui client.

10. Scrierea de fantome către site-urile autorității

Acesta nu este întotdeauna o înșelătorie, dar este considerabil ne-etic cereți adesea să vă adresați scriitorilor independenți, în special.

Dacă aveți acces la scriere și publicare la unele site-uri web majore, cum ar fi Mashable, Forbes sau Huffington Post, este posibil ca unii clienți potențiali să vă solicite să trimiteți lucrări pe acele site-uri în schimbul banilor. De fapt, acești clienți vă solicită să utilizați accesul dvs. privilegiat pentru a-și promova în secret produsul sau serviciul.

escrocherii freelance

Uneori, însă, acest tip de solicitare poate fi și o înșelătorie. Freelancerul își asumă riscul de a nu-și pierde contractul continuu și relația cu site-urile web în cauză, dar, de asemenea, este posibil să nu fie plătit în cazul în care conținutul pe care îl scriu și pe ton nu este publicat.

Cum să evitați înșelătorii pe site-ul autorității

Cel mai simplu mod de a evita aceste înșelători este să nu răspundeți niciodată la ele. Dacă primiți invitații sau solicitări pentru a utiliza accesul sau relația privilegiată cu un site al autorității pentru a promova discret un produs sau serviciu, nu o faceți.

Ați văzut alte escrocherii care vizează freelanceri? Spuneți-ne despre ele în comentarii!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 25 = 33

Adblock
detector