Cum să utilizați gratuit criptarea PGP pe Windows

ferestre-10-logo

Paranoic despre e-mailurile tale? Doriți să le trimiteți într-unul dintre cele mai sigure moduri posibile? Apoi asta ghid privind utilizarea criptarea PGP pe Windows are tot ce ai nevoie. Dacă sunteți în căutarea unui fundal pentru PGP, cine l-a inventat și cum funcționează la un nivel mai profund, mergeți la ghidul nostru mai extins despre criptarea PGP și cum funcționează..

Dacă preferați să vă plonjați direct și să începeți să comunicați în siguranță, atunci rămâneți în jur. Acest tutorial are capturi de ecran și direcții pentru fiecare pas al drumului, făcându-l ușor instalați, configurați și utilizați criptarea PGP.

Pentru a rula PGP fără probleme și cu cel mai mic risc pentru confidențialitatea și securitatea dvs., vom combina mai multe piese software diferite. Primul dintre acestea este pachetul de criptare PGP Gpg4win, care este o instalare pentru Windows care vine cu Gnu Privacy Guard (GPG) și unele componente suplimentare.

În partea superioară a lui Gpg4win, vom folosi și un client de e-mail de la Mozilla apelat Thunderbird, și Enigmail, care este un addon Thunderbird care reunește totul. Partea cea mai bună este că toate aceste trei descărcări sunt gratuite, deci nu va costa nimic să vă ridicați.

Vei folosi aceste trei componente cu propria dvs. adresă de e-mail. În mod ideal, această adresă ar trebui să vină de la un furnizor care are reputația de a lua în serios securitatea și confidențialitatea, dar aceste indicații vor funcționa în continuare cu orice cont vechi Gmail sau Hotmail. Așa că trageți-vă și pregătiți-vă să criptați.

Care este problema cu e-mailul dvs. normal?

Cei mai mulți dintre noi folosim e-mailul în fiecare zi, dar mulți nu știu cât de nesigur este. din pacate, e-mailul nu este foarte sigur deloc. Între căsuța de ieșire și inboxul destinatarului, nu știi niciodată cine îți poate intercepta mesajele. Infractorii, autoritățile sau fostul iubit nebun ar putea citi tot ceea ce intră și iese.

Lipsa securității este bine în majoritatea situațiilor. Pentru persoana obișnuită, nu contează cu adevărat dacă un interceptor citește cel mai recent e-mail al lanțului pentru a intra în căsuța de e-mail sau dacă ISP-ul lor poate accesa corespondența cu un vechi prieten de la colegiu..

Problemele apar atunci când doriți trimite ceva valoros sau sensibil. Nu ați dori să vă trimiteți prin e-mail parola bancară online sau să organizați un complot pentru răsturnarea guvernului prin e-mail. În ambele cazuri, informații pot fi găsite cu ușurință, ducând la sustragerea fondurilor tale sau la un oficial foarte furios care te bate la ușă.

Care este soluția?

Dacă doriți să vă păstrați e-mailurile în siguranță, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să le criptați. Prin criptarea mesajelor cu PGP, le introduceți într-un cod complex care nu poate fi spart decât de cheia privată a destinatarului. Același lucru este valabil și atunci când primiți un mesaj criptat - cheia dvs. privată este singurul lucru care permite accesarea acestuia.

Acest sistem înseamnă că chiar dacă cineva vă interceptează mesajele, nu le poate citi. Vor putea vedea cu cine comunicați, atunci când a fost trimis mesajul, titlul subiectului și metadatele, însă conținutul mesajului în sine va fi ascuns cu cifră necitibilă.

Vezi si: Coduri și cifre celebre

Ce furnizor de e-mail ar trebui să utilizați?

Vom descărca Gpg4win, Thunderbird și Enigmail într-o clipă, dar veți avea nevoie și de o adresă de e-mail pentru a începe. Puteți utiliza orice faceți în mod normal, dar e-mailurile gratuite precum Gmail și Yahoo sunt probabil o idee proastă. Multe dintre aceste servicii sunt gratuite doar pentru că aceste companii extrag datele dvs. și le vând agenților de publicitate.

În timp ce Google nu poate scana conținutul unui e-mail criptat PGP, poate colecta încă metadatele. Dacă toată motivația dvs. de a utiliza PGP este de a vă îmbunătăți confidențialitatea și securitatea, atunci utilizarea serviciilor companiilor cu astfel de înregistrări discutabile probabil nu este un bun început.

Deci, ce serviciu de e-mail ar trebui să folosești? Dacă aveți un nivel ridicat de risc, poate doriți să luați în considerare un furnizor de e-mail se concentrează în special pe e-mailuri sigure și private, cum ar fi Tutanota sau ProtonMail.

Ambele oferă planuri gratuite cu funcționalitate limitată, precum și conturi premium cu mai mult spațiu de stocare și funcții. Acestea vă vor costa câțiva dolari pe lună, dar cu siguranță cheltuiala poate merita în multe cazuri.

Configurarea criptării PGP pe Windows

Acum că ați înțeles de ce este un sistem atât de util pentru securizarea e-mailului dvs., este timpul să începeți. Acesta este un proces în mai multe etape care include descărcarea și instalarea a trei aplicații separate, apoi configurarea lor pentru a lucra împreună.

Descărcarea și instalarea Gpg4win

Gpg4win este un pachet de programe open-source pentru Windows. Este livrat cu unii manageri de certificate și plugin-uri, dar tot ce va avea nevoie pentru tutorialul de astăzi este Gnu Privacy Guard software de criptare.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă îndreptați către site-ul Gpg4win și să descărcați pachetul de criptare pentru Windows.

Faceți clic pe butonul verde mare care spune Descărcați Gpg4win, urmată de numărul versiunii:

PGP-criptare Outlook-instalare-1

Veți fi dus în următorul ecran, unde vi se solicită o donație:

Nu trebuie să donați nimic, deoarece Gpg4win este în cele din urmă un pachet software gratuit. În ciuda acestui fapt, este important să rețineți că GPG este un proiect care ajută la securizarea comunicărilor a milioane de oameni din întreaga lume. Donațiile reprezintă o parte esențială pentru menținerea în viață a proiectului, așa că, dacă aveți bani în plus, este o cauză demnă de a susține.

Dacă nu doriți să donați, dați clic pe butonul $ cu 0 care este sub sigla PayPal, apoi apăsați pe Descarca buton. Veți fi dus la următoarea pagină în timp ce așteptați descărcarea pachetului GPG:

PGP-criptare Outlook-instalare-2

Odată ce descărcarea s-a terminat, dublu click pe ea pentru a rula asistentul de configurare. Acest lucru vă va duce la un meniu în care vă puteți alege limba. Alegeți în ce limbă sunteți cel mai confortabil, apoi faceți clic pe O.K:

PGP-criptare Outlook-instalare-4

Veți fi dus la următoarea pagină, unde puteți doar să faceți clic Următor →:

Cum să utilizați gratuit criptarea PGP pe Windows

Acest lucru vă duce la un ecran în care puteți alege ce aspecte ale pachetului GPG doriți să instalați. Tot ce avem nevoie pentru scopurile noastre este GnuPG, dar descărcarea selecțiilor implicite nu va fi rău. Puteți alege, de asemenea, să descărcați Integrare browser sau GPA dacă simți că vei avea nevoie de ele pentru altceva.

După ce ați făcut selecțiile, faceți clic pe Următor →:

Cum să utilizați gratuit criptarea PGP pe Windows

Veți fi adus pe următoarea pagină, unde puteți alege undeva pentru a salva Gpg4win, sau doar lăsați destinația așa cum este. Clic Instalare:

Cum să utilizați gratuit criptarea PGP pe Windows

Așteptați câteva momente în timp ce Gpg4win este instalat. Apoi veți fi dus la următoarea pagină:

Cum să utilizați gratuit criptarea PGP pe Windows

Clic Următor →, atunci vei ajunge aici:

Cum să utilizați gratuit criptarea PGP pe Windows

Clic finalizarea pentru a finaliza configurarea Gpg4win a computerului. Nu va trebui să rulați Kleopatra pentru tutorialul de astăzi, așadar puteți deselecta caseta sau doar să închideți programul atunci când se deschide. Kleopatra este un manager de certificare pe care îl puteți utiliza pentru a vă gestiona cheile, dar astăzi vom folosi Enigmail.

Instalarea Thunderbird

Primul pas este să vă îndreptați către site-ul Thunderbird, apoi să atingeți verdele mare Descarca butonul din mijloc:

PGP-instalare-ferestre

Așteptați descărcarea fișierului, apoi executați-l. S-ar putea să apară o fereastră care să vă întrebe dacă doriți să permiteți programului să facă modificări pe computer. Dacă o face, faceți clic pe da. Se va lansa următorul asistent de configurare:

PGP-instalare-windows-2

Clic Următor →, ceea ce vă va aduce aici:

PGP-instalare-windows-3

Dacă sunteți un utilizator de putere, nu ezitați să mergeți cu Personalizat opțiune de configurare. Dacă nu sunteți prea gândit din punct de vedere tehnic, este cel mai bine să alegeți Standard instalarea în schimb. Clic Următor →, care vă va duce la această pagină de recenzie:

PGP-instalare-windows-4

Examinați selecțiile, apoi faceți clic pe Instalare dacă ești mulțumit de ei. În caz contrar, mergeți înapoi prin asistentul de configurare și schimbați locația fișierului sau oricare dintre alte opțiuni doriți să le modificați.

Dacă efectuați modificări, treceți din nou prin fiecare dintre pașii de mai sus până când faceți clic Instalare. Așteptați terminarea instalării, apoi veți fi adus pe pagina de finalizare. Clic finalizarea pentru a finaliza instalarea Thunderbird.

Configurarea Thunderbird

Thunderbird ar trebui să se lanseze de la sine. În caz contrar, căutați în fișierele dvs. și deschideți-l manual. Vei fi adus pe acest ecran de configurare:

PGP-instalare-ferestre-6

Completați numele dvs., adresa de e-mail pe care doriți să o utilizați și parola care aparține acelui cont. Parolele puternice sunt cruciale, pentru că cele slabe fac banal un atacator să intre în e-mailul dvs. criptat PGP. Pentru mai multe detalii despre parolele puternice, accesați tutorialul nostru despre cum să faceți parole puternice.

Vezi si: Instrumentul Generator de parole

După ce ați introdus detaliile dvs., faceți clic pe Continua. Aceasta vă duce la următorul ecran:

PGP-instalare-windows-7

Dacă nu sunteți sigur ce faceți, este cel mai bine să lăsați setările așa cum sunt. IMAP este un protocol care stochează copiile principale ale dosarelor de e-mail pe server, cu copii suplimentare găzduite local. POP3 va stoca mesajele dvs. pe primul dispozitiv care le accesează. În general, IMAP este mai convenabil când vine vorba de sincronizarea e-mailului dvs. pe dispozitive.

După ce sunteți mulțumit de configurare, faceți clic pe Terminat. Expertul de configurare va dura un moment pentru a vă verifica parola, apoi veți fi condus la interfața noului dvs. client de e-mail Thunderbird..

Există o mulțime de alte opțiuni de configurare cu care puteți experimenta în Thunderbird, cum ar fi configurarea preferințelor de securitate și dezactivarea HTML în e-mailurile dvs. De fapt, multe dintre acestea sunt importante pentru siguranța și confidențialitatea dvs. generală. În ciuda importanței lor, avem multe alte lucruri de acoperit în această postare, așa că le vom salva pentru încă o zi.

Configurarea Enigmail

Cel mai simplu mod de a configura Enigmail este să o faci din clientul Thunderbird pe care tocmai l-am descărcat. Din ecranul principal al inbox-ului Thunderbird, veți vedea o pictogramă mică în meniu cu trei linii orizontale. Acesta se află în partea dreaptă sus, lângă caseta de căutare.

Treceți peste această pictogramă pentru a afișa setările. În coloana din dreapta a meniului, veți vedea Add-on-uri. Mutați mouse-ul peste asta, apoi așteptați să apară coloana a treia de meniu. Clic Add-on-uri când face:

PGP-instalare-ferestre-9

Acest lucru vă aduce la Add-on-uri pagină. Dacă defilați în jos, Enigmail ar trebui să fie în Adăugări prezentate secțiune. Clic pe el:

PGP-instalare-windows-10

Făcând clic pe pictograma Enigmail vă va duce la următoarea pagină:

PGP-instalare-windows-11

Faceți clic pe verde Adăugați la Thunderbird buton. Va apărea următorul pop-up. Clic Instaleaza acum:

PGP-instalare-ferestre-12

În Add-on-uri ecran pe care ați navigat până acum, puteți face acum clic pe a doua opțiune din meniul vertical din stânga, Extensii:

PGP-instalare-ferestre-13

Acum ar trebui să vedeți pictograma Enigmail listată în extensiile dvs..

Pentru a vă asigura că Enigmail și Gnu Privacy Guard sunt configurate corect, mergeți înapoi la bara de meniuri, treceți peste Add-on-uri în a doua coloană până la cealaltă Add-on-uri meniul apare. Acum veți vedea Enigmail sub ea. Clic pe el:

PGP-instalare-ferestre-14

Aceasta vă va duce la următorul ecran:

PGP-instalare-ferestre-15

Sub Setări de bază, unde spune Fișiere și directoare, vrei să spună „GnuPG a fost găsit în ...“. Dacă se spune „Nu s-a putut găsi GnuPG”, Apoi bifează caseta de sub care scrie„Anulați cu”Și introduceți locația în care ați salvat Gpg4win mai devreme în tutorial. Clic bine pentru a vă întoarce la ecranul principal al lui Thunderbird.

Pentru a configura Enigmail, faceți clic pe butonul Asistentul de configurare revenind în meniu, apoi derulați în jos până unde se spune Enigmail în a doua coloană. Asistentul de configurare ar trebui să fie prima opțiune care apare când treceți peste acesta:

PGP-instalare-ferestre-16

Pentru acest tutorial, vom fi lipiți cu configurație standard. Dacă sunteți un utilizator avansat, nu ezitați să alegeți una dintre celelalte setări. Clic Următor →:

PGP-instalare-ferestre-17

Veți fi adus pe o nouă pagină pentru configurarea perechii dvs. de chei. Perechile de chei sunt un aspect crucial al PGP, care cuprinde atât cheia publică pe care corespondenții dvs. o utilizează pentru criptarea mesajelor, cât și cheia privată, pe care o utilizați pentru a le decripta..

Dacă cineva vă descoperă vreodată cheia privată, aceasta îi permite să acceseze mesajele criptate PGP. Acesta este motivul pentru care este crucial să vă păstrați cheia privată în siguranță de ochii celorlalți. O soluție bună este să o țineți pe o unitate USB care este blocată într-un seif.

Primul lucru pe care va trebui să îl faceți este să introduceți o parolă puternică pentru a vă proteja cheile:

PGP-instalare-ferestre-18

După ce ați introdus parola, faceți clic pe Următor →. Poate dura câteva minute pentru a genera cheia dvs., atunci veți fi adus aici:

PGP-instalare-ferestre-19

Clic Închide, apoi Următor →, care vă duce la următorul ecran:

PGP-instalare-windows-20

Clic Creați un certificat de revocare. Acest certificat vă va permite să vă revocați cheia publică dacă aveți vreodată nevoie. Există mai multe situații în care poate doriți să vă revocați certificatul, cum ar fi dacă vă pierdeți cheia privată sau dacă credeți că detaliile dvs. PGP au fost compromise de atacatori.

Pentru a configura certificatul de revocare, va trebui să introduceți parola pe care tocmai ați creat-o. Apoi veți fi dus la următoarea pagină, unde puteți alege unde doriți să salvați certificatul:

PGP-instalare-ferestre-21

Acum puteți da clic Următor → pe Creați un certificat de revocare pagină. Veți fi adus pe ecranul final al asistentului de configurare, unde trebuie doar să faceți clic finalizarea.

Ca ultim pas în configurarea Enigmail, vrem să ne asigurăm că totul a fost configurat corect. Întoarceți-vă în meniu cu cele trei bare orizontale, apoi derulați în jos Opțiuni și apoi Setările contului. În meniul din partea stângă, faceți clic pe a șasea opțiune, Securitate OpenPGP:

PGP-instalare - ferestre-22

În această secțiune, doriți să vă asigurați că caseta de selectare „Activați suportul OpenPGP (Enigmail) pentru această identitate”A fost bifat. Acest lucru vă asigură că utilizați criptarea PGP prin Enigmail.

Generarea de noi perechi de chei

Dacă doriți să utilizați PGP cu mai multe conturi de e-mail, vă este sugerat să utilizați o cheie diferită pentru fiecare. Dacă sunteți mulțumit de contul pe care l-ați integrat deja, nu ezitați să săriți acest pas.

Cu instrumentele pe care tocmai le-ați descărcat, există două modalități prin care puteți genera noi perechi de chei pentru fiecare cont. Puteți utiliza managerul de certificate, Kleopatra, sau addonul Thunderbird, Enigmail. În acest tutorial, ne vom concentra pe generarea de chei cu Enigmail.

Pentru a genera o altă pereche de chei, mai întâi va trebui să adăugați un cont de e-mail suplimentar. Puteți face acest lucru trăgând în sus Thunderbird, apoi făcând clic pe meniul din dreapta sus. Pune deasupra Opțiuni, apoi faceți clic pe Setările contului:

PGP-instalare-ferestre-24

Aceasta vă va duce la următoarea fereastră. În partea stângă jos, faceți clic pe locul unde se spune Acțiuni de cont:

PGP-instalare-ferestre-25

Va apărea un submeniu. Selectați Adăugați contul de e-mail, care va afișa următorul ecran:

PGP-instalare-ferestre-26

Introduceți detaliile dvs., apoi faceți clic pe Continua. Thunderbird ar trebui să configureze automat contul. Dacă utilizați un furnizor de e-mailuri mai puțin obișnuit, poate fi necesar să introduceți aceste setări manual.

După ce ați adăugat contul, este timpul să configurați o nouă pereche de chei pentru acesta. Faceți clic pe meniul Thunderbird, treceți cursorul peste Enigmail opțiune, apoi faceți clic pe Managementul cheilor, care se deschide în noul meniu:

PGP-instalare-windows-22

Acest lucru vă va aduce la următorul popup:

PGP-instalare-ferestre-23

Click pe Genera în meniul de sus. Selectează Nou pereche cheie opțiune care apare în submeniu. Aceasta va afișa următorul ecran:

PGP-instalare-ferestre-27

În partea de sus, selectați contul pentru care doriți să generați o pereche de chei. Apoi introduceți o parolă puternică pentru a vă proteja cheia privată. Dacă doriți, puteți modifica data de expirare a cheilor dvs., dar acest lucru este necesar doar în anumite cazuri de utilizare. Click pe Generați cheia, apoi așteptați câteva momente pentru ca programul să vă producă cheia.

Importarea unei perechi de chei vechi

Dacă aveți deja o pereche de chei pe care doriți să o utilizați, accesați meniul Thunderbird, apoi puneți cursorul peste Enigmail opțiune care apare.

Click pe Managementul cheilor, care se deschide în noul meniu:

PGP-instalare-windows-22

Acest lucru vă va aduce la următorul popup:

PGP-instalare-ferestre-23

Pentru a importa cheia dvs., trebuie doar să faceți clic pe Fişier, apoi Importați cheile din fișier. De asemenea, puteți da clic pe Editați | ×, apoi Importați cheile de la URL in schimb. Depinde doar de unde doriți să importați cheia. Enigmail va importa cheia dvs. din locația sa.

Trimiterea și primirea de e-mailuri criptate PGP pe Windows

După ce aveți programele instalate și cheile configurate, este timpul să aflați cum să trimiteți e-mailuri criptate PGP. Mai întâi trebuie să rezolvăm o altă problemă. Cui îi trimiteți?

Adăugarea destinatarilor

Criptarea PGP este un instrument excelent pentru criptarea e-mailurilor, dar este inutil dacă nu aveți cu cine să discutați. Pentru a securiza un mesaj cu criptare PGP, mai întâi veți avea nevoie de cheia publică a destinatarului.

Dacă sunt deja un utilizator PGP, ușurează lucrurile. Este posibil ca cheia lor să fie afișată pe site-ul lor web, le puteți cere direct sau o puteți căuta pe serverele cheie.

Dacă persoana cu care trebuie să comunicați nu utilizează deja PGP, atunci va trebui să-i convingeți să o configureze pentru a putea comunica în siguranță.

Una dintre cele mai comune metode de partajare a unei chei PGP este prin trimiterea fișierului .asc. Dacă destinatarul intenționat v-a trimis deja fișierul .asc pentru cheia lor, salvați-l local, apoi reveniți la Managementul cheilor meniu despre care am vorbit în ultima secțiune:

PGP-instalare-ferestre-23

Click pe Fişier, apoi Importați cheile din fișier. Navigați prin computer până unde ați salvat fișierul .asc al destinatarului, apoi selectați-l pentru a-l adăuga la Enigmail.

O altă opțiune este adăugarea adresei URL a cheii. Dacă găsiți adresa URL a destinatarului intenționat în formatul următor, este simplu să o adăugați în Enigmail:

PGP-instalare-ferestre-28

Tot ce trebuie să faceți este să copiați adresa URL, apoi să mergeți la Managementul cheilor meniul din Enigmail. Clic Editați | ×, urmat de Importați cheile de la URL:

PGP-instalare-ferestre-29

Veți fi adus pe un nou ecran în care puteți insera adresa URL. Clic O.K, apoi  O.K încă o dată pe ecranul de confirmare. Veți fi întâmpinat cu un ecran care spune Succes! Cheile importate dacă cheia a fost importată corect.

O altă opțiune pentru a găsi cheia publică a destinatarului dvs. este să le căutați pe unul dintre serverele cheie. De la Managementul cheilor Enigmail meniu, treceți peste server de chei, apoi faceți clic pe Căutați cheile:

PGP-instalare-ferestre-30

Introduceți numele sau e-mailul destinatarului intenționat, apoi selectați prin ce server doriți să efectuați căutarea. Clic O.K pentru a începe căutarea:

PGP-instalare-ferestre-31

Rezultatele căutării dvs. vor apărea într-un ecran nou. Dacă găsiți destinatarul corect, faceți clic pe numele lor, apoi selectați O.K. Cheia destinatarului va fi importată și veți primi un ecran care spune Succes! Cheile importate.

Distribuirea cheii dvs. publice

Este la fel de important ca contactele potențiale să poată găsi cheia dvs. PGP, precum și pentru dvs. să le puteți găsi. Dacă vorbești deja cu cineva printr-un canal nesigur, dar vrei să treci la PGP, le poți trimite .asc fișier pentru cheia publică. Acest lucru vă va permite să vă continuați corespondența într-o manieră sigură.

Una dintre cele mai simple metode de a trimite fișierul .asc este prin Thunderbird. Începeți să compuneți un e-mail. Adăugați adresa destinatarului și orice mesaj relevant. După ce ai terminat, mergi la Enigmail apoi faceți clic pe Atașați cheia mea publică:

PGP-instalare-windows-32

Aceasta va adăuga cheia publică ca atașament. Fiți conștienți că acest lucru nu vă criptează mesajul, ci doar oferă destinatarului dvs. cheia publică, astfel încât acestea să vă poată trimite mesaje criptate în viitor.

De asemenea, puteți distribui cheia publică prin listarea acesteia pe un server de chei. Pentru a face acest lucru, întoarceți-vă la Enigmail Managementul cheilor meniul. Faceți clic pe cheia pe care doriți să o plasați pe server, apoi treceți peste server de chei meniul. Click pe Încărcați cheile publice:

PGP-instalare-ferestre-33

Pentru a încărca cheia publică va dura doar câteva momente. După ce va începe, oamenii vor putea să-l caute pe serverul public.

Criptarea e-mailurilor

Acum că ați adăugat cheile unor contacte și acestea au și cheia dvs., este timpul să criptați un e-mail. Porniți un e-mail așa cum faceți în mod normal, accesând secțiunea Scrie fila din stânga sus a interfeței principale a lui Thunderbird.

Introduceți adresa de e-mail a unuia dintre persoanele de contact ale căror chei publice le-ați adăugat deja, apoi tastați mesajul. Dacă doriți, puteți include o linie de subiect, dar asigurați-vă că nu conține nimic prea specific sau sensibil. Acest lucru este esențial, deoarece liniile de subiect și metadatele nu sunt criptate în mesajele PGP:

PGP-instalare-ferestre-34

Dacă adresa de e-mail a destinatarului apare în roșu, așa cum se întâmplă în imaginea de mai sus, înseamnă că cheia publică nu a fost încă asociată cu e-mailul în Thunderbird.

În general, Thunderbird va face acest lucru automat, atât timp cât poate găsi cheia publică corectă. Când trimiteți e-mailurile PGP de contact ulterioare, adresa lor de e-mail ar trebui să apară în negru.

Observați o pictogramă de blocare în meniul de deasupra adresei expeditorului. Va fi fie o încuietoare neagră cu un X roșu, fie o încuietoare de aur cu o căsuță verde. Pentru a cripta mesajul, faceți clic pe această pictogramă pentru a vă asigura că afișează blocarea de aur cu căsuța.

După ce ați făcut acest lucru, faceți pur și simplu clic Trimite iar mesajul criptat va fi livrat în căsuța de e-mail a destinatarului. Acestea vor putea să-l acceseze numai introducând cheia lor privată. Dacă un atacator interceptează mesajul, tot ce va vedea este cifra de text.

Dacă destinatarul dvs. nu are deja cheia dvs. publică, poate doriți să-l atașați folosind metoda discutată anterior Distribuirea cheii dvs. publice. Acest lucru face mai ușor pentru destinatarul dvs. să răspundă într-un format criptat.

Decriptarea e-mailului criptat PGPs

Când primiți un e-mail criptat PGP, faceți dublu clic pe el. Apoi va apărea o nouă fereastră care vă va cere să introduceți parola. Introduceți-l, apoi faceți clic pe O.K:

PGP-instalare-ferestre-35

Atâta timp cât ați introdus parola corectă, mesajul ar trebui să se deschidă sub formă de text, permițându-vă să o citiți:

PGP-instalare-ferestre-36

Acum că știți cum să decriptați mesajele, aveți toate informațiile de care aveți nevoie pentru a trimite și primi mesaje într-o manieră sigură. Sigur, PGP este ceva mai dificil de obișnuit decât e-mailul normal, dar este semnificativ mai sigur.

Când să utilizați criptarea PGP depinde de modelul dvs. de amenințare. Majoritatea oamenilor vor trimite emailuri cu aceasta doar atunci când trebuie să discute despre informații sensibile sau valoroase. Ei tind să preferă e-mailurile standard în alte situații pentru simplitatea și universalitatea sa.

Dacă vă confruntați cu riscuri mai mari sau pur și simplu preferați să greșiți din partea paranoiei, puteți alege să trimiteți toate mesajele prin PGP, în ciuda efortului suplimentar. Unul dintre cele mai mari avantaje ale PGP este că vă oferă libertatea de a vă îmbunătăți securitatea atunci când aveți nevoie, precum și de a oferi o serie de opțiuni de configurare pentru a se potrivi nevoilor individuale ale fiecărui utilizator..

De ce ar trebui să folosești Gpg4win, Thunderbird & Enigmail împreună?

Există o serie de moduri diferite prin care puteți trimite e-mailuri sigure, inclusiv opțiuni plătite și gratuite. Combinația de Gpg4win, Thunderbird și Enigmail iese în evidență din câteva motive diferite.

Una dintre cele mai importante este că toate aceste componente sunt sursa deschisa, și au o comunitate puternică în spatele lor. Această comunitate este incredibil dedicat să ofere opțiuni de comunicare sigure utilizatorilor săi.

Un alt factor cheie este că toate aceste descărcări sunt gratuite, ceea ce înseamnă că chiar și cei fără prea mulți bani pot implementa caracteristicile de securitate de care au nevoie. Acest lucru este mai ales important pentru activiști și denunțători din întreaga lume.

Atunci când iau în considerare alternativele de mesagerie sigură, majoritatea marilor companii de tehnologie au unele caracteristici decente de securitate în pachetele lor de software, precum și opțiuni pentru mesagerie securizată.

În multe situații, aceste oferte pot fi bune de utilizat fără rezultate negative. În ciuda acestui lucru, companiile ca. Google și Microsoft au înregistrări destul de slabe când vine vorba de confidențialitate.

Mulți oameni preferă să stea departe de acești giganti tehnologici și software-ul lor proprietar, în schimb aleg să meargă cu opțiuni open-source ale căror codul poate fi inspectat de oricine. Acesta este motivul pentru care combinația de Gpg4win, Thunderbird și Enigmail este incredibil de populară în comunitatea de confidențialitate.

Una dintre puținele probleme minore cu această configurație este că este puțin mai dificil de configurat decât unele dintre alternativele sale, dar nu este nimic pe care utilizatorul mediu de internet nu ar trebui să se poată ocupa.

Având în vedere ce oferă această combinație de software în termeni securitate și personalizare, un pic în plus este doar un compromis. Împreună, Gpg4win, Thunderbird și Enigmail sunt un pachet excelent pentru menținerea comunicațiilor în siguranță.

Vezi si: Criptografie cu cheie publică

Sigla Windows 10 de Microsoft autorizat sub CC0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − 40 =

Adblock
detector