Disk Drill Pro преглед на възстановяването на данни за 2020 г.

Disk Drill е една от най-старите опции за софтуер за възстановяване на данни в играта, която съществува под някаква или друга форма от 2010 г. Но това, че едно приложение има от доста време, не винаги означава, че върши по-добра работа от останалите на конкуренцията, така как Disk Drill се подрежда в класацията?

Внимание спойлер: Disk Drill Recovery Pro е бърз и лесен за използване, но не достига до най-високо оценените продукти като Data Rescue 5, които разгледахме тук.

Прочетете в ревюто на Disk Drill Recovery Pro, за да разберете какво ни хареса и какво не ни хареса.

Инсталация / потребителски опит

дизайн на дискова бормашина

Инсталирането на дискова бормашина в нашата тестова система беше бързо, безболезнено и отне по-малко от три минути от изтеглянето на сайта на CleverFiles до активирането на софтуера и готов за първото му сканиране.

Disk Drill е едно от най-модерните приложения за възстановяване на данни, които използвам напоследък, но страда от същия проблем като EaseUS, тъй като неговият минимален дизайн всъщност може да е твърде минимален за обикновения потребител.

За да посоча кои типове файлове исках да търся при първото си сканиране, а не да ги имам отпред и очевидно, трябваше да се ровя в менюто с (много ограничено) предпочитания, за да намеря как да сканирам само по файлов тип. След това, вместо да ме оставя да филтрирам по файлов тип, като го въведох, трябваше да избера поотделно чрез неинтуитивна дървовидна система, която беше много по-трудна за използване, отколкото си струва.

Характеристика

  • Операционни системи: Windows, OSX, iOS, Android
  • FAT (FAT12, FAT16 и FAT32), ExFAT, ext2, ext3, HFS + и NTFS възстановяване на файловата система
  • 300+ поддържани файлове, включително компресирани файлове (ZIP, RAR, ISO и т.н.)
  • Възстановяване на RAW диск

Забележимо допълнение към списъка с функции на Disk Drill е функцията за защита на данните Recovery Vault, която изпълнява услуга във фонов режим на вашето устройство, която активно следи твърдите ви дискове за промени или изтриване на файлове. Той запазва метаданните на файловете, така че ако някога искате да ги възстановите в бъдещето Дисковата тренировка ще има 100% успеваемост по време на процеса на реконструкция.

производителност

За да тестваме възможностите за възстановяване на данни на Disk Drill Pro, запазихме (и изтрихме) пет различни типа файлове - * .exe, * .jpeg, * .mp3, * .zip и * .txt -, за да видим как може да възстанови данни от SSD, HDD и USB флаш устройство.

За първия тест пуснах основно сканиране на моя 1TB Seagate 7200RPM, за да видя какво може да издърпа. Записахме продължителността на сканирането на нашата тестова система, която разполага със 7-ти генерен процесор Intel Core i7-7700K 4.2GHz (овърклок до 5.1GHz при течно охлаждане със затворен контур), 16 GB DDR4-3000MHz RAM, 256 GB m.2 SSD, 1TB HDD и NVIDIA GTX 1070 GPU.

производителност на дисково пробиване

По време на дълбокото сканиране нямаше забележимо въздействие върху нашата система, а при максимално дисково пробиване използвахме само около 10% от нашия CPU, 1% от нашата RAM и 117.5MB / s върху сканирания HDD. Също така, въпреки че не сме сигурни точно защо, както можете да видите на екрана по-горе, докато Disk Drill работеше с Windows, приписваше повишената активност на диска на системното си приложение, а не самото Disk Drill.

Резултатите, върнати от Disk Drill Recovery Pro, бяха смесени, като някои файлове с изображения и видео се объркаха по време на възстановяването, докато други повече цели файлове като .exe и .zip успяха да го направят със 100% здраве на файловете.

Визуализацията на файлове беше също толкова петна и всъщност не можеше да реконструира нито един от файловете, които първоначално бяхме изтрили. Като се има предвид, че толкова много други програми се отличиха в отдела за визуализация, беше разочароващо да видите толкова много пропуски от тази страна на нещата с Disk Drill.

тест за пробиване на дисково пробиване

Въпреки това, както за HDD, така и за SSD тестовете, процесът на пълно сканиране беше подозрително бърз, като отнемаше общо 36 минути на HDD и 13 минути на SSD. Тези резултати издухват останалата част от конкуренцията чиста от водата, но подозираме, че може би тези луди бързи времена на сканиране могат да са виновни защо на първо място имаме проблеми с възстановяването на някои файлове.

Ценообразуване

От всички опции на софтуера за възстановяване на данни, които разгледахме за този обзор, CleverFiles предлага далеч и далеч най-много опции за безплатния вариант на тяхната програма за дисково пробиване. Безплатните потребители получават достъп до пълния набор от функции на Disk Drill, включително услугата за гарантирана защита на данните за възстановяване, неограничено архивиране на данни и неограничено сканиране / визуализация на файлове.

тест за пробиване на дисково пробиване

Единственото ограничение е ограничението от 500MB за възстановени данни, за което ще трябва да платите минимум 89,00 долара, за да вдигнете. Професионалният лиценз ще ви осигури достъп до всички същите функции на безплатната версия без ограничение на количеството данни, което можете да възстановите от всяко устройство.

Основната точка тук е трикомпютърният максимум на потребител, който се отменя чрез закупуване на търговски лиценз за 399 долара. Търговските потребители нямат достъп до каквито и да било допълнителни функции, но те имат разрешение да инсталират и използват софтуера на неограничен брой машини, като същевременно получават достъп до „Приоритетна поддръжка“, въпреки че не е имало указания на сайта на компанията или в тяхната TOS какво точно означава това.

Поддръжка на клиенти

Създателите на Disk Drill, CleverFiles, имат само една опция за контакт за помощ и това е било чрез подаване на билет на страницата за поддръжка на компанията.

Странно обаче, че често задаваните въпроси съдържат и цял списък от привидно несвързани теми като „Как да изтеглите Netflix на Mac“, където се препоръчват няколко външни програми, които нямат нищо общо с DiskDrill. Единственото ми предположение тук е, че компанията се опитва да вземе конкретни думи за търсене в Google, за да увеличи продажбите си, тъй като никоя от страничните статии, които видях на сайта на компанията, изглежда не се отнася до възстановяването на данни при най-малкото..

заключение

Disk Drill Pro Data Recovery за Windows предлага приятелски потребителски интерфейс и прилична структура на ценообразуването, но смесените резултати от възстановяването ни оставиха леко подхранващ вкус в устата ни. Въпреки че това е едно от най-старите софтуерни решения в играта, самото приложение се бори с прости прегледи на файлове, които други пакети за възстановяване на данни с по-ниска цена са заковани и то направо пропусна много файлове, които или не могат да бъдат намерени, или не могат да бъде реконструиран след приключване на първото търсене.

Това каза, че скоростта и простотата, които предлага Дисковата бормашина пред своите конкуренти, не може да бъде съпоставена, така че ако търсите програма за възстановяване, която дори вашите баби и дядовци биха могли да разберат, тогава това може да е опцията за вас!

Посетете дисковата тренировка

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 69

Adblock
detector