Moartea digitală: Ce se întâmplă cu contul dvs. de Facebook când mori?

Ce se întâmplă cu contul tău de Facebook când mori

Gestionarea contului de Facebook al unei persoane decedate poate părea o prioritate scăzută în urma morții acesteia, dar luarea de măsuri nu poate avea consecințe negative. Oamenii vor putea totuși să posteze pe cronologia lor, să le eticheteze în fotografii și să trimită solicitări de prietenie. Într-un caz în cel mai rău caz, contul ar putea fi hacked și folosit pentru a înșela prieteni sau pentru a efectua fraude de identitate.

Memorializare Facebook vs Ștergere

La fel ca să lăsați un testament și un testament, pregătirea propriilor resurse digitale înainte de dispariția inevitabilă vă va facilita persoanelor de încredere să vă gestionați conturile și informațiile online. A face acest lucru nu este dificil și nici nu necesită în general un avocat sau o procură. Dar este necesar să faceți câțiva pași concreți pentru a vă asigura că identitatea dvs. digitală este îngrijită în maniera dorită, de către persoanele dorite.

facebook memorializează amintirea

Facebook încurajează prietenii apropiați și cei dragi comemora conturile lor. Conturile memorializate permit prietenilor și familiei să împărtășească amintiri și tributuri pe cronologia persoanei decedate, în funcție de setările de confidențialitate din cont. Cuvantul amintindu- este afișat alături de numele tău. Foarte important, conturile memorializate nu pot fi conectate, deși pot fi gestionate prin contacte vechi.

Legate de: Studiul arată că 2/3 din utilizatorii Facebook nu au conturi vechi

Cealaltă alternativă este să șterge contul de Facebook cu totul. Deși aceasta este cu siguranță o opțiune viabilă, rețineți că profilul persoanei nu va mai fi vizibil sau accesibil pentru niciunul dintre prietenii ei de pe Facebook, iar Facebook nu va oferi nicio indicație că deținătorul contului a decedat. Acest lucru poate fi destul de brusc pentru prietenii și familia care păstrează legătura prin Facebook. De asemenea, luați în considerare faptul că un escrocher ar putea crea un cont fals și să înfăptuiască pe cel decedat, fără să existe un cont autentic care să le împiedice.

Dacă nu specificați dacă preferați un cont memorializat sau ștergerea contului după moarte, decizia va fi lăsată în sarcina familiei și prietenilor dvs..

Cum se atribuie un contact moștenitor

Dacă alegeți să vă memorați contul după moarte, trebuie să alocați o contact legat. Aceasta este persoana care îți va gestiona esențial contul memorializat după ce vei muri.

Iată cum puteți seta un contact vechi pe Facebook dacă sunteți pe un browser desktop (Chrome, Firefox, Edge, etc):

facebook death ss 2

 1. Faceți clic pe meniul derulant din colțul din dreapta sus și selectați Setări
 2. Clic Gestionați contul
 3. Introduceți numele unui prieten și faceți clic pe Adăuga
 4. Clic Trimite pentru a anunța prietenul tău că acum sunt contactul tău moștenit

Și dacă sunteți pe aplicație mobilă (Android sau iOS):

facebook moștenire contact Android

 1. Faceți clic pe cele trei linii din colțul din dreapta sus
 2. Derulați în jos și atingeți Setări & intimitate, apoi Setări
 3. Derulați în jos spre Informațiile dvs. pe Facebook secțiune și atingeți Proprietatea și controlul contului
 4. Atingeți Setări pentru memorializare
 5. Derulați în jos și introduceți numele prietenului Facebook pe care doriți să-l veți contacta
 6. Examinați și editați mesajul așa cum doriți, apoi apăsați Trimite
 7. Opțional, activați opțiunea Permisiunea arhivării de date pentru a permite contactului dumneavoastră moștenit să vă descarce postările, fotografiile, videoclipurile și informațiile despre profil după ce ați murit

Vi se va solicita să introduceți un mesaj scurt la noul contact moștenitor, care este trimis prin Facebook Messenger. S-ar putea să fie o idee bună să vă adresați personal, astfel încât să nu fie alarmați de mesajul macabru.

Puteți, de asemenea, să modificați sau să eliminați contactele vechi, după cum este necesar.

Contactele anterioare pot:

 • Scrieți o postare fixată care se află în partea de sus a profilului decedatului
 • Răspundeți la solicitările prietenilor noi
 • Gestionați postările de tribut
 • Eliminați etichetele dvs. din postările și fotografiile altor persoane
 • Actualizați-vă fotografia de profil și fotografia de copertă
 • Solicitați ștergerea contului
 • Descărcați o copie a ceea ce ați distribuit pe Facebook

Contactele vechi nu pot:

 • Conectați-vă în contul persoanei decedate
 • Citiți-vă mesajele
 • Eliminați prietenii sau faceți noi cereri de prieteni

Rețineți că, dacă nu atribuiți un contact moștenitor sau nu specificați că doriți ca contul dvs. să fie șters după moarte, contul va fi memorializat, dar nimeni nu va putea să-l îngrijească. Membrii familiei imediate verificate pot solicita ștergerea.

Cum să vă ștergeți contul de Facebook după ce muriți

Dacă doriți doar ca contul dvs. de Facebook să fie șters definitiv atunci când muriți, nu este necesar să atribuiți un contact moștenitor. Urmați acești pași:

facebook moarte 2

 1. Faceți clic pe meniul derulant din colțul din dreapta sus al Facebook și selectați Setări
 2. Selectați Gestionați contul
 3. Clic Solicitați ștergerea contului
 4. Alege Ștergeți după moarte

În aplicația mobilă, urmați acești pași descriși mai sus pentru a alege un contact vechi. În loc să faceți clic pe butonul Alegeți contactul vechi butonul din pasul 5, derulați un pic mai jos și selectați Ștergerea contului.

Ce să faci dacă o persoană iubită moare pe Facebook

Dacă o persoană iubită a decedat și sunteți responsabil (ă) să gestionați contul de Facebook, ceea ce faceți în continuare depinde de faptul că ați fost desemnat ca contact de moștenire al acelei persoane sau nu.

Pentru a începe, mergeți la această pagină pentru a trimite o cerere de memorializare. Veți avea nevoie de numele din cont, de data la care au trecut și de documentația morții, cum ar fi un link necrolog sau o scanare a certificatului de deces..

Rețineți că trebuie să trimiteți o cerere de memorializare numai dacă sunteți un prieten apropiat sau un membru al familiei.

Dacă ești contactul moștenitor

Odată ce altcineva v-a atribuit drept contact moștenitor, ar trebui să primiți un mesaj în Facebook Messenger care să spună la fel de mult.

După ce Facebook memorializează contul, puteți gestiona pagina conform listei de mai sus. Este, în general, o idee bună să lăsați un mesaj fixat cu informații despre serviciile de pomenire sau aranjamentele funerare. Facebook are de fapt un instrument care vă poate ajuta să gestionați o strângere de fonduri, dacă este necesar.

Unii oameni care erau prieteni în afara Facebook ar putea încerca să adauge decedatul ca prieten, după ce contul a fost memorializat. În calitate de contact moștenitor, puteți aproba sau refuza cererile postume de prieten.

Atunci când alocați un contact moștenitor, utilizatorul poate bifa o casetă pentru a stabili dacă contactul moștenitor va avea voie să descarce datele de pe Facebook după moarte. Aceasta include postări, fotografii, videoclipuri și informații din pagina Despre. Dacă aveți nevoie de fotografii pe care să le utilizați pentru memoriale, comemorări sau necrologii, aceasta poate fi o resursă utilă. Doar asigurați-vă că aveți grijă de informații și nu lăsați-le să se strecoare în mâinile greșite. Ștergeți orice nu folosiți.

Dacă nu a fost atribuit niciun contact moștenitor

Puteți trimite în continuare o cerere de memorializare, dar este posibil ca contul să nu fie administrat de nimeni. Contul va fi memorializat, dar nimeni nu va putea răspunde la omagii, etichete sau cererile prietenilor.

Membrii familiei imediate verificate pot solicita eliminarea contului.

Crearea unei pagini de grup ca memorial

O alternativă, dacă nu a fost atribuit un contact moștenitor, este de a crea o pagină de grup ca memorial. În acest fel, puteți face anunțuri, partaja amintiri și puteți oferi condoleanțe într-un spațiu semi-privat. Asigurați-vă că consultați setările de confidențialitate ale grupului înainte de a invita persoane.

Ferește-te de escroci

Escrocii ar putea încerca să pirateze sau să cloneze contul decedatului înainte de a fi memorializat. Acesta este motivul pentru care este important să solicitați memorializarea cât mai curând posibil.

Dacă un hacker reușește să preia contul unei persoane decedate înainte de a fi memorializat, va putea trimite mesaje tuturor prietenilor acestei persoane. De obicei, scopul lor este de a înșela oamenii. Evident, acest lucru este periculos pentru cei care nu știu că deținătorul real al contului a decedat și este supărător pentru cei care sunt.

De asemenea, hackerii ar putea încerca să cloneze contul și să adauge persoane din grupul de prieteni al persoanei ca prieteni în contul fals. Cei care acceptă - și mulți oameni acceptă orbește cererile prietenilor - vor fi vizați de escrocherii. Dacă dumneavoastră sau vreunul dintre prietenii dvs. de pe Facebook observați acest comportament, raportați-l imediat pe Facebook.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + = 17

Adblock
detector