Cum se utilizează criptarea PGP cu Gmail

gmail-logo

Doriți să faceți mai multe mesaje Gmail sigur și privat? Atunci ești la locul potrivit. Acest ghid vă va spune tot ce trebuie să știți despre utilizarea criptării PGP cu Gmail Împiedicați atacatorii să nu se afle în mesajele tale. De ce ar trebui să-l utilizați, la diferitele opțiuni disponibile și la fiecare pas al configurației, acest tutorial te va transforma în PGP-pro în doar câteva minute.

De ce ar vrea cineva să folosească criptarea PGP cu Gmail?

A începe cu, e-mailul normal nu este sigur prin orice metrică. Odată ce mesajul îți părăsește contul, există o serie de puncte în care acesta poate fi interceptat, citit și chiar modificat.

Sigur, e-mailul obișnuit este o opțiune bună pentru o mulțime de sarcini banale. Este bine să trimiteți comenzi pentru intern despre ce doriți pentru prânz, discutând ce nuanță de albastru ar arăta cel mai bine în noile materiale de marketing sau pentru a planifica petrecerea de ziua de naștere a bunicii dvs..

Pentru orice este mai sensibil sau mai valoros, să spunem că trimitem documente de afaceri de top secret sau planificăm un protest politic împotriva unui regim totalitar, atunci e-mailul normal nu este potrivit. De asemenea, nu este o idee grozavă pentru cei care sunt îngrijorați de urmărirea online sau infracțiuni informatice.

Criptarea PGP vă oferă o modalitate de a continua să folosiți e-mailul, fără a fi nevoie să vă faceți griji pentru aceste preocupări. Cu un cont de e-mail normal și câteva adaptări, puteți utiliza cu ușurință Gmail pentru a trimite mesaje sigure. Aceste mesaje pot fi deschise și vizualizate numai cu cheia privată a destinatarului.

Dacă doriți să faceți un pas înapoi și să aflați un pic mai multe despre PGP, ce este, cum funcționează și cum vă păstrează în siguranță, atunci ghidul nostru despre criptarea PGP vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie.

În caz contrar, singurele detalii tehnice pe care trebuie să le știți cu adevărat sunt faptul că PGP vă păstrează comunicațiile în siguranță, permițându-vă să criptați mesaje folosind cheia publică a destinatarului, la care pot fi accesate doar cu cheia lor privată, lucru la care numai ei ar trebui să aibă acces la.

Poate fi folosit și pentru a confirma faptul că un mesaj a fost trimis de persoana care pretinde că este expeditorul, împiedicând atacatorii să trimită în mod fraudulos mesaje. PGP poate dovediți că un mesaj nu a fost afectat de asemenea, de către un terț pe parcurs, arătând dacă un mesaj își păstrează sau nu integritatea inițială. Ambele sarcini sunt realizate cu semnături digitale.

Vezi si: Ce este criptarea PGP și cum funcționează?

Utilizează criptarea PGP cu Gmail o soluție bună pentru nivelul dvs. de amenințare?

În timp ce utilizați PGP este cu siguranță o actualizare la securitatea dvs., utilizarea lui alături de Gmail este posibil să nu fie cea mai bună idee din punct de vedere al confidențialității. Google scanează toate e-mailurile dvs. normale în scopuri de marketing și, deși utilizarea PGP împiedică acest lucru, Google are totuși acces la metadatele dvs. Aceasta include momentul în care a fost trimis un e-mail și adresa de e-mail a persoanei cu care comunicați.

Dacă aveți probleme grave de confidențialitate, este mai bine să treceți la un furnizor de e-mail care nu accesează aceste date. Există o serie de opțiuni, furnizorii de e-mail criptat precum ProtonMail și Tutanota sunt alegeri populare în rândul avocaților de confidențialitate și securitate.

Pentru cei cu probleme de confidențialitate mai moderate, utilizarea criptării PGP alături de Gmail este probabil o soluție adecvată. Unul dintre avantajele sale este că poate fi mult mai ușor de implementat și operat decât alternativele mai sigure. Nu este necesar să configurați un nou cont de e-mail și curba de învățare nu este la fel de abruptă ca în cazul GPG.

Criptare Webmail vs clienți de e-mail independenți

Configurarea criptării PGP cu Gmail se face, în general, cu extensii sau suplimente de browser, ceea ce îl face una dintre cele mai convenabile metode de integrare a PGP în utilizarea e-mailului dvs..

În ciuda acestui fapt, există dezavantaje. Una dintre problemele majore este că aceste opțiuni sunt bazate pe browser, ceea ce înseamnă că acestea sunt susceptibile de deficiențele de securitate ale oricărui browser pe care îl utilizați. În funcție de modelul dvs. de amenințare, este mai bine să utilizați un client de e-mail autonom, cum ar fi GPG.

Configurarea criptării PGP

Din păcate, Gmail nu este configurat să vă cripteze mesajele cu PGP direct din casetă, așa că va trebui să faceți câteva tinkering și să instalați o extensie. Două opțiuni populare sunt Mailvelope și FlowCrypt.

Mailvelope

Una dintre cele mai utilizate soluții este extensia Mailvelope, care poate fi folosită atât în ​​Chrome cât și în Firefox. Vă permite să criptați mesaje prin e-mail și să primiți e-mailuri criptate de la alte tipuri de software. Mailvelope poate fi utilizat cu o serie de furnizori de poștă web, inclusiv Gmail, Outlook și Yahoo.

Este una dintre cele mai populare opțiuni, dar nu este neapărat cea mai ușoară operare. Mulți utilizatori raportează că configurarea poate fi puțin tehnică și că nu este cel mai intuitiv program.

FlowCrypt

Fost cunoscut sub numele de CryptUp, FlowCrypt este un jucător mai nou care a înregistrat o adopție crescută în ultimii ani. Este disponibil atât pentru Chrome cât și pentru Firefox, cu o aplicație Android care este încă în stadiul beta. Este open source, rapid de configurat și considerat drept relativ ușor de utilizat.

FlowCrypt permite utilizatorilor noi să aducă cheia actuală în program sau va genera o pereche de chei pentru noii utilizatori PGP. De asemenea, permite utilizatorilor să semneze digital mesajele lor, ceea ce dovedește destinatarului că e-mailul este autentic și nu a fost modificat.

Cum se instalează Mailvelope & trimiteți un mesaj criptat PGP cu Gmail

Primul pas pentru trimiterea de e-mailuri criptate PGP cu Mailvelope este să vă îndreptați către pagina sa de pornire și să derulați în jos pentru a descărca extensia Chrome sau Firefox, în funcție de browserul pe care preferați să îl utilizați:

mailvelope-instalare-1

Deoarece vorbim despre confidențialitate aici, cel mai bine este să mergeți cu Firefox, dar nu este atât de important. Acest ghid se va concentra pe Firefox, dar pașii pentru implementarea lui pe Chrome nu sunt prea diferiți.

Faceți clic pe alegerea dvs., apoi permiteți-l să descarce. Acceptați permisiunile aplicației apăsând pe adăuga buton:

mailvelope-instalare-2

Acesta va deschide o nouă filă în browserul dvs., instruindu-vă să faceți clic pe un buton din colțul din dreapta sus pentru a începe configurarea suplimentului:

mailvelope-instalare-3

Făcând clic pe pictograma de blocare din colț, va apărea un meniu pentru a începe configurația:

mailvelope-instalare-4

Aceasta vă aduce la următoarea pagină de configurare, unde Mailvelope are două opțiuni, Generați cheia sau Cheia de import:

mailvelope-instalare-5

Deoarece majoritatea utilizatorilor care citesc acest ghid vor fi probabil noi pentru PGP și nu vor avea o pereche de chei existente, ne vom concentra pe generarea unei chei. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul albastru care spune Generați cheia. Dacă aveți deja o cheie PGP, faceți clic pe butonul Cheia de import butonul în loc și urmează indicațiile.

După ce apăsați pe butonul de generare a cheii, veți ajunge la următoarea pagină:

Mailvelope-instalare-6
Aici, introduceți numele dvs. complet pentru registrul de chei Mailvelope, alături de adresa dvs. Gmail. De asemenea, va trebui să introduceți o parolă. Întrucât motivul pentru care creăm Mailvelope este acela de a ne îmbunătăți confidențialitatea și securitatea, este important să avem și o parolă sigură. În caz contrar, parola poate fi ușor fisurată și oricine vă poate accesa mesajele criptate.

Ghidul de parolă s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Este mai puțin important să aveți simboluri, majuscule și numere și, în schimb, este mai bine să vă concentrați pe o parolă lungă. Din punct de vedere al siguranței și al ușor de reținut, este ideal un șir de cuvinte care nu au legătură cu o lungime de peste 25 de caractere (de ex. Cranenaturaltowelpurplelobster).

Vezi si: Instrumentul Generator de parole

Cel mai important, parola trebuie să fie unică și nu una pe care o utilizați pentru toate celelalte conturi. Cel mai eficient mod de a jongla diferite parole pentru fiecare cont este cu un manager de parole, cum ar fi KeePass open-source sau proprietarul LastPass.

După ce ați introdus detaliile alături de parola securizată, extensia Mailvelope va genera o pereche de chei pentru dvs. Vei fi returnat pe aceeași pagină, cu o bară verde care scrie „Succes! Cheie nouă generată și importată în cheie”Apărând deasupra albastrului Generați cheia buton.

Adăugarea contactelor

Până acum aveți cheile dvs., care este un început bun, dar PGP este inutil dacă nu aveți cu cine să discutați. În aceeași pagină, în bara verticală de meniu din stânga, faceți clic pe a doua opțiune în jos care spune Taste de import. Aici adăugați destinatarii:

Mailvelope-instalare-7

Dacă nu aveți deja cheia publică a destinatarului intenționat, o puteți consulta pe serverul cheie al Mailvelope. Dacă nu este disponibil acolo, va trebui să apelați la alte mijloace. Acestea includ căutarea altor registre cheie, pentru a vedea dacă destinatarul își enumeră cheia publică pe site-ul personal sau solicitarea directă a acestora.

După ce aveți cheia lor, o puteți importa din fișier sau ca text, utilizând oricare dintre opțiunile enumerate pe pagină. Clic Import după ce ai încărcat cheia publică a destinatarului.

Trimiterea primului dvs. e-mail criptat PGP

Întrucât deja ne-am generat perechea de chei și avem acum cu cine să vorbim, este timpul să ne îndreptăm către Gmail. Selectați roșul Compune buton pe care îl utilizați în mod normal la pornirea unui nou e-mail:mailvelope-instalare-8

După cum veți vedea, interfața dvs. de mesaje are acum o nouă pictogramă Mailvelope cu un creion și hârtie în partea dreaptă sus a textului corpului. Dacă doriți să trimiteți un mesaj cu criptare PGP, atingeți acest buton, care vă aduce la fereastra pop-up unde puteți introduce textul pe care doriți să-l criptați:

mailvelope-instalare-8

După ce ați terminat să introduceți mesajul, va trebui să adăugați destinatarul. Dacă nu le-ați adăugat deja, urmați pașii enumerați în secțiunea de mai jos Adăugarea contactelor.

După ce ați adăugat destinatarul și ați scos mesajul, puteți apărea albastru Criptați buton din dreapta jos. Aceasta vă va întoarce înapoi la „Mesaj nou”Pagina Gmail. Acum, veți vedea o mulțime de scrisori, care este textul criptat criptat al mesajului pe care l-ați introdus pe pagina Mailvelope:

Cum se utilizează criptarea PGP cu Gmail

Tot ce trebuie să faci este să lovești Trimite, și primul dvs. mesaj criptat PGP va fi în drum spre destinatar. Singurul mod în care poate fi accesat și citit este cu cheia privată a destinatarului, ceea ce face ca întregul proces să fie mult mai sigur decât e-mailurile normale.

Cum se instalează FlowCrypt & trimiteți un mesaj criptat PGP cu Gmail

Dacă decideți că FlowCrypt este o opțiune mai bună pentru dvs., este chiar mai ușor să configurați și să trimiteți e-mailuri. Încă o dată, acest tutorial se va concentra pe Firefox, dar pașii din Chrome nu sunt prea diferiți. În primul rând, va trebui să vă îndreptați către site-ul FlowCrypt și să faceți clic pe marea verde obține Extensia Firefox butonul din mijlocul paginii:

flowcrypt-instalare-1

După ce faceți clic pe buton, Firefox poate încerca să îl blocheze. Dacă o face, trebuie doar să faceți clic pe butonul Permite butonul din stânga sus:

flowcrypt-instalare-2

Durează câteva secunde pentru a descărca, apoi faceți clic pe butonul Adăuga buton care apare în același loc:

flowcrypt-instalare-3

Veți fi adus pe următorul ecran, care vă sfătuiește să faceți clic pe noua pictogramă FlowCrypt din partea dreaptă sus:

flowcrypt-instalare-4

Selectați pictograma care arată ca un munte verde format din trei dungi și veți ajunge la această pagină de configurare:

flowcrypt-instalare-5

Faceți clic pe butonul Continuați cu Gmail buton, care vă va trimite la un pop-up unde puteți introduce contul Gmail pe care intenționați să îl utilizați:

flowcrypt-instalare-6

După ce ai selectat sau intrat în cont, FlowCrypt vă va duce la următoarea pagină:

flowcrypt-instalare-7

Această pagină acoperă elementele la care va avea acces FlowCrypt. Dacă nu sunteți sigur cu privire la ele, este mai bine să faceți clic pe butonul politici de confidențialitate sau Aflați mai multe despre riscuri link-uri. Dacă nu vă place ideea ca FlowCrypt să aibă acest tip de acces, este posibil să fiți mai interesat să configurați PGP într-un client autonom, pe care îl vom include într-un tutorial ulterior.

Dacă sunteți bine cu permisiunile de acces, faceți clic Permite, care te îndepărtează de la fereastra pop-up și în această filă:

flowcrypt-instalare-8

Încă o dată, acest tutorial va presupune că sunteți nou la PGP, deci se va concentra pe generarea unei perechi de chei. Click pe NOUĂ CHEIE DE ÎNREGISTRARE pentru a-ti genera cheile. Dacă sunteți un utilizator PGP existent și doriți să utilizați o cheie pe care o aveți deja, faceți clic pe UTILIZAȚI-O PROPRIELE TALE PRIVATE apoi urmați instrucțiunile.

Când faceți clic NOUĂ CHEIE DE ÎNREGISTRARE, vei fi adus aici:

flowcyrpt-instalare-9

Introduceți o nouă parolă, dar asigurați-vă că este puternică, în caz contrar, depunerea tuturor eforturilor pentru configurarea PGP ar putea fi în zadar. Pentru sfaturi despre crearea unei parole puternice, consultați secțiunea Cum se instalează Mailvelope & trimiteți un mesaj criptat PGP cu Gmail secțiunea de mai sus.

După ce ați introdus parola puternică, apăsați pe CREAȚI ȘI SALVAȚI buton. Așteptați puțin pentru a se încărca, apoi veți fi adus pe următoarea pagină:

flowcrypt-instalare-10

După cum probabil puteți ghici, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic COMPOZIȚI E-MAILUL ÎNCRIPTAT pentru a trimite primul dvs. mesaj criptat PGP. Veți fi dus la următorul popup:

flowcrypt-instalare-11

Trimiterea primului dvs. e-mail criptat PGP

Una dintre marile caracteristici ale FlowCrypt este că puteți trimite e-mailuri criptate la adresa de e-mail a oricui, chiar dacă nu sunt un utilizator FlowCrypt și nu au auzit niciodată de PGP. Dacă introduceți adresa destinatarului dorit în adauga recipient câmp, FlowCrypt va căuta cheia publică pentru dvs. Dacă nu au deja o pereche de chei PGP, FlowCrypt vi se va solicita să protejeze mesajul cu o parolă unică. Va trebui să le comunicați această parolă printr-un canal securizat sau personal.

După ce ați adăugat destinatarul, introduceți mesajul:

flowcrypt-instalare-12

După ce ați terminat de tastat, dați clic Criptați și trimiteți. Dacă alegeți să nu includeți o linie de subiect, vă va întreba dacă doriți să trimiteți mesajul fără unul.

Adăugarea unei linii de subiect nu este necesară și poate fi chiar periculoasă, deoarece liniile subiect (împreună cu metadatele) nu sunt criptate în e-mailurile PGP. Dacă adăugați o linie de subiect, asigurați-vă că este vagă și nu vă oferă prea multe despre ceea ce comunicați.

După ce ați făcut acest lucru, primul dvs. e-mail criptat PGP va fi trimis prin Gmail. Dacă doriți să trimiteți mesaje criptate în viitor, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe butonul Sigur Compune buton care apare deasupra normalului Compune butonul din Gmail. Apoi, trebuie doar să urmați pașii menționați mai sus pentru a vă trimite mesajul în siguranță.

După cum vedeți, nu este atât de greu să vă asigurați comunicările până la urmă. Deși FlowCrypt poate să nu fie cea mai ideală opțiune din punct de vedere al confidențialității și securității, cel mai mare avantaj este că este mult mai ușor de utilizat decât majoritatea celorlalte opțiuni. Acest lucru îl face un sistem excelent pentru cei care sunt din ce în ce mai preocupați de confidențialitatea lor în era digitală.

Legate de: Resurse de criptare

Noul logo Gmail de Juancameneses11 autorizat sub CC0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 + = 87

Adblock
detector