Blokiranje oglasa i zlonamjernog softvera s glavnim datotekama na Mac, Windows i Linuxu

https://www.flickr.com/photos/dullhunk/380814854Danas na svakom računalu na internetu postoji jednostavna mala tekstualna datoteka domaćini. Nekada je koristila za prevođenje imena poslužitelja u njihove internetske adrese. Međutim, razvojem tehnologija poput DHCP i DNS poslužitelja ispao je iz uobičajene uporabe. Ovo malo jednostavnog načina na koji ćete otkriti način na koji možete iskoristiti ovu datoteku za blokiranje pristupa hiljadama web lokacija koje nemaju drugu svrhu osim hostiranja oglasa i zlonamjernog softvera.

Nabavite dobru datoteku s domaćinima

Ovaj vodič vam pokazuje kako zamijeniti postojeće domaćini datoteku na svoje računalo s jednom koju ćete preuzeti. Iako s postojećom datotekom nema ništa loše, ovo je jednostavnije rješenje od kopiranja sadržaja nove datoteke u postojeću. Opasnost od promjene postojeće datoteke pomoću jednostavnog uređivača teksta leži u nedostatku proširenja na nazivu datoteke. Iako je riječ samo o tekstualnoj datoteci koja se može čitati s bilo kojim uređivačem teksta, ako taj program uređivača doda datotečno .txt proširenje nazivu datoteke, više neće biti od koristi operativnom sustavu.

Možete jednostavno prebrisati postojeću datoteku s novom umjesto da originalnu datoteku preimenujete s .old nastavkom. Međutim, uvijek je dobra ideja da napravite sigurnosnu kopiju originala u slučaju da nešto pođe po zlu, poput oštećene ili nepotpune kopije novog. domaćini datoteka.

Za početak, morat ćete preuzeti kopiju datoteke domaćina u ovaj github repo koji je u vrijeme pisanja ove stranice već učitan s preko 32.000 poznatih web mjesta s oglasima i zlonamjernim softverom. Hvala puno Stevenu Blacku za sav posao koji je uložio u prikupljanje ovog popisa. Čak je otišao toliko daleko da je uređivao kopije i dalje ga redovito dodavao iz onoga što naziva "izvorima visoke kvalitete".

Nakon dovršetka preuzimanja (koji ne bi trebao potrajati dugo, videći kako ima veličinu manju od jednog megabajta), htjet ćete izdvojiti domaćini datoteka s njega. Tada ćete kopirati novu datoteku u krajnje odredište na vašem računalu.

Windows 7 i stariji

 1. Otvoren Windows Explorer (ikona koja izgleda kao mapa) i potražite svoju Preuzimanja mapa
 2. Izdvojite datoteku domaćina iz hosts.zip koji ste preuzeli iznad, desnom tipkom miša kliknite na izvučeno domaćini datoteku i odaberite Kopirati s izbornika. Obavezno ne kopirajte hosts.zip datoteka.
 3. U tom istom prozoru preglednika Windows proširite C: \ pogon s lijevog bočnog okna (možda ćete trebati proširiti Moje računalo da biste vidjeli popis dostupnih pogona) nakon čega slijedi system32 zatim vozači
 4. Klikni na itd mapu za odabir. Vidjet ćete da postoji domaćini datoteku koja se već nalazi u toj mapi u središnjem oknu prozora Explorer
 5. Kliknite desnom tipkom miša domaćini datoteka, odaberite Preimenovati i dajte mu ime hosts.old. Windows bi se mogao žaliti da je ova datoteka zaštićena ili je sistemska datoteka. Dajte sebi dozvolu i nastavite dalje.
 6. Desnom tipkom miša kliknite prazno mjesto unutar ove mape i odaberite Zalijepiti staviti kopiju preuzetog domaćini datoteka u ovu mapu. Opet, ako vas Windows zatraži, dajte sebi dozvolu za nastavak.
 7. Zatvorite i ponovno pokrenite web preglednik

Windows 8, 8.1 i 10

 1. Prebacite se u način rada Desktop i pokrenite Windows Explorer sa trake brzog pokretanja
 2. Otvorite svoj Preuzimanja mapu za izdvajanje domaćini datoteku iz hosts.zip
 3. Nakon izdvajanja datoteke, desnom tipkom miša kliknite na domaćini datoteku i odaberite Kopirati s izbornika
 4. S lijevog bočnog okna proširite polje C: \ voziti, a zatim voziti system32 mapa, dakle vozači mapu i odaberite itd mapa iznutra vozači
 5. Kliknite desnom tipkom miša na domaćini datoteku u itd odaberite mapu Preimenovati opciju iz izbornika i imenovati je hosts.old. Ako Windows iskače upit, recite mu da stvarno znate što radite i da vam omogući da nastavite s tim.
 6. Kliknite desnom tipkom na bilo koje prazno mjesto unutar ove mape i odaberite Zalijepiti staviti kopiju preuzetog domaćini datoteka u ovu mapu. Ako se Windows žali, recite mu da je to vlastiti posao i neka vam nastavi sa svojim.
 7. Zatvorite i zatim ponovno pokrenite web preglednik

Mac OS X

 1. Ako hosts.zip Datoteka preuzeta na radnu površinu, dvaput kliknite na nju da biste je izdvojili domaćini datoteke s njega ravno na radnu površinu
 2. Otvorite Finder i odaberite Ići mogućnost izbornika s vrha zaslona.
 3. Kliknite na Idite na mapu s tog izbornika
 4. Tip / privatni / etc / hosts u Idite na mapu i kliknite gumb Ići dugme
 5. Pomičite se prema dolje dok ne ugledate istaknuto domaćini datoteka.
 6. Povucite domaćini datoteku sa radne površine u prozor Finder-a
 7. OS X može vas upitati o tome što učiniti s izvornom datotekom. Odaberite Zamijeniti jer se nakon toga više nećete vratiti izvorniku.
 8. Možda će se od vas tražiti i lozinka da potvrdite da to stvarno i stvarno mislite.
 9. Zatvorite i ponovno pokrenite preglednik

Svaka distribucija Linuxa

 1. Otvorite terminal i prebacite se na mapu za preuzimanja: cd Downloads
 2. Izdvojite ili raspakujte hosts.zip datoteka u trenutnu mapu: otpakirajte hosts.zip
 3. Kopirajte domaćini datoteku u / Etc / mapa
  1. Ako ste prijavljeni kao root, preimenujte datoteku host u hosts.old: mv / etc / hosts /etc/hosts.old
  2. Zatim kopirajte novu datoteku u / Etc / mapa: cp host / etc /
  3. Ako niste prijavljeni kao root, koristite sudo za preimenovanje datoteke: sudo mv / etc / hosts /etc/hosts.old
  4. A zatim kopirajte novu datoteku u / Etc /: sudo cp domaćini / etc /
 4. Zatvorite i ponovno pokrenite preglednik

Isperite DNS predmemoriju

U nekim slučajevima računalo može imati predmemoriranu adresu za jednu ili više tih web lokacija. Posljednji korak je, ako je potrebno, usmjeravanje predmemorije povezanih imena domena na adrese. To će postići jednostavnim ponovnim pokretanjem računala, ali ako vam se ne sviđa ponovno pokretanje, evo naredbi koje su potrebne za ručno ispiranje DNS predmemorije:

Isperite Windows DNS predmemoriju

Sljedeću naredbu upišite u naredbeni redak, a ne u shell:

ipconfig / flushdns

Isperite MacOS DNS predmemoriju

Za planinski lav ili lav upišite sljedeće u terminal:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Za Mavericks

dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder

U Yosemite naredba se promijenila radi ispiranja DNS predmemorije do izdanja 10.10.4., Kada se ponovo prebacila. Od 10.10. Do 10.10.3. Koristite sljedeću naredbu:

sudo discoveryutil mdnsflushcache; sudo discoveryutil udnsflushcaches; recite isprano

Za izdanje nakon 10.10.4, uključujući El Capitan i Sierra, koristite sljedeće:

sudo dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder; say cache flushed

Isperite DNS predmemoriju u Linuxu

Sljedeću naredbu upišite u terminal bilo sa sudo ili kao root:

servis nscd reload

ILI

ponovno pokretanje usluge nscd

I tu ga imate. Jednostavna tekstualna datoteka koja je izvorno korištena za spremanje popisa poslužitelja i njihovih adresa, a koristi se kao jednostavan, ali moćan blokator oglasa i zlonamjernog softvera. Iako ovo ni na koji način ne znači zamijeniti bilo koji postojeći blokator oglasa koji možda upotrebljavate, jednostavan je i lako dostupan dodatak onome što već imate.

Pa što je domaćini u svakom slučaju?

U to doba nije bilo nijednog poslužitelja koji bi držao masovne popise svih internetskih adresa i domena koje su bile domaćin. Svako je računalo odgovorno za čuvanje vlastitog popisa poslužitelja i njihove jedinstvene IP adrese. IP adresa je niz brojeva i decimala i povezana je s određenom domenom, kao što je "comparitech.com", ali izgleda kao "209.58.135.68" na računalu.

Zapravo, u početnoj fazi interneta svaka je internetska adresa ukazivala na samo jedan poslužitelj. Budući da su ljudi, stvaraoci interneta rano su shvatili da se memoriranje numeričke adrese za svaki poslužitelj jednostavno neće dogoditi. Morao je postojati način da se svakom poslužitelju dodijeli humanije ime, a zatim to ime poveže s internetskom adresom za taj poslužitelj.

Prvi način na koji se to dogodilo bio je datoteka sa domaćinima. Jedan problem koji je i dalje iskakao je povezivanje imena poslužitelja s netočnom adresom. To je prilično zajamčeno da računalo neće moći doći do tog poslužitelja dok ne bude ispravljena adresa.

Evolucija

Na kraju su datoteke domaćina postale gotovo nemoguće upravljati zbog čistog broja poslužitelja koji su ugostili informacije. Tada je netko došao na ideju da stvori grupu poslužitelja koji će ažurirati popise web stranica povezanih s određenim IP adresama. Zatim je datoteka hostova potrebna samo da bi imala imena i adrese poslužitelja u toj grupi.

Brzo naprijed do danas gdje imamo DHCP, dinamički DNS, DNS, više virtualnih web poslužitelja koji dijele jednu IP adresu i sve ostale ludosti u usporedbi s arhaičnim sustavom ručnog unošenja imena i adrese poslužitelja u tekstualnu datoteku na našem lokalnom računalu.

Tajna blještavila ovdje je u tome što se datoteka datoteke domaćina još uvijek pregledava i prije svega, a što se tiče pretraživanja web stranice. Ako je ta web stranica navedena u datoteci računala domaćin, koristi se navedena adresa i više se ne pretražuje, čak i ako je ta adresa netočna..

Nije važno u kojoj se verziji sustava Windows nalazi vaše računalo, ako koristite Mac ili čak ako ste prešli na bilo koju od distribucija Linuxa, vaše računalo ima host datoteku i može ga se koristiti kao web blokator. na temelju oglasa i zlonamjernog softvera.

Limenka domaćini biti pokvaren

Ono što ovaj udžbenik radi tehnički je korupcija domaćini datoteka. Prvobitna je namjera bila povezati imena poslužitelja s njihovim IP adresama. Povezivanjem naziva web mjesta s nevažećom IP adresom narušavate malo web funkcionalnosti. Srećom, razbijate je u svoju korist tako što blokirate pristup računalu neželjenom mrežnom sadržaju.

Naravno, tu postoji potencijal zlostavljanja. Sadržaj ove datoteke želite ažurirati samo iz pouzdanih i visokokvalitetnih izvora. S više od 32 000 unosa, dijete bi igralo promijeniti IP adresu "windowsupdate.microsoft.com" na web mjesto koje instalira bot.net softver prerušen u službena Microsoftova sigurnosna ažuriranja za Windows. Ili još gore.

Baš kao i sa svim ostalim dostupnim na internetu ovih dana, upozorenje emptor!

"Stara škola, Gornji mlin, Saddleworth" Duncan Hull pod CC 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6

Adblock
detector