Čarobnjak za oporavak podataka EaseUS Pro pregled 2020

EaseUS Data Recovery Wizard Pro je skup za oporavak koji ne gubi vrijeme, a korisnici vraćaju svoje podatke brzo i učinkovito s jedva žurbom. Minimalistički dizajn i nedostatak opcija konfiguracije mogli bi predstavljati problem naprednijim korisnicima, ali za prvotimce jednostavnost EaseUS Pro-a gotovo se ne može pobijediti.


Uvijek je dobro imati čisti dizajn estetike, ali, u svijetu oporavka podataka, na kraju su zaista sve ono što je bitno. Pa kako se softver stapa kad smo poker stavili u vatru?

Da biste to saznali, pročitajte u našem pregledu EaseUS Data Recovery Pro!

Instalacija / Aktivacija

Od trenutka kada smo EaseUS URL uputili u adresnu traku preglednika, sve do njegovog pokretanja i isključivanja prilikom prvog skeniranja, izbrojili smo manje od dvije minute između svih dijelova procesa.

Nakon preuzimanja podataka s našeg sustava Windows 10 aktiviranje proizvoda bilo je jednostavno kao i klikanje gumba Activate Now u gornjem desnom kutu samog klijenta. Za manje od pet sekundi proizvod je bio otključan s potpunom gamom značajki, iako su, kao što ćete pročitati u našem pregledu, mogućnosti za stvarno konfiguriranje bilo koje od tih karakteristika bile u najboljem slučaju ograničene..

Dizajn / korisničko iskustvo

Nazvati dizajn klijenta EaseUS Data Recovery "minimalnim" možda bi bilo previše za većinu minimalista, jer izvan mogućnosti odabira tvrdog diska koji želite skenirati, ovdje zapravo nema puno toga za razgovarati..

easyus dizajnMinimalistički dizajn odličan je za pridošlice, ali može biti frustrirajuće za iskusnije stručnjake za oporavak

Čim se proizvod aktivirao, dobili smo priliku odabrati tvrdi disk i pritisnuti gumb Skeniraj pri dnu - ništa drugo. Nismo mogli odabrati koju vrstu skeniranja želimo pokrenuti, koliko smo duboko željeli da bude skeniranje ili određene vrste datoteka za koje smo htjeli da usluga pazi dok filtriramo ostatak.

Mnogi od istih parametara pretraživanja koji su dostupni u većini programskih paketa za oporavak podataka svrstani su u jednu kategoriju skeniranja s EaseUS-om, što može biti frustrirajuće za korisnike koji imaju samo jednu određenu datoteku koju pokušavaju pronaći i nemaju tonu vremena za sortiranje drugih rezultata da biste ga dobili.

EaseUS ima odvojene opcije brzog i dubokog skeniranja, ali uvijek se kombiniraju u jedan pokret s brzim skeniranjem koje se događa prije dubokog skeniranja. Ne možete pokrenuti jedno nezavisno od drugog, što se čini doista čudnim ograničenjem staviti bilo koji softver, a kamoli onaj koji košta toliko koliko ovaj.

Značajke

Popis značajki EaseUS-a malo je ograničeniji od onoga što biste mogli naći u ostalim konkurentskim paketima za oporavak podataka čija je cijena oko ove razine, ali i dalje ima dovoljno osnova da opravda stojeći prst-prst u istom sloju:

  • Operativni sustavi: Windows, OSX, iOS, Android
  • FAT (FAT12, FAT16 i FAT32), ExFAT, ext2, ext3, HFS + i NTFS sistem oporavka datoteka
  • 200+ podržanih vrsta datoteka, uključujući komprimirane datoteke (ZIP, RAR, ISO, itd.)
  • Oporavak izgubljene particije
  • Oporavak RAW pogona
  • Pregled vraćenih datoteka
  • Oporavak e-pošte od MS Outlook i Outlook Express

Posljednja značajka koja se spominje je "Image Recognizer", što je prvo za bilo koji softver za oporavak podataka na ovom nivou. Prepoznavač će zapravo skenirati sadržaj slike i organizirati je u jednu od tri kategorije: Ljudi, životinje ili zgrade.

Rezultati koje smo dobili od Recognizer-a bili su… pomiješani (u najboljem slučaju), ali činjenica da EaseUS pokušava nešto takvo uopće govoriti puno o malim inovacijama na kojima tvrtka radi kako bi proces oporavka podataka postao veći korisnik prijateljski.

Izvođenje

Da bismo testirali mogućnosti za oporavak podataka EaseUS-a, pohranili smo (i izbrisali) pet različitih vrsta datoteka ((* .exe, * .jpeg, * .mp3, * .zip i * .txt) kako bismo vidjeli kako može oporaviti podatke iz SSD, HDD i USB flash pogon.

Za prvi test pokrenuo sam osnovni pregled na svom 1TB Seagate 7200RPM da vidim što bi moglo podići. Zabilježili smo duljinu trajanja prvog skeniranja na našem testnom sustavu koji sadrži 7-genski procesor Intel Core i7-7700K 4.2GHz (overclocked na 5.1GHz pri tekućem hlađenju u zatvorenom krugu), 16 GB DDR4-3000MHz RAM-a, md SSD od 256 GB, 1TB HDD i NVIDIA GTX 1070 GPU.

izvedba easyusa

Za vrijeme dubinskog skeniranja nije bilo primjetnog utjecaja na naš sustav, a na max EaseUS-u smo koristili samo oko 7% našeg CPU-a, 15% RAM-a i 108,4MB / s na skeniranom tvrdom disku. Dubinsko skeniranje na 1TB HDD-u trebalo je nešto više od 2 sata i 13 minuta i vratilo je 268.784 pojedinačnih rezultata nakon završetka..

Nakon što se rezultati vrate, organizirani su u tri različite kategorije: Lost Files, Special Lost Files i RAW Lost Files. Gdje će datoteka koju tražite možda završiti, ovisi o tome kada je izbrisana i koliko je podataka izgubljeno, ali kao što smo ranije spomenuli zbog nedostatka opcija konfiguracije, nažalost, nema načina da unaprijed odredite kako će program sortirati rezultata nakon što su prikazani.

Od svih datoteka koje smo izbrisali i pokušali oporaviti vidjeli smo skoro 100% uspješnost s EaseUS-om, a samo kažemo „blizu“ 100% jer se činilo da postoji nekoliko pikseliranih artefakata u kutu jedne od slika koja je ponovno sastavljena nakon oporavka.

cijena

easyus cjenovni slojevi

EaseUS je slobodan isprobati probno razdoblje, ali bit ćete ograničeni na samo 2 GB podataka prije nego što platite punu licencu. Tri opcije licence su:

  • profesionalac
  • Pro + WinPE
  • Tehničar

Prva Pro opcija dobit će vam 69,95 dolara za doživotnu licencu, dok Pro + WinPE varijanta košta 99 dolara. Dodavanje WinPE-a u vaš paket dat će vam mogućnost pokretanja polu-punog Windows okruženja izravno s bilo kojeg USB stick-a. Ovo može biti korisno u situacijama kada je gubitak podataka toliko ozbiljan da ne možete pokrenuti ni čvrsti disk koji pokušavate oporaviti, a također može olakšati pokretanje operacija oporavka u pokretu ako trebate obaviti neki posao na računalu prijatelja ili člana obitelji.

Konačno, postoji pretplata na razini Tehnika koja iznosi 499 USD, ali to bi trebao biti vaš izbor samo ako vodite svoju tvrtku uz pomoć paketa za oporavak podataka i trebate licencu koja će vam omogućiti da legalno ponudite uslugu svojim klijentima, bez da prekršite bilo koji Uvjete pružanja usluge.

Bez obzira s kojim paketom neminovno idete, EaseUS nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca bez rizika za sve svoje dostupne proizvode.

Korisnička podrška

Opcije podrške dostupne klijentima EaseUS-a jedna su od najopsežnijih što smo ih vidjeli dosad, uključujući telefon, e-poštu i chat uživo 24 sata dnevno. No treba imati na umu da je razina podrške kojoj imate pristup postavljena iza razine licenci koju ste kupili, a korisnici Tehničara dobivaju većinu opcija za podršku (uključujući prioritetna vremena odgovora na upite e-pošte), dok su Pro korisnici drugi na redu ali još uvijek imaju pristup istoj mreži zastupnika podrške koju dobivaju korisnici Tehničara.

podrška za chat uživo

Telefonska podrška zadržava neke neobične sate za američke kupce. Na stranici za podršku piše da su agenti dostupni od 5 do 18 sati, a ja sam odbrojao te sate kako bih naglasio njihovu neobičnost. Sigurno da je ovo korisno svima koji oporave podatke tek nakon što se vrate kući s posla, ali za one koji lokalno koriste tehničarsku licencu može biti velika gnjavaža imati samo pri ruci agente kad se već spremaju za krevet.

Sljedeća je podrška 8 × 5 Live Chat podrška koja traje od 9:00 do 17:30 UTC + 8 od ponedjeljka do petka. Kontaktirali smo uživo razgovor s nekoliko jednostavnih pitanja, zajedno s još nekoliko tehničkih upita, a agent s kojim smo razgovarali uspio je brzo riješiti sve sami..

Zaključak

EaseUS Data Recovery Pro za Windows je sposoban za oporavak podataka koji je prošao gotovo sve naše testove performansi, a istovremeno je ostavio vrlo minimalan utjecaj na naš sustav kada je tekao postupak oporavka..

Dizajn je mnogo minimalan nego što smo navikli i apsolutno bi moglo postojati više opcija konfiguracije s kojima se možete usmjeriti prije nego što pokrenete skeniranje, ali zahvaljujući zvjezdanoj korisničkoj podršci i dodatnim značajkama poput pregleda slika i prepoznavanja slika, i dalje mislim da EaseUS vrijedi troškove ulaska unatoč nekim očiglednijim nedostacima.

Posjetite EaseUS

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 17

Adblock
detector