Calculatoarele Mac au nevoie de protecție antivirus?

Calculatoarele Mac au nevoie de protecție antivirusDacă aveți un Apple iMac, MacBook, Mac Pro sau Mac Mini, s-ar putea să vă întrebați dacă trebuie să instalați un program antivirus pentru a vă menține în siguranță și a vă proteja împotriva gamei de amenințări despre care auziți în mass-media. Dar, din nou, este posibil să fi auzit că malware-ul afectează doar sistemele Windows. Deci care este adevărul? Ca și în cazul majorității întrebărilor legate de securitate, răspunsul nu este clar, dar acest articol vă va ajuta să înțelegeți mai bine subiectul.

Calculatoarele Mac s-au bucurat mult timp de o reputație de a fi esențial imune la viruși și alte tipuri de malware. Cu toate acestea, în timp ce acestea sunt încă mult mai sigure decât sistemele Windows, măr Mac-urile sunt încă vulnerabile la unele virusuri și alte programe malware, și este o problemă în creștere. Sistemul de securitate încorporat de la Apple face un lucru rezonabil pentru a menține malware-ul la dispoziție, dar ar trebui să ia în considerare îmbunătățirea protecției prin instalarea de software antivirus.

În acest post, vom discuta de ce trebuie să luați în considerare utilizarea antivirusului cu un computer Mac și să dezvăluim unele dintre cele mai bune programe antivirus care să vă ajute.

Aveți nevoie într-adevăr de un antivirus pentru a proteja un Mac?

Pe scurt, da, da. Mac-urile nu sunt imune la malware și atacurile vizate de Mac sunt tot mai frecvente. Urmați cele mai bune practici pentru securizarea dispozitivului dvs. și utilizarea funcțiilor de securitate încorporate vă pot ajuta, dar un software antivirus vă poate ajuta să vă protejați dispozitivul și mai mult.

Să explorăm acest lucru mai detaliat:

Prima întrebare care se pune este: „Există malware pe platforma MacOS?” Răspunsul la da este, da. Deși Mac-urile par a fi sigure, nu există nimic care să oprească infractorii care vizează software-ul.

Acestea fiind spuse, cifrele sugerează că computerele Mac sunt mai puțin susceptibile să fie amenințate de malware. Dar doar pentru că riscul este mai mic decât cu un computer Windows nu înseamnă că nu există niciun risc. În plus, riscul este amplificat dacă sunteți o afacere care rulează mai multe computere Mac.

Chiar dacă utilizați doar un Mac ca computer de acasă, există câteva motive bune pentru a lua în considerare îmbunătățirea securității:

 • Mac-urile sunt din ce în ce mai populare. O parte din atragerea atacurilor PC-urilor Windows este că impactul este atât de mare, Windows având 80% din cota de piață. Dar creșterea popularității lui Mac o face cu siguranță o țintă mai suculentă pentru atacatori decât în ​​anii trecuți.
 • Utilizatorii de Mac sunt ținte atractive. Cu Mac-urile fiind mult mai scumpe de achiziționat decât PC-urile Windows, rezultă că utilizatorii Mac vor fi în mod obișnuit mai bogați. Ca atare, acestea sunt ținte atractive pentru infractori, în special pentru cei care doresc să fure date cu caracter personal, inclusiv informații financiare.
 • Windows devine din ce în ce mai sigur. Mac-urile aveau un avantaj important asupra PC-urilor Windows din punct de vedere al securității, ceea ce îl face mai ușor să atace. Ultimele versiuni ale sistemului de operare Windows sunt mai sigure ca niciodată, închizând decalajul și făcându-le ținte mai dificile. Ar fi mai puțin surprinzător să vedem că hackerii rău intenționali își îndreaptă eforturile către Mac-uri.

Sistemul de operare al Mac-ului vine cu detectarea de malware încorporată, despre care vom discuta mai detaliat mai jos. Această caracteristică de detecție încorporată este un aspect plăcut, dar cu mai multe amenințări, există o probabilitate crescută ca noul malware să își găsească calea pe sistemul dvs. înainte ca Apple să își actualizeze bazele de date. Acestea sunt denumită amenințări de zi zero, și sunt suficiente pentru a lua în considerare instalarea unor software de securitate.

Rețineți că niciun antivirus nu vă poate proteja împotriva tuturor tipurilor de atacuri. De exemplu, dacă cineva te păcălește să crești privilegiile de administrare pentru a instala malware, este deja prea târziu pentru ca un antivirus să te salveze. Eroarea umană nu face distincția între sistemele de operare și utilizatorii Mac pot cădea pradă înșelătoriei la fel de ușor precum utilizatorii de PC.

Detectarea malware încorporată de Mac

Informații despre detecția malware încorporată pentru Mac-uri.

Software-ul Mac se bazează pe Unix, care are propriile sale caracteristici de securitate. Acesta este unul dintre motivele pentru care Mac a rămas relativ sigur. De asemenea, Mac oferă măsuri de securitate încorporate pentru a ajuta la combaterea programelor malware, inclusiv următoarele:

 • Gatekeeper: Dacă un software care nu a fost aprobat digital de către Mac încearcă să ruleze pe computerul dvs., GateKeeper îl va bloca până când veți furniza autorizația pentru continuarea acestuia.
 • XProtect: Funcția XProtect detectează malware cunoscute și blochează automat instalarea acestuia. Funcția este actualizată constant cu cele mai recente semnături malware. Monitorizează pentru noile infecții malware (și tulpini) și, dacă există, atunci XProtect este actualizat. Aceste actualizări apar separat de actualizările sistemului, astfel încât nu trebuie să așteptați să fiți protejat împotriva noilor malware.
 • Instrument de eliminare a programelor malware: În cazul în care malware-ul își găsește calea într-un sistem, tehnologia MacOS poate remedia infecțiile. Eliminarea malware-ului cunoscut va avea loc cu fiecare actualizare a sistemului.

Mac continuă să corecteze vulnerabilitățile de securitate cu fiecare actualizare ulterioară. Este crucial să instalați actualizări cât mai curând posibil pentru a vă asigura securitatea sistemului. Mac-urile oferă actualizări automate de securitate, dar trebuie să vă asigurați că sunt activate. Pentru a verifica, pur și simplu urmați acești pași:

 1. Faceți clic pe pictograma Apple găsită în colțul din stânga sus al ecranului și apoi mai departe Preferințe de sistem.
 2. Deschideți App Store.
 3. În cele din urmă, asigurați-vă că casetele de lângă TOATE opțiunile de actualizare sunt bifate, așa cum se vede în imaginea de mai jos.

Opțiunile App Store.

Cel mai bun software antivirus pentru MacOS

Dacă decideți să doriți să instalați software antivirus, există o mulțime de opțiuni, atât gratuite, cât și plătite. Am redat unele dintre cele mai bune în postări separate, dar aici sunt cele mai bune trei opțiuni gratuite și plătite. Vă recomandăm să alegeți o opțiune plătită dacă puteți, acestea sunt relativ ieftine, mai rapide și oferă o protecție semnificativ mai bună.

Cel mai bun software antivirus pentru Mac

Intego AV MacIanuarie 2020

Aplicații disponibile:

  1. Intego Mac Internet Security X9: Redus în prezent de la 84,99 USD la 39,99 dolari pentru un an, aceasta este o soluție favorabilă portofelului. Software-ul a fost creat special pentru Mac-uri. Nu se bazează pe un model Windows, așa cum se întâmplă în cazul multor alternative. Oferă un firewall bazat pe locație și protecție împotriva înșelătoriei de phishing, printre alte caracteristici.

  Kaspersky

  Aplicații disponibile:

  • PC

  2. Kaspersky Internet Security pentru Mac: Kaspersky se înscrie constant la teste independente și are un preț accesibil la 23,99 USD pentru un an de protecție. Reperele includ un filtru de conținut pentru controlul parental și protecția împotriva spionajului camerei web.

  Bitdefender

  Aplicații disponibile:

  • PC

  3. Bitdefender Antivirus pentru Mac: Aceasta este o altă opțiune ieftină (prețul a fost redus recent la 58,49 USD pentru un an) cu o gamă de funcții. Unele care ies în evidență sunt o rețea virtuală virtuală (VPN) încorporată și o caracteristică de pilotare automată pentru o abordare set-it-and-uită-it.

  Pentru mai multe opțiuni, consultați Cele mai bune programe antivirus Mac: Cele mai apreciate programe antivirus Mac pentru anul 2019.

  Cel mai bun software gratuit antivirus pentru Mac

  La fel ca în majoritatea lucrurilor din viață, există de obicei o captură atunci când un produs este gratuit. Securitatea nu este o zonă pe care vă recomandăm să tăiați colțurile, dar dacă nu doriți cu adevărat o soluție plătită, aici sunt trei opțiuni gratuite.

  Prima pagină antivirus AVG Mac.

  1. AVG Antivirus pentru Mac: În trecut, AVG a furnizat doar soluții antivirus pentru utilizatorii Windows, dar acum și utilizatorii Mac se pot bucura de protecție. Funcțiile gratuite includ protecția împotriva amenințărilor descărcate și online, monitorizarea în timp real, scanarea fișierului drag and drop și eliminarea gratuită a programelor malware.

  2. Avast Free Antivirus pentru Mac: Utilizatorii Mac nu vor primi aceeași gamă de funcții de la Avast ca și utilizatorii Windows, dar se pot bucura de elementele de bază, inclusiv monitorizarea și blocarea în timp real a virușilor, scanarea prin rețea wifi și blocarea de site-uri web nesigure și trackere web intruzive.

  3. Comodo Free Antivirus pentru Mac: Deși marca nu are același pumn ca ceilalți din listă, Comodo oferă o gamă destul de largă de funcții pentru clienții serviciului său gratuit. Acestea includ protecția împotriva programelor malware în timp real, scanarea programată împotriva virușilor, carantinele și eliminarea suspectă a fișierelor, scanarea glisantă și un singur clic și multe altele.

  Pentru mai multe opțiuni, consultați Cele mai bune programe antivirus gratuite pentru Windows și Mac.

  Alte sfaturi pentru securizarea computerului Mac

  În timp ce software-ul antivirus încorporat și suplimentar vă pot ajuta, există alte lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura computerul. Dincolo de evenimentul improbabil ca un virus să pună stăpânire pe Mac, cele mai probabile amenințări cu care vă veți confrunta sunt adware și spyware. Cel mai bun mod de a evita aceste amenințări și alte amenințări este luând măsuri de securitate de bază, dar eficiente:

  • Activați firewall-ul: Firewall-ul este prima ta linie de apărare împotriva potențialelor amenințări de securitate. Pentru a activa firewallul, accesați Preferințe de sistem > Securitate > Firewall.
  • Dezactivează Java în browserul tău: Java vine cu defecte de securitate și, în general, nu este necesar. Pentru a dezactiva Java, debifați „Enable Java” în Safari > Preferințe > Securitate
  • Mențineți calculatorul aproape: Acest lucru poate părea evident, dar nu lăsați pe nimeni altcineva să aibă acces la Mac sau să instaleze fișiere pe el în numele dvs., decât dacă știți că puteți avea încredere în ei.
  • Evitați deschiderea fișierelor necunoscute: Nu deschideți niciodată atașamente de e-mail sau alte fișiere primite de la surse necunoscute sau dubioase.
  • Fiți sceptici de furnizorii de software: Instalați numai software de pe site-uri de renume în care știți că puteți avea încredere și evitați software piratat.
  • Folosiți parole puternice: Asigurați-vă că Mac-ul dvs., precum și toate conturile locale și online, sunt protejate cu parole puternice formate din cel puțin opt caractere. Parolele trebuie să includă numere, litere (cu majuscule și minuscule) și caractere speciale. Testează-ți puterea parolei aici.
  • Păstrați software-ul la zi: Mențineți-vă Mac și aplicațiile la zi. Obțineți aceste actualizări pe site-urile dezvoltatorilor sau în App Store, nu din ferestre de tip pop-up.

  Dacă practicați toate cele de mai sus, nu ar trebui să vă faceți griji pentru amenințările care vă perturbă plăcerea de pe Mac. Desigur, lucrurile se schimbă, așa că țineți-vă la curent cu cele mai recente știri despre securitate.

  Înrudit: Doriți să faceți și mai mult pentru a vă îmbunătăți securitatea și confidențialitatea? Consultați-ne rezervarea Cele mai bune VPN-uri pentru Mac.

  Brayan Jackson
  Brayan Jackson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me

  About the author

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 85 = 88

  Adblock
  detector