Koji je najbolji blokator skočnih prozora? Na test smo stavili 12

skočni oglas
Svi mrze pop-oglašavanje, pa blokatore skočnih prozora čine aplikaciju za korisnike interneta. Iako većina web-lokacija sada koristi druge oblike oglasa, i dalje ćete pronaći pop-popup u većini kutova weba. U nekim slučajevima web lokacije zaražene zlonamjernim softverom prikazuju skočne oglase bez znanja vlasnika. A u najgorim slučajevima ti slučajni skočni prozori možda nisu rezultat lošeg planiranja reklama, već komad zlonamerne reklame koja će prikazivati ​​skočne oglase na vašem računalu..

Prestanak pučanstva može biti u potpunosti zadovoljavajući – i iznenađujuće jednostavno. Postoji veliki broj blokada skočnih i adware softvera koji će osigurati da vaše iskustvo pretraživanja weba bude što bezobraznije (i manje neugodno). Naći ćete različite blokade prozora koji su dostupni za svaki web preglednik, a mnogi će pokrivati ​​sve web-preglednike.

Najbolji blokatori skočnih oglasa za 2023. godinu

Na temelju testiranja softvera s više točaka, sljedećih 12 besplatnih blokatora skočnih prozora pružaju najbolje rezultate za potrošače:

 1. Google Chrome
 2. Microsoft Edge
 3. Internet Explorer
 4. Firefox
 5. Opera
 6. AdBlock (Chrome, Opera, Edge)
 7. AdBlock Plus (Chrome, Safari, Opera, Firefox, Internet Explorer)
 8. Badger privatnosti (Chrome)
 9. Adfender (Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer, Opera; Samo Windows OS)
 10. Smart Popup Blocker (Internet Explorer; Samo Windows OS)
 11. Ad Muncher (Internet Explorer, Firefox, Opera, Google Chrome; Samo Windows OS)
 12. uBlock (Chrome, Safari, Firefox)

Neki od ovih blokera skočnih prozora blokirat će i uobičajene oglase na stranici. Mnoge su ugrađene u web preglednik koji već koristite i možda ih je potrebno samo uključiti ili postaviti postavke radi ispravnog rada. Istražimo detaljnije ove opcije.

Naš preferirani blokator skočnih prozora: Opera
Operativni web preglednik

Na test smo stavili pregršt blokatora skočnih prozora i adwarea. Našim testiranjem otkrili smo da su ugrađeni blokeri popupnih prozora na najpopularnijim web preglednicima najbolji posao u blokiranju skočnih prozora. Većina ne uključuje značajke blokiranja oglasa. Međutim, ako želite ugrađeni blok skočnih prozora i oglasa, idite s web preglednikom Opera. Preglednik je brz, radi s manje resursa od Chromea i ima ugrađeni VPN, što sigurno podržavamo u Comparitechu.

Važnost blokiranja skočnih prozora

Blokiranje skočnih prozora i blokiranje oglasa važniji su od puštanja već dogovorene neugodnosti takvih reklama. Oglasi svih vrsta mogu predstavljati sigurnosni rizik.

Ako vam se prikaže puno neželjenih skočnih prozora, to može značiti da na vašem sustavu imate instaliran adware, vrstu zlonamjernog softvera. To se prilično lako možete riješiti. Naš vodič za uklanjanje zlonamjernog softvera i adwarea na Windows računalima trebao bi vam pomoći u čišćenju vašeg sustava.

Uobičajena reklama na mnogim nezaštićenim web mjestima također bi mogla predstavljati rizik od virusa. Hakeri mogu koristiti oglase za širenje zlonamjernog softvera na vaš sustav. To nije nečuveno ili neuobičajeno, a dogodilo se čak i Yahoou 2015. godine, kada je skupina hakera oteli reklame na mnogim glavnim Yahooovim stranicama u nastojanju da šire zlonamjerni softver.

Smatrajte blokadom skočnih prozora apsolutnom potrebom za vašu sigurnost i zdrav razum.

Razlika između blokiranja skočnih prozora i blokiranja oglasa

Budite oprezni da razmotrite “blokiranje skočnih prozora” i “blokiranje oglasa” isto. Često ih se upotrebljava naizmjenično, ali na mnogim web-lokacijama se osjeća bolno grickanje adblokera.

Blokatori skočnih prozora blokirat će web stranice da šalju bilo koji oblik skočnih prozora ili zaustaviti pojavljivanje reklamnog softvera. To može biti sve što opterećuje skočni prozor, a ne samo reklame. Neke web stranice zapravo koriste popup u zakonite svrhe, kao što su za prijavu u različita područja web stranice ili za plaćanje. U tim slučajevima možda ćete htjeti dodati bijelu listu nekih web lokacija koje inače često koristite, a koje koriste skočne prozore izvan oglasa, ali u dobre svrhe.

Blokatori oglasa, međutim, blokirat će svaki oglas na stranici. To će uključivati ​​skočne prozore i oglase na stranici. Kako su reklame na stranici kruh i maslac većine web lokacija, blokatori oglasa bacili su velik dio čitavog internetskog gospodarstva u repu. Kako kaže Harvard Business Review:

“Rasprava o blokiranju oglasa postaje sve polariziranija. Oni koji se protive blokiranju oglasa uspoređuju ga s piratstvom sadržaja, tvrdeći da je izlaganje oglasima cijena koju čitatelji moraju platiti za besplatni sadržaj. S druge strane rasprave zalažu se tvrtke koje stvaraju softver za blokiranje oglasa, kao i mrežni aktivisti za privatnost. Kritiziraju utjecaj oglasa na korisničko iskustvo, ali njihova najveća zabrinutost odnosi se na praćenje ponašanja, praksu koju koriste mnoge oglašivačke tvrtke za učenje o interesima korisnika na temelju njihovih web aktivnosti. “

Doista, blokatori oglasa stavljaju ogroman otvor u besplatni web sadržaj, što je najveća nenamjerna posljedica korištenja istih. To je stvorilo više web lokacija pomoću partnerskih veza ili preporuka (što radimo ovdje u Comparitechu povremeno), kako bismo pomogli da se posvetna svjetla upale. Kada upotrebljavate blokade oglasa, razmislite o utjecaju koji može imati na web stranice koje besplatno koristite.

  Digitalna smrt: Što se događa s vašim Facebook računom kada umrete?

Možete razmotriti bijelu listu nekih web lokacija koje volite, znate i kojima vjerujete i koje koriste oglašavanje. Ti oglasi i dalje ostvaruju prihod za te web stranice, čak i ako ne kliknete na oglas.

Ispitivanje blokatora skočnih prozora

Odlučili smo testirati veliki broj blokatora prozora koji su dostupni na otvorenom tržištu. Neki su bili ugrađeni blokeri koji dolaze s popularnim web preglednicima. Ostali su samostalni programi ili proširenja web-preglednika koji nude nekoliko dodatnih prednosti. Testirali smo sve sljedeće:

Ugrađeni blokeri skočnih prozora na sljedećim preglednicima:

 • Google Chrome
 • Microsoft Edge
 • Internet Explorer
 • Firefox
 • Opera
 • Netscape (samo se šalim)

Aplikacije i proširenja treće strane:

 • AdBlock (Chrome, Opera, Edge)
 • AdBlock Plus (Chrome, Safari, Opera, Firefox, Internet Explorer)
 • Badger privatnosti (Chrome)
 • Adfender (Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer, Opera; Samo Windows OS)
 • Smart Popup Blocker (Internet Explorer; Samo Windows OS)
 • Ad Muncher (Internet Explorer, Firefox, Opera, Google Chrome; Samo Windows OS)
 • uBlock (Chrome, Safari, Firefox)

Svi blokatori popup testirani su pomoću dvije različite metode. Prvi je bio PopupTest.com. Web stranica pruža 17 zasebnih testova za različite skočne metode. Ovo uključuje 4 testa za dobre skočne prozore koje bi trebao blokirati učinkoviti popup ne blok. Izuzeli smo dva ispitivanja, jer se čini da te dvije stranice ne stvaraju nijedne uzorke skočnih prozora.

Druga metoda koju smo koristili bio je test izvornih oglasa za oglase na stranici i skočne oglase proizvedene na web stranicama http://animefushigi.co/latest-anime/ (6 oglasa na stranici, 2 skočna prozora) i dobar popup prijavu iz Bungie.net. 

Za svaki blokator skočnih prozora dajemo ocjene:

 • Ocjena PopupTest.com (od 100)
 • Ocjena na temelju skočnih prozora blokiranih s animefushigi.co/latest-anime/ i dopuštena sa Bungie.net (-10 za omogućavanje skočnog prozora, +10 ga blokira; +10 za omogućavanje dobre popup -10, za njegovo blokiranje -10 za blokiranje oglasa na stranici)
 • Ocjena na temelju dodatnih značajki, kao što su bijela lista, blokiranje oglasa na stranici i praćenje filtriranja kolačića (10 bodova za svaku dodatnu značajku, bez maksimalnog broja bodova). 

Ti se rezultati kombiniraju kako bi se stvorio konačni rezultat za svaku aplikaciju za blokiranje skočnih prozora / program za blokiranje oglasa.

*Bilješka: Ugrađeni blokatori popup-a uglavnom rade samo na skočnim prozorima, a ne na stranim oglasima. Maksimalna ocjena za njih za “native popups” iznosila je 20, dok su aplikacije treće strane dizajnirane za blokiranje svih oblika oglasa imale maksimalnu ocjenu 90.

Analizirani rezultati ispitivanja

Možda ste primijetili da su rezultati PopupTest.com bili sumnjivo slični blokatorima web preglednika i blokadama trećih strana. Prilikom testiranja otkrili smo da ugrađeni blokatori skočnih prozora preglednika blokiraju testne skočne prozore koje smo uključili, dok su ih treće strane aplikacije i proširenja ignorirali..

Razlog za to je zbog mješavine načina rada skočnih prozora i kako rade ugrađeni i treći blokeri. različito. Vjerujemo da je to zbog toga što su treći oglašavači blokeri uglavnom dizajnirani kako bi zapravo blokirali oglase putem filtriranja IP adresa ili domena. U međuvremenu, ugrađeni blokatori prozora djeluju prvenstveno neselektivnim zatvaranjem prozora.

To objašnjava zašto treći blokeri nisu uspjeli blokirati uzorke iz PopupTesta, dok su ih ugrađeni blokovi tako lako blokirali. Dovodi se do sadržaja na stranici i korištene metode. Dok programi treće strane traže sadržaj, ako ne otkriju vanjske veze na stranici ili u skočnim prozorima, neće ih blokirati. U međuvremenu, neki skočni prozori ne otvaraju nove prozore iz web preglednika, već plutaju javascript oglasi ugrađeni u kôd stranice. Budući da zapravo ne prikazuju odvojene stranice, ugrađeni blokator preglednika ne radi.

Uz iznimku Opere, ugrađeni blokeri skočnih prozora u pregledniku jednostavno nisu inteligentan, dok su blokatori treće strane dizajnirani da se razlikuju, iako postoje varijacije koje se temelje na tome možete li ili ne možete prilagoditi postavke.

Ugrađeni blokeri skočnih prozora web preglednika

Nisu svi blokatori skočnih prozora samostalne aplikacije. Neki su ugrađeni upravo u web-preglednike koje većina nas ionako već koristi.

Google Chrome

krom simbol

Google Chrome pokazao je slično kao Firefox i Microsoft Edge. Prošao je sve uzorke PopupTest.com koje smo isprobali, uključujući dobre skočne prozore. Nije uspio test nativnog oglasa s animefushigi.co/latest-anime/, nije uspio blokirati skočne prozore koji su se pojavili na stranici (oba tempirana). Svi oglasi, uključujući dosadno popup pri dnu stranice, nastavili su se prikazivati. Prošao je izvorni dobar popup test s Bungie.net.

Možete dodati iznimke u Googleov bloker skočnih prozora da biste dodali URL-ove s povjerenjem. Preglednik također uključuje blokadu kolačića za praćenje.

Na temelju sva tri testa, Google je ugrađen blokator skočnih prozora dobar, ali nije izuzetan. Ne uspijeva blokirati stvarne oglase, iako neće pogrešiti blokiranje dobrih.

PopupTest.com rezultat: 100 * (najbolji mogući rezultat) *

Izvorni skočni rezultat: -10

Ocjena dodatnih značajki: 20

ukupno: 110

Firefox

Firefox logotip
Firefox ima ograničen skup značajki ugrađenog blokatora oglasa. Putem izuzetaka možete blokirati skočne prozore i kolačiće za praćenje, uz dodatnu značajku web mjesta s popisa bijelih. Firefox je proslijedio uzorke PopupTest.com, uključujući dobre skočne prozore. Nije uspio blokirati puštanje skočnih prozora na animefushigi, ali je omogućio dobrom skočnom prozoru s Bungie.net.

  Koji je najbolji način zaštite WPA2: AES, TKIP ili oba?

Ugrađeni bloker na Firefoxu jednako je koristan kao i onaj na Google Chromeu. Ne blokira skočne prozore koje želite, ali možda neće blokirati skočne prozore koje ne želite.

PopupTest.com rezultat: 100 * (najbolji mogući rezultat) *

Izvorni skočni rezultat: -10

Ocjena dodatnih značajki: 20

ukupno: 110

Microsoft Internet Explorer
Internet Explorer

Iako Microsoft sada prikazuje svoj Edge preglednik, on još uvijek uključuje IE u svojim novijim operativnim sustavima. Ugrađeni blokator skočnih prozora IE pruža više mogućnosti od svih ostalih preglednika, omogućujući vam da prilagodite jačinu blokade (od blokiranja samo na nesigurnim web lokacijama do blokiranja svih skočnih prozora) i omogućava vam dodavanje izuzetaka.

Sa postavljenom “visokom” razinom blokiranja, IE se ponašao slično kao i na ostalim web preglednicima, prenoseći sve uzorke PopupTest.com koje smo testirali, uključujući omogućavanje dobrom popupu da se otvori gore. Na animefushigi, IE je na pola puta blokirao jedan skočni oglas (okvir je učitan bez sadržaja) i nije uspio blokirati drugi skočni oglas. Nije blokirao oglase na stranici. Nažalost, IE je blokirao skočnu prijavu s Bungie.net, oznaku protiv nje.

Sve u svemu, ugrađeni blokator IE više je sklon blokiranju stvari koje zapravo želite učitati, dok ne uspijeva blokirati stvarne skočne prozore..

PopupTest.com rezultat: 100 * (najbolji mogući rezultat) *

Izvorni skočni rezultat: -25

Ocjena dodatnih značajki: 20

ukupno: 95

Microsoft Edge
2016-12-13 15_45_14-microsft edge - Google pretraživanje - Opera

Microsoft Edge izveo je slično kao Google Chrome i Firefox na uzorcima PopupTest.com. Blokirala je sve testove koje smo koristili s web mjesta, a također je uspješno omogućila sve dobre skočne prozore. To je iznenađujuće blokiralo jedno od dva skočna prozora koji su se pojavili na animefushigi, što Chrome, IE i Firefox nisu mogli učiniti. Točka protiv njega dogodila se skočnim testom za prijavu na Bungie.net. Na rubu je bilo moguće otvoriti prozor, ali nije uspio učitati sadržaj.

Nažalost, ne možete prilagoditi postavke za blokadu skočnih prozora na Edgeu. To uključuje nemogućnost dodavanja izuzetaka za različite web stranice ili podešavanje snage blokatora na bilo koji način. Iako djeluje neznatno bolje od ostalih preglednika u blokiranju skočnih prozora, nedostatak opcija i blokiranje dobrih skočnih prozora nije sasvim pozitivno.

PopupTest.com rezultat: 100 * (najbolji mogući rezultat) *

Izvorni skočni rezultat: -20

Ocjena dodatnih značajki: 0

ukupno: 80

Opera
Operater preglednik

Web-preglednik Opera nudi nekoliko značajki privatnosti osim općeg blokiranja skočnih prozora. Dizajniran je za blokiranje oglasa na stranici i uključuje ugrađeni VPN i blokator kolačića za praćenje. Preglednik je prošao sve uzorke PopupTest.com koje smo koristili, uključujući i dobar popup test. Opera je jedini ugrađeni blokator oglasa koji je zapravo blokirao svaki oglas na animefushigi stranici, uključujući skočne prozore, i jedini koji je uzrokovao da me animefushigi pošalje na njihovu podmukanu stranicu za blokiranje oglasa.

Opera je također omogućila dobrom popupu s Bungie.net-a da se učita odmah. Uhvaćen s ostalim pozitivnim blokovima, Opera je u osnovi puhala ostale web-preglednike, pa čak i mnoge druge programere, pravo iz vode s funkcionalnošću. Osobito je zanimljiva činjenica da se čini da je ovaj ugrađeni blokator diskriminirajući od svih ostalih preglednika na našem popisu, koji je u stanju blokirati uzorke PopupTest.com, a istovremeno omogućuje dobru popupu i blokira nezadovoljavajuće filtriranjem IP-a. Ovaj je uistinu “najbolji iz oba svijeta”.

PopupTest.com rezultat: 100 * (najbolji mogući rezultat) *

Izvorni skočni rezultat: 90 * (najbolji mogući rezultat) *

Ocjena dodatnih značajki: 20

Ukupno: 210

Programi i proširenja za blokiranje skočnih prozora

AdBlock

Blokatori skočnih prozora Adblock

Adblock je na testiranju postigao impresivne rezultate. Iako nije uspio uzorke PopupTest.com (očekivano), s izuzetkom dobrih populacija koje je dopuštao, brzo je prošao animefushigi test, blokirajući sve oglase na toj stranici i zatraži preusmjeravanje na stranicu za blokiranje oglasa , AdBlock je također omogućio da se popup popunjeća grupa Bungie.net automatski učita.

Prava snaga AdBlocka je koliko je prilagodljiva. Možete promijeniti veliki broj postavki ovog proširenja, uključujući bijelu listu, prilagođene i unaprijed postavljene filtre, individualizirano blokiranje ili dopuštanje oglasa klikom desnim klikom i bijelu listu za određene YouTube oglase.

AdBlock se pojavljuje kao jedna od najboljih opcija na našem popisu, posebno zbog broja značajki upakovanih u ovaj sada besplatni program. Iako je osmišljen samo za rad sa Chromeom, ovu aplikaciju možete dobiti i u Operi preuzimanjem proširenja Google Chrome Extension.

PopupTest.com rezultat: 26

Izvorni skočni rezultat: 90 * (najbolji mogući rezultat) *

Ocjena dodatnih značajki: 50

ukupno: 166

Adblock Plus
Blokatori skočnih prozora Adblock Plus

Adblock Plus je relativno jednostavna aplikacija, s nekoliko ključnih dodatnih opcija. Možete stvoriti popise filtra koji dopuštaju ili onemogućavaju skočne prozore s određenih web lokacija, dopuštaju neintruzivne oglase, kreirate vlastite popise sintaksa filtriranja i koristite opću značajku bijele liste.

Nije uspio uzorke PopupTest.com, prošao je dobre popup uzorke s web mjesta i prošao animefushigi test s letećim bojama. Osobito me Animefushigi brzo prebacio na njihovu ljutu stranicu za blokiranje. ABP je također dozvolio Bungie.net-u da stavi svoju skočnu prijavu, što je dobar znak. Sa svojim učinkovitim blokiranjem i dodatnim značajkama, ABP je definitivno odlična opcija za one koji žele onemogućiti oglase na stranici, ali kojima nije potrebno puno dodatnih značajki da bi poboljšali doživljaj.

PopupTest.com rezultat: 26

Izvorni skočni rezultat: 90 * (najbolji mogući rezultat) *

Dodatna ocjena značajki: 30

  Što je AES enkripcija i kako funkcionira?

ukupno: 146

AdFender
Adfender blokatori skočnih prozora

Adfender ima na raspolaganju veliki broj opcija. Dolazeći s probnom verzijom, oglašava se kao mogućnost blokiranja gotovo svega, od skočnih prozora do kolačića za praćenje do oglasa na Youtubeu. Očekivano, nije blokirao nijedan skočni prozor s PopupTest.com-a, omogućujući utovar dobrih uzoraka skočnih prozora.

AdFender se izvrsno snašao u blokiranju svih oglasa na animefushigi, što je potaknulo preusmjeravanje na stranicu za blokiranje anti-oglasa. Podaci AdFendera, kojima se pristupa iz programske trake, prikazuju veliki broj oglasa blokiranih na web lokaciji. Ova je aplikacija također omogućila Bungie.net da učitava skočnu prijavu bez usporavanja u učitavanju.

Sve u svemu, AdFender je jedan od najprilagodljivijih na popisu. Možete prilagoditi ulaz za slušanje, primijeniti postavke proxyja, postaviti opcije filtriranja HTTPS-a, anonimno pregledavati Tor, blokirati kolačiće za praćenje i blokirati oglase na različitim aplikacijama izvan web-preglednika i pregledavati statistiku blokiranja. Imajte na umu da je većina ovih značajki dostupna samo u punoj verziji. Besplatna verzija uključuje samo napredno blokiranje skočnih prozora.

PopupTest.com rezultat: 26

Izvorni skočni rezultat: 90 * (najbolji mogući rezultat) *

Ocjena dodatnih značajki: 70

ukupno: 186

Smart Popup Blocker
Smart blokatori skočnih prozora

Smart Popup Blocker je jedan bloker koji ćete jednostavno željeti izbjeći. Ne samo da nije uspio uzoraka PopupTest.com, već je također uspio blokirati bilo koje pop-up ili internetske oglase od animefushigi. To je omogućilo dobre skočne prozore s PopupTest-a i Bungie.net-a. S obzirom na to da je dizajniran za rad s Internet Explorer-om, tamo je testiran, bezuspješno.

Smart Block Popup-u može se pristupiti s programske trake. Ako otkrijete da stvarno djeluje, Smart Popup Blocker također uključuje i popis za bijelu listu i kolačiće tako da možete izbrisati neželjene kolačiće za praćenje.

O ovoj se aplikaciji može govoriti i o nekoliko korisnih značajki, izvan upravitelja kolačića, popisa bijelih, zvučnih obavijesti i blokiranja skočnih prozora za Windows Messenger (nije potrebno gotovo svima).

PopupTest.com rezultat: 26

Izvorni skočni rezultat: -80

Ocjena dodatnih značajki: 50

ukupno: -4

Ad Muncher
blokatori skočnih prozora oglasa

Ad Muncher ima veliki broj opcija prilagodbe. Postoje postavke za promjenu ponašanja na web mjestu, kao što su uklanjanje glazbe, pozadinskih slika, automatsko ponovno učitavanje i samostalno označavanje, sprečavanje kolačića za praćenje, vrlo detaljne mogućnosti blokiranja oglasa, unaprijed postavljene i prilagodljive postavke filtra, uklanjanje slike za sadržaj za odrasle, onemogućavanje za intranet veze, neke postavke ponašanja preglednika, mogućnost promjene blok poruke na sve što želite i detaljne zapise pretraživanja.

Ad Muncher djelovao je slično kao i druge aplikacije trećih strana. Nije uspio testove uzoraka PopupTest.com i omogućio je prolazak dobrih oglasa s tog testa. Također je omogućio dobru skočnu prijavu s Bungie.net. Iako je blokirao dvije skočne prozore od animefushigi-a, nije uspio blokirati nijedan oglas na stranici.

Iako nije uspio blokirati oglase na stranici, Ad Muncher se ipak dobro pokazao. Za one koji vole čitati zapisnike, ovo je jedna aplikacija koju mogu preuzeti. Trupci su nevjerojatno detaljni i mogu se pretraživati. Za ovaj ćete vjerovatno htjeti zanemariti pogodak koji je uzeo iz uzoraka PopupTest.com. Kao pravi blokator skočnih prozora za stvarne oglase vrhunski je prikazan. Međutim, za oglase na stranici možete pogledati negdje drugdje.

PopupTest.com rezultat: 26

Izvorni skočni rezultat: -30

Ocjena dodatnih značajki: 130

ukupno: 126

uBlock
blokator blokova skočnih prozora

uBlock je vrlo učinkovit u blokiranju oglasa. Najveća mana ovog proširenja je ta što ima samo ograničene značajke prilagođavanja. Omogućuje vam sakrivanje blok rezerviranog mjesta, pokazuje ograničenu količinu podataka dnevnika, ima osobno i treće filtriranje, omogućuje bijelu listu i omogućuje dinamična pravila filtriranja. Međutim, ne možete prilagoditi čvrstoću filtra.

uBlock nije uspio PopupTest.com uzorke kao što se očekivalo, omogućujući dobre uzorke iz testa. Također je prošao dobri test popup s Bungie.net. Blokirao je sve skočne prozore i oglase na stranici na animefushigi, pokrenuvši preusmjeravanje stranice za blokiranje oglasa.

Kao proširenje, ovo je sjajna opcija za one koji ne žele preuzeti programe na svoje računalo. Koristi vrlo malo memorije, što ga čini dobrom, učinkovitom opcijom za one koji žele lako, besplatno blokiranje oglasa.

PopupTest.com rezultat: 26

Izvorni skočni rezultat: 90 * (najbolji mogući rezultat) *

Ocjena dodatnih značajki: 50

ukupno: 166

Jazavac privatnosti
Zaštita blokada skočnih podataka o privatnosti

Besplatno, specijalizirano blokiranje zaklade Electronic Frontier Foundation, Privacy Badger malo je teže ocijeniti među ostalim ugrađenim blokadama i blokadama trećih strana. Prema vlastitim riječima EFF-a, Badger privatnosti “fokusira se na zabranjuju bilo kakve vidljive ili nevidljive skripte ili slike treće strane za koje se čini da vas prate, iako ste posebno odbili pristanak slanjem zaglavlja” Ne prati “. Jednostavno se događa da većina (ali ne svi) ti treneri mogu pratiti oglase.

Kad vidite oglas, oglas vas vidi i može vas pratiti. Jazavac privatnosti je tu da to zaustavi. “To znači da ako vidite oglas blokiran od strane privatnog jazavca, to je tracker. Kao takav, Badger privatnosti ne blokira mnoge iste oglase kao i ostali.

Kao što se i očekivalo, Privacy Badger ima vrlo malo dodatnih opcija. Možete postaviti postavke filtra, web mjesta s popisa bijelih, spriječiti da WebRTC propušta vašu IP adresu, zamijeniti društvene widgete i prikazati blokirane brojeve oglasa.

Badger privatnosti ispunio je očekivanja s uzorcima PopupTest.com (nije uspio loše ispitne testove, prošao dobre). Nije blokirao nijedan oglas na stranici animefushigi, uključujući skočne prozore. Možemo samo pretpostaviti da to znači da na stranici nije bilo oglasa za praćenje. Jedina greška u Badger privatnosti bila je ta što je blokirala učitavanje slike na skočnom prozoru za prijavu na Bungie.net. To ipak nije spriječilo prijavu.

PopupTest.com rezultat: 26

Izvorni skočni rezultat: -80

Ocjena dodatnih značajki: 50

ukupno: -4

“Pop up prezentacija oglasne ploče” slanja Rick B-a licencirana pod CC BY 2.0

About the author

Comments

 1. Serbian:

  Svi mrze pop-up oglašavanje, pa blokatore skočnih prozora čine aplikaciju za korisnike interneta. Iako većina web-lokacija sada koristi druge oblike oglasa, i dalje ćete pronaći pop-up u većini kutova weba. U nekim slučajevima web lokacije zaražene zlonamjernim softverom prikazuju skočne oglase bez znanja vlasnika. A u najgorim slučajevima ti slučajni skočni prozori možda nisu rezultat lošeg planiranja reklama, već komad zlonamerne reklame koja će prikazivati ​​skočne oglase na vašem računalu. Prestanak pučanstva može biti u potpunosti zadovoljavajući – i iznenađujuće jednostavno. Postoji veliki broj blokada skočnih i adware softvera koji će osigurati da vaše iskustvo pretraživanja weba bude što bezobraznije (i manje neugodno). Naći ćete različite blokade prozora koji su dostupni za svaki web preglednik, a mnogi će pokrivati ​​sve web-preglednike.

  Najbolji blokatori skočnih oglasa za 2023. godinu su: Google Chrome, Microsoft Edge, Internet Explorer, Firefox, Opera, AdBlock (Chrome, Opera, Edge), AdBlock Plus (Chrome, Safari, Opera, Firefox, Internet Explorer), Badger privatnosti (Chrome), Adfender (Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer, Opera; Samo Windows OS), Smart Popup Blocker (Internet Explorer; Samo Windows OS), Ad Muncher (Internet Explorer, Firefox, Opera, Google Chrome; Samo Windows OS), uBlock (Chrome, Safari, Firefox). Neki od ovih blokera skočnih prozora blokirat će i uobičajene oglase na stranici. Mnoge su ugrađene u web preglednik koji već koristite i možda ih je potrebno samo uključiti ili postaviti postavke radi ispravnog rada.

  Blokiranje skočnih prozora i blokiranje oglasa važniji su od puštanja već dogovorene neugodnosti takvih reklama. Oglasi svih vrsta mogu predstavljati sigurnosni rizik. Ako vam se prikaže puno neželjenih skočnih prozora, to može značiti da na vašem sustavu imate instaliran adware, vrstu zlonamjernog softvera. To se prilično lako možete riješiti. Uobičajena reklama na mnogim nezaštićenim web mjestima također bi mogla predstavljati rizik od virusa. Hakeri mogu koristiti oglase za širenje zlonamjernog softvera na vaš sustav. Smatrajte blokadom skočnih prozora apsolutnom potrebom za vašu sigurnost i zdrav razum. Budite oprezni da razmotrite “blokiranje skočnih prozora” i “blokiranje oglasa” isto.

Comments are closed.