4 alata za bujicu na Chromebooku, Chrome OS-u i pregledniku Chrome

Chromebook
Chrome OS ne podržava izvorne BitTorrent klijente poput uTorrent i Vuze za Windows i Mac, ali to ne čini bujice nemogućim. Korisnici Chromebooka i dalje mogu iskoristiti BitTorrent mrežu koristeći jedan od četiri alata koji smo detaljno opisali na ovom popisu: Bitport.io, Put.io, JSTorrent ili Bitford. Sve su to samostalne Chrome proširenja ili web aplikacije, pa se mogu koristiti i u pregledniku Chrome i na Chrome OS-u.

Prethodna dva, Bitport.io i Put.io, usluge su s pretplatom koje vam omogućuju spremanje preuzetih datoteka u osobni oblak. Zatim možete strujati videozapise iz oblaka na svom uređaju. Ovo je korisno ako imate Chromebook bez puno memorije za pohranu velikih datoteka.

Posljednja dva, JSTorrent i Bitford, Chrome su proširenja ispisana u Javascriptu, što znači da se u potpunosti izvode na vašem računalu i ne komuniciraju s poslužiteljem. Obe alate imaju besplatne verzije i preuzimaju datoteke izravno na vaše računalo i možete ih strujati video dok se preuzimaju.

U nastavku smo pregledali svaki od alata i dali kratki tutorial za prikaz rada.

Imajte na umu da svi ovi alati nisu dizajnirani za učitavanje datoteka u BitTorrent mrežu, iako oni čine matične datoteke za upotrebu drugima. Oni ne funkcioniraju pouzdano kao okviri za sjeme, koji su usluge oblaka koji se koriste za distribuciju prenesenog sadržaja torrenterima.

Bitport.io

 • Besplatna proba od 1 GB
 • Cijene počinju od 5 USD mjesečno za 30 GB prostora za pohranu
 • Uključeno je skeniranje virusa
 • Video se emitira iz oblaka
 • Može podnijeti veze s magnetima

Bitport.io je relativno nova usluga koja neprestano dodaje nove značajke i funkcije. Dostupna je besplatna probna inačica od 1 GB sa slotom za preuzimanje i ograničenje od jednog torrenta po danu. Probno ne uključuje značajku skeniranja virusa, koristi nešifriranu HTTP vezu za preuzimanja i stavlja vas nisko na popis prioriteta kada je u pitanju smanjivanje propusnosti.

Plaćeni planovi počinju od 5 USD mjesečno i dolaze s neograničenim bujicama, neograničenom propusnošću, prijenosima šifriranim HTTPS-om, a sve datoteke mogu se skenirati na viruse prije preuzimanja. Osnovni plan od 5 dolara omogućuje vam spremanje 30 GB i pet utora za preuzimanje. 10 USD mjesečno dobit ćete 100 GB i 10 slotova, dok 15 USD povećava pohranu na 250GB i 20 slotova.

Korisnici mogu strujati videozapise koje su preuzeli u svoj oblak iz torenta izravno na svojem pregledniku bez preuzimanja na svoj uređaj, ali ne dok je preuzimanje u tijeku. Videozapisi se također moraju pretvoriti u format koji može čitati Bitportov medijski player prije nego što ih se može pogledati. Brzina preuzimanja bila je velika u našim testovima, dostigla je maksimalnu brzinu od 10 MB / s (s velikim slovom 'B'), ali postupak pretvorbe može potrajati neko vrijeme.

Kako koristiti Bitport na Chromebooku

 1. Registrirajte račun na Bitport.io
 2. Kopirajte i zalijepite vezu za torrent datoteku ili vezu za preuzimanje u gornje polje na nadzornoj ploči i kliknite "Dodaj novi bujica"bitport 1
 3. U odjeljku "Torrenti za preuzimanje" provjerite jesu li detalji točni i kliknite "Preuzmi u moj oblak"bitport 2
 4. Automatski ćete biti preusmjereni na red za preuzimanje. Kad se preuzimanje završi, otvorite preuzetu mapu. Gledate video jednostavnim klikom na sličicu ili ga preuzimate klikom na gumb za preuzimanje koji se pojavljuje kada pokažete mišem preko sličice.bitport 2.5
 5. Većina video formata morat će se pretvoriti prije nego što ih mogu gledati. Kliknite gumb Pretvori koji se pojavljuje u videoplayeru da biste ga pokrenuli. Morate pričekati da videozapis završi konverziju prije gledanja.bitport 3 2

Put.io

 • Integracija sa set-top boxovima i medijskim centrima
 • Podrška za RSS feed
 • Skupo, bez besplatnog probnog razdoblja
 • Može se koristiti kao pohrana u oblaku
 • Izuzetno brza preuzimanja

Put.io je najaktualnija i najbogatija opcija na ovom popisu, ali dolazi po visokoj cijeni. Čak i petodnevno suđenje košta 3,99 dolara, iako je taj novac doniran EFF-u. Osnovni plan pohrane u oblaku od 100 GB počinje od 9,99 USD mjesečno ili 99 USD godišnje. Planovi od 500 GB, 1 TB i 2 TB dodaju 10 USD mjesečno ili 100 USD godišnje za svaki dodatni nivo.

Put.io je prilično popularan i ima aktivnu zajednicu programera koja dodaje integraciju s više aplikacija i uređaja koji koriste Put.io API. To uključuje podršku za Apple TV, Chromecase, Amazon Fire TV, Roku, Boxee, Plex Media Server i Kodi XBMC. Podrška za RSS feed znači da nove epizode vaših omiljenih TV emisija možete automatski preuzeti odmah kada budu dostupne. Bilo koji prostor koji nije zauzet torrent prenose može se koristiti za pohranjivanje osobnih datoteka korisnika. Datoteke se mogu i dijeliti među korisnicima tako da možete strujati prijateljevu video datoteku u svom pregledniku. Put.io može preuzeti medije s nekolicine podržanih web stranica za streaming, uključujući Soundcloud i Youtube jednostavnim unosom veze.

Tvrtka ima više poslužitelja koji se nalaze širom svijeta, što brzo preuzimanje brzo postiže. Put.io je u oblak preuzeo doslovno 12-minutni videozapis u bukvalnom trenutku - nismo imali vremena ni za snimanje zaslona!

Kako se koristi Put.io na Chrome OS-u

 1. Registrirajte račun na Put.io
 2. Na nadzornoj ploči Put.io kliknite Novi prijenos u gornjem desnom kutuput.io 1
 3. Kopirajte / zalijepite torent ili magnetnu vezu u polje ili idite na datoteku na računalu ako ste odabrali "upload". Kliknite "Pokreni transfere"put.io 2
 4. Kada se preuzimanje završi, kliknite "Idi na datoteku"put.io 3
 5. Ovdje s padajućeg izbornika možete odabrati radnju, poput dodavanja videa na VLC popis za reprodukciju, dijeljenja veze ili preuzimanja na svoje računalo. Za streaming videozapisa izravno na web mjestu, samo kliknite vezu za video datoteku.put.io 5

JSTorrent

 • Javascript aplikacija radi na vašem računalu
 • Izravna preuzimanja, nema pohrane u oblaku
 • Može podnijeti veze s magnetima
 • Besplatna verzija do 20 preuzimanja, cijena plaćene verzije je 2,99 USD
 • Ocjena prodavaonice Chrome: 4,5 zvjezdice

JSTorrent je proširenje za Chrome napisano u potpunosti u Javascriptu. Datoteke se preuzimaju izravno na vaše računalo, a aplikacija radi u potpunosti na vašem računalu, a preuzimanja se pohranjuju na vaš tvrdi disk. Ne postoji mogućnost pohrane u oblaku. Besplatna probna verzija, JSTorrent Light, dostupna je s najviše 20 preuzimanja. JSTorrent može strujati videozapis dok preuzima u Chromeu podržane formate.

Za razliku od gore spomenutih mogućnosti pohrane u oblaku, JSTorrent traži samo jednokratnu naknadu od 2,99 dolara kako bi ga zauvijek koristio. No, potpuno se aplikacija alternativno može preuzeti izravno iz Github-ovog spremišta i instalirati kao nepakirano proširenje za Chrome.

Kako se koristi JSTorrent na Chromebooku

 1. Instalirajte JSTorrent (ili Light verziju ili plaćenu verziju) i proširenje JSTorrent Helper iz Chrome trgovine.
 2. Desnom tipkom miša kliknite torrent vezu i odaberite "Add to JSTorrent". Ili otvorite JSTorrent iz chrome: // aplikacije i zalijepite URL za torrent u gornje polje unosa..jstorrent 1
 3. Prozor JSTorrent trebao bi se pojaviti. Ako vam se prvi put koristi JSTorrent, morat ćete kliknuti karticu Postavke i odabrati željenu mapu za preuzimanje. Možete prilagoditi i sve druge postavke kojima sada želite upravljati.jstorrent 2
 4. Izađite iz izbornika postavki i kliknite na bujicu na popisu za preuzimanje. Ako vam je to prvi put, status će pokazati pogrešku. Samo kliknite Start da biste ponovno inicijalizirali preuzimanje.jstorrent 3
 5. Za veze s magnetima otvorite izbornik postavki i pomaknite se do dna. U odjeljku "Rukovanje vezama s magnetima" kliknite Postavljanje i slijedite upute na novoj kartici koja se otvara u Chromeu.
 6. Nakon dovršetka preuzimanja datoteka će se pojaviti u mapi koju ste odredili.
 7. Za strujanje videozapisa tijekom preuzimanja kliknite karticu Datoteke u donjoj polovici aplikacije. Pored video datoteke bit će veza za strujanje videozapisa u Chromeu za podržane video formate. Samo pritisnite Play nakon što se kartica učita.

Bitford

 • Aplikacija samo za Javascript radi u cijelosti na vašem računalu
 • Izravna preuzimanja na vaš stroj
 • Potpuno besplatno
 • Ocjena prodavaonice Chrome: 3 zvjezdice
 • Ne mogu se koristiti veze s magnetima

Kao i JSTorrent, Bitford je Chrome-ovo proširenje na temelju Javascripta koje datoteke preuzimaju izravno na vaše računalo putem torrenta. To je jedina potpuno besplatna opcija na popisu, no mnogi su se korisnici žalili u pitanjima stabilnosti, rijetkog skupa značajki i sporog preuzimanja. Iako nismo naišli ni na kakve pogreške, Bitford se borio da ostane iznad 50 KB / s na 10Mbps vezi. Za usporedbu, koristeći istu bujicu, JSTorrent je dostigao 10 puta veću brzinu.

Bitford također ne može podnijeti magnetske veze, koje postaju status quo za bujice pratioce poput ThePirateBay-a i drugih. Reprodukcija videozapisa funkcionira u redu, ali videozapis se nije dovoljno brzo spremio zbog male brzine. U konačnici, Bitford djeluje kao opcija za one s malim proračunom, ali preporučujemo da iskačete tri dolara za JSTorrent ako možete.

Kako se koristi Bitford na Chrome OS-u

 1. Instalirajte Bitford iz Chrome trgovine
 2. Dođite do chrome: // aplikacije i kliknite Bitford da biste ga otvorili u zasebnom skočnom prozoru.bitford 1
 3. Na svom omiljenom torrent trackeru prenesite željenu torrent datoteku na svoje računalo (ne postoji mogućnost kopiranja / lijepljenja veze, tako da morate preuzeti torrent datoteke).
 4. Kliknite gumb "Učitaj torrent" na dnu aplikacije Bitford
 5. Dođite do torrent datoteke koju ste preuzeli i odaberite je
 6. Preuzimanje će započeti automatski. Da biste pogledali videozapis dok se preuzima, kliknite gumb Stream pored naziva video datotekebitford 2

Koristite VPN prilikom bujice u Chrome OS-u

Bez obzira koji od ovih alata odlučite koristiti, uvijek se povežite s VPN-om prije nego što posjetite torrent stranice ili preuzimate datoteke putem BitTorrent mreže. VPN ili virtualna privatna mreža kriptira sav promet koji putuje na i sa vašeg računala i usmjerava ga preko poslužitelja na lokaciju po vašem izboru. 

Ovaj postupak sprječava da vaš pružatelj internetskih usluga, organi za provođenje zakona i autorska prava nadgledaju vašu aktivnost. ISP-ovi su poznati po zastoju prometa i krajnjim vezama koje koriste torrenteri. Trolovi autorskih prava bilježe IP adrese navedene u BitTorrent mreži i šalju torrenterska pisma za nagodbu kako bi iznudili novac. Tijelo za provođenje zakona može vas kazniti ili čak uhapsiti zbog kršenja autorskih prava ilegalnih bujica.

Evo kako postaviti VPN u Chromebook s OS Chrome prema Google podršci:

 1. Ako već niste, prijavite se na svoj Chromebook
 2. Kliknite područje statusa na kojem se pojavljuje slika vašeg računa
 3. Kliknite Postavke
 4. U odjeljku "Internet veza" kliknite Dodaj vezu.
 5. Kliknite Dodaj OpenVPN / L2TP
 6. U okvir koji se pojavi ispunite dolje navedene podatke
 7. Kliknite Poveži

Preporučujemo uglednom, brzom i pouzdanom VPN davatelju poput ExpressVPN-a za bujice. Pogledajte cijeli popis najboljih VPN-ova za bujicu, kao i naš članak o zakonitosti bujice i naš popis najboljih VPN-ova za Chrome.

Comparitech ne odobrava niti potiče kršenje ograničenja autorskih prava. Prije preuzimanja materijala zaštićenog autorskim pravima bez dopuštenja, razmotrite zakon, žrtve i rizike piratstva.

"Chromebook" tvrtke slgckgc licenciran pod CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 71

Adblock
detector