7 najboljih internetskih tečajeva za cybersecurity za početnike

Najbolji tečaj za cyber-sigurnost na mreži za početnike

Kibernetska sigurnost je sve veći problem kako za poslovanje tako i za pojedince, a potražnja za obukom na terenu sve je veća. Želite li pooštriti mjere kibernetičke sigurnosti kod kuće ili na poslu? Ili ste poslodavac koji želi povećati sigurnosne mjere vašeg poslovanja i educirati zaposlenike o toj temi. Možda jesi s obzirom na karijeru u cybersecurity i žele započeti. Internetski tečaj cyber-sigurnosti za početnike može pomoći.

Bez obzira koji su razlozi za koji želite dublje ući u svijet kibernetičke sigurnosti, zasigurno postoji internetski tečaj koji je pravi za vas. Nastavna sredstva uvelike se razlikuju u pogledu pristupačnosti, opsega, prikladnosti za različite razine kompetencije i, naravno, cijene.

Postoji tona mogućnosti za odabir, tako da postupak odabira može postati neodoljiv. Zbog toga smo sastavili popis sedam najboljih tečajeva internetske sigurnosti. Prije nego što uđemo u pojedinosti, ovdje je popis najboljih najboljih tečaja za cyber sigurnost dostupan na mreži:

 1. Članstvo StationX VIP-a: Omogućuje vam neograničen pristup ogromnom rasponu cyber sigurnosnih tečajeva, uključujući etičko hakiranje, testiranje prodora i još mnogo toga. Osigurava sve razine i izvrsna vrijednost za novac.
 2. Coursera Uvod u specijalizaciju za cyber sigurnost: obuhvaća 4 tečaja za početnu razinu koji će vam pomoći na putu do karijere u cyber sigurnosti..
 3. SANS Cyber ​​Aces Online: Tečajevi pokrivaju sigurnosne temelje oko umrežavanja, operativnih sustava i administratora sustava.
 4. edX Essentials of Cybersecurity: Dobra opcija za one koji traže tečaj akreditiran od sveučilišta.
 5. Heimdal cyber sigurnost za početnike: tečaj usmjeren više prema općem korisniku koji želi povećati svoje razumijevanje cyber sigurnosti..
 6. Biblioteka Uvod u informatičku i kibernetsku sigurnost: Obuhvaća mrežni inženjering, administraciju sustava, forenziku i penetracijsko testiranje.
 7. Cyber-sigurnost Harvarda: Upravljanje rizikom u informacijskom dobu: Tečaj cyber sigurnosti koji pokriva vrste napada, rizike i strategije ublažavanja, zajedno s poštivanjem i pravnim pitanjima. Nije jeftino od 2.800 funti.

Izbor tečaja bazirali smo na slijedećim kriterijima:

 • Pruža vrijednost za novac
 • Ne zahtijeva mnogo, ako uopšte, prethodno znanje o kibernetičkoj sigurnosti
 • Pruža praktične savjete koji se mogu primijeniti kod kuće ili u vašoj poslovnoj ili cybersecurity sigurnosti
 • Radi u cijelosti na mreži, a nije potrebno putovanje
 • Pruža vam neku vrstu certifikacije po završetku

Najbolji tečaj za cyber sigurnost na mreži za početnike

Evo našeg popisa najboljih internetskih tečajeva za cyber-sigurnost za početnike:

1. Članstvo StationX VIP-a

OnlineX tečaj cyber sigurnosti.

StationX nudi gotovo 100 tečajeva vezanih uz kibernetičku sigurnost, uključujući one koji podučavaju etičko hakiranje, prodiranje testiranja, umrežavanje, sigurnosno kodiranje, digitalnu forenziku i reagiranje na incident. Čak ima tečajeve usredotočene na prolazak vrhunskih sigurnosnih uvjerenja i pripreme za ispite.

Članstvo StationX VIP-a pruža neograničen pristup svim tečajevima, od kojih su mnogi skupili tisuće sjajnih recenzija. S obzirom na to da svaki tečaj obično sam košta 90 do 2000 dolara, snižena naknada od 149 dolara (obično 1,199 dolara godišnje) za pristup svim tečajevima itekako vrijedi. Možete predavati streaming i download predavanja i pristupiti im sa mobilnog ili desktop računala. Vi ćete učite svojom brzinom i dobiti potvrdu o završenom svakom tečaju.

Za početnike predlažemo da počnemo s Kompletan tečaj za cyber sigurnost! koji uključuje četiri sveska s predavanjima koja je predavao stručnjak za kibernetičku sigurnost i izvršni direktor StationX-a, Nathan House. Ovo su moduli iz ovog predmeta:

 • Izloženi hakeri: Naučite zaustaviti hakere, blokirati praćenje i spriječiti vladin nadzor.
 • Sigurnost mreže: Saznajte o mrežnoj sigurnosti, sigurnosti WiFi i hakerima, vatrozidima, upraviteljima lozinki i još mnogo toga.
 • Anonimno pregledavanje: Otkrijte svijet anonimnog pregledavanja, uključujući skrivanje IP adresa, Tor i VPN-ova.
 • Zaštita krajnje točke: Saznajte o antivirusnom softveru, zlonamjernom softveru, šifriranju i kontroli aplikacija.

Nakon što prođete kroz to, možete nastaviti pregledavati i vidjeti što će vas sljedeće privući. Kupovinom članstva ste kontinuirano pristupili novim tečajevima koji se dodaju stalno. Tečajeve prezentiraju vrhunski sigurnosni stručnjaci, tako da znate da ste dobili najbolje od najboljeg treninga.

Sve u svemu, ovo je paket alata za trening koji vam može dobro poslužiti dok započinjete karijeru u industriji. Budući da se redovno ažurira, možete ga koristiti da biste bili u tijeku s napretkom u cyber-sigurnosti i dodatno se pogurali u karijeri.

Čak i ako ne nastavite karijeru na terenu, ovo bi vam ipak moglo biti dobro. Budući da možete prilagoditi svoje učenje, ovo je članstvo pogodno za one koji žele preuzeti kontrolu nad cyber-sigurnošću unutar vlastite tvrtke ili čak nekoga tko je jednostavno zainteresiran da sazna više o tom području..

NAJBOLJI KURSEVI ZA BIBLIJU: StationX je naš izbor broj 1 za početnike. StationX VIP članstvo pruža neograničen pristup svim sadržajima, uključujući tečajeve usredotočene na prolazak vrhunskih sigurnosnih potvrda.

2. Uvod u specijalizaciju za cyber sigurnost

Online tečaj cyber sigurnosti.

Način na koji Coursera djeluje je da predstavlja više tečajeva kao dio specijalizacije. Možete pohađati sve tečajeve u sklopu specijalizacije ili odabrati određene. Svaka specijalizacija uključuje praktični projekt koji ćete morati dovršiti da biste stekli certifikat.

Uvod u specijalizaciju za cyber sigurnost uključuje četiri tečaja:

 • Uvod u cyber napade: Osigurava osnovno razumijevanje prijetnji i ranjivosti i pregled načina na koji se provode cyber napadi.
 • Protivmjere cyber napada: Podučava osnove cyber obrane i kriptografije, uključujući rješenja za provjeru autentičnosti i kriptografiju s javnim ključem.
 • Otkrivanje i ublažavanje cyber prijetnji u stvarnom vremenu: Raspravlja o tehnikama za cyber-sigurnost u stvarnom vremenu i kako otkriti i spriječiti uobičajene napade.
 • Sigurnost poduzeća i infrastrukture: Predstavlja naprednije teme kao što su okviri za usklađivanje s poduzećima i problemi u blockchainu i sigurnosti mobilnih uređaja.

Ovaj skup tečajeva nadilazi osnove, tako da je manje pogodan za kućne korisnike koji žele povećati svoje znanje o cyber-sigurnosti i više za vlasnike poduzeća ili potencijalne profesionalce u cyber-sigurnosti. Predloženi vremenski okvir je devet sati tjedno dva mjeseca.

Možete besplatno pohađati brojne pojedinačne tečajeve Coursera. Međutim, kako biste završili specijalizaciju i odgovarajući praktični projekt da biste dobili certifikat, morat ćete plaćati mjesečnu naknadu. Specijalizacije dolaze sa sedmodnevnim besplatnim pokusom nakon čega koštaju između 39 i 79 dolara mjesečno za svaku specijalizaciju. To znači da što brže prolazite tečajeve i projekte, manje morate platiti.

Nakon što ste završili s ovom specijalizacijom, možete se poduzeti i druge povezane poput Cybersecurity za posao i primijenjene kriptografije..

3. Cyber ​​Aces Online

Online tečaj za cyber-sigurnost Instituta SANS.

SANS Cyber ​​Aces Online tečajeve nudi besplatno SANS Institut, za koje niste sigurni da ste čuli ako ste na bilo koji način zainteresirani za kibernetičku sigurnost. Ova je organizacija visoko cijenjena u području informacijske sigurnosti i već tri desetljeća provodi istraživačke i obrazovne programe.

Institut provodi treninge kroz sve ljude širom svijeta, ali to obično koštaju tisuće dolara pop-a. Kao takav, pribaviti besplatni online trening od ovih momaka je poslastica. Kako je rečeno, trenutna ponuda je ograničena sa samo jednim tečajem. Ali ako samo tražite degustatora, to bi moglo biti idealno.

Tečaj podučava osnove cyber-sigurnosti, obuhvaćajući sljedeće:

 • Operativni sustavi: Usredotočen na korištenje naredbenog retka, ovaj modul podučava koncepte i naredbe u Linuxu i naprednoj upotrebi sustava Windows.
 • Umrežavanje: To obuhvaća osnove računalnih napada i odgovarajuće obrane s mrežne točke gledišta. Doznat ćete o protokolima koji se koriste u svakom OSI sloju, posebice mrežnom sloju.
 • Administracija sustava: Završni modul podučava administrativne funkcije u popularnim scenarijskim okruženjima.

Možete se odlučiti za tečajeve sa ili bez kvizova, koji su predstavljeni u formatu s više izbora i provjeravaju znanje i razumijevanje svakog modula.

Ovaj tečaj je usmjeren prema potencijalnom stručnjaku za kibernetičku sigurnost ili članovima šire javnosti. SANS Institut nada se da će, nudeći ovakve tečajeve besplatno, ljudi biti bolje educirani o kibernetičkoj sigurnosti i to će u konačnici "pomoći u jačanju sigurnosti naše nacije."

4. edX Osnove cyber-sigurnosti

edX tečaj za cybersecurity na mreži.

edX je izvrstan izvor za akreditirane sveučilišne tečajeve. Te tečajeve osmišljavaju različita sveučilišta i dolaze s ovjerenim certifikatima. Međutim, oni se cijene. Stručno uvjerenje o osnovima cyber-sigurnosti nudi Sveučilište Washington (UWashingtonX) i košta 356,40 USD.

Predloženo trajanje cijelog programa (koji uključuje četiri uvodna kolegija) je 2-5 sati tjedno tijekom 16 tjedana.

Uključeni tečajevi su:

 • Uvod u cyber-sigurnost: Odgovara na pitanja o i pruža pismenost u području kibernetičke sigurnosti.
 • Kiber-sigurnost: Pogled CISO-a: Bavi se operacijama kibernetičke sigurnosti, a posebno onim što obavlja glavni dužnosnik informacijske sigurnosti (CISO) unutar neke tvrtke.
 • Izgradnja priručnika za cybersecurity: Poučava vještinama potrebnim da se postane profesionalac u cyber-sigurnosti.
 • Pronalaženje karijere za put do cyber sigurnosti Raspravite o različitim putovima karijere koje biste mogli slijediti i pomaže vam da odlučite koji je to pravi odabir za vas.

Svaki tečaj zasebno košta 99 dolara, tako da uštedite oko 40 dolara kupnjom paketa. Kao što vidite, tijek ovog programa prilagođen je nekome tko razmišlja o karijeri na polju kibernetičke sigurnosti..

Nakon što dovršite ovaj, ako tražite nešto naprednije, MicroMasters® program u cyber-sigurnosti mogao bi biti zanimljiv. To je prilično skupo od 1.080 dolara, ali dužina i opseg, naravno, ne vrijede. Vodio ju je visoko cenjeni Rochesterski tehnološki institut i namijenjen je učenicima koji žele započeti svoju karijeru u cyber-sigurnosti.

5. Heimdal Cyber ​​sigurnost za početnike

Heimdal tečaj cyber-sigurnosti na mreži.

Heimdal Security je renomirana tvrtka koja pruža tehnologije i inteligenciju u borbi protiv cyber kriminala. Heimdal nudi besplatni tečaj Cyber ​​Security za početnike besplatno. Iako su mnogi tečajevi na ovom popisu usmjereni na potencijalne stručnjake za cyber-sigurnost, ovaj je više usmjerena prema općem korisniku želeći nadoknaditi dom svoje kibernetičke sigurnosti.

Ovaj tečaj je tempo za vas, jer se lekcije isporučuju u primljenu poštu svaka dva dana. Tijekom 20 lekcija naučit ćete:

 • Osnove cyber-sigurnosti kao što su vokabular i postavljanje sigurnosnog sustava
 • Alati i taktike koji vas mogu zaštititi od zlonamjernog softvera
 • Kako vaš sustav učiniti manje ranjivim na cyber prijetnje
 • Kako čuvati djecu i ostale najmilije na internetu
 • Kako sigurno istražiti web (uključujući e-poštu i društvene medije)
 • Sigurnosne vještine poput znanja o tome kako napadi djeluju i kako izbjeći i nositi se s njima

Nekoliko primjera naslova lekcije su: "Nema više tehničke gluposti! Osigurajte osnovne sigurnosne uvjete za 20 minuta "," Podijelite. Cvrkut. Zaštititi. Ponoviti. - društveni mediji, siguran način "i" Što vaša djeca & roditelji trebaju naučiti o cyber sigurnosti. "Možete vidjeti da je to stvarno usmjereno prema kućnom korisniku i manje će odgovarati nekome tko želi nastaviti karijeru u cyber-sigurnosti..

6. Uvod u biblioteku o IT-u i cyber-sigurnosti

Online tečaj za cyber sigurnost.

Ako raspravljate o karijeri u kibernetičkoj sigurnosti i razmišljate kojim putem krenuti, ovaj tečaj bi vam mogao dobro odgovarati. Dizajniran da vam pomogne u odlučivanju između glavnih područja kibernetičke sigurnosti, pokriva četiri osnovne discipline u modularnom formatu nego što obuhvaća videozapise vrijedne više od četiri sata.

Naučit ćete o administraciji sustava, mrežnom inženjeringu, reagiranju na incidente i forenzičkim ispitivanjima i penetracijskom testiranju.

Mnogi su tečajevi za Cybrary besplatni, a ako vam se svidi ovaj tečaj, postoji puno više za izabrati. Možete pretraživati ​​njihovu biblioteku na temelju vrste tečaja i razine težine. Svi se tečajevi prezentiraju u video formatu, tako da su sjajni za vizualne polaznike.

Imajte na umu da nakon što ste ušli, dogodi se prilično agresivan dodatak Pro verziji Cybrary koji vam omogućava pristup dodatnim tečajevima i drugim osobama, poput usmjeravanja na putu karijere i mentora. To košta 99 dolara mjesečno, što je skupo, ali postoji 7-dnevno besplatno probno razdoblje za provjeru je li dobro.

7. Harvard cybersecurity: Upravljanje rizikom u informacijskom dobu

Harvward tečaj za cybersecurity na mreži.

Ovaj Harvard tečaj podijeljen je u osam modula koje treba rješavati tokom više tjedana. Trebalo bi uključivati ​​oko 8–11 sati tjedno. Na kraju ovog tečaja moći ćete razviti strategiju za ublažavanje cyber rizika za vaše poslovanje ili klijente. Imat ćete i znanje zakonski postupci i postupci usklađivanja koje prate cyberattacks.

Naučit ćete o raznim vrstama cyber-napada koji prijete tvrtkama i koji su sustavi pod najvećim rizikom od napada, kao i važnosti holističkog pristupa cyber-sigurnosti. Moduli uključuju Prepoznavanje prijetnji organizacije (modul 2), Razumijevanje vaše tehnologije (modul 5) i Cyber ​​rizik i zakon (modul 6), između ostalih.

Po završetku ovog tečaja otići ćete sa certifikatom za napredak u razvoju Ureda potpredsjednika Sveučilišta Harvard. Kao što se očekivalo, tečaj ovog kalibra dolazi sa silnom cijenom. Trenutno ćete trebati platiti 2800 dolara za registraciju. Ako nemate proračunski proračun, ovaj komad papira možda je vrijedan toga, ali za mnoge je to jednostavno nepristupačno.

Zašto pohađati tečaj kibernetičke sigurnosti?

Cyber ​​kriminala je rastući problem koji postaje nerazdvojni dio našeg svakodnevnog života. Sada gotovo svi koriste web na neki način, oblik ili oblik kod kuće, na poslu i u pokretu. Čak se i relativno malo onih koji se ne boje tehnologije još uvijek suočiti s tvrtkama za koje je cyber kriminala stvarna potencijalna prijetnja.

Kao takav, postalo je osnovni zahtjev ljudima da postanu svjesni rizika koji su vani i što mogu učiniti kako bi se zaštitili. Evo tri glavna razloga za polaganje tečaja za cyber-sigurnost:

 • Da biste zaštitili sebe i svoju obitelj. Lako se izjasniti u neznanju i reći da stvari treba prepustiti stručnjacima, ali razmišljajte na ovaj način: prepuštamo policiji da uhvati lopove, ali to ne znači da stvaramo naviku da ulazna vrata ostavljamo otključana ili ostavljajući naše ključeve u autu. Borba protiv kibernetičkog kriminala treba biti grupni napor, a edukacija o prijetnjama i kako ih ublažiti je sjajno mjesto za početak.
 • Da biste zaštitili svoje poslovanje. Poduzeća, velika i mala, riskiraju da će zaostajati kad je riječ o kibernetičkoj sigurnosti. Sve suviše često vlasnici tvrtki odlučuju pojačati svoju igru ​​tek kad bude prekasno i već su pretrpjeli gubitke. DDoS napadi, kršenje podataka, krađe identiteta i još mnogo toga mogu signalizirati velike novčane gubitke i veliki stres. Pohađanje tečaja za cyber-sigurnost može vam pomoći da poboljšate cyber-sigurnost vašeg poslovanja prije nego što bude prekasno.
 • Nastaviti karijeru u cyber-sigurnosti. Ako ste strastveni za cyber-sigurnost i mislite da želite nastaviti karijeru na terenu, imate sreće. Predviđa se da će do 2021. godine otvoriti 3,5 milijuna otvorenih radnih mjesta za cyber-sigurnost [PDF]. Očekuje se da će ova industrija porasti sa 75 milijardi u 2015. godini na 170 milijardi u 2020. godini. Ako pohađate tečaj cyber-sigurnosti za početnike, možete vam pomoći da odlučite je li to zaista vaš poziv, i ako jeste, za koju ste disciplinu željeli specijalizirati. tečajevi učenja su niski i uz odgovarajuće kvalifikacije mogu otvoriti potencijal za visoko plaćenu karijeru u cyber-sigurnosti.

Vidi također:

 • Tečajevi etičkog hakiranja
 • Plaća i izgledi za cyber-sigurnost od strane američke države

Kreditna slika: Uredski stol tvrtke StockSnap licencirano pod CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 75

Adblock
detector