Как да възстановите загубените снимки на iOS устройството си (iPhone, iPad и т.н.)

Как да възстановите загубените снимки на вашето iOS устройство

Ако сте като 90% от хората, които притежават смартфон в съвременната епоха, вероятно е да вземете повечето, ако не и всичките си снимки, използвайки миникомпютъра в джоба си, а не като стандартна точка-и-снимайте или DSLR.

Тъй като качеството на лещите и сензорите вътре в нашите смартфони и таблети продължават да придобиват качество през годината, това, което някога беше новост, се превърна в основен метод за заснемане и запазване на най-съкровените ви спомени. Но, подобно на всяко цифрово устройство, съхраняването и запазването на тези снимки може да бъде непосилен процес и понякога най-лошият страх от счупване на смартфон може да доведе до загуба на стотици, дори хиляди изображения наведнъж от вашия iPhone или iPad.

Прочетете в нашето ръководство, за да разберете всичко, което трябва да знаете за възстановяването на загубени снимки от вашето iOS устройство (iPhone или iPad), в случай че това някога ви се случи!

Проверете наскоро изтрития си албум

Най-разпространеният начин, по който повечето хора губят снимки на iPhone е, като случайно ги изтриете чрез вашата фотобиблиотека на самия телефон. За щастие инженерите в Apple вече са помислили за този сценарий, поради което те са включили прост метод за бързо възстановяване на всички снимки, изтрити чрез този метод.

Ако случайно сте изтрили снимка или набор от снимки директно от библиотеката си, започнете, като отворите приложението Снимки от началния си екран:

приложение за снимки на ios

След това погледнете долния десен ъгъл на екрана и ще видите бутон за Албуми. Докоснете това и ще бъдете отведени до екран, в който всички албуми се съхраняват в момента на вашето устройство:

Превъртете надолу и ще видите албум със заглавие Наскоро изтрити:

Как да възстановите загубените снимки на iOS устройството си (iPhone, iPad и т.н.)

Докоснете това и ще намерите запис на всички снимки, които са били изтрити през последните 30 дни. За да възстановите снимка или набор от снимки, просто докоснете Изберете в горния десен ъгъл и след това изберете снимките, които искате да възстановите. След като изберете избраните снимки, докоснете възвръщам в долната дясна част на вашия екран:

ЗИ-скоро със заличена снимки

Всички снимки, изтрити чрез библиотеката за снимки, ще останат в албума Ви наскоро изтрити в продължение на „до 40 дни“ според Apple, въпреки че средното време за съхранение варира около 30 дни. Ще искате да се уверите, че възстановявате снимки от този албум възможно най-бързо като резултат.

ЗИ-възстанови-образ-снимки

Проверете вашия iCloud акаунт

Втората възможност за възстановяване на изгубени снимки в iOS е да преминете през iCloud, за да видите дали снимките, които търсите, са архивирани автоматично от вашето устройство. Когато настроите iCloud за първи път, по подразбиране е настроен автоматично да архивира вашите снимки всеки път, когато устройството ви iOS се зарежда, присъедини към WiFi мрежа и началният екран е заключен.

Това означава, че докато сте включили телефона си наскоро у дома или в близост до обществена WiFi гореща точка, е много вероятно вашите снимки вече да са архивирани в акаунта ви в iCloud, без да е необходимо да вдигате пръст.

За да проверите дали изгубените ви снимки са архивирани автоматично, просто влезте в акаунта си в iCloud от уеб браузър (мобилен или десктоп работи точно същото) и натиснете върху Снимки след като сте заредили:

ЗИ-icloud-фото-възстановяване

Тук ще видите пълен списък на всички снимки, които са архивирани във вашия акаунт, включително всички, които може да са изгубени в резултат на счупване на устройството ви или случайно изтриване на изображения на място.

Как да възстановите загубените снимки на iOS устройството си (iPhone, iPad и т.н.)

Имайте предвид обаче, че за безплатни акаунти членовете на iCloud са ограничени до обща сума за съхранение от само 5GB. След като преминете този лимит, iCloud ще спре да синхронизира всички снимки на устройството си в облака, освен ако не закупите месечен план с повече място или не изтриете снимки, които вече са запазени в акаунта, за да се освободят места за нови изображения.

Възстановяване на снимки чрез iTunes архивиране

Ако вече сте запазили резервното си пространство за архивиране на iCloud, но все още редовно архивирате iOS устройството си на лаптоп или десктоп с помощта на iTunes, можете също да възстановите снимки чрез приложението iTunes.

За да направите това, просто включете телефона си в устройството, което сте използвали за редовни iTunes синхронизации, и след като включите, ще видите опция с етикет Синхронизиране на снимки:

itunes синхронизира снимки

Оставете процеса на синхронизиране да завърши и всички снимки, загубени от последния път, когато синхронизирате телефоните си с iTunes, ще бъдат автоматично възстановени обратно в устройството.

Използвайте софтуер за възстановяване за iOS

Ако никой от изброените по-горе методи не е жизнеспособна опция (или поради факта, че самият телефон е повреден, никога не настройвате резервно копие на iCloud или е минало твърде много време от последното ви синхронизиране на iTunes), последната възможност е да използвате възстановяване на трети страни софтуер, който да изпробва и спаси всички изображения, които липсват.

Методът за възстановяване ще се различава в зависимост от софтуерната опция, в която в крайна сметка се предлагате, но препоръчваме да проверите годишната ни обзор на най-добрите клиенти на софтуера за възстановяване за 2018 г., за да получите пълна картина за това какво е налично за вашето устройство и конкретната версия на iOS.

Как да предотвратим изгубените снимки на iOS в бъдеще

За да предотвратите повторното изрязване на този проблем, ето списък с препоръки как можете да гарантирате, че никога повече няма да загубите снимки на iOS, независимо от ситуацията:

  • Редовно архивирайте акаунта си в iCloud: Уверете се, че устройството ви iOS е настроено да архивира всякакви снимки в iCloud всеки път, когато телефонът е включен. Стига да сте в рамките на ограничението от 5 GB или сте закупили по-голям план, това ще гарантира, че вашият телефон редовно зарежда всичките си ценни снимки в облака и те все още ще бъдат достъпни, независимо от вредите, които могат да настъпят на вашето локално устройство.
  • Използвайте приложение за снимки на трети страни: Друга възможност е да използвате приложение като Google Photos, което може да бъде включено в iOS, за да се зарежда автоматично всички снимки, които правите, като използвате телефона веднага, когато ги направите. По този начин, дори ако направите снимка на Гранд Каньон и след това случайно пуснете телефона си от скала веднага след това, стига телефонът ви да има обслужване по пътя надолу, вероятно качването ще продължи, преди телефонът ви да избухне по скалите отдолу.

Може също да ви харесаData Recovery SoftwareКак да възстановите загубените снимки на устройството си с AndroidData Recovery Software Най-добрият безплатен софтуер за възстановяване на данни за 2020Data Recovery Software10 шокираща загуба на данни и статистика за възстановяване при бедствия

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 47 = 49

Adblock
detector