10 шокантних статистика губитка података и опоравка од катастрофе

статистика губитка података и опоравка од катастрофе


Ако имате предузеће и још увек немате план опоравка од катастрофе, ове статистике би вас могле навести на размишљање.

1. 35% губитка података настаје због злонамјерног софтвера

Узроци губитка података крећу се од људске грешке до физичке крађе. Међутим, заправо је малваре софтвер који је одговоран за око 35% губитка података. У поређењу, 21% губитка података проузроковано је нападима путем е-поште, а 17% преварама крађама. Варијанте мобилног злонамјерног софтвера повећале су се за 54% у 2017. години. Непотребно је рећи да је важно користити квалитетан, најсавременији антивирусни софтвер да бисте спречили губитак података проузрокован злонамјерним софтвером.

2. 140.000 хард дискова у САД падне сваке недеље

Као и многи од нас који су схватили како коштају, чврсти дискови могу и не успеју. У ствари, квара тврдог диска је водећи узрок свих непланираних прекида рада на 45%. Отприлике 140.000 тврдих дискова пропадне у Сједињеним Државама сваке недеље. Можете се заштитити од губитка података у таквом случају тако што ћете имати поуздано решење сигурносне копије података. За многе ово може имати резервни чврсти диск на физичкој локацији ван локације или чување датотека у облаку.

3. 21% датотека није заштићено ни на који начин

отворене мапе датотека са приступом

Према Извештају о глобалном ризику података за 2018. годину компаније Варонис, 21% свих мапа које компанија користи је отворена свима. Као што бисте очекивали, што је компанија већа, то је више датотека које могу бити угрожене. На пример, 88% предузећа са преко милион мапа има преко 100.000 мапа отворених свима. Нападачи траже незаштићене мапе попут ове. Датотеке које су отворене за свакога могу пружити лак приступ осетљивим информацијама, доводећи организације у опасност од напада злонамерног софтвера и рансомвареа.

4. 22% малих предузећа престаје са радом након напада против рансомвареа

Рансомваре чини датотеке на циљном систему нечитљивим без кључа који је познат само нападачу. Обично рансомваре функционише тако што шифрира пронађене датотеке, а затим присиљава жртву да плати како би их дешифровала..

Према извештају компаније Остерман Ресеарцх, приближно 22% предузећа са мање од 1.000 запослених приморано је да престане са пословањем одмах након што је доживело напад против рансомвареа. Штавише, око 15% малих предузећа изгубило је приход. У просеку, мале компаније изгубиле су преко 100.000 УСД по инциденту због отказивања због застоја, истичући важност постављања више безбедносних мера и резервних копија..

5. Већина малих и средњих предузећа нема резервни план и план опоравка од катастрофе

резервни план и план опоравка од катастрофе

Анкета о малим и средњим предузећима (малим и средњим предузећима) од стране Ривербанк ИТ менаџмента показала је да 46% анкетираних компанија није чак имало резервни план и план опоравка од катастрофе. Насупрот томе, 33% их је рекло да имају неке планове, док је само 21% имало комплетан план опоравка од катастрофе. Успостављање резервног плана побољшава изгледе да се компанија може брзо опоравити од катастрофе, штедећи пуно новца у процесу.

6. Просечна цена застоја је 5.600 УСД у минути

Према Гартнер-у, просечна цена застоја је око 5.600 долара у минути, што износи око 300.000 долара на сат. То потврђује Датто који каже да сат станке кошта 8.000 долара за малу компанију, 74.000 УСД за средње предузеће и 700.000 УСД за велико предузеће. Непотребно је рећи да ово наглашава важност ефикасног плана опоравка од катастрофе који омогућава предузећу да настави с радом као и обично.

7. 96% предузећа која имају резервни план и план опоравка од катастрофе у потпуности се опоравља

Даттоово стање о извештају о каналу Рансомваре показало је да се, уз постојање решења за резервно копирање и опоравак, 96% предузећа у потпуности опоравља од напада рансомвареа. Супротно томе, 40% предузећа без плана није било у могућности да се брзо и потпуно опорави од рансомвареа.

8. 78% малих предузећа ће резервно копирати своје податке у облаку до 2020. године

Сигурносно копирање у облацима малих и средњих предузећа

Према истраживању Цлцхта, 78% малих предузећа ће извршити сигурносну копију података у облаку до 2020. године. Од малих предузећа која већ користе резервне копије у облаку, 84% користи резервне копије на мрежи и на лицу места, 68% тестира резервне системе на седмично или месечно и 49% израђује резервне копије података у облаку дневно. Кориштење сигурносне копије у облаку нуди бројне предности, укључујући једноставност приступа и приступачност.

9. 27% предузећа губи приход због кварова

Организације за нестанак утицаја

То је показало истраживање спицеворкс 27% организација које су имале најмање један прекид у последњих 12 месеци пријавиле су губитак прихода као резултат. 8% организација које су доживеле прекид такође је претрпело губитак података. Од организација које су изгубиле приход услед квара у последњих 12 месеци, 31% процењује губитак од 10.000 до 100.000 УСД са 10% губитка 100.000 или више УСД.

10. 23% предузећа никада не тестира план опоравка од катастрофе

Док је 95% испитаника у недавној студији изјавило да постоји план опоравка од катастрофе, око 23% предузећа признало је да никада не тестира свој план. Непотребно је рећи да их ово оставља угроженим у случају катастрофе. Један од главних разлога за не тестирање њихових планова био је недостатак времена (61%). Други су навели да неадекватни ресурси (51%) и опоравак од катастрофа једноставно нису приоритет у њиховој компанији (34%).

Шта је опоравак од катастрофе?

Опоравак од катастрофа је облик планирања сигурности који омогућава предузећу да одржава или обнови инфраструктуру и системе после катастрофе. Уз добро планирање, предузеће би требало да буде у стању да настави нормално функционисање враћајући приступ хардверу, апликацијама и подацима. То се постиже коришћењем плана опоравка од катастрофе - скупа политика и поступака које треба следити у случају катастрофе.

Катастрофа која утиче на посао може бити било шта, од природног догађаја као што је поплава или земљотрес до онога који је настао услед људске грешке, квара уређаја или чак цибер-напада. Опоравак од катастрофе укључује планирање различитих могућих околности, омогућавајући компанијама да скрате време застоја и уштеде време, новац и поверење купаца..

Како функционише опоравак од катастрофе?

Процес опоравка од катастрофе укључује много планирања и тестирања. Прво треба провести процену ризика и анализу утицаја на пословање. Сигурносне рањивости морају се идентификовати како би се саставио ефикасни план опоравка од катастрофа. Чак и када се створи план опоравка од катастрофе, он се мора редовно тестирати и ревидирати.

Наравно, планови се разликују у зависности од врсте катастрофе којом се обраћају, а сваки нуди различите, непосредне и средњорочне и дугорочне одговоре са одређеним одговорностима додељеним одређеним члановима особља. Осим што нуде корективне мере у случају катастрофе, план за опоравак од катастрофе такође треба да има превентивне мере као и детективске мере које помажу да се открију догађаји који се у супротном могу пропустити.

Савети за ефикасан план опоравка од катастрофе

Постоји неколико ствари које ваше предузеће може да предузме за спречавање и припрему за катастрофу, било да је природна или начињена од људи:

  • Израдите сигурносну копију података и пошаљите их на физичке локације ван локације. Такође бисте могли да користите складиште у облаку. У сваком случају, правите резервне копије на редовној основи да осигурате минималан поремећај ако изгубите податке у катастрофи.
  • Тестирајте свој план опоравка од катастрофе. Спровођење вежбе вјежбања може помоћи у одређивању укупне ефикасности плана. На тај начин можете изменити план ако пронађете нешто што не функционише у пракси.
  • Успоставите тим за опоравак од катастрофе. Тим треба редовно да се обучава о томе како се припремити за различите ситуације. План опоравка од катастрофе треба такође доставити осталим кључним члановима особља, осигуравајући да је разумете.
  • Одржавајте ажурне контакт информације. Ако дође до катастрофе када кључни запослени буду ван канцеларије, можда ће вам требати њихови најновији контакт подаци за такав случај. Подаци за контакт треба да се ажурирају редовно, периодично.
  • Ажурирајте свој план. Како се предузећа мењају и развија технологија, важно је редовно ревидирајте свој план за опоравак од катастрофе. Могуће промене могу укључивати, на пример, нови антивирусни софтвер или пружаоца услуга облака.

Можда ће вам се допасти и софтвер за обнављање података. Најбољи бесплатни софтвер за опоравак података за 2020. софтвер за опоравак података. Како да опоравите изгубљене фотографије на иОС уређају (иПхоне, иПад итд.) Софтвер за опоравак податакаКако да вратите изгубљене фотографије на Андроид уређају

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − = 28