Frauda de identitate pe Upwork și alte site-uri independente amenință integritatea economiei

Frauda de identitate amenință integritatea economiei

Economia gigantului este în plină expansiune, dar ce se întâmplă cu acei lucrători care sunt blocați de pe platformele de lucru la distanță sau de cele mai valoroase piețe de muncă online? Răspunsul este din ce în ce mai mare ca frauda de identitate și cumpărarea de conturi. Prețul mediu cerut pentru conturile independente verificate de la o platformă importantă de lucru la distanță, Upwork, poate depăși 1.300 de dolari. Unii vânzători cer chiar zeci de mii de dolari pentru conturile lor. În plus, numărul de postări legate de cumpărarea și vânzarea de cont Upwork pe un site web a crescut cu peste 5.300 la sută în primele șase luni ale anului 2019 față de aceeași perioadă de timp din 2018.

Muncitorii economiei Gig sunt încă ținte principale pentru escrocherii „de la domiciliu”, însă cererea pentru lucrătorii de la distanță, combinată cu lacune majore în metodele de verificare a identității găsite pe majoritatea platformelor independente de la distanță, a creat o piață desfrânată și operată deschis pentru frauda în cont. Drept urmare, un număr mare de clienți și cumpărători au fost defăudați de freelanceri care abuzează de platformele de economie gigantică.

Ce am găsit:

 • Există sute de conturi Upwork destinate vânzării pe web-ul de suprafață, ceea ce înseamnă că cumpărătorii nu trebuie să utilizeze piețe web întunecate.
 • Prețul mediu cerut pentru un cont Upwork este de peste 1.300 USD.
 • Suma fraudei de identitate pentru Upwork pare să crească de la an la an.
 • Prețul cerut pentru conturile de freelancer verificate poate depăși zeci de mii de dolari.
 • Majoritatea cumpărătorilor de cont par să încerce să ocolească procesele de aprobare ale platformelor freelance și restricțiile de pe piața regională.
 • Majoritatea cumpărătorilor de cont par a fi din China, Rusia, diferite țări africane, India și Pakistan.
 • Unii cumpărători, în special în China și Rusia, ocolește restricțiile regionale de conținut folosind VPN-urile și închiriază timp pe calculatoarele vânzătorilor prin TeamViewer și alte aplicații de partajare pe desktop..

Platforme independente și fraudă de identitate

Economia de concerte din ce în ce mai expansivă acoperă o mare varietate de tipuri de locuri de muncă. De la aplicații de călătorie precum Uber și Lyft, până la aplicații pentru câini, precum Wag! și Rover, poate participa orice persoană cu abilitate, interes sau resursă valoroasă. Și oricine dorește să plătească pentru aceste servicii poate găsi adesea muncitori în câteva minute.

Aceste platforme oferă un nivel implicit de încredere pentru cumpărători. Când un client sau un angajator caută lucrători din economia gigant prin aceste site-uri și aplicații, ei se așteaptă să colaboreze cu persoana fizică al cărei profil l-au explorat în procesul de angajare..

Cu toate acestea, frauda de identitate pare să crească pe platformele de economie la distanță. Freelancerii cumpără, închiriază și folosesc conturile altor persoane sau creează profiluri false pentru a păcăli și deflauda clienții care folosesc platforma.

După cum ne-am putea aștepta, unele dintre cele mai mari dintre aceste site-uri cu economie gigantă se confruntă și cu cea mai mare fraudă. Mulți clienți și cumpărători care folosesc aceste site-uri susțin că au fost fraudate de freelanceri folosind conturi cumpărate, furate sau false.

După cum a explicat un client Upwork pe forumul Reddit / r / Upwork:

„Da [mi s-a întâmplat de câteva ori de fapt. Unul a fost un traducător care nu știa cu adevărat limba, [altul] a fost un marketer care a sfârșit să mă amenințe. "

Cont excelent care vinde redditSursa: Reddit / r / Upwork

Clientul a menționat că Upwork a reușit să închidă contul înainte să îl raporteze, dar în alte cazuri, unii clienți care folosesc Upwork au pierdut sume importante de bani din cauza fraudei de identitate.

Un alt utilizator a explicat:

„Unul dintre clienții mei a angajat mai mulți freelanceri simultan în cadrul unui proiect critic în timp. Unul dintre ei a fost un escrocher care a muls clientul la orele maxime permise, dar nu a dat rezultate substanțiale. Acest escrocher mi-a copiat ulterior profilul. Sigurându-și feedback-ul, a înșelat câțiva alți clienți. L-am raportat. A durat câteva luni, dar în cele din urmă a fost pornit de la Upwork, dar nu înainte să fi înșelat o mână de alți clienți. "

cont upwork care vinde redditSursa: Reddit / r / Upwork

Povestiri ca acestea apar în mod regulat pe forumurile comunității Upwork, precum și forumuri și articole care acoperă alte site-uri de lucru la distanță, cum ar fi TopTal.

Metode de verificare a identității pe platformele freelance

Multe platforme și aplicații gig necesită o formă de interacțiune personală, ceea ce face ca frauda de identitate să fie deosebit de dificilă. Unii folosesc, de asemenea, tehnici avansate din punct de vedere tehnologic, menite să elimine sau să reducă semnificativ riscul de fraudă de identitate.

Uber, de exemplu, utilizează un sistem numit Verificare în timp real a ID-ului. Dezvoltat de Microsoft Cognitive Services, Real-Time ID Check utilizează tehnologia de recunoaștere facială pentru a verifica identitatea șoferului înainte ca șoferul să se poată conecta la aplicație.

Potrivit lui Michael C., un șofer veteran Uber cu sediul în Baltimore, despre care am vorbit despre metodele de verificare a ID-ului companiei, Real-Time ID Check se activează aleatoriu prin intermediul aplicației Uber. Cu toate acestea, identitatea nu va fi verificată dacă lumina este prea mică, chipul nu este pe deplin vizibil sau fața nu se potrivește cu ceea ce este înregistrat. Dacă fața șoferului nu se potrivește cu înregistrările lui Uber, șoferul poate fi dezactivat de pe platformă. Șoferii se pot reactiva doar apelând la serviciul de asistență pentru șoferul Uber și furnizând informații personale suplimentare pe care Uber le are în evidență pentru fiecare șofer.

Majoritatea platformelor de lucru la distanță implementează diverse tactici de verificare a identității pentru a reduce numărul de cazuri de fraudă a contului. Datorită dimensiunii și popularității site-ului, Upwork servește ca un studiu de caz perfect pentru acest lucru. Platforma de multe ori (dar nu întotdeauna) necesită freelanceri să își verifice identitatea prin transmiterea unui ID emis de guvern, a unei metode de plată oficiale (cum ar fi un card de credit major sau un cont PayPal), un extras bancar, un număr de telefon sau o documentație oficială care verifică un nume și o adresă.

De asemenea, serviciul a implementat recent un Badge de verificare a identității (similar cu cel folosit de Twitter și Facebook), care este obținut prin apeluri video cu agenții Upwork pentru a verifica încrucișat imaginea de identitate cu presupusul utilizator.

cont avansat care vinde insigna de idSursa: Upwork

Nu este însă un sistem perfect și vizibil mai puțin riguros decât sistemul utilizat în prezent de Uber.

Agenții de asistență avansată au recunoscut în postările forumului comunității că verificarea ID-ului nu este întotdeauna necesară pentru ca freelancerii să efectueze lucrări pe platformă:

verificare cont idilă care vinde verificare IDSursa: Upworkvânzare cont contabilSursa: Upwork

Aceasta înseamnă că unii freelanceri pot crea conturi și contracte de muncă cu clienții înainte de verificarea contului, lăsând o fereastră de oportunitate pentru apariția fraudei.

Alte platforme de lucru la distanță, precum Freelancer, Fiverr, PeoplePerHour, Guru și TopTal au, de asemenea, metode de verificare a identității:

 • Fiverr: Necesită o încărcare unică a unui ID de guvern și a unui selfie.
 • Liber profesionist: Necesită un cod guvernamental, o fotografie a utilizatorului care deține o hârtie cu un cod cheie și copii ale două declarații de utilitate sau extrase bancare (sau una dintre fiecare). Verificarea trebuie să apară folosind un dispozitiv mobil.
 • PeoplePerHour: Necesită un cod guvernamental, o copie a unei utilități sau a unui extras bancar, o fotografie a cardului de credit asociat contului și o copie a unui cont PayPal verificat..
 • Guru: Necesită un cod guvernamental, dovada adresei și o fotografie curentă. Guru poate cereți verificarea identității în mod continuu.
 • TopTal: Proces complet de verificare a identității care include un ID foto, informații despre rețeaua socială, verificare posibilă a antecedentelor, verificare a informațiilor despre familie și multe altele.
 • contently: Nu există un proces unic de verificare a identității. De asemenea, nu interzice partajarea conturilor (bazată pe limba utilizată în termenii serviciului).

Acele servicii care necesită verificarea identității o solicită în mod obișnuit în timpul sau la scurt timp după crearea contului. În unele cazuri, re-verificarea poate să apară după ce un serviciu actualizează sau își modifică politica de verificare. Noua politică a Upwork de verificare a freelancerilor folosind apeluri video a impus ca mulți freelanceri de pe platformă să-și verifice în mod eficient conturile pentru a primi noul ecuson de identificare. În unele cazuri, Upwork a suspendat conturile freelancer până la verificarea videochatului.

Majoritatea platformelor de lucru la distanță au o politică care necesită o verificare a identității doar o singură dată, deși puțini afirmă în mod deschis acest lucru ca o politică scrisă. Fiverr este însă o excepție, întrucât afirmă pe pagina sa de verificare a identității că solicită verificarea contului doar o singură dată.

cont upwork care vinde fivverSursa: Fiverr

O politică de verificare a ID-ului de o singură dată face, în final, mult mai ușor pentru escroci exploatarea platformelor de lucru la distanță și face posibilă oricine să creeze și apoi să vândă un cont complet verificat.

Modul în care fraudatorii exploatează platformele deschise de freelanceri

Acum există o piață în creștere a partajării, vânzării și închirierii conturilor, în special pentru conturile Upwork. (Unele vânzări de conturi există în mod verificabil pentru conturi de la o altă mare platformă de lucru la distanță, Freelancer, dar într-un grad semnificativ mai mic.)

Unde sunt cumpărate și vândute conturile Upwork și Freelancer?

În cele mai multe cazuri, vânzarea ilegală a conturilor tinde să apară pe piețele web întunecate. De exemplu, oricine dorește să cumpere conturi Uber nelegitime poate face acest lucru pentru aproximativ 5 USD. În cazul Uber, cele mai multe conturi vândute sunt conturi de utilizatori, nu conturi de șoferi. Chiar dacă utilizatorii își pot vinde conturile proprii sau furate de șofer Uber, Verificarea ID-ului în timp real al Uber reduce valoarea conturilor șoferului.

cont upwork care vinde darkweb

În schimb, vânzarea și închirierea de conturi Upwork și Freelancer pare să aibă loc în principal pe web-ul de suprafață sau pe porțiunea de nivel superior a internetului pe care o utilizăm majoritatea dintre noi. Și unul dintre cele mai populare forumuri pentru acest tip de activitate pare să fie un site web de jocuri numit PlayerUp.

cont upwork care vinde playupSursa: PlayerUp

În 2018, un site web numit UpBuy.in (promovat și sub numele de UpBuy.me) a încercat să formalizeze vânzarea contului Upwork, dar se pare că a fost închis la scurt timp după ce a început. De asemenea, site-ul respectiv și-a făcut publicitate în secțiunea Conturi Upwork PlayerUp, evidențiind piața mult mai mare de vânzători și cumpărători care există pe PlayerUp.

cont de lucru vândut upbuySursa: PlayerUp

Deși a fost conceput ca o resursă pentru a ajuta jucătorii video să cumpere, să vândă și să comercializeze conturi, un număr mare de comunități PlayerUp utilizează în schimb serviciul ca mijloc pentru fraudarea identității contului independent sau pentru a cumpăra, vinde și schimba conturi de social media pentru servicii precum Instagram și YouTube.

În acest moment al scrierii, există aproximativ 300 de postări curente și arhivate pe PlayerUp, fie care vând sau solicită să cumpărați conturi Upwork și Freelancer, verificate de identitate. (Nu am putut localiza cumpărarea sau vânzarea de postări pentru alte platforme independente majore de pe acest site, ceea ce evidențiază parțial impactul asupra dimensiunii și popularității site-ului unui gigant asupra vânzării contului.) 

Marea majoritate a acestor posturi independente de vânzare a conturilor sunt pentru Upwork, care este cel mai mult în care ne-am concentrat atenția.

Vânzătorii de conturi superioare tind să facă publicitate câteva domenii cheie ale conturilor lor pentru a convinge potențialii cumpărători:

 • Starea de verificare
 • Vârsta contului
 • Suma de feedback sau recenzii pozitive
 • Punctul de succes al locului de muncă (o măsură Upwork folosește pentru a evalua freelancerii pe satisfacția clientului)
 • Locația contului
 • Venituri totale
 • Venituri medii pe lună
 • Numărul de contracte active și facturabile
 • Numărul de locuri de muncă finalizate
 • Controlul de la distanță al unui computer printr-un VPN și Teamviewer pentru a accesa și opera contul

Cei care vând conturi Freelancer caută criterii similare, însă numărul de conturi de pe acea platformă anunțată spre vânzare pe PlayerUp este mult mai mic, deci există date mult mai puține pentru a continua.

Vânzătorii pot utiliza, de asemenea, PlayerUp pentru a acționa ca un sistem securizat de plată intermediară, deși unii caută plata prin Payoneer, un alt serviciu de plată intermediar sau pur și simplu prin PayPal. Metodele de plată intermediare sunt comune pe piețele web întunecate și permit ambelor părți să facă schimb de fonduri rămânând complet anonime între ele.

În afara PlayerUp, unii cumpărători de conturi și fraudatorii de identitate independenți ai platformei folosesc o rută mai directă. Unii aleg să contacteze freelancerii cu conturi verificate și active direct prin intermediul social media, precum Facebook sau LinkedIn.

Ca utilizator activ Upwork, acest lucru mi s-a întâmplat de două ori în ultimele câteva luni.

Lucrări de vânzare linkin

Într-un caz, un utilizator Upwork din Rusia, care are deja un cont verificat, a încercat să mă contacteze pentru a mă determina să îmi împart contul cu el, datorită preferințelor de naționalitate existente pe piața selectă Upwork și Upwork, creată doar pentru clienții și freelancerii americani. Cu milioane de utilizatori Upwork din întreaga lume, mulți dintre aceștia fiind în țările „preferate”, este posibil ca numeroși alți freelanceri de pe platformă să fi fost contactați și în acest mod..

Cât valorează conturile platformei independente de la distanță?

Există o diferență foarte mare între cât valorează conturile de freelancer la distanță și cât solicită vânzătorii. Vânzătorii de conturi de pe PlayerUp pot enumera orice preț cerut pe care îl doresc și pot marca mesajele drept „Vândute” după ce a avut loc o tranzacție de succes. Cumpărătorii pot crea postări care doresc să achiziționeze conturi pentru orice sumă și pot marca postările lor ca „Vândute” dacă fac o achiziție. Acest lucru face ca contul să ceară prețului cele mai fiabile date legate de vânzarea contului.

Pe baza unei recenzii a peste 280 de postări PlayerUp (la momentul scrierii), prețul mediu cerut pentru un cont Upwork este puțin peste 1.330 USD USD. Prețul mediu al conturilor marcate drept „Vândute” este în jur de 610 USD.

cont upwork care vinde prețul mediu

Tipul serviciilor oferite de cont, cum ar fi programarea, traducerea sau scrierea, nu păreau a fi suficient de relevante pentru a include pentru majoritatea vânzătorilor de conturi sau au un impact major asupra câți cumpărători potențiali au răspuns la o postare. Scamatorii pot achiziționa conturi verificate și apoi modifica abilitățile și modelul de afaceri înregistrate ale contului, deși această activitate poate obține un cont interzis pe Upwork.

Mulți vânzători de cont Upwork nu au reușit să identifice locul în care este înregistrat și verificat contul. Cu toate acestea, am observat în mare parte postări identificate ca fiind create și verificate în SUA, precum și pe multe piețe europene, inclusiv în Marea Britanie.

Frauda de identitate pe Upwork și alte site-uri independente amenință integritatea economiei var divElement = document.getElementById ('viz1563296445437'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('obiect') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.maxWidth = '1250px'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; vizElement.style.maxHeight = '887px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Prea puține date de la țară înseamnă că nu am putea trage concluzii despre popularitatea diferitelor regiuni de cont. Majoritatea postărilor au primit cel puțin câteva răspunsuri, în timp ce unele nu au primit deloc răspunsuri. Am constatat, de asemenea, că o serie de postări au primit răspunsuri de la multe din aceleași conturi de utilizator, ceea ce poate indica unele cumpărături și vânzări de piață în jos.

Postările pot rămâne la dispoziție luni întregi, deși majoritatea postărilor mai vechi sunt blocate după o perioadă de timp incertă. Cu toate acestea, nu am constatat că vârsta postării a avut un impact mare asupra numărului de răspunsuri primite.

Majoritatea răspunsurilor la postări s-au întâmplat în câteva zile de la înregistrarea sa. Multe postări au primit răspunsuri puțin sau deloc, în ciuda unui preț cerut relativ scăzut, în timp ce altele (cum ar fi un post publicitar într-un cont bazat pe Macedonia), au primit un număr mare de răspunsuri în doar câteva zile.

Vânzare de cont de vânzareSursa: PlayerUp

Datorită modului în care este conceput serviciul PlayerUp și a modului în care vânzarea contului de pe piața neagră tinde să funcționeze, colectarea datelor dincolo de prețul cerut a fost în general incoerentă. Mulți vânzători nu au reușit să enumere un preț în postările lor, de exemplu, solicitând în schimb ca potențialii cumpărători să facă o ofertă prin mesaj privat (de obicei Skype). Unii vânzători au anunțat, de asemenea, că vindeau câteva zeci de conturi în loturi pentru același preț, ceea ce înseamnă că există un potențial subcont în datele noastre legate de numărul de conturi publicitate..

O cantitate corectă de activitate se îndreaptă către închirierea contului, o zonă în care nu am săpat prea mult din cauza datelor limitate. Cu toate acestea, multe postări discută despre închirierea conturilor pentru câteva sute de dolari pe lună, cu o taxă inițială de intrare. Este dificil de determinat modul în care vânzătorii lucrează la sistemul de plăți de închiriere fără a fi fraudate.

În plus, este aproape imposibil de verificat vânzările de conturi, ceea ce face ca prețul de listă să fie cel mai precis număr pentru acest tip de piață. Oricine folosește PlayerUp poate marca o postare drept „Vândută”, în timp ce multe vânzări ale conturilor independente pot avea loc fără ca un marker „Vândut” să fie adăugat la postare.

Cine cumpără conturi de platformă freelance?

Cumpărătorii din întreaga lume probabil cumpără conturi de platformă freelance, însă recenzia noastră despre postările și răspunsurile PlayerUp, precum și alte cercetări pare să indice că majoritatea cumpărătorilor provin din doar câteva regiuni:

 • China
 • Rusia
 • Africa (diferite țări)
 • India
 • Pakistan

Cumpărătorii chinezi și ruși par să fie deosebit de interesați de închirierea conturilor Upwork și de accesarea computerelor vânzătorilor prin intermediul VPN-urilor și Teamviewer sau al altor programe de partajare pe desktop. Această postare pe forumurile comunității Upwork de la un client Upwork cu cheltuieli mari pare să evidențieze problema:

vânzare cont contabilSursa: Upwork

De menționat, Upwork nu este interzis în China sau Rusia. Cu toate acestea, Upwork implementează metode de verificare a locației pe care nu le face publicitate deschisă. Se pare că aceste metode pot fi ocolite prin VPN-uri și software de partajare pe desktop.

Mulți cumpărători chinezi și ruși pot utiliza, de asemenea, această metodă pentru a păcăli clienții Upwork prin intermediul aplicației Time Tracker, care preia periodic imagini ale desktop-urilor freelancerilor. Clienții pot detecta mai ușor frauda dacă cumpărătorii din China sau Rusia își folosesc propriile computere pentru a finaliza proiecte orare. Prin urmare, utilizarea conexiunilor la distanță la un computer diferit poate îngreuna detectarea fraudei.

Achiziția de cont pare să fie populară și în Kenya și în alte țări africane. Un articol din 2017 în ziarul online kenian Standard Digital a analizat câți tineri kenieni se îndreaptă către platforme online de lucru la distanță pentru a-și câștiga viața. Deși articolul nu a specificat ce platforme folosesc tinerii lucrători din Kenya, numărul limitat de astfel de site-uri înseamnă că se orientează în principal la Upwork și Freelancer.

Articolul evidențiază o tendință care dezvăluie mulți tineri kenieni optează pentru a cumpăra conturi în loc să încerce să parcurgă procesul de verificare. „Conturile de scriere online pot fi achiziționate fie prin cumpărare, fie prin deschiderea unuia. Majoritatea oamenilor preferă să cumpere [conturi], deoarece procesul de deschidere a unuia este foarte riguros și competitiv ”, a scris autorul.

În timp ce PlayerUp a fost sursa pe care am localizat-o și studiat-o, profunzimea fraudei contului de pe Upwork și alte site-uri web de tip economie este probabil mult mai extinsă. Avem motive să credem că există mai multe piețe ascunse, probabil pe web-ul întunecat sau alte site-uri private, foarte multe găzduite în țările în care cumpărările de conturi sunt cele mai populare..

Consecințele fraudei de identitate a platformei la distanță

Nu este clar cât de mare problemă este o fraudă de identitate pe platformele de lucru la distanță, cum ar fi Upwork. Ne-am adresat la Upwork pentru comentarii cu privire la modul în care gestionează frauda de identitate, dar nu am primit niciun răspuns până la momentul publicării. Cu toate acestea, este deosebit de ușor să găsești clienții și cumpărătorii Upwork care se plâng de profiluri false și de utilizarea frauduloasă a conturilor, care se întind mai mulți ani.

În plus, utilizarea PlayerUp ca mediu de cumpărare și vânzare a conturilor Upwork este în creștere. Site-ul PlayerUp a intrat în direct în 2015, în timp ce prima postare legată de Upwork nu a apărut până în 2016. Au fost doar un număr mic de postări în 2017.

În 2018, s-au înregistrat în medie 5,5 posturi pe lună legate de cumpărarea și vânzarea de conturi Upwork.

În primele șase luni ale anului 2019, însă, au existat în medie 36 de conturi Upwork de cumpărare și vânzare de posturi pe lună (un număr total de 217 de postări între ianuarie și iunie). În schimb, au fost doar patru posturi în primele șase luni ale anului 2018, marcând o creștere de peste 5.300 la sută.

vânzare cont contabil

Numărul din ce în ce mai mare de postări PlayerUp legate de frauda de identitate a contului Upwork pare să indice o piață stabilă și în continuă creștere, în ciuda metodelor de verificare a contului Upwork. Acest lucru pune clienții Upwork în pericol și creează probleme de integritate pentru serviciul Upwork. De asemenea, este un semn de avertizare pentru alte piețe independente deschise: cu cât un serviciu devine mai popular, cu atât va trebui să țină cont de frauda de identitate în sistemul său.

Unele răspunsuri postale sugerează că există și riscuri inerente pentru cumpărători, care ar putea fi înșelați în timp ce încercați să cumpere sau să închirieze conturi.

Cont de vânzare înșelătorieSursa: PlayerUp

Vânzătorii și-au pus în pericol, mai ales dacă intenționează să închirieze conturi. Cumpărătorii care au acces la conturi pot fi capabili să preia complet conturile schimbând parolele și alte informații de înregistrare, blocând titularul contului inițial.

Modul în care platformele Upwork și concertele de la distanță pot proteja cumpărătorii

Bătălia de la Upwork împotriva fraudei de identitate pare să nu aibă un final clar, cel puțin nu fără o schimbare majoră a modului în care serviciul verifică identitățile freelancer. Este, de asemenea, o problemă care a existat cu mult înainte ca ODesk și Elance să fuzioneze pentru a forma marca Upwork în 2015. Cu toate acestea, acum, când Upwork este o companie comercializată public, se poate confrunta cu un control suplimentar - și poate primi consecințe mai dure - dacă va continua să lupte pentru a se menține în fraudă de cont.

Compania, precum și alte platforme de economie gig, precum Fiverr și Freelancer, ar putea avea nevoie să implementeze măsuri de securitate ID similare cu sistemul pe care Uber îl utilizează în prezent. O schimbare către un proces de verificare a ID-ului mai robust și regulat poate supăra unii freelanceri, necesitând, de asemenea, compania să admită problemele sale de lungă durată cu frauda în cont (ceva Upwork nu a dorit să facă public). Probabil va avea un cost suplimentar, pe care Upwork trebuie fie să-l suporte, fie să le transmită utilizatorilor platformei sale.

Cu toate acestea, metode mai stricte de verificare a identității pot merge mult până la crearea unui serviciu mai de încredere pentru clienți și ar putea ajuta la prevenirea cumpărătorilor de la fuga către concurenții Upwork..

Metodologie

Am adunat date de la PlayerUp.com prin secțiunea conturilor Upwork și secțiunea conturilor Freelancer.com. Datele au fost colectate și actualizate pe parcursul a câteva zile, în iulie 2019. Am adunat informații de la peste 280 de postări în secțiunea Upwork și peste 90 de postări în secțiunea Freelancer.com, inclusiv date de postare, răspunsuri post, locația contului care urmează să fie vândut, cerând preț pentru conturi, starea vânzării contului (vândut / nu vândut) și numărul total de postări pentru căutarea de a cumpăra și vinde conturi.

Postările Freelancer.com nu au fost dezambigurate în mod corespunzător de la un joc video enumerat pe site, ceea ce a avut ca rezultat mai puține postări legate de vânzările Freelancer.com decât a apărut inițial. Drept urmare, am lăsat Freelancer.com în afara analizei datelor și a majorității discuțiilor din articol.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 71

Adblock
detector