Преглед на помощника за възстановяване на данни на EaseUS 2020

EaseUS Data Recovery Wizard Pro е пакет за възстановяване, който не губи време и връща данните на потребителите бързо и ефективно с почти никаква суматоха. Минималистичният дизайн и липсата на опции за конфигурация може да са проблем за по-напредналите потребители, но за първокласниците простотата на EaseUS Pro почти не може да бъде победена.

Винаги е добре да имате изчистен естетичен дизайн, но в света на възстановяването на данни резултатите в крайна сметка наистина са от значение. И така, как софтуерът се подреди, когато подложихме покера на огъня?

Прочетете в нашия преглед на EaseUS Data Recovery Pro, за да разберете!

Монтаж / активиране

От момента, в който пробихме URL адреса на EaseUS в адресната лента на браузъра до неговото стартиране, стартиране и изключване при първото му сканиране, преброихме по-малко от две минути между всички части на процеса.

След като възстановяването на данни беше изтеглено на нашата машина с Windows 10, активирането на продукта беше толкова просто, колкото щракването върху бутона Активирай сега в горния десен ъгъл на самия клиент. За по-малко от пет секунди продуктът се отключи с пълната гама от функции, макар че, както ще прочетете в нашия преглед, възможностите за действително конфигуриране на някоя от тези функции бяха ограничени в най-добрия случай.

Дизайн / потребителски опит

За да наречете дизайна на клиента на EaseUS Data Recovery „минимален“, може да е дори твърде много за повечето минималисти, защото извън опцията да изберете кой твърд диск искате да сканирате, всъщност няма много какво да говорите тук.

дизайн на easyusМинималистичният дизайн е чудесен за новодошлите, но може да бъде разочароващ за по-опитните специалисти по възстановяване

Веднага след като продуктът се активира, ни беше даден шанс само да изберем твърд диск и натиснахме бутона Сканиране в долната част - нищо друго. Не можахме да изберем какъв тип сканиране искаме да стартираме, колко дълбоко искахме да бъде сканирането или конкретните типове файлове, за които искаме услугата да следи, докато филтрираме останалите.

Много от едни и същи параметри за търсене, които са налични в повечето софтуерни пакети за възстановяване на данни, са групирани в една категория сканиране с EaseUS, нещо, което може да е смущаващо за потребителите, които имат само един конкретен файл, който се опитват да намерят и нямат един тон време, за да сортирате други резултати, за да го получите.

EaseUS има отделни опции за бързо и дълбоко сканиране, но те винаги са комбинирани в едно движение с бързото сканиране, случващо се преди дълбокото сканиране. Не можете да стартирате един независимо от другия, което изглежда наистина странно ограничение да поставите на всеки софтуер, камо ли на такъв, който струва толкова много, колкото този.

Характеристика

Списъкът с функции на EaseUS е малко по-ограничен от това, което може да откриете в други конкурентни пакети за възстановяване на данни, ценови около това ниво, но все пак се предлага с достатъчно основи, за да оправдае стоенето на крака до един пръст в същия ред:

  • Операционни системи: Windows, OSX, iOS, Android
  • FAT (FAT12, FAT16 и FAT32), ExFAT, ext2, ext3, HFS + и NTFS възстановяване на файловата система
  • 200+ поддържани файлове, включително компресирани файлове (ZIP, RAR, ISO и т.н.)
  • Възстановяване на загубен дял
  • Възстановяване на RAW диск
  • Визуализация на възстановен файл
  • Възстановяване на имейл от MS Outlook и Outlook Express

Последната характеристика, която се споменава, е „Image Recognizer“, която е първа за всеки софтуер за възстановяване на данни от този слой. Разпознавателят всъщност ще сканира съдържанието на изображение, за да го организира в една от \ три категории: Хора, Животни или Сгради.

Резултатите, които се върнахме от Recognizer, бяха… смесени (в най-добрия случай), но фактът, че EaseUS опитва нещо подобно изобщо, говори много за малките иновации, над които компанията работи, за да направи процеса на възстановяване на данни по-потребителски приятелски.

производителност

За да тестваме възможностите за възстановяване на данни на EaseUS, запазихме (и изтрихме) пет различни типа файлове ((* .exe, * .jpeg, * .mp3, * .zip и * .txt), за да видим как може да възстанови данни от SSD, HDD и USB флаш устройство.

За първия тест пуснах основно сканиране на моя 1TB Seagate 7200RPM, за да видя какво може да издърпа. Записахме продължителността на продължителността на първото сканиране на нашата тестова система, която разполага със 7-ми генератор Intel Core i7-7700K 4.2GHz процесор (овърклок до 5.1GHz при течно охлаждане със затворен контур), 16 GB DDR4-3000MHz RAM, 256 GB m.2 SSD, 1TB HDD и NVIDIA GTX 1070 GPU.

изпълнение на easyus

По време на дълбокото сканиране нямаше забележимо въздействие върху нашата система, а при max EaseUS използвахме само около 7% от нашия CPU, 15% от нашата RAM и 108.4MB / s върху сканирания HDD. Дълбокото сканиране, което стартирахме на 1TB HDD, отне малко повече от 2 часа и 13 минути и върна 268 784 индивидуални резултати след завършването му.

След като резултатите са върнати, те са били организирани в три различни категории: Загубени файлове, Специални изгубени файлове и RAW Загубени файлове. Къде файлът, който търсите, може да се окаже зависи от това кога е бил изтрит и колко данни са загубени, но както споменахме по-рано поради липсата на опции за конфигурация, за съжаление няма начин да се диктува предварително, как програмата ги сортира резултати, след като се покажат.

От всички файлове, които изтрихме и се опитахме да възстановим, видяхме близо 100% успеваемост с EaseUS, а ние казваме само „близо“ 100%, защото изглеждаше има няколко пикселирани артефакти в ъгъла на едно от изображенията, които бяха прекомпилирани след възстановяването.

Ценообразуване

easyus ценови нива

EaseUS е свободен да изпробва проба без изтичане на срока, но ще бъдете ограничени само до възстановяване на общо 2 GB данни, преди да трябва да платите за пълен лиценз. Трите варианта за лиценз са:

  • професионалист
  • Pro + WinPE
  • техник

Първата опция Pro ще ви върне $ 69.95 за цял живот лиценз, докато Pro + WinPE вариант струва $ 99. Добавянето на WinPE към вашия пакет ще ви даде възможност да стартирате полу-пълна среда на Windows направо от всеки USB флаш. Това може да бъде полезно в ситуации, когато загубата на данни е толкова тежка, че дори не можете да стартирате твърдия диск, който се опитвате да възстановите, а също така може да улесни извършването на операции за възстановяване в движение, ако трябва да свършите някаква работа на компютъра на приятел или член на семейството.

И накрая, има абонамент на ниво Техник, който е $ 499, но това трябва да бъде избран от вас само ако управлявате бизнеса си с помощта на пакет за възстановяване на данни и се нуждаете от лиценз, който ще ви позволи законно да предложите услугата на вашите клиенти, без да нарушавате никой от условията за споразумения за услуги.

Без значение с кой пакет неизбежно се предлагате, EaseUS предлага 30-дневна гаранция за връщане на пари без риск за всичките му налични продукти.

Поддръжка на клиенти

Опциите за поддръжка, достъпни за клиентите на EaseUS, са едни от най-обширните, които сме виждали до момента, включително телефон, имейл и 24/7 чат на живо. Трябва да се отбележи обаче, че нивото на поддръжка, до която имате достъп, е затворено зад степента на лиценз, която сте закупили, като потребителите на Technician получават най-много възможности за поддръжка (включително времена за приоритет на отговор при заявки по имейл), докато потребителите на Pro са на второ място но все пак имат достъп до същата мрежа от представители на поддръжката, които получават потребителите на Technician.

поддръжка на чат на easyus на живо

Поддръжката по телефона запазва някои странни часове за американските клиенти. Сайтът за поддръжка казва, че агентите са на разположение от 5 до 6 часа сутринта, и аз смеях онези часове, за да подчертая странността на тях. Разбира се, че това е полезно за всеки, който прави възстановяване на данни само след като се прибере от работа, но за всеки, който използва лиценза на техник на местно ниво, може да е огромно затруднение да има под ръка само агенти, когато вече се подготвяте за легло.

Следващата опция е поддръжката на 8 × 5 чат на живо, която работи от 9:00 до 17:30 UTC + 8 от понеделник до петък. Свързахме се на чат на живо с няколко прости въпроса, заедно с още няколко технически запитвания и агентът, с когото разговаряхме, успя да се справи с всичко сами по бърз и целесъобразен начин..

заключение

EaseUS Data Recovery Pro за Windows е способен пакет за възстановяване на данни, който се присъедини към почти всички наши тестове за ефективност, като същевременно оставя много минимално въздействие върху нашата система, когато процесът на възстановяване е стартирал.

Дизайнът му е много по-минимален, отколкото сме свикнали и може да има абсолютно повече опции за конфигуриране, с които да се оправите, преди да стартирате сканиране, но благодарение на звездната си поддръжка на клиенти и допълнителни функции като визуализация на изображения и Image Recognizer, ние все още мисля, че EaseUS си струва цената за влизане, въпреки някои от по-очевидните му недостатъци.

Посетете EaseUS

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 51 = 58

Adblock
detector