Cum să descărcați și să instalați în siguranță software-ul

Descărcare fișier
Cu excepția cazului în care intenționați să achiziționați software-ul dvs. pe CD-uri (lucru pe care probabil nu îl veți putea face în viitorul apropiat), în cele din urmă, veți descărca software nou direct de pe site-urile web care găzduiesc aceste fișiere. Aceasta ar putea însemna descărcarea de software direct de la companie sau dezvoltatori. Dar escapadele dvs. de descărcare vor veni cu dansul inevitabil în jurul unor site-uri web cu aspect suspect, uneori, urmate de nodul pe care îl primiți în stomac, care poate, pur și simplu, puteți descărca o bucată urâtă de malware.

Este posibil să descărcați și să instalați în siguranță software-ul pe care îl găsiți online? Desigur! Dar uneori este nevoie de un pic de bun simț amestecat cu o notă de cunoștințe neobișnuite pentru a obține cele mai bune și mai sigure rezultate. Vă prezentăm câteva sfaturi utile pe care trebuie să le urmați în timp ce încercați să țeseți site-uri web schițate și descărcări mai puțin de încredere.  

În primul rând, verificați adresa site-ului web

Am scris destul de mult despre diferențele dintre site-urile web securizate și cele sigure, așa că nu vom reafirma întregul spațiu aici. Pur și simplu pus: înainte de a descărca software-ul de pe un site web, verificați adresa site-ului. Căutați fie un an HTTPS la începutul adresei sau în situațiile în care browserul dvs. nu afișează întotdeauna protocolul de transfer de hipertext, căutați o simbol de blocare. Site-uri cu un HTTPS sau simbol de blocare (adesea ambele) sunt asigurat prin Criptare SSL / TLS și au achiziționat un certificat pentru a verifica acest fapt.

Acest lucru înseamnă că, pentru toate intențiile și scopurile, sunt mult mai dificil de piratat. Fișierele descărcate de pe aceste pagini sunt mult mai puțin probabile să fi fost deturnate și mai puțin probabil să fie o problemă de siguranță. Site-urile fără criptare SSL / TLS sau fără certificatele necesare pentru a demonstra că utilizează acel tip de securitate nu vă pot garanta nimic, chiar dacă spun că pot.

De exemplu, s-ar putea crede că site-ul Download.com al CNET ar fi un loc sigur și de încredere pentru a descărca unele programe noi. La urma urmei, este Download.com. Dar asteapta:

Nu există simbol de blocare și nu HTTPS.

Dar, uneori, site-urile web aleg să asigure doar anumite pagini. Poate că CNET salvează numai certificarea pentru locul în care este nevoie?

Nu chiar. Chiar și pagina de descărcare a unui software antivirus de pe site-ul CNET nu are certificare securizată SSL / TLS:

Download.com

Asta înseamnă că nu puteți avea încredere în Download.com? Nu neaparat. Dar nici nu oferă încredere în Download.com. În ciuda sursei în mare parte oficiale (CNET este de aproximativ 2 decenii pe internet), lipsa site-ului de a obține certificarea SSL / TLS este cel puțin oarecum confuză, având în vedere preocupările privind protecția datelor care există pe web. Nu sunt singuri în acest sens, pentru a fi sinceri, deoarece ponderea mai mare de site-uri de găzduire de software pe care le-am enumerat la sfârșitul acestui articol, de asemenea, lipsesc certificate SSL / TLS.

Descărcare.com de CNET  ar putea au servere extrem de sigure care își găzduiesc fișierele. Doar nu știm. Nu s-au deranjat să cumpere certificatul pentru a verifica acest lucru și nu am găsit nicio informație pe site-ul lor care să detalieze ce măsuri de securitate folosesc pentru fișierele găzduite. Ne-am lăsat să ne întrebăm dacă site-ul este sau nu sigur, printre alte practici discutabile pe care le folosesc (mai multe despre asta mai târziu).

Între timp, un site ceva mai mic, mai ales necunoscut, Directory Software Free, este complet securizat:

 director software gratuit

Uite, îl înțelegem. Certificatele SSL nu sunt exact ieftine pentru a fi achiziționate. Chiar și certificatul SSL de cel mai scăzut nivel, „Site securizat” poate costa câteva sute de dolari pe an, dacă nu mai mult. Dar dacă un site web non-profit, cum ar fi Directory Software Free, își poate permite să-și verifice securitatea pentru consumatori, cu siguranță un site mare, cu scop lucrativ, cum ar fi Download.com, și orice alte site-uri web care găzduiesc fișiere pentru această problemă își pot permite acest lucru. de asemenea.

În continuare, trebuie doar să folosiți ochii

cum să descărcați și să instalați în siguranță software-ul Download.com

Acest lucru poate părea un pic trist să spun, dar lăsați-vă intestinul să vorbească atunci când ați saltat pe un site web. Pare și se simte suspect? Crezi că computerul tau viruși doar prin conectarea la pagina web? Dacă da, este posibil să doriți să vă gândiți să vă îndepărtați de acel site cât mai repede posibil. Desigur, dacă browserul dvs. web integrat sau software-ul antivirus nu v-au avertizat deja despre faptul că site-ul nu este sigur sau sigur. În acest scop ...

Folosiți scanere active de virus și malware

Nu există aproape niciun înlocuitor pentru scanerele antivirus și malware active. Nu numai că îți pot scana fișierele înainte de a le instala, mulți te vor împiedica să descarci fișiere care conțin viruși și malware în ele. Aceasta este o binecuvântare pentru tine și una dintre cele mai bune apărare ale tale împotriva acestui tip de lucruri. Am acoperit în mod extins programele malware și eliminarea adware-ului, cu câteva opțiuni pe care le putem recomanda și unele pe care nu le avem. Dacă aveți un buget restrâns, există produse bune disponibile de la 20 USD anual, așa cum am descoperit în recenzia noastră recentă TotalAV.

Dacă sunteți utilizator Windows, poate doriți să luați în considerare și activarea Windows Defender. Windows Defender este un scaner activ activ încorporat de Microsoft. Acesta va bloca activ orice încercare de a descărca fișiere suspecte.

Dacă nu aveți încredere în site, căutați software-ul în altă parte

Simplu, nu? Uneori, este mai ușor să încerci să localizezi același program găzduit pe un site web mai sigur. Cu toate acestea, vor exista momente în care pur și simplu nu este posibil acest lucru. Unele programe sunt atât de rare sau mai puțin frecvente, încât singurele site-uri web care le găzduiesc sunt exact cele pe care doriți să le îndepărtați. În aceste cazuri, poate fi în continuare cel mai bun interes să utilizați aceste site-uri web, dar să utilizați câteva metode pentru a evita să fiți descurajați să descărcați programele malware sau fișierele și programele pe care nu le doriți de fapt..

Verificați dacă linkul de descărcare este într-adevăr linkul pe care îl căutați

Să revenim la Download.com. Mai devreme, am menționat că Download.com folosește câteva trucuri care nu ne plac mai ales. Una dintre ele include reclame foarte mari pe paginile de descărcare, care vor arăta ocazional ca link-uri de descărcare. Aceasta este o practică comună printre multe site-uri de găzduire de software și nu este tocmai una bună. Pe Download.com, arată așa:

În loc să vă ofere doar un link de descărcare evident, site-ul CNET plasează două reclame chiar lângă linkul de descărcare real. În apărarea CNET, nu veți vedea acest lucru se întâmplă cu reclamele toate timpul. Uneori, reclamele nu au legătură majoritară și este ușor de identificat care este legătura corectă aproape imediat.

Cu toate acestea, utilizarea unor astfel de reclame este oarecum înșelătoare. Această metodă este utilizată pentru a obține venituri din publicitate prin mai multe clicuri, jucând pe faptul că ochiul uman tinde să scaneze rapid site-urile web. Multe persoane vor face clic instinctiv pe primul link care arată ca butonul de descărcare corect, fără să se gândească la asta mai întâi. În timp ce este posibil să nu terminați descărcarea de software sau software nedorit dacă faceți clic pe un astfel de link la Download.com, acest lucru a fost cunoscut pentru multe alte site-uri web care utilizează aceeași tactică de venit..

Este chiar mai rău pe site-ul FileHippo. Unde ai face clic instinctiv mai întâi pe această pagină?

filehippo anunțuri înșelătoare

Așa este corect - probabil ai face clic pe butonul oficial extrem de mare, în fața ta, cu aspect „START DESCARCARE”. FileHippo se poate descurca cu asta pentru că, bine, scrie „Publicitate” peste buton. Dacă faceți clic pe asta, în locul linkului de descărcare reală mult mai puțin ambiguu din partea dreaptă sus, este vina ta.

Nu orice site web care nu are certificate SSL / TLS face acest lucru. Site-ul TechSpot nu oferă linkuri de descărcare înșelătoare, de exemplu:

techspot descărcare clară

Link-ul de descărcare pe care îl vedeți pe acest site este linkul de descărcare pe care îl doriți. Nu veți primi nicio reclamă înșelătoare care să îndrepte ochii către alte direcții pentru a vă păcăli să atingeți un link și să descărcați un fișier pe care nu îl doriți.

În cele mai multe cazuri, puteți verifica legătura de descărcare trecând peste aspectul descărcării, apoi verificând partea de jos a browserului. De exemplu, atunci când trecem peste linkul de descărcare de pe TechSpot, aceasta este ceea ce obținem în partea de jos a ecranului:

link-ul techspot

Aici, suntem pe pagina de descărcare BitDefender pentru TechSpot. Pozitiv, link-ul de descărcare este către BitDefender. Unele site-uri web nu creează linkul real când treceți, deși puteți face clic dreapta pe link, selectați „Copiere adresă” și lipiți linkul în bara de adrese sau un procesor de texte pentru a vedea ce spune de fapt linkul.

Evitați descărcarea programelor și instalatorilor

download.com reclame avast reclame

Repetați după mine: nu am nevoie de un program de descărcare sau de instalare pentru a instala un program. Continuă să spui asta. În acest fel, atunci când te conectezi la un site web care încearcă să te facă să descarci un program cu un program de instalare sau un program de descărcare, îți vei aminti să eviti cu totul acel site și să găsești acel fișier găzduit în altă parte..

Aceste tipuri de programe sunt adesea denumite „programe potențial nedorite”Sau PUP. Pentru a fi clar, nu aveți nevoie de un program de descărcare sau de instalare, pur și simplu pentru că fiecare sistem de operare pe care îl puteți utiliza este proiectat pentru a dezambaliza acel fișier software și a-l instala, în timp ce programul în sine ar trebui să aibă metode de instalare încorporate în software. Programele de descărcare și instalatorii sunt esențial piese software care adesea se împerechează cu programul pe care îl doriți într-o aplicație software care nu este necesară, adware de obicei.

Cunoașteți diferența dintre freeware, shareware, trialware, open source și software comercial

Iată câteva definiții simple pentru tine:

Freeware: orice software complet gratuit. Nu trebuie să-l cumpărați pentru a-l utiliza.

shareware: orice software conceput pentru utilizare limitată, evaluare, după care trebuie să plătiți pentru ca software-ul să îl folosească în continuare.

Trialware: o iterație modernă a shareware-ului. Puteți utiliza termenii în mod interschimbabil.

Sursa deschisa: orice program care a publicat deschis codul sursă, care este disponibil gratuit și care este adesea în continuă dezvoltare de către comunitate.

Software comercial: orice software pe care trebuie să îl cumpărați pentru a putea utiliza.

În acest scop, descărcări gratuite nu sunt la fel ca software gratuit. Dacă un site web vă spune că puteți descărca un program gratuit, fiți atenți. Aproape tot software-ul este disponibil pentru a fi descărcat gratuit. Nimeni nu te face să plătești pentru acțiunea de descărcare. Fii atent la această formulare complicată.

Instalarea software-ului în siguranță

După ce ați găsit un site de încredere pentru a descărca software-ul și ați apăsat butonul de descărcare, va trebui să instalați programul. Iată câteva sfaturi rapide pentru momentul în care sunteți la faza finală.

Asigurați-vă că scanerul dvs. malware sau virus activ a scanat fișierul

Dacă nu s-a făcut acest lucru sau vă lipsește activ scaner, unele programe vă permit să scanați fișierul după descărcare, dar înainte de instalare. Unele vă vor permite chiar să selectați programe specifice de scanat făcând clic dreapta pe numele fișierului sau pe pictogramă.

În timpul instalării, alegeți întotdeauna procesul de instalare „Personalizat”

Multe programe vor veni cu mai multe opțiuni de instalare. În loc să alegeți opțiunea de instalare „rapidă”, alegeți opțiunea „Personalizată”. Acest lucru vă va permite să alegeți și să alegeți care caracteristici doriți să fie instalate. Uneori, s-ar putea să descoperiți că piesele de software vin la pachet cu software suplimentar pe care nu îl doriți de fapt și care pot fi de fapt malware. Examinați lista de opțiuni când efectuați o instalare „personalizată” și debifați tot ceea ce nu doriți.

Evitati sa dati adresa de email in timpul instalarii, daca puteti

Unele programe vă vor solicita adresa de e-mail odată ce descărcarea este aproape finalizată. În unele cazuri, acest lucru este să vă înscrieți pentru un cont cu site-ul sau serviciul web, dar prea des, este doar pentru ca compania din spatele software-ului să vă poată trimite spam-ul. Dacă software-ul nu necesită cont, este mai bine să evitați furnizarea informațiilor de contact.

Desigur, există excepții de la această regulă. Liber software-ul care nu necesită chei de înregistrare pentru instalare și utilizare, cu siguranță nu trebuie să aveți adresa dvs. de e-mail. Cu toate acestea, pt software plătit care necesită o cheie de înregistrare pentru a funcționa, cum ar fi cel mai recent joc sau o piesă de software creativă de înaltă calitate, precum Adobe Photoshop, este în interesul dvs. să vă înregistrați.

Motivul principal este pierdere de date. Dacă computerul dvs. se prăbușește sau pierdeți toate datele dvs., puteți fi obligat să reinstalați programul. Unele programe au chei de înregistrare folosind o singură dată, care sunt generate la întâmplare la cumpărare. Înregistrarea vă poate ajuta să evitați să achiziționați un software scump.

Site-uri software de încredere și de încredere

Nu sunteți sigur în ce site-uri trebuie să aveți încredere cel mai mult? Iată o listă de site-uri web care găzduiesc programe software. Le-am împărțit în trei categorii: certificat SSL / TLS și de încredere, nu este certificat, dar de încredere și nu este recomandat.

În acest caz, am enumerat un site drept „de încredere”, dacă nu include SSL / TLS, dar evită să folosești anunțuri amețitoare și distractive. Orice site enumerat drept „Nerecomandat” se bazează pur și simplu pe opinia noastră că site-ul în cauză nu este recomandat din cauza lipsei de publicitate a metodelor sale de securitate prin certificate SSL / TLS sau că folosește adesea reclame distractive. Acest lucru nu înseamnă că acele site-uri sunt predispuse la găzduirea de malware și nici că veți găsi malware pe aceste site-uri.

Certificat SSL / TLS și de încredere

Nu este certificat, dar de încredere

Nu se recomandă

Betanews.com (https siguri pentru descărcări)

LO4D.com

FileHippo.com

SourceForge.net (poate folosi descărcători / instalatori)

majorgeeks.com

softonic.com

TechSpot.com

BrotherSoft.com

Softpedia.com

Download.com

SnapFiles.com

Filepuma.com

FreewareFiles.com (poate utiliza descărcători / instalatori)

"Încărcare descărcare”De John Trainer autorizat sub CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7

Adblock
detector