Rapidshare se ukida, isprobajte ove alternative

Rapidshare se ukida, isprobajte ove alternativeU ožujku 2015., usluga dijeljenja datoteka Rapidshare zaustavila je operacije i izbrisala sve preostale datoteke. Nakon što je bila vrlo popularna, tvrtka je podlegla pritisku da pooštri mjere protiv piraterije, a kao rezultat toga izgubila je horde kupaca, prisiljavajući je da u potpunosti prestane s radom.


Srećom, dostupno je mnoštvo alternativa Rapidshare-a, a dijeljenje datoteka mnogo je napredovalo posljednjih godina. Mnoštvo usluga pruža vam mogućnost dijeljenja datoteka brzo i jednostavno, a možete dobiti i mnoštvo drugih značajki.

U ovom postu otkrivamo naše najbolje tipove alternativa Rapidshare i objašnjavamo zašto bi svaki od njih mogao biti dobar za vas.

Rapidshare alternative

Sve tvrtke nude usluge dijeljenja datoteka kao njihov kruh i maslac, ali mnoge imaju dodatne mogućnosti koje možda tražite.

Dropbox

Dropbox početna stranica.

Dropbox je jedno od najpoznatijih imena u poslu za dijeljenje datoteka. S više od 500 milijuna korisnika, dosta je društvenih dokaza da se ova usluga može izvesti.

Dropbox omogućuje brzo i jednostavno dijeljenje datoteka te je idealan za pojedinačnu i poslovnu upotrebu. Svojim Dropbox mapama možete pristupiti putem bilo kojeg web preglednika ili možete preuzeti softver na najčešće korištene uređaje radi lakšeg pristupa. Datoteke se sinkroniziraju na svim uređajima tako da ne morate brinuti o tome tko ima najnoviju verziju.

Besplatni planovi dolaze s 2 GB slobodnog prostora za pohranu, sinkronizacijom i zajedničkim mapama i vezama. Dropbox nudi i novu značajku nazvanu Dropbox Paper, koja je slična Google dokumentima. Plaćeni planovi počinju od 9,99 USD mjesečno i uključuju 1 TB za pohranu zajedno s dodatnim značajkama, kao što su brisanje s udaljenog uređaja i izvanmrežne mape na mobilnom uređaju.

Nema besplatnih poslovnih planova, ali postoji besplatno 30-dnevno probno razdoblje. Cijene poslovnih paketa - koji uključuju najmanje 3 TB prostora za pohranu - počinju od 12,50 USD mjesečno po korisniku (najmanje tri korisnika) nakon što uplate počnu.

Volafile

Volafile nudi sinkrono dijeljenje datoteka i chat na jednoj platformi i idealan je za grupe ili timove. Korisnici stvaraju "sobu" u koju mogu pohraniti svoje datoteke, a svaka je opremljena vlastitom značajkom za razgovor. Vaša soba ima jedinstveni URL koji možete podijeliti sa koliko god ljudi želite.

Ova je usluga potpuno besplatna. Možete učitati datoteke veličine do 20 GB, ali one istječu nakon samo dva dana. Ovo je izvrsna usluga za studijske grupe ili brainstorming sesije, ali nije dobra opcija ako vam treba bilo kakva vrsta dugoročnog pohranjivanja.

Tresorit

Tresorit Rapidshare alternativa.

Tresorit je veliko ime u poslu za dijeljenje datoteka i poznato je po svojoj vrhunskoj sigurnosti. Omogućuje vam sinkronizaciju i dijeljenje mapa sa enkripcijom nulte znanja, što znači da nitko, čak i unutar same tvrtke, ne zna što dijelite.

Tresorit pohranjuje vaše datoteke u neprestano čuvani podatkovni centri EU. Autentifikacijski kodovi poruka primjenjuju se na svaku datoteku osiguravajući da, čak i ako je sustav hakiran, datoteke ne mogu biti modificirane.

Sve ove sigurnosne značajke dolaze s prilično naprednom cijenom. Iako je Tresorit za pojedince besplatan za slanje datoteka veličine do 5 GB, račun bez troškova ne uključuje pohranu podataka i nedostaje neke sigurnosne značajke. Za 200 GB prostora za pohranu i dodatne značajke kao što su obnova izbrisanih datoteka, dvofaktorska provjera autentičnosti i oporavak verzije, cijene počinju od 10,42 USD mjesečno.

4shared

4Shared se razlikuje od mnogih drugih na ovom popisu jer služi i kao javna baza podataka. Ovdje možete pregledavati datoteke, uključujući datoteke glazbe, videozapisa i knjiga, kao i aplikacije. Također možete prenijeti vlastite datoteke u oblak i držati ih privatnima ili ih javno dijeliti.

Besplatni planovi dolaze s 15 GB prostora za pohranu, ali maksimalna veličina datoteke za prijenos je 2.048 MB. Plaćeni planovi (počevši od 6,50 USD mjesečno) dolaze sa 100 GB prostora za pohranu i maksimalnom veličinom za prijenos datoteka od 100 GB. Premium paket također omogućava dijeljenje bez oglasa, veće brzine preuzimanja, šifriranje SSL podataka, mogućnost oporavka za izbrisane datoteke i veze za izravno prenošenje, između ostalih.

Zippyshare

Zippyshare je potpuno besplatna usluga dijeljenja datoteka. Bez mogućnosti daljnje prodaje, ova usluga ne nudi lijepo sjajno sučelje i vrlo je osnovna u onome što može ponuditi. To se kaže, ako samo trebate brzo učitati i dijeliti neke datoteke, onda to čini posao.

Vaše će datoteke prema zadanim postavkama postati javne, ali možete promijenite postavke na privatne prije prijenosa. Nakon prijenosa dobit ćete jedinstvenu vezu koju možete podijeliti s kim želite. Zippyshare ne zahtijeva prijavu, nudi neograničen prostor na disku i nema ograničenja za preuzimanje. No, ograničenje veličine datoteke malo je 500 MB i datoteke se mogu pohraniti do 30 dana bez ikakvih aktivnosti.

mediafire

Početna stranica Mediafire.

Prelazeći na sofisticiraniju platformu, Mediafire je usluga za dijeljenje datoteka prilagođena korisnicima i nudi puno toga. Besplatni računi uključuju do 10 GB prostora za pohranu, s maksimalnom veličinom datoteke od 4 GB. Dobijate neograničenu propusnost i datoteke za preuzimanje i veze za dijeljenje datoteka.

Aplikacije omogućuju skupno prijenos datoteka, čak i tisuće odjednom, a upravitelj datoteka čini organizaciju dobrim. Jednokratne veze uredna su značajka koja vam omogućuje slanje veza koje se ne mogu podijeliti s drugima, osim s primarnim primateljima, idealno ako imate posla s osjetljivim datotekama.

Pro račun pruža vam 1 TB za pohranu i doživljaj bez oglasa. To vam također omogućuje da umetnite veze izravno na svoju web stranicu, e-poruke ili postove na društvenim mrežama, tako da primatelji mogu izbjeći prolazak na web mjesto Mediafire. Ostale pogodnosti uključuju skupna preuzimanja i izravno postavljanje s veza na web mjestu. Pro planovi počinju od 3,75 dolara mjesečno.

Yandex Disk

Yandex Disk fokusiran je isključivo na fotografije i videozapise i omogućuje vam da besplatno pohranjujete datoteke do 10 GB. Datoteke se mogu dijeliti s drugima putem kratkih veza. Predaja vam je Yandex besplatan pristup Microsoft Office Online (uključujući Word, Excel i PowerPoint) iz vašeg preglednika.

Yandex Pro dostupan je od 2 USD mjesečno i uključuje dodatnu pohranu podataka (100 GB do 1 TB podataka, ovisno o planu), nema oglasa, prioritetnu podršku i nekoliko drugih značajki.

MEGA

Mega je sigurna usluga pohrane u oblaku koja omogućuje i dijeljenje datoteka, mada ne s lakoćom koju nude mnoge druge usluge. To nudi pristojnu količinu slobodnog prostora za pohranu, koja trenutno iznosi 10 GB po planu, ali čini se da se to redovito mijenja.

MEGA je nekad bila vrlo atraktivna opcija jer je korisnicima nudila 50 GB slobodnog prostora. Međutim, u 2018. godini malo je promijenila svoj model a taj prostor nudi samo onim korisnicima koji plaćaju naknadu za licenciranje ili izvršavaju zadatke poput pozivanja drugih korisnika na MEGA.

Sinkronizacija

Sinkroniziraj Rapidshare alternativu.

Sync ima veliki fokus na privatnost i sigurnost. Uključuje značajke en-end-to-enkripcije, zaštitu lozinkom, datume isteka i dozvole. Kao što mu ime govori, sve prenesene datoteke sinkronizirane su tako da možete ažuriranim datotekama pristupiti u stvarnom vremenu s bilo kojeg mjesta s bilo kojeg uređaja. Sync je poznat po odličnoj internoj podršci, što je posebno dobra vijest za početnike.

Besplatna verzija Sync daje vam 5 GB prostora za pohranu i osnovne značajke dijeljenja. Plaćeni planovi dolaze s a 30-dnevna garancija povrata novca i počinju od 49 USD godišnje za pojedince za 500 GB prostora za pohranu. Poslovni planovi počinju od 8 USD mjesečno za 2 TB prostora za pohranu.

Jumpshare

Jumpshare se malo razlikuje od mnogih drugih na ovom popisu po tome što je prvenstveno usmjeren na pružanje platforme za dijeljenje oglasa. Omogućuje korisnicima da pregledaju više od 200 formata datoteka, uključujući videozapise, velike dokumente i prezentacije.

Ova je usluga idealna za ljude koji trebaju surađivati ​​na vizualnim i audio projektima. Perkovi uključuju snimanje i komentariranje snimaka zaslona, snimanje zaslona zvukom, i komentiranje datoteka u stvarnom vremenu. Jumpshare se jednostavno integrira sa stotinama aplikacija, uključujući Slack, Trello i Asana.

Besplatni planovi uključuju 2 GB prostora za pohranu, ograničenje veličine prijenosa od 250 MB i 30 sekundi snimanja na ekranu. Već od 8,25 USD mjesečno, najniži plaćeni plan (plus) nudi vam 1 TB za pohranu, ograničenje prijenosa datoteka od 20 GB i neograničeno snimanje na ekranu, između ostalih značajki.

PixelDrain

PixelDrain je potpuno besplatna usluga koja vam omogućuje brzo dijeljenje datoteka. Možete prenijeti datoteku veličine do 5 GB i odmah dobiti poveznicu za razmjenu. Prijenosi se čuvaju do 60 dana nakon što su zadnji put pregledani.

Web lokaciju trenutno održava samo jedna osoba, i iako je besplatna za upotrebu, donacije se prihvaćaju i potiču. Ovo nije vrlo sigurna opcija za dijeljenje datoteka, ali brzo je i jednostavno. Ne morate se čak ni registrirati za račun, a datoteke će se spremiti lokalno u vašem web pregledniku.

Ge.tt

Ge.tt početna stranica.

Ge.tt u konceptu mnogo podsjeća na PixelDrain. Ima super jednostavno sučelje i lako je započeti s njim. Sve što trebate učiniti je pokrenuti povlačenje i ispuštanje datoteka na početnu stranicu, a to možete dijelite ih bez stvaranja računa. Registracija je potrebna za početak pohrane datoteka, a Ge.tt omogućuje do 2 GB prostora za pohranu besplatno.

Ako se odlučite za premium račun, možete dobiti 50 GB prostora za pohranu, ograničenje veličine prijenosa od 1 GB i ograničenje preuzimanja od 500 GB dnevno, počevši od 1,99 USD mjesečno. Premium Plus plan omogućuje 1 TB za pohranu, počevši od 3,99 USD mjesečno.

Ovo nije loša opcija za pohranjivanje i dijeljenje malog broja datoteka, ali definitivno nema zvona i zvižduka mnogih drugih na ovom popisu.

Savjeti za sigurno dijeljenje datoteka

Iako je korisno dijeliti radne datoteke s kolegama i zabavno dijeliti slike, videozapise i druge datoteke s prijateljima, dijeljenje datoteka ne dolazi bez rizika. Evo nekoliko stvari koje morate imati na umu prije nego što počnete ludo dijeliti:

  • Zakoni o autorskim pravima: Ovisno o tome što dijelite i gdje živite, vjerojatno postoje strogi zakoni koji se odnose na dijeljenje materijala koji nose autorska prava. Provjerite imate li pravo dijeljenja ili preuzimanja određene datoteke prije nego što to učinite ili se možete spustiti u vruću vodu.
  • malware: Bilo gdje da se datoteke mogu učitati i javno preuzeti može biti prikladno mjesto za širenje zlonamjernog softvera. Prije nego što preuzmete datoteku, provjerite je li od pouzdanog izvora.
  • Javna prema privatnoj: Neke usluge dijeljenja datoteka omogućuju vam dijeljenje datoteka javno ili privatno. Obavezno znate koje su postavke provjerili prije dijeljenja, posebno ako su datoteke osjetljive prirode. Iskoristite i druge kontrole, kao što su jednokratne veze, zaštita lozinkom i datumi isteka.
  • Šifriranje: Mnoge usluge dijeljenja datoteka nude krajnje šifriranje, no ako ne sadrže ili želite dodatni sloj sigurnosti, možda biste trebali razmotriti šifriranje osjetljivih datoteka prije prijenosa u oblak. Na taj će način samo netko s ključem za dešifriranje moći pogledati sadržaj datoteke.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

Adblock
detector