Cum să identificați și să evitați înșelătorii prin e-mail

Fraude indicatoare rutiere

Oamenii s-au mințit pentru a ne împiedica unii pe alții de când am început să comunicăm. În zilele trecute, omul de credință a avut o șansă să-și păcălească amprenta și apoi a trebuit să o scoată din zonă pentru a evita să fie vânat de o gloată de linie, odată ce neplăcutul a fost dezvăluit. Oamenii conștienți trebuiau să călătorească departe și în larg pentru a găsi noi victime și pentru a evita să fie capturați. În aceste zile este mult mai ușor pentru acești escroci. Cea mai mare parte a lumii dispune de internet și, prin urmare, de e-mail, care servește pentru a furniza o ofertă fără sfârșit de ținte care pot fi smulse în siguranță de la mii de kilometri distanță.

De ce sunt înșelătorii prin email?

Orice înșelătorie trebuie să merite sau nu merită făcut. O înșelătorie care merită încercată trebuie să aibă câteva criterii pentru asta:

 1. O șansă rezonabilă de succes
 2. O oarecare protecție împotriva descoperirii și capturii
 3. Practic din punct de vedere al costurilor și timpului

E-mail-ul accesează toate acestea în aproape toate cazurile.

O șansă rezonabilă de succes

Termenul „rezonabil” este un obiectiv în mișcare. Dacă o anumită înșelătorie are o șansă de un procent de succes, nu este rezonabil ca escrocherul să călătorească din oraș în oraș și să petreacă câteva zile la fiecare în speranța de a atinge acea notă unu în 100. În aceste condiții, escrocherul și-ar dori o șansă mult mai mare de succes și astfel ar renunța probabil la orice înșelătorie cu o șansă atât de slabă de reușită..

Cu toate acestea, atunci când utilizați e-mail, escrocherul are capacitatea de a încerca înșelătorie cu mii și, probabil, milioane de ținte într-o perioadă scurtă de timp. O rată de succes de un procent într-un grup de milioane de ținte face ca orice înșelătorie să fie „rezonabilă” de urmărit.

O oarecare protecție împotriva descoperirii

Email-ul oferă un voal aproape impenetrabil de ascuns în urmă. Călătorii de e-mail nu folosesc propriile conturi de e-mail pentru a comite frauda. Utilizează conturi de e-mail de unică folosință sau furate, care nu le pot fi ușor identificate. În multe cazuri, escrocii operează și din țări cu legi sau sofisticări mici sau deloc. Chiar dacă ar fi posibil să le identifice, șansele ca organele de ordine locale să fie judecate sunt reduse.

Fii practic din punct de vedere al costurilor și timpului

Deși costul utilizării internetului variază foarte mult în întreaga lume, nu este atât de scump încât este imposibil de utilizat pentru aceste tipuri de escrocherii. În primele țări mondiale, aproape fiecare gospodărie are servicii de internet. Chiar și în țările mai puțin dezvoltate, cafenele wifi sunt disponibile pentru bucăți mari ale populației. Multe dintre aceste conturi de e-mail sunt perpetuate de oameni care nici măcar nu au internet în casa lor. Împrumută wifi din alte locuri sau folosesc cafenele de internet în orașele lor. Acest lucru aduce costurile generale la un nivel foarte scăzut, chiar gratuit în unele cazuri.

Un avantaj suplimentar este că este nevoie de foarte puțin timp pentru a trimite un număr mare de e-mailuri. Dacă mesajul este deja tastat și este gata de a fi accesat, este posibil ca un escroci să trimită un email prin câteva secunde de la o cafenea de pe internet și apoi să fie dispărut.

Identificarea și evitarea celor mai frecvente escrocherii de e-mail

Înșelătorii prin email și phishing sunt două lucruri foarte similare, dar diferite din punct de vedere tehnic. Scopul phishing-ului este de obicei să obțină acces la informații prin păcălirea cuiva de a-și divulga acreditările pe un site important, precum e-mailul sau o bancă. De obicei, există un joc lung de lucru cu phishing, deoarece accesul la contul cuiva nu este de obicei obiectivul final; mai degrabă, utilizarea acestor informații pentru a comite fraudă sau șantaj este comună. În schimb, înșelătorii prin e-mail sunt un joc mai scurt. Obiectivul unei escrocherii prin e-mail se limitează, în general, la încercarea de a păcăli pe cineva să trimită bani către escrocherul.

La un moment dat, multe escrocherii vor încerca să vă direcționeze către un site web fraudulos. Utilizarea unui browser care acceptă Navigarea sigură Google, cum ar fi Google Chrome, Apple Safari sau Mozilla Firefox vă poate avertiza dacă sunteți direcționat către un site de înșelătorie cunoscut. Navigarea sigură se ocupă doar de activitatea dvs. web. Nu vă poate avertiza despre siguranța oricărui e-mail pe care l-ați primit.

Având în vedere acest obiectiv, o înșelătorie prin e-mail poate lua orice formă posibilă care are șansa de a reuși. Orice lucru care se potrivește criteriilor enumerate anterior este probabil să fie încercat de către escroci prin e-mail. Cu toate acestea, înșelătorii prin e-mail care s-au dovedit că au funcționat înainte să satisfacă mai bine criteriile. Se știe că aceste escrocherii au șanse rezonabile de succes, iar cele pe care le-am văzut repetate de mai multe ori se încadrează aproximativ în următoarele categorii..

Taxa de avans

Cadrul unei înșelătorii de taxe în avans este acesta: Vi se oferă ceva din senin (bani, mașină, barcă etc.) dintr-un motiv oarecare (a câștigat la loterie, rudă moartă, cont bancar împușcat etc.). Escrocherul dorește să aranjeze ca acest lucru de dorit să vă fie livrat, dar pentru a face acest lucru, va trebui să plătiți o anumită taxă în avans. Taxele sunt de obicei explicate ca fiind lucruri precum transportul sau taxele legale. Escrocherul promite să vă trimită articolul imediat ce se achită taxa avansată.

Cele mai frecvente escrocherii care fac obiectul unei fraude avansate sunt:

 • Câștigarea loteriei Pitch-ul de bază este că un escrocher vă informează că ați câștigat o loterie într-o țară, posibil în propria dvs. Câștigurile sunt substanțiale, dar nu vă pot fi plătite până când nu se plătește o anumită taxă. Taxa este de obicei descrisă ca o taxă legală sau un transfer de bani și trebuie plătită în avans. Matematica este ispititoare: plătiți 5.000 USD în avans pentru a obține 1.000.000 USD în câștiguri. Cu toate acestea, odată cu plata avansului, câștigurile nu vor ajunge niciodată.
 • 419 beneficiar nigerian Eșafodurile de e-mail originare din Nigeria au atins proporții atât de epice încât prințul nigerian a devenit un punct de vedere al culturii pop occidentale. Termenul 419 se referă la secțiunea codului penal nigerian care acoperă frauda. 419 înșelătorii sunt identice în intenția înșelătoriei câștigătoare la loterie, prin faptul că trebuie să plătiți o anumită taxă pentru a elibera o sumă mai mare de bani. Primele 419 escrocherii au implicat de obicei povestea că o rudă bogată și necunoscută a murit și a lăsat bani. Cu timpul, însă, cele 419 escrocherii au încordat cu adevărat credulitatea chiar și a celor mai naivi.

Evitare

Tranzacția începe cu o solicitare de la escrocher pentru a le trimite bani. În aproape toate cazurile, astfel de situații vor fi o fraudă într-o oarecare măsură. Cea mai bună apărare a ta este să nu te implici deloc și să raportezi încercarea agenției de aplicare a legii.

Dacă există un motiv legitim pentru care trebuie să fiți implicat în acest lucru, atunci faceți cercetări amănunțite pe internet despre companie și găsiți alte persoane care s-au ocupat de acestea. Nu folosiți nicio referință furnizată de escrocher, deoarece acestea vor fi aproape inexistente sau, de asemenea, vor fi implicate în fraudă și vă vor confirma orice cereți pentru a vă determina să trimiteți bani. Referințele offline sunt utile și - este foarte ușor să producă un site web, dar este mult mai greu să plantezi o intrare într-o carte de telefon sau în listele de licențe guvernamentale. Faceți o verificare amănunțită folosind cât mai multe resurse diferite pe care le puteți gândi înainte de a trimite bani.

Înșelătorie prin e-mail prinț nigerian

supraplată

Principala diferență între înșelătorie cu plată excesivă și înșelătorie cu taxe avansate este aceea că înșelătorie cu plată suplimentară nu solicită bani în avans. Mai degrabă, escrocherul vă va trimite mai întâi bani și apoi vă va cere să restituiți o parte din acesta. În majoritatea cazurilor, escrocii folosesc anunțuri clasificate și alte site-uri pentru a identifica persoanele care vând articole. Scamatorul contactează apoi vânzătorul, face o ofertă și apoi trimite prea mulți bani vânzătorului citând un motiv neobișnuit pentru plata în exces și oferind indicații despre cum să gestionezi surplusul. Vânzătorul va fi instruit să restituie diferența cumpărătorului sau să o trimită unei terțe părți pentru expediere. Înșelătorie apare deoarece banii trimiși nu sunt valabili, probabil un cec fraudulos. Întreaga înșelătorie depinde de vânzător care distribuie surplusul de fonduri înainte de a descoperi că banii originali trimiși sunt frauduloși.

Evitare

Amintiți-vă că principala caracteristică a acestui tip de fraudă este să vă trimiteți prea mulți bani și să solicitați ca o parte din ea să fie rambursată sau trimisă unei terțe părți dintr-un anumit motiv. Escrocherul poate introduce această idee în timpul contactului inițial, atunci când indică faptul că dorește să cumpere tot ceea ce vindeți, sau poate să nu apară până la sosirea plății. În ambele cazuri, nu ar trebui să existe niciun motiv legitim pentru ca banii să fie transferați către dvs. către o terță parte.

De asemenea, este util să vă opriți și să vă gândiți timp de un minut la plățile în exces. Dacă situația s-a inversat și ați cumpărat ceva de la cineva despre care nu ați mai auzit până acum și nu aveți niciun motiv de încredere, are sens să trimiteți acea persoană în avans bani? Nu vă deranjează prea mulți bani și apoi cereți-i să returneze sau să înainteze o parte din ei? Lumea nu este un loc atât de de încredere încât o tranzacție de genul acesta ar trebui să pară normală.

Alinare în caz de catastrofe și tragere de corzile inimii

Această clasă de înșelătorie implică atragerea șirului inimii de oameni pentru a-i păcăli în a trimite bani pentru un fel de fond de salvare sau pentru a salva un grup de cățeluși care se află într-un pericol mortal. Partea critică a acestei escrocherii este de a crea un sentiment de urgență incredibilă. Dacă marca nu trimite acești bani acum, se va întâmpla ceva îngrozitor pentru persoanele care suferă sau cățelușii. Înșelăciunea mizează pe faptul că, odată ce emoțiile noastre sunt pe deplin angajate, abilitățile noastre de gândire critică tind să se scufunde și suntem mai susceptibili să cadem pradă.

În multe cazuri, escrocherul va crea e-mailuri și, eventual, un site web care arată ca o organizație caritabilă legitimă. În alte cazuri, escrocherul va alcătui doar un nume de caritate convingător fals.

Evitare

Dacă doriți să donați bani pentru un efort de ajutor, cel mai bine este să donați direct unei organizații de renume decât să răspundeți la un e-mail. Contactarea directă a unei organizații, cum ar fi Crucea Roșie sau Armata Salvării, vă va asigura că fondurile dvs. nu vor ajunge în mâinile unui escrocher. Este, de asemenea, singura modalitate de a vă asigura că veți obține o primire caritabilă corespunzătoare pentru donația dvs..

Dacă organizația din e-mail nu vă este cunoscută, atunci urmați regula de aur: efectuați verificări de fond extinse. Toate organizațiile caritabile vor trebui înregistrate la guvernul lor pentru a putea fi eligibile să emită bonuri fiscale. Verificați listele guvernului aplicabil pe care intenționează să le facă caritatea pentru a vedea dacă există cu adevărat.

Muncă din fraudă la domiciliu

Munca din frauda la domiciliu capătă o categorie proprie datorită complexității schemei. Unele fraude în avans cu taxa utilizează munca de acasă ca mecanism al acesteia; obligarea potențialilor angajați să plătească o taxă avansată pentru materiale înainte de angajare. Dar nu este același lucru cu lucrul din fraudă la domiciliu.

Unele culturi consideră că lucrul de acasă este scopul final. Poate să-ți câștigi viața din propria casă, fără să fii nevoit să te ocupi de colegii de serviciu sau neplăcuți este o idee foarte populară. Prin urmare, multe persoane sunt foarte susceptibile de a lucra de la domiciliu, care, în mod normal, nu ar suporta prea multe control. Cu toate acestea, există câteva semne care spun că lucrarea este probabil inexistentă, pe care o voi acoperi în secțiunea următoare.

Evitare

Există o mulțime de semne care să funcționeze din fraudă la domiciliu:

 • Banii sunt necesari în față pentru a ajunge la muncă. Deși nu este neobișnuit să trebuie să furnizezi anumite lucruri înainte de angajare, cum ar fi un control de cazier judiciar pe care trebuie să îl plătești, plata pentru orice este direct legată de efectuarea muncii în sine este un semn de avertizare.
 • Munca plătește mult mai mult decât se pare că merită. Anunțurile care susțin că puteți face 2.000 de dolari pe săptămână plicuri de umplutură sunt greu de crezut. Trăim în epoca liniilor de asamblare și a roboților. Dacă jobul implică o muncă manuală repetitivă, de un fel, un robot ar putea face asta mult mai bine decât un om, deci nu are sens să plătească omul să o facă.
 • Lucrarea indică faptul că veți face lucrări care ar necesita, în mod normal, studii superioare într-un cadru de birou. Locurile de muncă referitoare la transcrierea fișelor medicale abundă, dar majoritatea cabinetelor medicale folosesc servicii cunoscute pentru a face acest tip de muncă, deoarece pot exista mize foarte mari dacă ceva este transcris în mod incorect. În timp ce unele companii de transcriere medicală pot folosi lucrători la domiciliu, de obicei, ei trebuie să fi fost supuși unor evaluări de limbă și de competență, mai degrabă decât să răspundă la un email.
 • Lucrarea necesită să cumpărați truse de un fel pe care le puteți re-vinde sau utiliza pentru a construi articole pentru re-vânzare. Dacă jobul implică o re-vânzare directă, cum ar fi vânzarea de produse cosmetice către prieteni, are mai mult sens pentru prietenii tăi să ia doar același job și să obțină rata de vânzare cu ridicata, mai degrabă decât să cumpere de la tine cu amănuntul. Dacă lucrarea presupune construirea de articole de vânzare, vă reamintesc că lucrurile sunt făcute de roboți și linii de asamblare în aceste zile mult mai eficient decât pot oamenii.

Pentru a preveni devenirea victimei muncii în urma fraudei la domiciliu, căutați acele semne de poveste. De asemenea, ar trebui să faceți cercetări despre compania în cauză. Dacă au un istoric de escrocherie a oamenilor, este posibil să apară reclamații cu privire la compania respectivă pe internet. În schimb, dacă nu există nicio urmă a companiei, acesta este și un semn de avertizare. Practic, fiecare afacere are un fel de site web sau adresă de e-mail, astfel încât o companie fără prezență vizibilă pe internet este neobișnuită. Mai ales dacă considerați că această companie folosește un e-mail pentru a vă contacta.

Fraudă a CEO

Frauda CEO presupune identificarea persoanei sau a persoanelor din cadrul unei companii care se ocupă de acești bani și apoi încercarea de a-i determina să transfere bani, prin însușirea cuiva cu autoritate în acest sens, adică - CEO.

Este foarte ușor pentru escroci să utilizeze servicii precum LinkedIn pentru a căuta toți angajații unei anumite companii și apoi să privească titlurile postului pentru a determina cine are controlul asupra banilor și cine are autoritatea de a direcționa transferurile de fonduri. De acolo, încercarea de fraudă poate varia de la foarte complexe și greu de prins, până la foarte de bază. Înșelăciunea de bază este să trimiteți o cerere către banii care îi instruiește să transfere niște bani într-un cont bancar. În timp ce acest lucru poate părea foarte de bază, multe companii distribuie banii ca o chestiune de rutină, astfel încât o solicitare ca aceasta nu ar părea de loc. Instrucțiunile afirmă, de obicei, că banii sunt pentru o afacere importantă care se închide foarte curând. Există întotdeauna o urgență pentru ca fondurile să fie transferate imediat pentru a preveni pierderea mai mare a companiei. Scamatorii speră ca persoana care nu are bani să aibă tipul de relație cu solicitantul pentru a vedea că solicitarea este neobișnuită și va îndeplini cererea imediat.

Evitare

Am văzut recent o încercare nereușită de fraudă a CEO. Nu a funcționat, deoarece banii din această companie au avut o relație suficient de bună cu CEO-ul pentru a observa că, în mod normal, CEO-ul nu a semnat e-mailurile lor, printre alte mici detalii. Persoana cu bani a ridicat telefonul și a confirmat cu CEO-ul că nu era o solicitare valabilă și a salvat compania o bucată mare de bani.

Cea mai bună apărare împotriva fraudei CEO este să vă asigurați că compania dvs. are o procedură stabilită pentru transferurile de fonduri, care include verificări duble pentru a vă asigura că solicitarea este valabilă. Un alt factor care ajută la înfrângerea acestui tip de fraudă este încurajarea relațiilor de muncă bune la toate nivelurile. Dacă un loc de muncă susține întrebări, atunci banii sunt mai predispuși să se aplece peste birou către colegul de muncă și să spună că ți se pare corect? sau ridicați telefonul și sună direct pe pretinsul solicitant.

Email de phishing Amazon

Cum să răspundeți și să raportați înșelătorii prin e-mail

Prima regulă este să nu răspunzi la ceva ce crezi că este fraudulos. Dacă se întâmplă la locul de muncă, raportați-o echipei de securitate și supraveghetorului dvs. și lăsați compania să-și dea seama cel mai bun curs de acțiune.

Dacă e-mail-ul înșelătorie vine în e-mailul dvs. personal, cel mai bun curs de acțiune este să îl ștergeți sau să îl marcați ca spam, dacă furnizorul dvs. de e-mail are această opțiune. Puteți să îl raportați și agențiilor de aplicare a legii. Acesta poate fi un pas util, deoarece aceste agenții operează de obicei sisteme de alertă prin care pot ajunge la un număr mai mare de oameni pentru a-i anunța că această înșelătorie se întâmplă acum. De asemenea, ajută aceste agenții să înțeleagă cât de profundă și largă este o înșelătorie care poate ajuta persoanele din spatele ei.

Raportare în Canada

Royal Canadian Mounted Police (GRC) este poliția federală a Canadei. Oferă informații despre înșelătorii de raportare. De asemenea, indică faptul că toate tipurile de fraudă trebuie raportate la Centrul canadian de combatere a fraudei, care colectează informații privind frauda în masă și furtul de identificare în Canada.

Raportare în Statele Unite

Biroul Federal de Investigații (FBI) operează Centrul de Reclamații privind Crimele Internet (IC3), care este un loc central pentru depunerea plângerilor privind frauda pe internet. IC3 poate împărtăși plângerea dvs. cu agențiile de aplicare a legii care au competența pentru o plângere.

Raportare în Regatul Unit

ActionFraud este centrul național de raportare a fraudelor și înșelătoriei prin e-mail în Regatul Unit și lucrează cu Biroul Național de Informații pentru Fraude.

Ce fac furnizorii de servicii Internet pentru a vă ajuta?

Furnizorii de servicii Internet (ISP) și Furnizorul de servicii de e-mail (ESP) rulează de obicei software extins anti-spam. Acest software analizează mesajele de e-mail primite și determină probabilitatea ca acestea să fie spam. E-mailurile care sunt determinate a fi spam sunt de obicei plasate în folderul Spam sau Junk, în timp ce e-mailurile sigure sunt introduse în căsuța de e-mail.

Mulți dintre factorii folosiți pentru a analiza un e-mail sunt realizate în culise și nici nu le vedem în acțiune. Filtrele Spam caută lucruri precum:

 • E-mailul a provenit de la un server de mail autorizat? Proprietarii de domenii au capacitatea de a desemna ce servere au voie să trimită e-mail în numele domeniului lor prin utilizarea înregistrărilor DNS pentru Sender Protection Framework (SPF).
 • Are serverul de e-mail de expediere o reputație de a trimite spam de e-mail?
 • Este conținutul e-mailului probabil că este spam?

Unele dintre aceste verificări necesită colaborare pentru a efectua. De exemplu, este posibil ca unicul dvs. furnizor de e-mail să nu aibă suficiente informații pentru a ști dacă serverul de e-mail care a trimis e-mailul are reputația de a trimite spam. La fel, judecarea conținutului unui e-mail pentru a fi spam poate fi dificilă, deoarece unele persoane caută cu adevărat ipoteci și medicamente cu prescripție redusă. Aceste tipuri de verificări se efectuează utilizând liste partajate, cum ar fi listele negre ale Spamhaus. Spamhaus are o mare bază de date cu caracteristici asociate cu spam-ul prin e-mail, așa că dacă un e-mail împărtășește unele dintre aceste caracteristici, există o șansă destul de decentă, de fapt, este spam de un fel.

Acestea fiind spuse, spamerii sunt creativi și sunt foarte motivați să introducă escrocherile prin e-mail în căsuța de e-mail evitând aceste filtre de spam. Nu există nicio modalitate sigură de a fi sigur că fiecare e-mail din căsuța de e-mail este sigur. Bunul simț și paranoia dvs. sunt ultima linie de apărare.

Unde să rămâneți la curent cu noile escrocherii prin e-mail

Înșelătorii prin e-mail sunt foarte fluide și se schimbă rapid. Unii devin răspândiți și ajung în emisiunile de presă și ziare în mass-media, iar altele sunt mai mici și vin și pleacă fără prea multe fanfare. Din această cauză, oricărei organizații este foarte dificil să țină pasul cu o listă de escrocherii actuale. Prin urmare, este important să recunoaștem caracteristicile caracteristice ale unei înșelători, în loc să încercați să identificați caracteristicile specifice ale oricărei înșelători.

Guvernele din multe țări întrețin un fel de birou de fraudă și pot publica înșelătorii cunoscute ca alerte pe care le puteți monitoriza.

Biroul canadian de concurență publică periodic „Micuța carte neagră a escrocherilor”. Nu este clar cât de des este actualizat, deci nu poate fi la fel de bun ca o listă de alertă curentă. Cu toate acestea, se pare că este singurul tip de informație de alertă înșelătorie pe care îl produce guvernul canadian.

Comisia federală pentru comerț a Statelor Unite operează o pagină de alertă înșelătorie, iar IC3 are un flux RSS de alerte aici.

Site-ul Regatului Britanic pentru Acțiuni de Fraudă enumeră escrocherii actuale aici.

„Fuga prin e-mail prințului nigerian” de Jamil Velji licențiat sub CC Atribuire-Distribuire similar 3.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 8

Adblock
detector