Disk Drill Pro pregled oporavka podataka 2020

Disk bušilica je jedna od najstarijih opcija softvera za oporavak podataka u igri, koja postoji u nekom ili drugom obliku od 2010. godine. Ali to što je aplikacija već dugo vremena ne znači uvijek da radi bolji posao od ostalih natjecanja, pa kako se Disk Drill postavlja na ljestvici?

Upozorenje spojlera: Disk Drill Recovery Pro je brz i jednostavan za upotrebu, ali zaostaje za najbolje ocijenjenim proizvodima, poput Data Rescue 5 koji smo pregledali ovdje.

Pročitajte u našem pregledu Disk Drill Recovery Pro da biste saznali što nam se svidjelo, a što nije.

Instalacija / korisničko iskustvo

dizajn bušilica za disk

Instalacija diskovne bušilice na našem testnom sustavu bila je brza, bezbolna i trajalo je manje od tri minute od preuzimanja na web mjestu CleverFiles do aktiviranja softvera i spremnosti za prvo skeniranje.

Disk bušilica jedna je od modernijih aplikacija za oporavak podataka koju često koristim, ali pati od istog problema kao i EaseUS jer njegov minimalni dizajn zapravo može biti previše minimalan za prosječnog korisnika..

Kako bih odredio koje vrste datoteka sam htio pretraživati ​​prilikom prvog skeniranja, a ne da ih imam ispred i očito, morao sam se zaviriti u (vrlo ograničen) izbornik postavki kako bih pronašao skeniranje samo putem datoteke. Zatim, umjesto da me puste da filtriram filettip, upišući ga, morao sam odabrati pojedinačno, putem neintuitivnog sustava stabala, što je bio mnogo više problema nego što vrijedi.

Značajke

  • Operativni sustavi: Windows, OSX, iOS, Android
  • FAT (FAT12, FAT16 i FAT32), ExFAT, ext2, ext3, HFS + i NTFS sistem oporavka datoteka
  • 300 podržanih vrsta datoteka, uključujući komprimirane datoteke (ZIP, RAR, ISO, itd.)
  • Oporavak RAW pogona

Značajan dodatak na popisu značajki Disk Drill je značajka zaštite podataka za oporavak koja pokreće uslugu u pozadini vašeg računala koja aktivno nadgleda vaše tvrde diskove radi promjena ili brisanja datoteka. To sprema metapodatke datoteka, tako da ako ikada poželite vratiti ih u budućnosti Disk Drill će imati stopostotni uspjeh tijekom procesa obnove..

Izvođenje

Da bismo testirali Disk Drill Pro mogućnosti oporavka podataka, pohranili smo (i izbrisali) pet različitih vrsta datoteka - * .exe, * .jpeg, * .mp3, * .zip i * .txt - kako bismo vidjeli kako može oporaviti podatke iz SSD, HDD i USB flash pogon.

Za prvi test pokrenuo sam osnovno skeniranje na svom 1TB Seagate 7200RPM da vidim što bi moglo podići. Zabilježili smo duljinu trajanja skeniranja na našem testnom sustavu koji sadrži 7-genski procesor Intel Core i7-7700K 4.2GHz (overclocked na 5.1GHz na tekućem hlađenju u zatvorenom krugu), 16GB DDR4-3000MHz RAM-a, 256 GB m.2 SSD, 1TB HDD i NVIDIA GTX 1070 GPU.

performanse disk bušilica

Za vrijeme dubinskog skeniranja nije bilo primjetnog utjecaja na naš sustav, a pri maksimalnoj pločici s diskom koristilo se samo oko 10% našeg CPU-a, 1% naše RAM-a i 117,5MB / s na skeniranom tvrdom disku. Također iako nismo točno sigurni zašto, kao što možete vidjeti na gornjoj snimci zaslona dok je Disk Drill pokrenut Windows, povećanu aktivnost diska pripisuje svojoj aplikaciji System, a ne samom Disk Drill-u.

Rezultati koje je vratio Disk Drill Recovery Pro su pomiješani, pri čemu su neke datoteke sa slikom i video snimkom porasle za vrijeme oporavka, dok su druge cjelovite datoteke poput .exe i .zip uspjeli izraditi sa 100% zdravljem datoteka.

Pregled datoteke bio je jednako mrljav, i zapravo se nije moglo rekonstruirati nijedna datoteka koju smo prvotno izbrisali. S obzirom na to da se u odjelu za pregled toliko istaknulo toliko drugih programa, bilo je razočaravajuće vidjeti toliko propusta s ove strane stvari s Disk Drill-om.

testiranje performansi disk bušilica

U skladu s tim, i za HDD i za SSD testove postupak potpunog skeniranja bio je sumnjivo brz, potrebno je ukupno 36 minuta da ispune HDD i 13 minuta na SSD-u. Ovi rezultati uklanjaju ostatak konkurencije čisto iz vode, no sumnjamo da su upravo ova luda brza vremena skeniranja mogla biti krivci zašto smo prvo imali poteškoće s vraćanjem nekih datoteka.

cijena

Od svih opcija softvera za oporavak podataka koje smo pregledali za ovaj pregled, CleverFiles nudi daleko i daleko najviše opcija na besplatnoj varijanti programa Disk Drill. Besplatni korisnici imaju pristup cijelom nizu značajki Disk Drill-a, uključujući uslugu zaštite zagarantovanog oporavka podataka, neograničeno sigurnosno kopiranje podataka i neograničeno skeniranje / preglede datoteka.

testiranje performansi disk bušilica

Jedino ograničenje je ograničenje od 500 MB prikupljenih podataka, a za podizanje ćete morati platiti minimalno 89,00 USD. Pro licenca imat će vam pristup svim istim značajkama Besplatne verzije bez ikakvih ograničenja količine podataka koje možete oporaviti s bilo kojeg pogona.

Ovdje je istaknuta maksimum tri računala po korisniku, koji se ukida kupnjom licence za komercijalnu kupnju u iznosu od 399 USD. Komercijalni korisnici nemaju pristup nikakvim dodatnim značajkama, ali su odobreni za instalaciju i upotrebu softvera na neograničenom broju strojeva, a istovremeno imaju pristup „Prioritetnoj podršci“, iako na web mjestu tvrtke ili na njihovoj web lokaciji nije bilo naznaka TOS onoga što to točno znači.

Korisnička podrška

Tvorci Disk Drill-a, CleverFiles, imaju samo jednu mogućnost kontakta za pomoć i to putem predaje ulaznice na stranici za podršku tvrtke.

Međutim, neobično je često postavljao čitav popis naizgled nepovezanih tema poput "Kako preuzeti Netflix na Mac računalu" gdje se preporučuje nekoliko vanjskih programa koji nemaju nikakve veze s DiskDrillom. Moja jedina pretpostavka je da je tvrtka pokušavala privući određene pojmove za pretraživanje na Googleu kako bi povećala prodaju, jer se čini da se niti jedan od tuđih članaka koje sam vidio na web mjestu tvrtke ne odnosi na obnavljanje podataka..

Zaključak

Disk Drill Pro Data Recovery za Windows nudi prijateljsko korisničko sučelje i pristojnu strukturu cijena, no njeni mješoviti rezultati oporavka ostavili su nam neznatan okus u ustima. Iako je ovo jedno od najstarijih softverskih rješenja u igri, sama se aplikacija borila s jednostavnim pregledima datoteka koje su prikupili drugi paketi za oporavak podataka nižih troškova i upravo su propustili mnoge vrste datoteka koje se nisu mogle pronaći ili nisu mogle pronaći biti rekonstruiran nakon što je završena prva potraga.

To je rečeno, brzina i jednostavnost koju Disk Drill nudi nad svojim konkurentima ne mogu se podudariti, pa ako tražite program za oporavak koji bi čak i vaši baka i djed mogli shvatiti, onda je to možda opcija za vas!

Posjetite bušilicu diska

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6

Adblock
detector