Aplicația de chat video pentru casă de casă: un ghid al părinților pentru probleme de utilizare și securitate în siguranță

Toate aplicațiile de socializare au unele probleme de securitate. Facebook, de exemplu, este o platformă all-in-one care permite postarea publică și privată, dar, de asemenea, face destul de ușor pentru escroci și prădători să găsească și să comunice cu victimele. O soluție în acest sens este videochatul cu invitație. Cu chat-ul video, este mai dificil pentru escroci să se prefacă a fi altcineva, iar natura numai pentru invitații face mai dificil pentru prădători să-și găsească victimele..

HousepartySursa: Houseparty

Aplicația Houseparty este un exemplu perfect în acest sens. Aplicația elimină fața publică pe care o prezintă majoritatea aplicațiilor de social media, în schimb le permite utilizatorilor să-i invite pe alții în chat-uri video sau text. Acest lucru permite verificarea mai ușoară a persoanelor cu care discutați, dar prezintă, de asemenea, probleme majore de confidențialitate și securitate pentru familii.

Ce este Houseparty?

Houseparty este o aplicație privată de chat video disponibilă pe iOS, Android și Mac OS. Scopul principal al aplicației este chat-ul video de grup, deși utilizatorii pot trimite și mesaje text prin intermediul aplicației.

Aplicația este disponibilă sub denumirea actuală din 2016, dar a fost lansată inițial în 2015 sub forma unei aplicații de difuzare în direct, numită Meerkat. Life on Air, compania de dezvoltare din spatele Meerkat (acum Houseparty), a decis să schimbe angrenajele pe aplicație la scurt timp după lansarea sa inițială. Până în 2016, Meerkat a fost reînnoit ca Houseparty. Noua versiune a aplicației a schimbat viteza de un flux public video public în stil Facebook Live către chaturi de grupuri private similare cu ooVoo.

Îngrijorări cu privire la publicitatea și mesageria Houseparty

Houseparty are acum peste 20 de milioane de utilizatori, dintre care 60 la sută au vârste cuprinse între 16 și 24 de ani. Deși publicitatea Houseparty pare să prezinte doar persoanele fizice în vârsta de 20 de ani, aplicația este foarte populară printre cei sub 18 ani.. Aplicația permite utilizatorilor de până la 13 ani să se înscrie pentru un cont și face puțin pentru a împiedica cei mai mici de 13 ani să-și falsifice vârsta să se înscrie.

Houseparty include, de asemenea, în mod subtil imagini și fraze care ar putea fi interpretate pentru a încuraja comportamente ilicite.

De exemplu, serviciul prezintă imagini pe pagina sa de pornire a unui chat video de grup cu un bărbat care se conectează cu prietenii în timp ce se presupune că este gol în cadă.

Aplicație de chat video pentru casăSursa: Houseparty

În plus, mesageria din aplicație pare să încurajeze un comportament oarecum antisocial, cum ar fi „fantomă” și pare să încurajeze comunicarea cu străinii. De exemplu, „Reguli de casă”, Houseparty face reclamă unui apel de funcții „Pericol străin”, care avertizează utilizatorii atunci când persoanele pe care poate nu le cunosc, intră în camera lor. Acesta avertizează împotriva străinilor, dar sugerează că străinii ar putea fi un motiv pentru „petrecerea petrecerii!”

Acest tip de exprimare a limbii în obraz există în Houseparty, care este culminat cu iconografia aplicației a unei cupe roșii, din plastic, simbol al culturii de petrecere..

Nici unul dintre aceste elemente nu indică faptul că Houseparty încurajează în mod intenționat un comportament ilicit sau activități deviante de la adolescenți sau adolescenți mai tineri. Cu toate acestea, deoarece mesageria este ambiguă, este posibil ca adolescenții și adolescenții mai tineri să-i poată interpreta în acest fel.

Cum funcționează Houseparty?

Houseparty este conceput pentru a elimina unele dintre problemele de confidențialitate care există cu majoritatea aplicațiilor publice de social media. El face acest lucru eliminând în mare parte prezența publică comună cu alte aplicații de social media, cum ar fi Facebook sau Twitter. Utilizatorii nu pot căuta și găsi alții. În schimb, Houseparty le permite utilizatorilor să adauge oameni pe care îi cunosc deja prin Facebook sau în lista de contacte a dispozitivului lor.

Houseparty are, de asemenea, o opțiune de a adăuga alți utilizatori care sunt în imediata dvs. apropiere folosind opțiunea „Aproape de mine” bazată pe locație. Căutarea pe bază de locație poate fi dezactivată.

Când vă conectați la aplicația Houseparty, sunteți întâmpinat imediat cu un videoclip cu dvs., prin camera frontală, iar o listă de alți utilizatori s-au conectat în aplicație. Conectarea va trimite, de asemenea, altor utilizatori de la Houseparty o notificare „în casă”, avertizându-i despre prezența dvs. în aplicație. Houseparty vă începe în propria cameră, moment în care vă puteți alătura camerei altcuiva dacă este deschisă sau puteți invita alții să vi se alăture în dvs..

Există, de asemenea, o serie de alte funcții care vin împreună cu aplicația, cum ar fi opțiunea de a comuta la camera orientată spre exterior, un buton mut pentru microfon, opțiunea de a „bloca” camera dvs. astfel încât nimeni altcineva să nu se poată alătura fără un invitație directă și diverse alte funcții specifice securității (pe care le vom explora mai târziu)

În general, fiecare cameră este „deschisă” în mod eficient, cu excepția cazului în care un utilizator alege în mod special să o blocheze și să împiedice alții să se alăture. Și în timp ce alții sunt avertizați cu privire la prezența dvs., notificările pot fi dezactivate. În plus, este dificil să localizezi utilizatori noi, deoarece această opțiune este relevată în principal de persoanele pe care le cunoști deja din alte locuri sau din alte aplicații de social media.

Casă: caracteristici de securitate

Deși accentul său mai privat îl face mai puțin preocupat de confidențialitate, există încă multe modalități prin care serviciul poate fi abuzat. Ca o aplicație de videochat, ea poate fi folosită în continuare de către pradatorii sexuali pentru a comunica discret cu minorii, de exemplu, ceea ce o face o preocupare pentru părinți. Acestea fiind spuse, aplicația are o serie de setări și funcții menite să facă mult mai dificilă pentru predatori să folosească ca mediu pentru a găsi victime, în comparație cu alte aplicații de social media sau aplicații de chat precum Kik.

regulile casei

regulile casei hosueparty

Echipa de dezvoltare a încorporat mai multe funcții în aplicație pentru a ajuta la ameliorarea unora dintre aceste probleme de siguranță. În secțiunea „Reguli de casă”, Houseparty are o listă de „reguli” care afirmă că nu trebuie să fie încălcate. În realitate, acestea sunt caracteristici pe care aplicația le oferă pentru a oferi o experiență de utilizator mai bună și mai multă securitate. Aceste caracteristici includ:

 • Apelare - Permite utilizatorilor să efectueze apeluri telefonice individuale prietenilor de pe Houseparty
 • Ghosting - ascunde discret notificările „în casă” ale unui utilizator de la prieteni selectați
 • Grupuri - Creează petreceri private pentru prieteni selecti
 • Mutare - dezactivează discret notificările „în casă” pe care le primesc utilizatorii atunci când prietenii se autentifică
 • Note - Permite mesaje text private între prieteni
 • Furișează-te în casă - ascunde discret notificările „din casă” de la toți ceilalți utilizatori
 • Stranger Danger - avertizează utilizatorii dintr-o cameră că un „străin” sau un prieten al unui prieten s-a alăturat unei petreceri

De asemenea, utilizatorii pot bloca camera folosind un buton de blocare în partea stângă jos a interfeței aplicației. Acest lucru împiedică pe oricine să se înscrie în cameră, inclusiv împiedicând alți utilizatori să se alăture camerei tale pe invitație de la oricine altcineva.

Politici de confidențialitate de tip houseparty

La fel ca în majoritatea aplicațiilor de social media, Houseparty colectează o mulțime de date cu caracter personal. Când v-ați înscris prima dată la Houseparty, nu vi se cere doar să dați adresa dvs. de e-mail și data nașterii, ci trebuie să dați aplicației numărul dvs. de telefon. Aplicația susține că vă folosește numărul de telefon pentru a verifica că sunteți o persoană reală, dar ar putea utiliza la fel de ușor o metodă de verificare diferită, cum ar fi un Captcha.

Pentru a adăuga prieteni, trebuie să acordați și aplicației permisiunea de a vă accesa listele de contacte și, opțional, lista de prieteni Facebook. În consecință, trebuie să luați în considerare faptul că oferiți prietenilor datele dezvoltatorului aplicației, Life on Air, pentru a include numele, numerele de telefon și alte informații care pot fi disponibile prin conturile lor de social media.

Deși Life On Air necesită din punct de vedere tehnic utilizatorii să aibă 13 ani sau mai mult, nu există nicio cale ca serviciul să verifice vârsta utilizatorilor. Aceasta înseamnă că utilizatorii mai mici de 13 ani se pot înscrie fără consecință, deși Life On Air precizează în Termenii și condițiile sale că își rezervă dreptul de a forța pierderea oricărui cont..

Houseparty

Pe baza Termenilor și serviciilor sale, utilizatorii ar trebui să ia în considerare următoarele:

 • Houseparty este un serviciu gratuit și își rezervă dreptul de a utiliza datele dvs. pentru a vinde reclame sau pentru a vinde datele dvs. către terți pentru profit
 • Serviciul își rezervă dreptul de a accesa și citi orice conținut produs în aplicație, inclusiv videoclipuri private, mesaje sau imagini
 • Serviciul afirmă că va colecta, de asemenea, adrese IP, adrese MAC, cookie-uri, informații despre operatorul mobil, geo-locație, pagini pe care le-ați vizitat înainte și după utilizarea serviciului, timp petrecut în utilizarea aplicației și mai multe informații private care nu sunt legate direct de serviciul.
 • Life On Air afirmă că poate folosi orice informație transmisă prin serviciile sale în scopuri proprii, „inclusiv orice idei, invenții, concepte, tehnici sau know-how dezvăluite în acestea, pentru orice scop, inclusiv dezvoltarea, fabricarea și / sau comercializarea mărfurilor. sau Servicii. ”

Există mai multe probleme de confidențialitate legate de modul în care Houseparty poate și poate utiliza informații private. Recomandăm părinților să citească Termenii și condițiile de confidențialitate.

Ar trebui ca părinții să fie preocupați de casă?

Din fericire, formatul Houseparty îmbunătățește multe dintre problemele de siguranță pe care le au majoritatea aplicațiilor de social media. Chiar și așa, părinții ar trebui să fie conștienți de faptul că datele private ale copiilor lor sunt vulnerabile prin Houseparty și că serviciul poate fi utilizat în continuare pentru o comunicare discretă.

Adolescenții pot folosi Houseparty în siguranță?

Este posibil ca adolescenții să utilizeze Houseparty în siguranță. De asemenea, este posibil ca și părinții să monitorizeze activitatea adolescenților. Iată câteva sfaturi pentru părinți care să ajute adolescenții care folosesc Houseparty.

1. Discutați cu adolescența dvs. pericolele de a adăuga oameni pe care nu îi cunosc

Deoarece Houseparty nu are o funcție de căutare, elimină aproape pericolul străinilor care îi caută. Cu toate acestea, este încă posibil pentru străini să contacteze adolescenții de la alte servicii, cum ar fi Facebook sau Twitter, și să le solicite să se conecteze la Houseparty. Anunțați-vă adolescentul că este mai bine să adăugați doar oameni pe care îi cunosc în viața reală și să evitați să adăugați pe cineva în afara limitei de vârstă care nu este membru sau prieten al familiei.

2. Aduceți-vă adolescentului renunțarea la utilizarea datelor cu caracter personal

În secțiunea 5 din Termenii și condițiile sale, Life On Air oferă utilizatorilor dreptul de a renunța la anumite utilizări și partajare a datelor. Acest lucru nu va împiedica serviciul să colecteze date, dar va limita ceea ce intenționează să facă cu acesta. Chiar și atunci, Life On Air susține că renunțarea la acest lucru nu îi împiedică complet să colecteze sau să utilizeze datele dumneavoastră.

Serviciul afirmă: „putem colecta și utiliza în continuare informații care nu sunt personale cu privire la activitățile dvs. pe Serviciile noastre și / sau informații din reclamele de pe site-urile terțe părți, în scopuri publicitare neinteresate, cum ar fi pentru a determina eficacitatea reclamelor..

Puteți renunța la expedierea unui e-mail Life On Air [email protected].

3. Adresați-vă adolescenților dvs. Setările de confidențialitate ale Houseparty

Houseparty include un set minunat de setări de confidențialitate care fac ușor pentru adolescentul dvs. să utilizeze serviciul fără a fi deranjați de persoanele nedorite. Adu-ți adolescenții să facă toate următoarele:

 • Blocați camera de fiecare dată când se conectează folosind opțiunea de blocare
 • Activați modul privat în setări, ceea ce face din fiecare cameră o cameră încuiată
 • Creați grupuri care să includă doar prieteni apropiați
 • Utilizați funcția „Furiș în casă” pentru a ascunde statutul lor online

Vezi si: Setări de confidențialitate Facebook

4. Descărcați singur aplicația și faceți ca adolescentul să vă adauge la ea

Adolescentul tău poate lupta împotriva adăugării, deoarece mulți adolescenți preferă să nu-și adauge părinții în conturile lor de socializare. Cu toate acestea, faceți din aceasta o condiție a utilizării serviciului. În plus, faceți-l astfel încât adolescentul dvs. să nu blocheze notificările dvs. „în casă”. Și când vedeți că sunt pornite, asigurați-vă că vă permit să vă conectați la camerele de chat ocazional.

5. Instalați o aplicație de urmărire a telefonului pe telefonul adolescentului

Rețineți că nu recomandăm invazia vieții private a adolescentului sau copilului. Cu toate acestea, există câteva aplicații care vă permit să monitorizați telefonul copilului dvs., permițându-vă să primiți date despre locație, informații despre utilizarea aplicației și mesaje text. Unele dintre aceste aplicații permit chiar părinților să blocheze celălalt telefon de la distanță. Aplicații precum mSpy și MamaBear oferă părinților un acces mai mare la ceea ce fac copiii lor pe dispozitivele mobile, dar fac unele cu prețul creșterii problemelor de confidențialitate și relațiilor potențial deteriorate cu copiii dvs..

6. Reiterați consecințele legale și personale cu adolescentul

Legile locale pot varia, dar în unele locuri, adolescenții și copiii pot fi încercați ca adulți pentru crearea și partajarea de imagini pornografice. Este important să discutați aceste probleme cu copiii dvs. care ar putea utiliza mediile de socializare. De asemenea, este important să împărtășim cu ei faptul că oricine conținut ilicit poate fi înregistrat cu ușurință. Houseparty are o caracteristică care permite utilizatorilor să știe când altcineva din chat a făcut o captură de ecran, dar există modalități prin care utilizatorii pot să ocolească acest lucru. Alți utilizatori pot înregistra sau păstra imagini și video fără consimțământ.

7. Nu permiteți utilizarea Casei de păr

Având în vedere problemele de confidențialitate, poate fi în interesul cel mai bun al părinților să nu renunțe la utilizarea Houseparty în totalitate. Creatorul aplicației a trecut de câteva ori pentru a evita utilizarea abuzivă a aplicației video chat. Cu toate acestea, părinții ar trebui să aibă totuși ultimul cuvânt despre utilizarea aplicației de către copii.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7

Adblock
detector